Sejur odihna Paraul Rece Cabana Cerbul**

Sejur odihna Paraul Rece Cabana Cerbul**

Sejur pentru odihna, relaxare si drumetii !

 

Tarifele includ: cazare 1 noapte cu mic dejun, Internet wireless, acces gratar, parcare.

 

AP = Apartament

 

Micul dejun este sub forma de meniu fix.

 

Optional pranz/cina 22 lei/persoana.

 

Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 30% pentru rezervarea ferma iar diferenta se va achita cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.

 
 
de la 50 RON / persoana / 1 noapte
Ai nevoie de AJUTOR?

 021 330 05 06  /  021 794 58 58  /  0787 229 909

Tara Tara: Romania
Judet - Regiune Judet - Regiune: Brasov
Localitate - Statiune Localitate - Statiune: Paraul Rece
Tip masa Tip masa: Mic dejun
Plecare Plecare: Oricand
Durata Durata: 1 noapte
TARIFE
PERIOADA
MASA
CAMERA
TARIF TOTAL
01.09-23.12.2020
Mic dejun
1 persoana
85 lei
Rezerva
01.09-23.12.2020
Mic dejun
2 persoane
100 lei
Rezerva
01.09-23.12.2020
Mic dejun
3 persoane
150 lei
Rezerva
01.09-23.12.2020
Mic dejun
4 persoane
AP: 200 lei
Rezerva

Sejur odihna Paraul Rece Cabana Cerbul**

Sejur pentru odihna, relaxare si drumetii !

 

Tarifele includ: cazare 1 noapte cu mic dejun, Internet wireless, acces gratar, parcare.

 

AP = Apartament

 

Micul dejun este sub forma de meniu fix.

 

Optional pranz/cina 22 lei/persoana.

 

Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 30% pentru rezervarea ferma iar diferenta se va achita cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.

 
 

Aflati mai multe despre atractiile turistice din localitatea - statiunea Paraul Rece

Down

Statiunea Paraul Rece este parte componenta a orasului Predeal, alaturi de Timisul de Jos si Timisul de Sus.

Statiunea Paraul Rece este situata la o distanta de 8 km de statiunea Predeal, la o altitudine de 1000 m, aflata pe coasta Muntilor Bucegi. Fata de Bucuresti, statiunea se afla la o distanta de 140 km, de pe DN1, la cativa km inainte de Predeal, se face stanga pe DN73A. Exista multe oportunitati de explorare a zonei si organizare de excursii si drumetii in orice sezon.

Conditiile climatului statiunii Paraul Rece recomanda statiunea pentru tratarea nevrozelor astenice, starilor de debilitate, a surmenajului fizic si intelectual, rahitismului, afectiunilor endocrine, tulburari de crestere la copii.

Paraul Rece reprezinta un punct de atractie pentru amatorii sporturilor de iarna, statiunea dispunand de o partie de slalom si trasee pentru ski fond si biatlon iar la numai cativa kilometri se gaseste baza sportiva de ski fond si biatlon de pe Valea Rasnoavei. Ninsorile abundente si temperaturile scazute fac ca zapada sa persiste aproximativ 120 de zile/an. In timpul sezonului cald statiunea Paraul Rece este ideala pentru iubitorii de drumetii in aer liber pe traseele montane.

Sursa: site-ul Primariei Predeal

Aflati mai multe despre atractiile turistice din judetul - regiunea Brasov

Brasov
 JUDEŢUL BRAŞOV

Situat în zona de sud-est a Transilvaniei, pe cursul mijlociu al Oltului, în interiorul arcului carpatic, Judeţul Braşov ocupă, din punct de vedere fizico-geografic, cea mai mare parte a depresiunilor Braşov şi Făgăraş.

Pozitia sa în partea centrală României, la îmbinarea a două mari lanţuri muntoase: Carpaţii Orientali şi Carpaţii Meridionali, face ca judeţul Braşov să se învecineze cu alte 8 judeţe: Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Covasna, Harghita, Sibiu.

Suprafaţa judeţului este de 5.363 km², respectiv 2,2% din suprafaţa tării, cu o densitate a populaţiei de 110,7 loc./km², peste media pe ţară de 90,3 loc./km², ocupând astfel poziţia a şaptea pe ţară la acest indicator.  

Clima judeţului este temperat-continentală, mai precis caracterizată de nota de tranziţie între clima temperată de tip oceanic şi cea temperată de tip continental; mai umedă şi răcoroasă în zonele montane, cu precipitaţii relativ reduse şi temperaturi uşor scăzute în zonele mai joase. Pe vârful Omul se înregistrează cea mai joasă temperatură medie anuală (-2,6 oC) şi cea mai ridicată medie de precipitaţii anuale din ţară (1.346mm). Temperatura medie anuală în judeţ este de 8 oC.

