Sejur odihna 2023 in Curtea de Arges Hotel Subcarpati****

Sejur odihna 2023 in Curtea de Arges Hotel Subcarpati****


Sejur pentru odihna, relaxare si drumetii !

 

Tarifele includ: cazare 1 noapte cu mic dejun bufet, taxe locale, parcare.

CB = camera cu balcon
FB = camera fara balcon.

Cazarea incepe dupa ora 14.00 a primei zile si se termina pana la ora 12.00 a ultimei zile.

Contra cost acces zona SPA cu rezervare in prealabil la receptie, 50 lei/persoana/2 ore .

Oferta nu este valabila in perioada Sarbatorilor si Evenimentelor.

Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 50 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.

Optional transport, transferuri.

de la 188 RON / persoana / 1 noapte
Ai nevoie de AJUTOR?

 021 330 05 06  /  021 794 58 58  /  0787 229 909

Tara Tara: Romania
Judet - Regiune Judet - Regiune: Arges
Localitate - Statiune Localitate - Statiune: Curtea de Arges
Tip masa Tip masa: Mic dejun
Plecare Plecare: Oricand
Durata Durata: 1 noapte
TARIFE
PERIOADA
MASA
CAMERA
TARIF TOTAL
01.05-23.12.2023
Mic dejun
1 persoana
FB: 286 lei
Rezerva
01.05-23.12.2023
Mic dejun
2 persoane
FB: 376 lei
Rezerva
01.05-23.12.2023
Mic dejun
2 persoane
CB: 404 lei
Rezerva

Sejur odihna 2023 in Curtea de Arges Hotel Subcarpati****


Sejur pentru odihna, relaxare si drumetii !

 

Tarifele includ: cazare 1 noapte cu mic dejun bufet, taxe locale, parcare.

CB = camera cu balcon
FB = camera fara balcon.

Cazarea incepe dupa ora 14.00 a primei zile si se termina pana la ora 12.00 a ultimei zile.

Contra cost acces zona SPA cu rezervare in prealabil la receptie, 50 lei/persoana/2 ore .

Oferta nu este valabila in perioada Sarbatorilor si Evenimentelor.

Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 50 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.

Optional transport, transferuri.


Aflati mai multe despre atractiile turistice din localitatea - statiunea Curtea de Arges

Down
 Curtea de Arges se afla situat in partea de nord a judetului Arges, la o distanta de 38 km de municipiul Pitesti, la 36 km de Ramnicu Valcea si la 45 km de Campulung.

Orasul este situat in depresiunea intracolinara a bazinului superior al raului Arges si este inconjurat de dealurile si muscelele sudice ale Muntilor Fagaras. Altitudinea medie este de 450 m.

Populatia orasului Curtea de Arges este de 32848 locuitori. Teritoriul orasului se desfasoara pe o suprafata de cca 75 kmp, intre urmatoarele coordonate geografice : la nord paralela de 45o10’ latitudine nordica, la sud paralela de 45o5’ latitudine nordica, la est meridianul de 24o45’ longitudine estica si la vest meridianul de 24o37’ longitudine estica.

Cadrul natural al orasului este conditionat de prezenta zonei montane din apropiere, care se afla la cca 28 km distanta si care introduce variatie si diversitate in peisajul geografic.

Situat in zona depresionara, Curtea de Arges se bucura de o clima favorabila, caracteristica versantilor adapostiti, cu temperaturi moderate tot timpul anului si precipitatii relativ abundente. In aceasta depresiune, toamna si primavara sunt frecvente ceturile, iernile sunt mai putin aspre decat la campie, iar verile sunt in general placute, cu zile insorite. Temperatura medie anuala are valori de aproape 8oC.

Curtea de Arges se numara printre localitatile in care populatia autohtona este atestata de cateva milenii. O dovada sigura o constitue urmele materiale descoperite in sapaturile arheologice de data relativ recenta efectuate pe teritoriul orasului, in valea Tirgului, la Radovanu, precum si in imprejurimi (la Poienari, Valea Danului, Vilsanesti, Zigoneni, Baiculesti, Tutana, Retevoiesti). Aceste descoperiri atesta viata umana inca din paleolitic si neolitic, asadar cu mii si zeci de mii de ani in urma.

