HOME > CIRCUITE > ISRAEL

CIRCUIT ISRAEL 2020

CIRCUIT ISRAEL 2020

Tel Aviv - Haifa - Nazareth - Bethlehem - Ierusalim - Ierihon - Ein Karem - Tel Aviv

PACHET SERVICII:
- cazare 5 nopți (1 noapte la Nazareth sau Tiberias si 4 nopti la Bethlehemîn) in hotel categoria 3 stele superior sau 4 stele;
- demipensiune (mic dejun si cina);
- transport avion Compania Tarom Bucuresti Otopeni -Tel Aviv -Bucuresti Otopeni cu bagaj de cală de 23 kg/persoană și bagaj de cabină 10 kg/persoană;
- taxele de aeroport;
- transferuri și transportul cu autocar 3 stele cu aer condiționat;
- vizitele și intrările în cele mai importante puncte din Israel, menționate în program, Ierusalim – pe urmele Mântuitorului, Bethlehem, Câmpul Păstorilor, Muntele Tabor, Iordan- locul Botezului, Marea Moartă, Ierihon, Nazareth, Marea Galileei, Muntele Sion și Israelul modern – Tel Aviv – Orașul Primăverii și Jaffa;
- asistență turistică în limba română pe toata perioada sejurului, formată din însoțitor de grup și ghid local;
- BONUS asigurarea Travel storno și medicală pentru orice vârstă;
- bacșișuri pentru șofer și ghid local.

TARIFUL NU INCLUDE:
- excursii si servicii optionale, altele decat cele mentionate in program ca fiind incluse;
- cheltuieli personale.

 

Tarif Excursii si Servicii Optionale:
- optional pranz fara bauturi la Ierihon sau pranz cu Pestele Sf. Petru (28 dolari/persoana);
- optional croaziera pe Marea Galileei (15 dolari/persoana);
- Desertul Iudeei - pelerinaj la Manastirea Sfantul Sava (15 dolari/persoana).

 

Descriere Program: 

Ziua 1: Bucuresti -Tel Aviv -Haifa -Muntele Tabor -Nazareth
Ora 04.45 intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Otopeni. Ora 07.45 decolare spre Tel Aviv, cu zbor TAROM RO155. Sosire in Tel Aviv, aeroportul Ben Gurion la ora 10.20.
Pornim spre Nordul tarii. Facem primul popas la Haifa, al treilea oras ca marime al Israelului si port la Marea Mediterana, aflat intr-un golf la poalele Muntelui Carmel. Turul panoramic include numeroase puncte de atractie, intre care amintim: Centrul Mondial al cultului Baha’i, cu Templul si Gradinile Suspendate, Grota lui Ilie Tezviteanul la Stella Maris, Manastirea Ordinului Carmelitelor.
Plecam si urcam apoi pe Muntele Tabor -inchinare la biserica unde s-a petrecut Schimbarea la Fata a Mantuitorului.
Vizitam Biserica Ortodoxa Sf. Gavril din Nazaret - orasul in care Maica Domnului a primit vestea nasterii Pruncului Sfant.
Cina si cazare Nazareth la hotel categoria 3 stele superior sau 4 stele.

 Ziua 2: Nazareth -Tabgha -Muntele Fericirilor -Marea Galileei -Bethlehem
Mic dejun. Dimineata devreme plecare spre Marea Galileei. Deplasare spre Capernaum, ruinele satului vechi de peste 2000 de ani si casa Sf. Petru. Vizita la Tabgha - locul inmultirii painii si pestilor. Vizitarea Bisericii de pe Muntele Fericirilor.
Optional, plimbare pe Marea Galileei cu o copie a corabiilor de pe vremea lui Iisus si pranz optional la un restaurant unde se va servi Pestele Sfantul Petru.
Sosire la Bethlehem pentru cina si cazare hotel 4 stele.

