HOME > CAZARE > ROMANIA

Cazare 2021 Ploiesti Hotel GP***

Cazare 2021 Ploiesti Hotel GP***


Sejur pentru odihna, recreere si drumetii !

 

 

 

Tarifele includ: cazare 1 noapte, mic dejun, Internet wireless wireless, parcare pazita, taxe locale.

Tarifele nu sunt valabile in perioada Sarbatorilor si Evenimentelor.


Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 30 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.


Optional transport, transferuri.

de la 110 RON / persoana / noapte
Ai nevoie de AJUTOR?

 021 330 05 06  /  021 794 58 58  /  0787 229 909

Tara: Tara: Romania
Tara Judet - Regiune: Prahova
Localitate - Statiune Localitate - Statiune: Ploiesti
Tip masa Tip masa: Mic dejun
TARIFE
PERIOADA
MASA
CAMERA
TARIF TOTAL
15.04-31.12.2021
Mic dejun
1 persoana
188 lei
Rezerva
15.04-31.12.2021
Mic dejun
2 persoane
220 lei
Rezerva

Cazare 2021 Ploiesti Hotel GP***


Sejur pentru odihna, recreere si drumetii !

 

 

 

Tarifele includ: cazare 1 noapte, mic dejun, Internet wireless wireless, parcare pazita, taxe locale.

Tarifele nu sunt valabile in perioada Sarbatorilor si Evenimentelor.


Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 30 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.


Optional transport, transferuri.


Aflati mai multe despre atractiile turistice din localitatea - statiunea Ploiesti

Down

Municipiul Ploiesti, resedinta judetului Prahova, este situat la 60 km de Bucuresti, pe coordonatele geografice de exceptie, aria sa fiind strabatuta de meridianul de 26 grade, ce imparte continentul european in aproximativ doua parti egale, iar partea de nord intanzandu-se pana aproape de paralela de 45 de grade, elemente ce determina aspectul temperat-continental al climei.

Aparuta intr-o padure imensa de stejari, asezarea a beneficiat, la inceputurile ei, de indulcirea climei, de umiditate, de o aparare naturala, de parauri bogate in apa pentru baut si spalat, pentru adapat vitele si udat gradinile si chiar pentru miscat rotile morilor sau pentru pescuit. Cand oamenii s-au apucat de agricultura, defrisand stejarii seculari au gasit aici un sol brun de padure, favorabil muncii lor. Suprafata actuala a Ploiestiului este de peste 50 km patrati.

Localitatile cu care se invecineaza: la nord - orasul Baicoi si comuna Blejoi, la sud - comunele Barcanesti si Brazi, la est - comunele Bucov si Berceni, la vest - satul Negoiesti si comuna Targsorul Vechi. Aspectul solului si subsolului este determinat de asezarea sa pe structurile vechiului con de dejectie al raului Prahova.Ploiestiul se gaseste in apropierea marii regiuni viticole Dealu Mare - Valea Calugareasca si are acces direct la Valea Prahovei, cea mai importanta zona de turism montan din Romania.

Este, de asemenea, un important nod de drumuri si cai ferate care il leaga de orasele Bucuresti, Brasov, Buzau, Targoviste, Urziceni, Valenii de Munte, Slanic.Municipiul Ploiesti este capitala judetului Prahova, judetul cu cea mai mare populatie din Romania (aproape 900.000 locuitori) care traiesc in 100 de localitati.

Ploieştiul este atestat documentar în prima parte a secolului al XVI-lea. În registrele de socoteli ale Braşovului sunt amintite numele câtorva cărăuşi ce proveneau de la Ploieşti: Radu, la 1503, Drăgoi, la 1543 şi Berivoi, Tudor, Arvat, Drăghici şi Neagu, la 1545. Localitatea a fost lipsită de importanţă până în anul 1599, când voievodul Mihai Viteazul a dat ploieştenilor dreptul de a organiza târg săptămânal. În aceeaşi perioadă Mihai Viteazul colonizează la Ploieşti familii ale ostaşilor săi şi le acordă scutiri de dări. Nu ştim numărul familiilor care au fost aduse în Ploieşti şi nici dacă şi-au păstrat privilegiile după moartea lui domnitorului însă acest moment este cel în care se pun bazele dezvoltării viitoare a localităţii.