In secolul al XIII-lea (1247), Curtea de Arges a fost resedinta de scaun a voievodului Seneslau, al carui fiu Basarab, a unit sub sceptrul sau toate cnezatelor si voievodatele dintre Carpati si Dunare intr-o singura tara, Tara Romaneasca.

In vara si in toamna  anului 1330 s-a desfasurat in aceste locuri razboiul dintre Basarab I Intemeietorul si Carol Robert, regele Ungariei, razboi in care orasul Arges capitala Tarii Romanesti, devenise simbolul rezistentei populare impotriva cotropirii vrasmase, simbolul luptei pentru independenta tanarului stat romanesc. Ostile lui Basarab I  Intemeietorul au zdrobit pe cele maghiare in defileul Carpatilor, la locul ramas in  istorie sub numele de Posada.

Intre anii 1352-1364 a domnit Nicolae Alexandru fiul lui Basarab I, care a consolidat pozitiile interne si internationale ale tarii si a infiintat la Arges prima mitropolie a tarii (1359).Tot prin stradania lui s-a terminat constructia bisericii Sf. Nicolae domnesc care va deveni prima necropola a domnilor ramani dintre Carpati si Dunare.

In continuare a domnit intre anii 1364-1377 Vladislav I (Vlaicu). A fost  unul dintre primii domni munteni care au sprijinit intensificarea legaturilor comerciale dintre Tara Romaneasca si orasele din Transilvania, a infiintat la Arges prima monetarie a tarii. Pe vremea lui a fost creata prima scoala locala, la care invatau  fii orasenilor. De la Vladislav I, al carui mormant se pastreaza de cateva secole in biserica Sf. Nicolae domnesc, ne-a ramas cel mai vechi document intern, scris la Arges la 25 noiembrie 1369.

A urmat la domnie Radu I (1377-1383), Dan I (1383-1386) si Mircea cel Batran (1386-1418) iar orasul a devenit in secolul al XIV-lea prima capitala a Tarii Romanesti, a statului cuprins intre Carpati, Dunare si Marea Neagra.

Daca in secolul al XIV-lea Argesul ca asezare urbana era considerat principalul centru politic, economic si cultural al Tarii Romanesti, pe teritoriul caruia curtea domneasca, prin fastul si stralucirea ei, atinsese un nivel european, pe timpul domniei lui Mircea cel Batran orasul avea sa atinga culmile cele mai inalte, devenind un factor hotarator in relatiile internationale din sud-estul Europei. La curtea domneasca din Arges au venit la acea vreme solii din Ungaria, Polonia, Transilvania si din Imperiul otoman pentru a incheia fie tratate de alianta, fie conventii comerciale. Aici a alcatuit Mircea cel Batran planul companiei contra otomanilor pe care-i va zdrobi la Rovine(1394).

Pilda lui Mircea cel Batran avea sa fie urmata rand pe rand de Dan al II-lea, numit si  Dan cel Viteaz, apoi de Alexandru Aldea, de Vlad Dracul si de fiul sau Vlad Tepes, prin continuarea luptei impotriva amenintarilor otomane pe de o parte, iar pe de alta prin sporirea institutiilor culturale ale orasului si consolidarea privilegiilor localnicilor ca oameni liberi aflati sub protectia domniei.

Din 1418 pana in 1431 capitala Tarii Romanesti a fost cand la Arges, cand la Tirgoviste, Argesul ramanind adesea numai o resedinta temporara si ocazionala a domniei.

In primul deceniu  al secolului al XVI-lea, aceasta noua destinatie data orasului a determinat insasi schimbarea numelui asezarii in Curtea de Arges.

In primele decenii ale secolului al XVI-lea, a fost ridicata biserica manastirii Argesului, ctitoria lui Neagoe Basarab, domnul Tarii Romanesti (1512-1521). Vremea in care a trait acesta a fost caracterizata de istorici ca o epoca de stabilitate interna, de importanta creatie culturala si de curajoasa orientare in relatiile internationale.