 Ziua 3: Bethlehem -Optional Sf.Sava -Ieslea Nasterii -Campul Pastorilor -Ierusalim
Mic dejun. Optional, dimineata devreme, vizita in Desertul Iudeei la Manastirea Sfantul Sava (vizita interioara permisa doar barbatilor).
Vizita in Bethlehem la Biserica Ortodoxa ridicata pe locul unde s-a nascut Domnul Iisus Hristos, locul ieslei si Biserica Catolica Sfanta Ecaterina. Vizita la Biserica de la Campul Pastorilor.
Dupa amiaza intram in Cetatea Ierusalimului si parcurgem pe jos Via Dolorosa cu cele 14 opriri ale lui Iisus de pe Drumul Crucii, culminand cu Biserica Invierii, Mormantul Sfant, Golgota, Piatra Miruirii.
Cazare Bethlehem hotel 4 stele.

 Ziua 4: Bethlehem - Ierusalim – Muntele Maslinilor – Muntele Sion
Mic dejun. Dimineata vizita pe Muntele Maslinilor incepe la Manastirea Ortodoxa Rusa Eleona a Inaltarii si la Biserica Aflarii Capului Sf. Ioan Botezatorul; coboram apoi pe Muntele Maslinilor pana la Biserica Tatal Nostru – unde Iisus i-a invatat pe apostoli cum sa se roage si la Biserica Dominus Flevit, unde Mantuitorul a plans prevestind caderea Ierusalimului; vizitam apoi Gradina Getsimani, Biserica Natiunilor si Biserica Ortodoxa ce adaposteste Mormantul Maicii Domnului. La pranz, urcam pe Muntele Sionului la Foisorul Cinei celei de Taina, Mormantul Regelui David, Biserica Adormirea Maicii Domnului-Catolica si Zidul Plangerii.
Cina si cazare Bethlehem hotel 4 stele.

 Ziua 5: Bethlehem -Hozeva -Ierihon -Raul Iordan -Marea Moarta
Mic dejun. Dimineata coborare in Valea Hozeva pentru vizitarea Manastirii Sf. Gheorghe cu pestera Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul si moastele Cuviosului Ioan de la Neamt – Hozevitul sau Romanul. Se continua cu Raul Iordan la locul original al Botezului Mantuitorului. Se poate servi optional masa de pranz in cadrul Complexului Qumran. Se poate vizita situl arheologic de la Qumran, locul in care a trait gruparea esenienilor si unde au fost descoperite celebrele manuscrise de la Marea Moarta (bilet de intrare: 7 USD/persoana). La Marea Moarta se pot testa si cumpara cosmetice cu minerale extrase din mare.
Cina si cazare Bethlehem hotel 4 stele.

 Ziua 6: Bethlehem -Ein Karem -Tel Aviv -Jaffa
Mic dejun. Se pleaca dimineata si se viziteaza Ein Karem - patria Sf. Ioan Botezatorul, la biserica nasterii sfantului.
Dupa amiaza plecam spre Tel Aviv pentru un scurt tur de oras si plimbare pe malul Marii Mediterane in Jaffa -cartierul vechi al orasului.
La ora 21.30 prezentare la Aeroportul Ben Gurion pentru formalitati si imbarcare la cursa Tarom. 

Ziua 7: Tel Aviv - Bucuresti
Decolare spre Bucuresti RO154 la 00.30. Aterizare la Bucuresti la 03.25.

 
DESCRIERE HOTELURI:
NAZARETH: Hotel Mary’s Well 3 stele superior sau similar hotel in Tiberias www.danhotels.com/NorthHotels/MarysWellNazarethHotel
BETHLEHEM: Hotel Saint Michael 4 stele sau similiar www.saintmichaelhotel.com

 

Detalii zbor, Compania TAROM:
- Zbor din Bucuresti Aeroport Otopeni la ora 07.45, sosire in Tel Aviv Aeroport Yafo Ben Gurion la ora 10.20 (durata zbor 2,35 ore), zbor RO 155;
- Zbor din Tel Aviv Aeroport Yafo Ben Gurion la ora 00.30, sosire in Bucuresti Aeroport Otopeni la ora 03.25 (durata zbor 2,55 ore), zbor RO 154.