În anul 1775, domnitorul Alexandru Ipsilanti dă spre stăpânire moşia Ploieştiului vărului său Ianade (Ianache) Moruzi, care avea şi dreptul de a percepe taxele ce decurgeau din organizarea târgului. Moruzi nemulţumeşte, prin taxele impuse, pe ţăranii şi negustorii care-şi vindeau mărfurile aici şi ca urmare aceştia trimit o serie de scrisori cu plângeri domnitorului Ţării Româneşti. În urma protestelor, în anul 1781, ploieştenii îşi vor recăpăta drepturile ce recurgeau din organizarea târgului (Potra, George, Simache, Nicolae, 1969, p. 21, 24, 26-28), drepturi pe care le aveau de la Mihai Viteazul. Ştim că Moruzi şi-a construit la Ploieşti un mic palat, acesta fiind prima clădire impunătoare din oraş. Nu ştim însă cum arăta şi unde era aşezată această casă a lui Muruz (Moruzi).

Dezvoltarea Ploieştiului este, până spre sfârşitul secolului XIX, strâns legată de faptul că localitatea era târg şi se afla pe ruta comercială ce făcea legătura dintre Braşov, Bucureşti, Târgovişte, Giurgiu, Buzău şi Brăila. Documentele care amintesc de Ploieşti şi ploieşteni în perioada cuprinsă între sec. XV până în prima parte a sec. XIX, sunt reduse numeric şi se referă la vânzări, cumpărări sau danii, şi foarte rar la cum arătau casele şi străzile localităţii.

Istoricii George Potra şi Nicolae Simache constatau că ,,pentru epoca dintre 1716 şi 1821, mai ales în prima parte a domniei lui Alexandru Ipsilanti (sept.1774 – feb.1782), ştirile documentare nu ne dau o imagine completă despre evoluţia acestui oraş. De asemenea, nici epoca de după 1821, până în preajma revoluţiei …din 1848, nu o cunoaştem îndestul de bine ca să se poată scrie o istorie completă a oraşului Ploieşti…”. Despre cum arăta oraşul, ce străzi şi ce case existau aici, nu avem date decât începând cu prima jumătate a secolului XIX. După adoptarea în Principatele române a Regulamentului Organic (în anul 1831), lege care printre altele prevedea organizarea Arhivelor şi efectuarea de recensăminte ale populaţiei, documentele ce fac referire la Ploieşti se înmulţesc semnificativ. Din recensămintele organizate regulat ştim câţi locuitori avea oraşul, cu ce se ocupau, care era componenţa şi numărul membrilor familiilor. De asemenea, tot din Catagrafii (condici de recensământ) ştim care era avuţia familiilor şi cu ce se ocupau. Studiind catagrafiile constatăm că organizarea târgului atrăgea cu sine şi o dezvoltare a atelierelor meşteşugăreşti care-şi desfăceau produsele locuitorilor oraşului, dar şi celor veniţi din alte părţi pentru aşi vinde produsele.

Descoperirea petrolului în zona Văii Prahovei, şi începerea exploatării lui, atrage după sine dezvoltarea susţinută a oraşului. Ploieştiul primeşte un important aport demografic prin cei ce vin să investească şi să lucreze la extragerea şi prelucrarea petrolului. Banii obţinuţi din industria petrolieră fac ca oraşul să crească economic. Construcţiile făcute din piatră şi cărămidă, în stilul locuinţelor orăşeneşti, se înmulţesc. Oraşul se modernizează şi în a doua jumătate a sec. XIX, municipalitatea se preocupă tot mai mult de ceea ce înseamnă faţa oraşului (urbanismul). Se pietruiesc pieţele şi străzile principale, încep lucrările de introducere a canalizării în oraş, se organizează serviciul de pompieri şi cel de salubritate, se începe luminarea oraşului cu lămpi de gaz. La 1900 se introduce iluminatul electric. Oraşul se dezvoltă mai ales în zonele centrale. Mahalalele rămân până târziu, în perioada interbelică nemodernizate.