Resursele naturale. Judeţul Braşov deţine 32 de arii protejate dintre care două sunt parcuri naţionale/naturale (Piatra Craiului şi Bucegi). Suprafata ariilor protejate din judeţ este 27313,7 ha, reprezentând cca 7% din suprafaţa judeţului Braşov. În cursul anului 2005, la nivelul judeţului Braşov au fost inventariate 27 tipuri de habitate, 213 specii de păsări, dintre care 196 protejate conform legislaţiei în vigoare, şi 62 specii de faună, dintre care 39 protejate.

În subsolul judeţului Braşov se găsesc diverse resurse: roci magmatice (în special bazalt), roci sedimentare, mineralizaţii metalifere, ape minerale, (Zizin - cu ape carbogazoase-bicarbonatate), ape clorosodice la Perşani, Grid, Veneţia de Jos, Rupea, Homorod şi ape sărate de zăcamânt din depozitele de nisipuri sarmatiene (Băile Rotbav). La acestea se pot adauga izvoarele mezotermale de sub Magura Codlei şi de la Hoghiz (izvor carstic).

Căile de comunicaţie de pe teritoriul judeţului facilitează legătura între toate regiunile ţării. Braşovul este un important nod feroviar, deţinând cea mai mare densitate de căi ferate din Regiunea de Dezvoltare Centru (62 km/1000 km²). Judeţul este străbătut de şoselele internaţionale E60 şi E68 şi 848 km drumuri judeţene.

Turismul este un factor de bază în economia judeţului. În ansamblul mişcării turistice din România, judeţul Braşov ocupă locul II (după judeţul Constanţa), ca număr de structuri de cazare şi număr de locuri de cazare oferite, constituind cea mai importantă şi frecventată zonă sub aspectul turismului cu caracter montan, concentrând totodată o mare diversitate de obiective turistice. Poziţionarea geografică a judeţului Braşov, în centrul ţării, favorizează dezvoltarea turismului sub forme diverse. Infrastructura feroviară şi rutieră bună care asigură legătura cu capitala ţării, dar şi cu Europa occidentală, face ca aici să ajungă anual un număr de peste 550.000 de turişti. Staţiunile montane din judeţ cunoscute atât în ţară cât şi în străinătate sunt Predeal şi Poiana Braşov.

Braşovul, atestat documentar în 1235, este o destinaţie preferată de turişti de pretutindeni, deoarece păstrează şi astăzi un patrimoniu cultural de excepţie: Biserica Neagră, renumită în toată Europa ca fiind cea mai mare construcţie în stil gotic din sud-estul Europei, Biserica Bartolomeu, una dintre cele mai vechi cladiri în stil romanic, Biserica Sf. Nicolae şi Prima Şcoală Românească din Şchei.

Ansamblurile săteşti cu biserici fortificate din Prejmer şi Viscri fac parte din lista patrimoniului mondial UNESCO. Alte obiective cultural istorice importante din judeţul Braşov: Castelul Bran, Cetatea Râşnov, Cetatea Făgăraşului.

Aflati mai multe despre atractiile turistice din tara Romania

Romania
 Descriere despre "Tara "
Romania ....

 Gazda dumneavoastră, cel mai vechi cabanier din Romania, domnul Nicolae Șoric, cu o experiență de peste 50 ani in turismul montan va așteaptă cu drag !

 

Cabana Cerbul*** este amplasata in statiunea Pârâul Rece, pe DP 73A Predeal -Rasnov, la 9 km de Predeal si 12 km de Rasnov.


Prima unitate din zona, ridicata in anul 1930, odata cu constructia soselei Predeal -Rasnov (construita de regina Maria in 1929), se numea Paraul Rece, denumire inspirata de izvorul ce trece pe proprietate.


Din 1950 a fost nationalizata, urmand ca din 1965 sa arda iar dupa fiind refacuta ca un bungalow de catre OJT Predeal, functionand asa pana la revolutie.


Dupa revolutie, in urma unui proces de retrocedare, a revenit proprietarilor de drept, sub denumirea Cabana Cerbu.

Capacitate cazare: 63 de locuri distribuite pe 3 nivele: etajul 1, etajul 2 si mansarda.

Dotari camere: TV cablu, incalzire centrala si baie cu dus.

Camerele nu au balcon.

Apartamentele dispun de 2 camere, dormitor si living plus 1 baie.


Structura cazare:

- etajul 1: 2 camere duble, 1 camera tripla si 2 apartamente;

- etajul 2: 5 camere duble, 2 camere triple si 3 apartamente;

- mansarda: 4 camere duble si 3 apartamente.

 

Facilitati: restaurant, sala de mese, bar, foisor cu gratar, terasa, incalzire centrala, internet wireless, parcare.

 

Stațiunea Pârâul Rece situata la o altitudine de aproximativ 1000 de metri.

Aici se găsește o excelentă pistă de slalom dar și mai multe trasee specifice probelor de schi fond.