 

MODALITATE PLATA SI PENALIZARI
In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
- 40% se plateste imediat dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
- 40% se plateste cu 30 zile inaintea datei de plecare;
- 20% se plateste cu 14 zile inaintea datei de plecare.
In cazul rezervarilor last minute - LM, confirmarea serviciilor se va face doar in baza platii integrale a serviciilor; In cazul rezervarilor cu alte tipuri de reduceri se aplica modalitatea de plata din oferta generala

 Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
- 20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 50 zile inainte de inceperea sejururlui;
- 50% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 49 zile -31 zile inainte de data inceperii sejurului;
- 80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30 zile -15 zile inainte de data inceperii sejurului;
 - 100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 14 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare.

 

EVENTUALE EVOLUTII ALE PRETULUI
Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi. Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere. Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare. In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

 

CONDITII DE REALIZARE A GRUPULUI GRUP MINIM 35 PERSOANE.
Pentru un grup de minimum 30-34 persoane se percepe un supliment de 25 euro/persoana. Pentru un grup mai mic de 30 pax, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 16 zile inaintea plecarii. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
ATENTIE ! Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii. Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.

 

INFORMATII UTILE SPECIFICE CALATORIILOR IN ISRAEL
 • Israelul este situat in Orientul Mijlociu, iar orasul Bethlehem este parte a teritoriului Autoritatii Palestiniene. Fiecare trecere din Ierusalim in Bethlehem si invers, se supune unui controlul strict de securitate. Trebuie sa respecati permanent indicatiile insotitorului de grup si ale ghidului local, evitand deplasarile individuale.
• Clima este placuta, mediteraneana, cu veri calde si secetoase si ierni cu precipitatii.
• Puteti folosi pentru efectuarea platilor, numerar euro sau dolari SUA, in bancnote de valoare mica. Sun recomandati insa dolarii SUA, deoarece localnicii nu sunt obisnuiti cu moneda euro si calculeaza la paritatea 1€ = 1 USD
• apa potabila este recomandat sa o cumparati si sa nu consumati apa de la robinet.
• este necesara imbracamintea decenta si incaltamintea comoda, sport, pentru a evita alunecarea;
• sfarsitul de saptamana este vineri si sambata, conform religiei iudaice, iar duminica este prima zi a saptamanii;
• la plecarea din Israel, pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, se face un control strict atat al persoanelor, cat si al bagajelor, motiv pentru care se efectueaza prezentarea la formalitatile de imbarcare cu cel putin 3h inaintea decolarii.
• Atentie ! Bagajele de cala nu se incuie la plecarea din Israel. Ele se predau descuiate la ghiseul check in din aeroport.

 

DATE GENERALE DESPRE DOCUMENTELE DE CALATORIE
• Cetăţenii români posesori de paşapoarte simple, paşapoarte simple electronice, pot intra în Israel în scop turistic fără viză. Durata de şedere admisă în Israel este de 90 zile. După această perioadă, şederea este permisă numai în cazuri bine justificate ori din motive umanitare (îmbolnăvire, decesul unei rude).
• Un cetăţean român (străin) care a fost deportat din Israel nu poate re-intra în această ţară o perioadă de 6-10 ani. Detalii privind această perioadă de interdicţie pot fi obţinute de la Ministerul de Interne israelian.
• Cetăţenii români care doresc să călătorească în scop turistic sunt sfătuiţi să utilizeze numai operatori acreditaţi. În acest sens, este recomandat ca cetăţenii români să nu se îndepărteze de grupul turistic şi să respecte anunţurile sau recomandările autorităţilor locale.
• Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
• Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!
• Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina viza necesara deplasarii personal de la Ambasada din Bucuresti!
• Cetateni straini trebuie sa intrebe personal la ambasada din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;
• Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera.
a. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este present in deplasare;
b. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces;
c. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort;
d. Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic. 

Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro (http://www.politiadefrontiera.ro).

 Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu permite turistului sa paraseasca teritoriul Romaniei sau a nu acorda intrarea pe teritoriul statului unde se face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.

 INFORMATII UTILE
• Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 2-3 ore inainte de ora anuntata a decolarii avionului! Prezentarea biletului de avion la imbarcare este obligatorie! Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 23 kg si max. 10 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager.
• Verificati corectitudinea numelor si a datelor personale orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare;
• Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);
• Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.
• Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului;
• Toate unitatile de cazare,precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;
• Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.
• Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

 SERVICII GHID/ CONDUCATOR DE GRUP
Agentia de turism asigura un conducator de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului. Ghidul iordanian autorizat va asigura explicatiile pe perioada circuitului in Iordania.

 

MIJLOACE DE TRANSPORT
ATENTIE ! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor. In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie.
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.
Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.de la 729 EUR / persoana
Rezerva
Ai nevoie de AJUTOR?

 021 330 05 06  /  021 794 58 58  /  0787 229 909

Tara Tara: Israel
Localitate - Statiune Localitate - Statiune: Tel Aviv - Haifa - Nazareth - Bethlehem - Ierusalim - Ierihon - Ein Karem - Tel Aviv
Tip transport Tip transport: avion + autocar
Plecare Plecare: 28.02.2020; 20.03.2020; 27.04.2020; 29.05.2020
Durata Durata: 7 zile
TARIFE
28.02 -05.03.2020 Demipensiune 880 euro/pachet/1 persoana 1.458 euro/pachet/2 persoane 2.187 euro/pachet/3 persoane
20.03 -26.03.2020 Demipensiune 880 euro/pachet/1 persoana 1.458 euro/pachet/2 persoane 2.187 euro/pachet/3 persoane
27.04 -03.05.2020 Demipensiune 880 euro/pachet/1 persoana 1.458 euro/pachet/2 persoane 2.187 euro/pachet/3 persoane
29.05 -04.06.2020 Demipensiune 880 euro/pachet/1 persoana 1.458 euro/pachet/2 persoane 2.187 euro/pachet/3 persoane
Servicii neincluse:
TARIFUL NU INCLUDE: - excursii si servicii optionale, altele decat cele mentionate in program ca fiind incluse; - cheltuieli personale. Tarif Excursii si Servicii Optionale: - optional pranz fara bauturi la Ierihon sau pranz cu Pestele Sf. Petru (28 dolari/persoana); - optional croaziera pe Marea Galileei (15 dolari/persoana); - Desertul Iudeei - pelerinaj la Manastirea Sfantul Sava (15 dolari/persoana).

CIRCUIT ISRAEL 2020

Tel Aviv - Haifa - Nazareth - Bethlehem - Ierusalim - Ierihon - Ein Karem - Tel Aviv

PACHET SERVICII:
- cazare 5 nopți (1 noapte la Nazareth sau Tiberias si 4 nopti la Bethlehemîn) in hotel categoria 3 stele superior sau 4 stele;
- demipensiune (mic dejun si cina);
- transport avion Compania Tarom Bucuresti Otopeni -Tel Aviv -Bucuresti Otopeni cu bagaj de cală de 23 kg/persoană și bagaj de cabină 10 kg/persoană;
- taxele de aeroport;
- transferuri și transportul cu autocar 3 stele cu aer condiționat;
- vizitele și intrările în cele mai importante puncte din Israel, menționate în program, Ierusalim – pe urmele Mântuitorului, Bethlehem, Câmpul Păstorilor, Muntele Tabor, Iordan- locul Botezului, Marea Moartă, Ierihon, Nazareth, Marea Galileei, Muntele Sion și Israelul modern – Tel Aviv – Orașul Primăverii și Jaffa;
- asistență turistică în limba română pe toata perioada sejurului, formată din însoțitor de grup și ghid local;
- BONUS asigurarea Travel storno și medicală pentru orice vârstă;
- bacșișuri pentru șofer și ghid local.