Cu privire la imaginea generală a Ploieştiului de-a lungul timpului există câteva documente importante. Din anul 1896 datează lucrarea lui Zaharia Antinescu “Autobiografia mea, seu un voiagiu în timpu de 70 de ani”, în care autorul face o scurtă descriere a oraşului la 1825. Din anul 1871 s-a păstrat o fotografie panoramică, făcută din turnul înalt al vechii primării, ce ne dă o imagine de ansamblu a Ploieştiului la aceea dată. Pentru sfârşitul sec. XIX şi prima jumătate a sec. XX, datele şi imaginile documentare despre Ploieşti se înmulţesc semnificativ. Oraşul Ploieşti suportă un proces continuu şi susţinut de modernizare. Zona centrală devine una modernă în care imaginea târgului cu iz medieval, dezorganizat şi împânzit de construcţii improvizate, insalubre şi inestetice, este înlocuită de imaginea unui oraş modern construit după reguli urbanistice clare. În acelaşi timp serviciile orăşeneşti cum ar fi iluminatul, salubritate, serviciile de apă şi canal se extind. Bulevardul Independenţei, Piaţa Unirii, Calea Câmpinii, Palatul Culturii şi zona Halelor Centrale ne dau o imagine a Ploieştiului, deceniilor III şi IV ale sec. XX, modernă şi cu valenţe europene.

Muzeul de Arta - cladirea este realizata in stil clasic, si a fost proiectata pentru Ghita Ionescu, negustor, petrolist si primar. Dupa moartea proprietarului, in 1910, casa a fost vanduta Prefecturii Prahova, si ulterior a fost transformata in palat administrativ. Muzeul de Arta a fost amenajat aici in 1968. Colectia muzeului reuneste opere ale unor artisti ca: pictorii I. Negulici, Aman, Sava Hentia, N Grigorescu, St Luchian, Th Pallady, N. Tonitza etc si sculptorii Karl si Fr. Storck, A. Paciurea, G. Stan, I. Jalea etc

Biserica Sfantul Ioan - a fost ridicata intre anii 1841-1842 pe Calea Campinii. Din constructia initiala a bisericii lipseste partea anterioara - tinda si pronaosul. Incorporat catedralei se afla Monumrntul Eroilor Prahoveni. Lucrarile s-au desfasurat intre anii 1923 si 1937.

Palatul Administrativ - adaposteste institutiile judetene si locale. Cladirea a fost inaugurata in anul 1971.

Statuia lui Mihai Viteazul - se afla pe bulevardul Republicii. A fost dezvelita la 1 decembrie 1997, zi in care s-a sarbatorit implinirea a 400 de ani de existenta a Ploiestiului ca oras. Marele domnitor, cel care a unit Tarile Romane, este reprezentat calare, privind spre munti si aratand cu buzduganul spre Transilvania.

Muzeul Ceasului 'N. I. Simache' - a fost organizat la initiativa profesorului N.I.Simache. A functiona la inceput in Palatul Culturii ca o expozitie permanenta 'Ceasul de-a lungul vremii'. Mutat ulterior in casa Luca Elefterescu, muzeul a fost deschis in 1972. Elementele de arhitectura neogotice austriece predomina constructia. Colectia muzeului reuneste peste 1.000 de piese, printre care primul ceas de buzunar si ceasuri care au apartinut unor personalitati precum: Constantin Brancoveanu, Mihail Kogalniceanu, Alexandru Ioan Cuza, B.P. Hasdeu, I.L.Caragiale etc.

Halele Centrale - edificiu reprezentativ al orasului Ploiesti. Au fost terminate intre anii 1934 – 1935.