Fara a straluci prin fapte de arme, fara a se ridica fatis impotriva dominatiei otomane, el a continuat politica de consolidare a statului feudal Tara Romaneasca. De asemenea, Neagoe Basarab avea sa imbogateasca literatura romaneasca cu un tratat de educatie politica si morala, dar si de gandire filozofica, alcatuit la Curtea de Arges si cunoscut sub numele de « Invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie ».

Zugravirea bisericii manastirii Argesului n-a putut fi ispravita inainte de trecerea intru cele vesnice a lui Neagoe Basarab. Asadar, ginerele voievodului, Radu de la Afumati , odata urcat pe scaun, a consfintit continuarea decorarii asezamintului.

Incepand cu anul 1866, odata cu urcarea pe tronul Romaniei a Regelui Carol I, orasul a reintrat in atentia istoriei. Intre 1886 - 1890 se construiste in parcul Manastirii Argesului, amenajat in stil frantuzesc, Palatul Episcopal, unde regele avea sa-si petreaca adesea timpul. Parcul din jurul Bisericii si Palatului este de unic, in special datorita imaginii create de frunzisul copacilor care au o particularitate si anume aceea ca nu gasesti doi arbori de acelasi fel alaturati.

De-a lungul domniilor regale Curtea de Arges a fost adesea vizitat de altetele regale, mai mult chiar, acestia alegandu-si drept necropola Manastirea Argesului, unde se afla mormintele acestora: Carol I (1866 - 1914) si Regina Elisabeta, cunoscuta si sub numele de Carmen Silva, Ferdinand I (1914 - 1927) si Regina Maria, iar incepand cu februarie 2003 si al Regelui Carol II.

Manastirea Argesului

Dintre monumentele care au fost faurite de-a lungul veacurilor, din cate au impodobit Argesul voievodal, de buna seama ca biserica inaltata de Neagoe Basarab (1512-1521) este cea mai valoroasa constructie de arta si arhitectura bisericeasca. Inceputa in 1514 din vrerea lui Neagoe Basarab de a crea un monument fara seaman de frumos, acesta a incredintat constructia manastirii legendarului mester Manole, care cu pretul propriei sale vieti si a vietii sotiei sale, zidita de vie in zidurile bisericii, a realizat acest edificiu. Neagoe Basarab nu a ajuns sa vada realizarea picturilor interioare. In anul 1526, ginerele sau, Radu de la Afumati a fost cel care a terminat-o, cu ajutorul mesterului Dobromir, realizatorul picturilor interioare. Vechiul iconostaz si cateva icoane de pe timpul lui Serban Cantacuzino di sec. XVII, se afla in colectia de obiecte de arta de la Manastirea Curtea de Arges. In manastire se pot vedea tablourile Regelui Carol I si al Reginei Elisabeta, iar in loc de frunte se afla evanghelia scrisa cu litere de aur de Regina Elisabeta. In pranaos, se afla  criptele lui Neagoe Basarab, Radu de la Afumati si ale cuplurilor regale ale Romaniei, Carol I si Elisabeta, Ferdinand si Maria.

Fantana Mesterului Manole

Vizavi de Ansamblul Episcopiei, către vest, în parcul cu acelaşi nume de pe bulevardul Eroilor, se găseşte o fântână despre care legenda spune că arată locul unde s-a stins din viaţă meşterul Manole, iscusitul constructor, pe care, pentru a nu mai face o biserică la fel de frumoasă, Neagoe Vodă l-a lăsat pe acoperiş laolaltă cu ceilalţi „nouă meşteri mari, calfe şi zidari”, poruncind să se dărâme schelele. Făurindu-şi aripi din şindrilă Manola a încercat să-şi ia zborul; pe locul unde a căzut, căci încercarea i-a fost nereuşită, a ieşit izvorul cu apă limpede, peste care s-a construit fântâna de astăzi. Monumentul, aşa cum îl putem admira în forma actuală, a fost ridicat de Episcopul Iosif la 1800, deşi prezenţa unei fântâni cu acest nume este atestată documentară în anul 1524. Pisania în versuri, arată osteneala ctitoricească a egumenului Meletie şi a episcopului cărturar al Argeşului, Iosif. Se consideră că pisania originală se păstrează la Muzeul Municipal.