TARIFUL NU INCLUDE:
- excursii si servicii optionale, altele decat cele mentionate in program ca fiind incluse;
- cheltuieli personale.

 

Tarif Excursii si Servicii Optionale:
- optional pranz fara bauturi la Ierihon sau pranz cu Pestele Sf. Petru (28 dolari/persoana);
- optional croaziera pe Marea Galileei (15 dolari/persoana);
- Desertul Iudeei - pelerinaj la Manastirea Sfantul Sava (15 dolari/persoana).

 

Descriere Program: 

Ziua 1: Bucuresti -Tel Aviv -Haifa -Muntele Tabor -Nazareth
Ora 04.45 intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Otopeni. Ora 07.45 decolare spre Tel Aviv, cu zbor TAROM RO155. Sosire in Tel Aviv, aeroportul Ben Gurion la ora 10.20.
Pornim spre Nordul tarii. Facem primul popas la Haifa, al treilea oras ca marime al Israelului si port la Marea Mediterana, aflat intr-un golf la poalele Muntelui Carmel. Turul panoramic include numeroase puncte de atractie, intre care amintim: Centrul Mondial al cultului Baha’i, cu Templul si Gradinile Suspendate, Grota lui Ilie Tezviteanul la Stella Maris, Manastirea Ordinului Carmelitelor.
Plecam si urcam apoi pe Muntele Tabor -inchinare la biserica unde s-a petrecut Schimbarea la Fata a Mantuitorului.
Vizitam Biserica Ortodoxa Sf. Gavril din Nazaret - orasul in care Maica Domnului a primit vestea nasterii Pruncului Sfant.
Cina si cazare Nazareth la hotel categoria 3 stele superior sau 4 stele.

 Ziua 2: Nazareth -Tabgha -Muntele Fericirilor -Marea Galileei -Bethlehem
Mic dejun. Dimineata devreme plecare spre Marea Galileei. Deplasare spre Capernaum, ruinele satului vechi de peste 2000 de ani si casa Sf. Petru. Vizita la Tabgha - locul inmultirii painii si pestilor. Vizitarea Bisericii de pe Muntele Fericirilor.
Optional, plimbare pe Marea Galileei cu o copie a corabiilor de pe vremea lui Iisus si pranz optional la un restaurant unde se va servi Pestele Sfantul Petru.
Sosire la Bethlehem pentru cina si cazare hotel 4 stele.

 Ziua 3: Bethlehem -Optional Sf.Sava -Ieslea Nasterii -Campul Pastorilor -Ierusalim
Mic dejun. Optional, dimineata devreme, vizita in Desertul Iudeei la Manastirea Sfantul Sava (vizita interioara permisa doar barbatilor).
Vizita in Bethlehem la Biserica Ortodoxa ridicata pe locul unde s-a nascut Domnul Iisus Hristos, locul ieslei si Biserica Catolica Sfanta Ecaterina. Vizita la Biserica de la Campul Pastorilor.
Dupa amiaza intram in Cetatea Ierusalimului si parcurgem pe jos Via Dolorosa cu cele 14 opriri ale lui Iisus de pe Drumul Crucii, culminand cu Biserica Invierii, Mormantul Sfant, Golgota, Piatra Miruirii.
Cazare Bethlehem hotel 4 stele.