Muzeul de Istorie si Arheologie al Judetului Prahova - functioneaza in cladirea cunoscuta sub numele de 'Liceul Vechi', deoarece cladirea a adapostit initial liceul 'Sfintii Petru si Pavel', intre 1866-1898 si 1916-1918. Cladirea este dominata de vaste vatade albe. Sub fronton se pastreaza inscriptia: 'Sciintele Basa Veritatii'. Aici au functionat mai multe institutii scolare pana in 1967, an in care a fost amenajat Muzeul regional de Istorie. Ultima din cele trei renovari a dat exteriorului aspectul actual. La intrarea in muzeu se afla statuile Sfintilor Petru si Pavel care pana in 1944 au apartinut fatadei 'Liceului nou', situat pe Bulevardul Independentei.

Muzeul Paul Constantinescu - cladirea a fost ridicata in perioada 1885 - 1895, in stil clasic. Casa a fost cumparata in perioada interbelica de fratele compozitorului Paul Constantinescu, Alexandru Constantinescu. Ulterior casa a fost donata de cumnata muzicianului, proprietara casei, in scopul infiintarii unui muzeu memorial care a fost inaugurat in decembrie 1993. Colectia muzeului contine si instrumente muzicale, carti si partituri care au apartinut muzicianului.

Muzeul Petrolului - a fost inaugurat in anul 1961. Curtea muzeului gazduieste o expozitie in aer liber. Colectia muzeului reuneste documente, schite, grafice, machete si utilaje originale, profile si harti geologice.

Casa de Targovet din Secolele al XVIII-lea - al XIX-lea - Casa Hagi Prodan - casa, care dateaza din anul 1785 a apartinut negustorului Ivan Hagi Prodan (1775-1849). Contine elemente de arhitectura veche romaneasca. Este considerata casa istorica a Ploiestiului, deoarece la scurt timp dupa primul razboi mondial a gazduit primul muzeu, 'Muzeul Prahovei'. De-a lungul timpului casa a gazdiut mai multe muzee si expozitii, iar din luna mai a anului 2005 aici s-a redeschis Muzeul 'Casa de targovet din secolele al XVIII-lea - al XIX-lea'. Aici este prezentat interiorul unei case de negustor instarit din secolele al XVIII-lea - al XIX-lea.

Casa Memoriala I.L. Caragiale - Casa Dobrescu -Cladirea dateaza din ultimii ani ai secolului al XVIII-lea. Casa in care a trait I.L. Caragiale a disparut de mult, si astfel s-a ales casa Dobrescu. Muzeul a fost inaugurat la 30 ianuarie 1930, in ziua in care s-au sarbatorit 110 ani de la nasterea lui I.L Caragiale (1852-1912). Colectia a fost reorganizata in anul 2002, si ilustreaza principalele momente din viata si opera scriitorului.

Monumentul Vanatorilor - a fost dezvelit la 12 octombrie 1897, si este ridicat in memoria prahovenilor din Batalionul 2 Vanatori, batalion care a luptat in Razboiul pentru Independenta. Statuile prezente in constructia monumentului sunt lucrate dupa modele vii. Monumentul se afla in Piata 1 decembrie 1918.

Statuia Libertatii - statuia a fost adusa din Franta, unde a fost turnata la Paris. A fost adusa in amintirea victoriei cetatenilor condusi de C.T. Grigorescu si de Candiano Popescu din 1869, Republica de la Ploiesti. Soclul pe care se afla statuia a fost construit de arhitectul Toma Socolescu. Statuia reprezinta pe zeita Minerva, ca simbol al libertatii, si este amplasata in Piata Victoriei.

Aflati mai multe despre atractiile turistice din judetul - regiunea Prahova

Prahova

Judetul Prahova este situat pe pantele sudice ale Carpatilor Meridionali, avand o suprafata de 4716 Kmp si forma unui dreptunghi ce include in el toate formele de relief (munti, dealuri si campii), ceea ce a condus la multitudinea sistemelor de exploatare a solului si subsolului, precum si o paleta larga a activitatilor economice.

Limita nordica desparte judetul Prahova de judetul Brasov, la est Buzau, la vest Dambovita, iar la sud judetul Ilfov si judetul Ialomita. Judetul este strabatut in lung de meridianul 26º care trece prin Ploiesti si comuna Maneciu si paralela 45º, care intersecteaza localitatile Filipestii de Padure si orasul Mizil.