Biserica Domneasca reprezinta unul din monumentele cele mai de pret, ale arhitecturii romanesti, dupa modelul clasic bizantin al bisericilor de tip "Cruce greaca inscrisa ". A fost inceputa de Basarab I Intemeietorul la jumatatea secolului al XIV-lea si continuata de urmasii sai Nicolae Alexandru si Vladislav I Vlaicu.

 Monumentul conserva pictura initiala din secolul al XIV-lea, precum si fragmente de fresca din secolul al XVIII-lea si secolul al XIX-lea. In 1992, cu ocazia lucrarilor de restaurare, s-a descoperit un Grafit care precizeazaa in 6860 (adica 1352) la Campulung a murit marele Basarab Voievod, adica Basarab I, care a domnit intre anii 1310-1352, si a intemeiat statul feudal independent Tara Romaneasca.

Muzeul Municipal a fost inaugurat la 29 mai 1969 si pune la dispozitia publicului un patrimoniu valoros de peste 12.000 piese muzeistice (din care peste 300 fac parte din Patrimoniul National Cultural), organizat in doua expozitii de baza, care constitue in acelasi timp si doua sectii distincte, atat ca domeniu de patrimoniu : istorie si etnografie, cat si ca local de expunere.

Transfagarasanul

Drumul Național 7C (DN7C), supranumit Transfăgărășan leagă regiunea istorică a Munteniei cu Transilvania, străbătând Munții Făgăraș, cea mai înaltă grupă montană din România, făcând parte din Carpații Meridionali. Este un drum asfaltat, ajungând în apropierea tunelului de lângă Lacul Bâlea la altitudinea de 2042 m. Astfel, Transfăgărășanul se situează pe locul al doilea ca altitudine în clasamentul șoselelor alpine din România, după Transalpina (DN67C) dinMunții Parâng, care urcă până la 2145 m.

 

Drumul pornește din șoseaua națională DN7, în comuna Bascov de lângă Pitești și urcă valea râului Argeș, trecând prin orașul Curtea de Argeș. La nord de oraș, drumul trece prin fața hidrocentralei Vidraru, amplasată subteran în masivul Cetățuia. De aici, în apropierea cetății Poenari, drumul urcă pe serpentine și viaducte, trecând prin trei tunele mai scurte, și ajunge pe Barajul Vidraru, care, cu ai lui 307 m, leagă Munții Pleașa și Vidraru. Trecând barajul, drumul continuă în partea stângă de-a lungul lacului Vidraru până la coada acestuia. În continuare, drumul începe să urce urmând cursul văii râului Capra până la ajungerea în golul alpin, lângă Cabana Capra; după o serie de serpentine, trecând prin dreptul Cascadei Capra, ajunge până la intrarea sudică a tunelului Capra-Bâlea, care trece pe sub creasta Munților Făgăraș, între vârfurile Iezerul Caprei (2414 m) și Paltinul (2398 m). Tunelul acesta este cel mai lung tunel rutier din România, având o lungime de 887 m, cu o înălțime de 4,4 m, o lățime de 6 m  și un trotuar cu o lățime de 1 m, fiind iluminat electric și ventilat natural.

Cetatea Poenari

La o distanță de 25 km nord față de municipiul Curtea de Argeș, la poalele Muntelui Cetatea, se zărește o cărare, numărând 1480 de trepte de beton, care conduce turistul către țelul final: Cetatea Poenari. Pe măsură ce urcăm, începem să deslușim silueta cetății, îndepărtând impresia creată de la distanță, aceea că ar fi un cuib de vulturi, agățat de colțurile stâncilor sălbatice.

Legendele țesute în jurul cetății Poenari, frumusețea și mirificul peisajului, toate îndeamnă turistul la drumeție și cunoaștere.