 Ziua 4: Bethlehem - Ierusalim – Muntele Maslinilor – Muntele Sion
Mic dejun. Dimineata vizita pe Muntele Maslinilor incepe la Manastirea Ortodoxa Rusa Eleona a Inaltarii si la Biserica Aflarii Capului Sf. Ioan Botezatorul; coboram apoi pe Muntele Maslinilor pana la Biserica Tatal Nostru – unde Iisus i-a invatat pe apostoli cum sa se roage si la Biserica Dominus Flevit, unde Mantuitorul a plans prevestind caderea Ierusalimului; vizitam apoi Gradina Getsimani, Biserica Natiunilor si Biserica Ortodoxa ce adaposteste Mormantul Maicii Domnului. La pranz, urcam pe Muntele Sionului la Foisorul Cinei celei de Taina, Mormantul Regelui David, Biserica Adormirea Maicii Domnului-Catolica si Zidul Plangerii.
Cina si cazare Bethlehem hotel 4 stele.

 Ziua 5: Bethlehem -Hozeva -Ierihon -Raul Iordan -Marea Moarta
Mic dejun. Dimineata coborare in Valea Hozeva pentru vizitarea Manastirii Sf. Gheorghe cu pestera Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul si moastele Cuviosului Ioan de la Neamt – Hozevitul sau Romanul. Se continua cu Raul Iordan la locul original al Botezului Mantuitorului. Se poate servi optional masa de pranz in cadrul Complexului Qumran. Se poate vizita situl arheologic de la Qumran, locul in care a trait gruparea esenienilor si unde au fost descoperite celebrele manuscrise de la Marea Moarta (bilet de intrare: 7 USD/persoana). La Marea Moarta se pot testa si cumpara cosmetice cu minerale extrase din mare.
Cina si cazare Bethlehem hotel 4 stele.

 Ziua 6: Bethlehem -Ein Karem -Tel Aviv -Jaffa
Mic dejun. Se pleaca dimineata si se viziteaza Ein Karem - patria Sf. Ioan Botezatorul, la biserica nasterii sfantului.
Dupa amiaza plecam spre Tel Aviv pentru un scurt tur de oras si plimbare pe malul Marii Mediterane in Jaffa -cartierul vechi al orasului.
La ora 21.30 prezentare la Aeroportul Ben Gurion pentru formalitati si imbarcare la cursa Tarom. 

Ziua 7: Tel Aviv - Bucuresti
Decolare spre Bucuresti RO154 la 00.30. Aterizare la Bucuresti la 03.25.

 
DESCRIERE HOTELURI:
NAZARETH: Hotel Mary’s Well 3 stele superior sau similar hotel in Tiberias www.danhotels.com/NorthHotels/MarysWellNazarethHotel
BETHLEHEM: Hotel Saint Michael 4 stele sau similiar www.saintmichaelhotel.com

 

Detalii zbor, Compania TAROM:
- Zbor din Bucuresti Aeroport Otopeni la ora 07.45, sosire in Tel Aviv Aeroport Yafo Ben Gurion la ora 10.20 (durata zbor 2,35 ore), zbor RO 155;
- Zbor din Tel Aviv Aeroport Yafo Ben Gurion la ora 00.30, sosire in Bucuresti Aeroport Otopeni la ora 03.25 (durata zbor 2,55 ore), zbor RO 154.

 

MODALITATE PLATA SI PENALIZARI
In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
- 40% se plateste imediat dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
- 40% se plateste cu 30 zile inaintea datei de plecare;
- 20% se plateste cu 14 zile inaintea datei de plecare.
In cazul rezervarilor last minute - LM, confirmarea serviciilor se va face doar in baza platii integrale a serviciilor; In cazul rezervarilor cu alte tipuri de reduceri se aplica modalitatea de plata din oferta generala

 Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
- 20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 50 zile inainte de inceperea sejururlui;
- 50% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 49 zile -31 zile inainte de data inceperii sejurului;
- 80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30 zile -15 zile inainte de data inceperii sejurului;
 - 100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 14 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare.