Cele doua linii geografice se intretaie pe raza comunei Blejoi. Daca in ceea ce priveste suprafata, judetul Prahova se claseaza in grupa judetelor mici ale tarii, numarul mare de locuitori a condus la o densitate dubla fata de media pe tara, respectiv 186 de locuitori pe kilometru patrat.

Din punct de vedere al organizarii administrative, judetul Prahova are 104 de unitati administrativ teritoriale, din care 14 urbane (2 municipii si 12 orase) si 90 de comune.

Dispunand de o mare varietate a reliefului, cu un cadru natural de exceptie, teritoriul judetului asigura conditii favorabile culturii cerealelor, pomiculturii, zootehniei si silviculturii. Subsolul a asigurat de-a lungul anilor insemnate resurse de titei, gaze naturale, carbune, sare si alte roci utile, a caror extractie si prelucrare au marcat, incepand cu mijlocul secolului al XIX-lea, evolutia economica a acestei regiuni.

Valea Prahovei este cunoascută la nivelul României pentru sporturile de iarnă dar şi pentru obiective turistice importante: Castelul Peleş, reşedința de vară a foştilor regi ai României, aflat în Sinaia, Sfinxul, centrul energetic al munţilor Carpaţi, cu acces din Buşteni, Crucea de pe Caraiman, cea mai înaltă cruce din lume ridicată la 2.300 m altitudine conform Guinness Book of World Records din 2014, cu acces din Buşteni, Castelul Julia Hasdeu, templul spiritist de la poalele Carpaţilor, aflat în Câmpina, Babele (doamne batrâne) , „Altarele ciclopice din Caraiman”, cu acces din Buşteni, Muzeul Memorial George Enescu, al primului compozitor român care a intrat în patrimoniul cultural universal şi care a scris Rapsodia română care conţine şi melodia Ciocârlia, aflat în Sinaia, Muzeul Memorial Nicolae Grigorescu, primul dintre fondatorii picturii moderne româneşti, aflat în Câmpina, Muzeul Cinegetic Posada, care adăposteşte de la o impresionantă colecţie de trofee (2400 de piese), la opere de artă, obiecte cu specific vânătoresc sau utilitate vânătorească, peste 20 de pârtii din cele 3 domenii schiabile din Sinaia, Buşteni şi Azuga cu grade de dificultate de la uşor/ albastru la dificil/ negru, peste 40 de trasee din Munţii Bucegi şi Baiului cu acces din Sinaia, Buşteni şi Azuga, alpinism în munţii Bucegi, mountainbike, flora şi fauna din Parcul Natural Bucegi, echitaţie în împrejurimile staţiunii Sinaia, în Câmpina sau Comarnic, zboruri peste munţi sau castele de la aerodromul din Băneşti, pista de motocros de la Câmpina, golf la Breaza, centrele SPA & Wellness din Sinaia, de la Hotel International, Hotel New Montana, Hotel Sinaia, Hotel Palace, Buşteni, Breaza sau Cornu, degustare de vinuri la Pivniţele Rhein din Azuga, furnizorul Casei Regale a României, produse traditionale, bulz (mămăligă cu brânză), pastramă de oaie, sarmale (carne tocată, în special de porc, cu orez si alte legume şi mirodenii învelite în foi de varza sau vită de vie murate), saramură de peşte sau cozonac (preparat dulce din faină, dorjdie, lapte, ouă cu umpluturi de nucă şi cacao) vin roşu şi ţuică de prune (bautură tradiţională obţinută din distilarea prunelor fermentate), Festivalul George Enescu de la Sinaia şi Buşteni, Cupa mondială de escaladă pe gheaţă de la Buşteni, Trail Race in Azuga, Winter Air Sports sau Trofeul Sinaia Forever din Sinaia, Festivalul Mierii din Câmpina.

Valea Doftanei este cunoascută pentru tradiţiile şi produse tradiţionale, dar şi ca zonă foarte bună pentru relaxare.