Sursa: Site-ul Primariei Curtea de Arges

Aflati mai multe despre atractiile turistice din judetul - regiunea Arges

Arges
 Judetul Arges este situat în partea central-sudica a tarii, fiind delimitat la sud de paralela de 44°22' latitudine nordica si la nord de cea de 45°36' latitudine nordica, la vest de meridianul de 24°26' longitudine estica, iar la est de cel de 25°19' longitudine estica. Suprafata judetului este de 682631 ha. În partea nordica, limita judetului urmareste crestele înalte ale muntilor Fagaras, traverseaza muntii Piatra Craiului si culoarul Rucar – Bran ce desparte judetul Arges de judetele Sibiu si Brasov. La est limita cu judetul Dambovita este mult mai lunga, traversand muntii Leaota, Subcarpatii Getici, piemontul Candesti si campia Gavanu Burdea. Limita sudica dinspre judetul Teleorman taie campia Gavanu Burdea. La sud-vest, judetul Arges se învecineaza cu judetul Olt, limita strabatand campia Romana si piemontul Cotmenei, traversand vaile din bazinul superior al raului Vedea. Limita vestica, dinspre judetul Valcea, traverseaza valea raului Topolog.

Relieful este proportional repartizat, coborand in trepte de la nord spre sud, cuprinzand toate unitatile geo-morfologice carpato-trans-danubiene, de la altitudinea de peste 2500 m pana la 160 m. Predomina tinuturile deluroase, care ocupa 55% din suprafata judetului, muntii 25% si campiile 20%.În relieful sau se disting trei trepte: treapta înalta, cu orientare est-vest, se desfasoara pe o lungime de 70 Km, între valea Dambovitei si valea Oltului si se inscrie in peisaj prin cei mai inalti munti din tara (muntii Fagaras, muntii Iezer, muntii Piatra Craiului, muntii Leaota si muntii Papusa),precum si muntii de înaltime mijlocie (muntii Fruntii,si Chitu) ca si culoarul Dragoslavele-Rucar-Bran.

Situat într-o zonă de excepție a țării noastre, acolo unde se îmbină armonios  muntele cu dealul, pădurea cu câmpia, județul Argeș duce cu sine, alături de o mirifică frumusețe naturală, și o încărcătură istorică și culturală de excepție. Atestat prin dovezi arheologice încă din timpul paleoliticului inferior județul nostru își definește latura istorică în perioada formării statelor feudale, aici fiind întemeiate primele capitale ale Țării Românești, la Curtea de Argeș și Câmpulung. Și tot la Curtea de Argeș a luat ființă primul scaun mitropolitan ortodox, în anul 1359.

Județul Argeș este reprezentativ și pentru păstrarea culturii religioase a poporului român, pentru dezvoltarea creștinismului ca religie predominantă pe întreg teritoriul.

În Argeș stau mărturie a credinței creștin-ortodoxe numeroase lăcașuri de cult, unele cu o vechime impresionantă, o adevărată carte de vizită a acestor meleaguri, bijuterii arhitecturale, locuri de o inegalabilă încărcătură spirituală, comori pe care trebuie să le păstrăm, să le promovăm, să le respectăm și să le predăm urmașilor noștri în același spirit de recunoștință.

Cele mai cunoscute asezaminte bisericesti din judet: Mânăstirea Curtea de Argeș, Biserica Domnească, Mânăstirea Corbii de Piatră, Mânăstirea Cetățuia, Negru Vodă, Mânăstirea Cotmeana, Mânăstirea Nămăiești, Schitul Dragoslavele, Mânăstirea Glavacioc, Mânăstirea Robaia, Mânăstirea Slănic, Mânăstirea Trivale, Mânăstirea Vieroși, Mânăstirea Negru Vodă, Câmpulung, Mânăstirea Antonești, Mânăstirea Aninoasa.

Conacul Brătianu de la Florica

Numele Brătienilor provine de la un "Bratiian din Bratiani", localitate situată lângă Brădet, vechiul leagăn al Brătienilor, amintit într-un document din 29 iulie 1508. Acest document a fost dat în Bucureşti de domnul Ţării Româneşti, Mihnea cel Rău, fiul nelegitim al lui Vlad Ţepeş.