 

EVENTUALE EVOLUTII ALE PRETULUI
Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi. Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere. Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare. In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

 

CONDITII DE REALIZARE A GRUPULUI GRUP MINIM 35 PERSOANE.
Pentru un grup de minimum 30-34 persoane se percepe un supliment de 25 euro/persoana. Pentru un grup mai mic de 30 pax, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 16 zile inaintea plecarii. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
ATENTIE ! Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii. Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.

 

INFORMATII UTILE SPECIFICE CALATORIILOR IN ISRAEL
 • Israelul este situat in Orientul Mijlociu, iar orasul Bethlehem este parte a teritoriului Autoritatii Palestiniene. Fiecare trecere din Ierusalim in Bethlehem si invers, se supune unui controlul strict de securitate. Trebuie sa respecati permanent indicatiile insotitorului de grup si ale ghidului local, evitand deplasarile individuale.
• Clima este placuta, mediteraneana, cu veri calde si secetoase si ierni cu precipitatii.
• Puteti folosi pentru efectuarea platilor, numerar euro sau dolari SUA, in bancnote de valoare mica. Sun recomandati insa dolarii SUA, deoarece localnicii nu sunt obisnuiti cu moneda euro si calculeaza la paritatea 1€ = 1 USD
• apa potabila este recomandat sa o cumparati si sa nu consumati apa de la robinet.
• este necesara imbracamintea decenta si incaltamintea comoda, sport, pentru a evita alunecarea;
• sfarsitul de saptamana este vineri si sambata, conform religiei iudaice, iar duminica este prima zi a saptamanii;
• la plecarea din Israel, pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, se face un control strict atat al persoanelor, cat si al bagajelor, motiv pentru care se efectueaza prezentarea la formalitatile de imbarcare cu cel putin 3h inaintea decolarii.
• Atentie ! Bagajele de cala nu se incuie la plecarea din Israel. Ele se predau descuiate la ghiseul check in din aeroport.

 

DATE GENERALE DESPRE DOCUMENTELE DE CALATORIE
• Cetăţenii români posesori de paşapoarte simple, paşapoarte simple electronice, pot intra în Israel în scop turistic fără viză. Durata de şedere admisă în Israel este de 90 zile. După această perioadă, şederea este permisă numai în cazuri bine justificate ori din motive umanitare (îmbolnăvire, decesul unei rude).
• Un cetăţean român (străin) care a fost deportat din Israel nu poate re-intra în această ţară o perioadă de 6-10 ani. Detalii privind această perioadă de interdicţie pot fi obţinute de la Ministerul de Interne israelian.
• Cetăţenii români care doresc să călătorească în scop turistic sunt sfătuiţi să utilizeze numai operatori acreditaţi. În acest sens, este recomandat ca cetăţenii români să nu se îndepărteze de grupul turistic şi să respecte anunţurile sau recomandările autorităţilor locale.
• Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
• Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!
• Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina viza necesara deplasarii personal de la Ambasada din Bucuresti!
• Cetateni straini trebuie sa intrebe personal la ambasada din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;
• Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera.
a. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este present in deplasare;
b. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces;
c. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort;
d. Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic. 

Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro (http://www.politiadefrontiera.ro).

 Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu permite turistului sa paraseasca teritoriul Romaniei sau a nu acorda intrarea pe teritoriul statului unde se face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.

 INFORMATII UTILE
• Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 2-3 ore inainte de ora anuntata a decolarii avionului! Prezentarea biletului de avion la imbarcare este obligatorie! Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 23 kg si max. 10 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager.
• Verificati corectitudinea numelor si a datelor personale orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare;
• Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);
• Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.
• Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului;
• Toate unitatile de cazare,precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;
• Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.
• Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

 SERVICII GHID/ CONDUCATOR DE GRUP
Agentia de turism asigura un conducator de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului. Ghidul iordanian autorizat va asigura explicatiile pe perioada circuitului in Iordania.

 

MIJLOACE DE TRANSPORT
ATENTIE ! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor. In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie.
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.
Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.