Obiective turistice in zona: Complexul arhitectural Brebu, cu Casa Domnească a lui Constantin Brâncoveanu, din Brebu, Lacul şi barajul Paltinul, a cărui culoare este  verde azur aproape tot timpul anului, situat în Valea Doftanei, Ruinele fostului penitenciar Doftana - puşcăria în care a fost întemniţat Ceauşescu, din Telega, Lacul Doftana, care s-a format într-o veche exploatare de sare, din Telega, Băile Telega – datorită apelor cloruro-sodice băile ocupă locul doi în Europa şi locul cinci în lume în ceea ce priveşte contribuţia în vindecarea a numeroase boli, din Telega, plimbari cu bicicleta pe cărările din păduri.

Valea Cricolului Sărat este cunoscută pentru degustările de vin de pe Drumul Vinului şi pentru urmele istoriei româneşti de pe Drumul Voievozilor.

Nu rata: să deguşti Feteasca neagră, „ambasadorul vinurilor româneşti”, într-una dintre cramele de pe Drumul Vinului, Ruinele Palatului Cantacuzino – 1911-1913, inspirat din arhitectura palatului Micul Trianon din  Franţa, aflate la Floreşti, să faci poze de pe stânca Tohani, rezervaţie, Mănăstirea Verbila (sec XVI) , locul de unde a plecat marele voievod Mihai Viteazul înainte să înfăptuiască Marea Unire în 1600, aflată în comuna Iordăcheanu, în apropiere de Urlaţi, Mănăstirea Jercălăi, care găzduieşte schitul Sf. Maria-Cricov din Jercălăi cu biserica de lemn Sf. Mihail şi Gavriil (1731), mutată, care este fostul paraclis regal de la castelul Bran, aflată în comuna Iordăcheanu, în apropiere de Urlaţi, Muzeul Crama 1777 care reconstituie o veche cramă cu instrumentele folosite la 1777 pentru prelucrarea strugurilor şi transformarea lor în vin, aflat în Valea Călugărească, Mănăstirea Turnu (1461) ctitorită de Vlad Ţepeş (numit în beletristică Dracula), se află în Târgşoru Vechi, să vizitezi rezervaţia arheologică Târgşoru Vechi, Conacul Matac (1901), care a fost folosit în anul 1984 pentru filmarea mai multor cadre din filmul „Secretul lui Bachus”, aflat în Valea Călugărească, Grădina Zoologică de la Bucov, să practici sporturi aeronautice la aerodromurile Stejnic sau Şirna, să te plimbi cu bicicleta pe Drumul Vinului, să faci echitaţie la Potigrafu sau Ploieşti, să joci golf şi polo la Potigrafu, să încerci pista de motocros şi enduro de la Potigrafu, să pescuieşti la Bucov.

Sursa: Site-ul Consiliului Judetean Prahova si site-ul APDT Prahova

Aflati mai multe despre atractiile turistice din tara Romania

Romania
 Descriere despre "Tara "
Romania ....

GP Hotel*** este amplasat pe artera principala a Municipiului Ploiesti, in Barcanesti, la doar 200 m de Hipodromul din Ploiesti si dupa baza sportiva Green Arena, astfel incat sa va bucurati de ritmul si magia orasului. Locatia garanteaza accesul rapid la majoritatea obiectivelor si atractiilor  din orasul Ploiesti.

 

Hotel GP*** a fost construit la finele anului 2011 si imbina eleganta cu rafinamentul vremurilor noastre.

GP Hotel si-a castigat renumele de-a lungul timpului, fiind considerat un nou punct de reper al orasului Ploiesti.

 

 

Hotelul are 19 de camere din care 12 twin si 7 duble, complet mobilate si utilate, acces card, grup sanitar individual, TV LCD, aer conditionat, internet wireless, linie telefonica internationala, minibar, produse de ingrijire personala.

 

De asemenea, hotelul are 60 de locuri in restaurant, 25 de locuri in sala de conferinte, receptie non stop, camera bagaje, spalatorie, curatatorie chimica, servicii de calcat imbracaminte, fax, copiator, parcare clienti.

 

Hotelul este alegerea perfecta pentru un sejur pe o perioada indelungata sau pentru un city-break.