 Prin acest document se întărea lui Neagoe şi fiilor săi, anume Brătianu şi  Neag, jumătate din satul Bratianii de lângă Brădet. Ei sunt strămoşii direcţi ai Brătienilor de mai târziu.

 "Bratian din Bratiani" este amintit din nou într-un document din 18 aprilie 1535. Întrucât abia din primele decenii ale secolului al XVII-lea, domnii Ţărilor Române, boierii dar şi oamenii de rând poartă nume de familie, Brătienii din secolele precedente se disting de alţii prin numele localităţii în care deţineau posesiuni, anume Brătienii de Sus şi Brătienii de Jos, care s-au unit cu Galeşul, alcătuind mai întâi comuna Brătieni-Galeşul, apoi Brăduleţ, situate pe Valea Vâlsanului, la 42 de km distanţă de Piteşti.

Evoluţia pe scara socială s-a produs şi prin căsătorii cu femei provenind din familii de boieri mari. Astfel, Constantin (Dincă) Brătianu a deţinut funcţiile de stolnic şi mare clucer în timpul domnitorului Alexandru al II- lea Ghica. În urma căsătoriei cu Anastasia Tigveanu a avut şapte copii între care: Dumitru (1817- 1892) şi Ion (1821- 1891).

Situat în oraşul Ştefăneşti, judeţul Argeş, conacul familiei Brătianu, numit ca şi satul în care se care se află, Florica, în amintirea primei fiice a lui Ion C. Brătianu, este unul din cele mai frumoase domenii boiereşti din România, păstrat foarte bine până în zilele noastre (cu excepţia obiectelor, mobilelor şi a cărţilor din interior, risipite aiurea în anii regimului comunist).

Sursa: Site-ul Consiliului Judetean Arges

Aflati mai multe despre atractiile turistice din tara Romania

Romania
 Descriere despre "Tara "
Romania ....

Hotel Subcarpati**** este amplasat in Curtea de Arges intr-o zona linistita, la 3 km de centrul orasului si la 600 metri de Manastirea Curtea de Arges.

Împrejurimile Argeșului sunt locuite fără întrerupere de aproape un mileniu – cel mai bun semn că ai ajuns într-un loc bun. Loc bun în care te întâmpină un hotel tânăr, bine pus la punct. Dedicat neo-nomazilor de astăzi.

Te invităm să descoperi regiunea Argeșului din confortul pe care ți-l punem la dispoziție în Hotel Subcarpați. Legenda spune că Negru Vodă-personaj istoric misterios, a cărui identificare ridică provocări istoricilor, a „descălecat Țara Românească” undeva în secolul XIII.

Hotelul Subcarpați**** are restaurant, bar, grădină, recepție cu program nonstop, loc de joaca pentru copii, parcare, servicii de transfer, room-service și WiFi gratuit în toate zonele sale.

Hotelul are 20 de camere luminoase și confortabile, din care 10 twin, 6 cu pat matrimonial, 2 Family, 1 Apartament cu dormitor si living cu canapea extensibila, 1 single.

Camera single este simplă și modernă, suprafata 14 m².

Camera Dubla are un pat dublu sau doua paturi individuale, suprafata 16-22 m².

Camera Family este potrivită pentru o familie cu un copil sau pentru 3 persoane, are un pat dublu mare și o canapea extensibilă, suprafata 24 m².

Apartamentul este potrivit pentru familii sau grupuri de călători care vor să se bucure de liniște și intimitate. Este alcătuit din două camere, una cu un pat matrimonial dublu și una cu o canapea extensibilă confortabilă, capacitate maxima 4 persoane, suprafata 36 m².

Bistro Subcarpati ofera preparate din ingrediente naturale, vii, însoțite de băuturi fine și idei noi, specifice călătorul de astăzi.

Are o atmosferă prietenoasă și modernă, ofera cei mai buni burgeri din oraș, steak-uri suculente, pregătite pe cuptor cu cărbuni, deserturi italiene și o selecție de peste 600 de vinuri păstrate bine în crama proprie.

De asemenea are terasa proprie 50 de locuri.

Centrul SPA include baie de aburi, saună finlandeză, jacuzzi, salină, bazin de apă rece.

Sauna uscată face parte din traditile scandinave, fiind cea mai veche din cele două tipuri de saună. În acest tip de saună temperatura poate ajunge la 80-90 grade Celsius. Este extrem de benefică sănătății, întrucât pe termen scurt oferă relaxare și o stare de bine, iar pe termen lung luptă împotrivă stresului și a infecțiilor, îmbunătățește circulația și exercită o acțiune tonifiantă asupra pielii.

Sauna umeda, cunoscută și sub numele de baie turcească, hammam sau baie de aburi are temperatura până la maxim 45 grade Celsius, atmosfera are o umiditate ridicată, ce poate ajunge până la 100%. După doar 5-10 minute de utilizare a acesteia simți că respiri mai bine, fiind recomandată pentru un început de răceală sau mici alergii respiratorii, deoarece stimulează sistemul imunitar și reduce inflamațiile.

Jacuzzi este simbolul relaxării si totodată o excelentă metodă de tratare a durerilor musculare, articulare și a diferitelor disfuncții ale sistemului osos. Se spune că orice problemă are o soluție dacă te relaxezi suficient încât să ajungă la tine. Masajul și cromoterapia vine în completarea beneficiilor aduse de jacuzzi.

Salina cu Sare de Himalaya și generator de aerosoli salini ofera o sesiune de 30 de minute ce revigorează întreg organismul si are efecte benefice la nivelul epidermei și reglează funcțiile tiroidei. Imunitatea organismului va crește, prevenind apariția răcelilor, a gripei și a alergiilor.

Generator de aerosoli salini are rolul de a transforma sarea de puritate foarte mare în microparticule de diferite diametre, între 1 și 10 microni.

Cristalele de “sare din Himalya”, care provin din zona Văii Indusului, o zonă necontaminata și nepoluată, sunt considerate cele mai eficiente în purificare, detoxificare și ionizare.

Respirând această sare bogată în elemente vitale aduceți multe beneficii sănătății dumneavoastră fizice  îndepărtează cu ușurință alergenii, praful și poluare, cât și psihice-ionii negativi ce se emană în atmosferă au rol calmant și regenerant asupra organismul.

După ședința de saună vă puteți răcori în bazinul cu apă rece, pentru a readuce temperatura corpului la parametri normali și pentru a pune sângele în mișcare. Nu este recomandat persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare sau alte boli similare.

Crama ofera pasionatilor peste 600 de sortimente de vinuri si este amplasata la 3 metri adîncime, este locul ideal pentru mese și evenimente speciale.

Timp liber

Caută înțelesuri noi în legenda meșterului Manole și ascultă vocea zidurilor Mănăstirii Curții de Argeș, liniștea catedralei în care se odihnește familia regală a României, călătorește în timp la primele biserici rupestre din zona subcarpatică, încărca-te!

S-a scris mult despre Biserica Domnească din Curtea de Argeș, însă în zilele noastre cel mai interesant aspect pare să fie cel cercetat prin intermediul proiectului GENESIS.

În cadrul acestuia o echipă mixtă de cercetători își propune să analizeze bio-genetico-arheologic unul dintre cele mai misterioase descoperiri arheologice din zonă: rămășițele pământești ale unui personaj nobil sau de os domnesc din neamul Basarabilor-judecând după simboluri, port, podoabe și, acum, analiza genetică, istoria fascinantă a fondării Țării Românești capătă o nouă piesă importantă. Mormântul a fost ascuns timp de secole sub mai multe straturi de pământ, pietriș și calcar-ceea ce a și contribuit la conservarea sa până în zilele noastre. Se nasc astfel numeroase întrebări fascinante nu doar pentru copii și tineri pasionați de mistere, ci și pentru adulții care încă găsesc bucurie în explorările originilor țării noastre.

 

Biserica domnească Sfântul Nicolae din Curtea de Argeș este unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură românească veche. Îți recomandăm să îți iei timpul necesar pentru a admira pe îndelete picturile murale din secolul XIV.

Ctitorită un secol mai târziu de Neagoe Basarab, Mănăstirea Curtea de Arges era considerată la vremea construcției sale una dintre minunile lumii medievale. Distincția a dat naștere uneia dintre cele mai bine înrădăcinate legende românești, legenda Meșterului Manole, o poveste care vorbește despre sacrificiile necesitate de creație, despre jertfă și despre smerenia omului în fața actului de creație.

 

Din confortul și liniștea Hotel Subcarpați, înconjurat de design contemporan și mâncăruri urbane, este greu să îți imaginezi cum erau locurile acestea în epoca medievală timpurie. Îți recomandăm să te desprinzi de oraș pentru o vizită scurtă în împrejurimi, la una dintre cele mai spectaculoase atracții istorice rămase din primele secole ale mileniului trecut: Corbii de Piatră.

 

Mănăstirea săpată în stâncă fascinează prin determinare și inspiră celor mai tari de înger sentimentul unei temeri arhaice. Locul este înțesat de legende legate de Negru Vodă, personajul fondator și controversat care marchează istoria locurilor. Basarab I, cel care a învins la Posada una dintre cele mai faimoase armate imperiale ale secolului XIV, cea a lui Carol de Anjou, obișnuia să judece aici în fața poporului, într-o curte domnească de judecată. Sub stâncă există și acum masa de piatră la care se presupune că prezida acesta, împreună cu suita sa judecătorească. În spatele stâncii transformate în mânăstire, ascunse printre vegetația specifică regiunii subcarpatice, urcă o serie de trepte care conduce deasupra mănăstirii, între dealuri și văi seculare. Deși deocamdată nu putem călători în timp, astfel de locuri ne incită imaginația într-o măsură suficientă pentru a declara excursia reușită. La întoarcere, Bistro Subcarpați te așteaptă cu cei mai buni burgeri din oraș sau, dacă vrei să rămâi cât de cât în temă, cu o porție sănătoasă de coaste de porc la grătar. Vinurile pe alese, în crama special amenajată, vor continua în gândul călătorului modern povestea misterioasei familii Basarab.

Din Făgăraș se spune că a coborât Negru Vodă. În zilele noastre, din Făgăraș coboară înspre Curtea de Argeș impresionanta șosea ce străbate cei mai înalți munți din România, Munții Făgărașului: Transfăgărășanul.

Dincolo de peisajele superbe, drumul găzduiește două monumente dedicate eforturilor uriașe implicate în construcția sa: Poarta Geniștilor și Poarta Întâlnirii. Milioane de tone de rocă au fost dislocate de geniștii români, folosind peste 6000 de tone de dinamită! Lucrarea drumului a fost începută din ambele capete, cele două echipe de construcții întâlnindu-se la 16 august 1971 la cota 1600.

Pare incredibil acum cum în vârf de munte, în secolul XIV, românii au construit o cetate de piatră. Se spune că primul turn al cetății a fost construit de Negru Vodă, legendarul descălecător al Țării Românești. Cetatea Poenari este însă legată istoric de Vlad Țepeș, cel care, remarcând valoarea strategică a amplasării, dezvoltă cetatea în forma în care o regăsim astăzi.

Excursia până la cetate presupune un grad relativ ridicat de efort fizic, cu 1480 de trepte (îți poți pune obiectiv să le numeri și tu), cu prima băncuță după 450 de trepte. Faci bine să îți iei apă la tine, vei avea nevoie. Urcarea nu este recomandată celor cu probleme cardiace, deși per total urcușul este de 1 km. Zona este populată de urși, motiv pentru care vizitele pot fi realizate în două intervale zilnice: 9:00 sau 10:00 și 15:00.

Cetatea fortăreață lasă impresia unui cuib de vulturi și inspiră ușor fantezii istorice cu Basarab I, victoriosul faimoasei bătălii de la Posada și cu starea acestor meleaguri la epoca medievală. O singură chestiune este certă: peisajul este absolut superb, cu o panoramă minunată a văii Argeșului și a râului Doamnei. Aventurează-te până la poziția strategică ocupată de Cetatea Poenari și vei obține nu doar fotografii de pus în ramă, ci te vei întoarce de asemenea cu multe povești care merită transmise mai departe.