HOME > CAZARE > ROMANIA

Cazare 2024 Bacau Complex Podu cu lanturi****

 Cazare 2024 Bacau Complex Podu cu lanturi****

Va invitam sa descoperiti Orasul lui Bacovia !

 

Tarifele includ: cazare 1 noapte, mic dejun, Internet wireless, parcare, taxa locala.

Copii:
- 1 copil 0-6,99 ani beneficiază de gratuitate la cazare şi mic dejun;
- 1 copil 7-17,99 ani achită 80 lei/ zi, pat suplimentar cu mic dejun. 

Tarifele nu sunt valabile in perioada Sarbatorilor si Evenimentelor.


Conditii pentru rezervare:
plata integrala sau avans 30 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.

Optional transport, transferuri.

de la 176 RON / persoana / noapte
Ai nevoie de AJUTOR?

 021 330 05 06  /  021 794 58 58  /  0787 229 909

Tara: Tara: Romania
Tara Judet - Regiune: Bacau
Localitate - Statiune Localitate - Statiune: Bacau
Tip masa Tip masa: Mic dejun
TARIFE
PERIOADA
MASA
CAMERA
TARIF TOTAL
01.01-31.12.2024
Mic dejun
1 persoana
336 lei
Rezerva
01.01-31.12.2024
Mic dejun
2 persoane
352 lei
Rezerva

 Cazare 2024 Bacau Complex Podu cu lanturi****

Va invitam sa descoperiti Orasul lui Bacovia !

 

Tarifele includ: cazare 1 noapte, mic dejun, Internet wireless, parcare, taxa locala.

Copii:
- 1 copil 0-6,99 ani beneficiază de gratuitate la cazare şi mic dejun;
- 1 copil 7-17,99 ani achită 80 lei/ zi, pat suplimentar cu mic dejun. 

Tarifele nu sunt valabile in perioada Sarbatorilor si Evenimentelor.


Conditii pentru rezervare:
plata integrala sau avans 30 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.

Optional transport, transferuri.


Aflati mai multe despre atractiile turistice din localitatea - statiunea Bacau

Down

Municipiul Bacău, resedinta judetului cu acelasi nume, este situat în partea centrală a Moldovei, la doar 9 km în amonte de confluenţa Siret-Bistriţa. Supranumit oraşul lui Bacovia, Bacăul este a treia localitate ca mărime din Moldova, cu o suprafaţă de 43km² şi o populație de aproximativ 150.000 de locuitori (estimare 2011).

Accesul rutier în municipiul Bacău se poate face prin intermediul drumurilor europene E85 (pe ruta Suceava – Bucureşti), E60 (dinspre Piatra Neamţ) şi E574 (dinspre Oneşti) şi prin intermediul drumului naţional 2G (dinspre municipiul Moineşti).

Municipiul Bacău este conectat spre oraşe din toate zonele ţării prin rute regultate de transport rutier în comun.

Municipiul Bacău este amplasat pe Magistrala feroviară 500 București (nord) – Ploiești (sud) – Adjud – Pașcani – Suceava – Vicșani.

In municipiul Bacău funcţionează unul dintre cele trei aeroporturi internaţionale din Regiunea Nord Est, asigurând conexiuni aeriene cu destinaţii internaţionale din Italia, Belgia, Spania, Marea Britanie.

Deşi prima atestare documentară o găsim în privilegiul comercial acordat de Alexandru cel Bun negustorilor din Lvov (1408), originea oraşului se pierde în negura timpului. Cert este că la sfârşitul secolului al XIV-lea, Bacăul era o aşezare urbană bine închegată, una din cele mai prospere din sudul Moldovei, având atribuţii militare şi comerciale.

Orașul Bacău a fost ocupat o scurtă vreme de oștile maghiare conduse de Matei Corvin în anul 1467. Localitatea este cunoscută și datorită importanței sale în relațiile comerciale dintre Moldova, Transilvania și Țara Românească, fiind un important punct de vamă. În secolului al XV-lea în acest oraș s-a stabilit Alexandru, fiul lui Ștefan cel Mare, care a dat ordin pentru construirea Curții Domnești și Bisericii Precista, monumente istorice fanion ale oraşului. Iniţial târg, Bacăul a devenit oraş şi în 1929 a fost ridicat, prin Decret Regal, la rang de municipiu.

În municipiul Bacău funcţionează 5 hoteluri, 2 hosteluri şi 12 pensiuni.

În oraşul Bacău a văzut lumina zilei poetul Vasile Alecsandri, la data de 21 iulie 1821. De aceste meleaguri şi-au legat numele pentru veşnicie, în afară de Vasile Alecsandri, George Bacovia, George Enescu, Vasile Pârvan, Grigore Tăbăcaru, Nicu Enea, George Apostu precum şi alte personalităţi marcante.

Casa memorială George Bacovia este punctul de început al oricărui itinerar cultural băcăuan. Se află în imediata vecinătate a monumentalei statui a lui Ştefan cel Mare, pe fosta stradă a Liceului, actualmente strada George Bacovia, la nr. 13.

Poet simbolist, redescoperit de exegeţi în multiple ipostaze stilistice, de bibliografi ca preţios subiect de studiu, ca şi de simplii iubitori de poezie, George Bacovia, deşi dispărut dintre noi de aproape o jumătate de secol, face parte din viaţa noastră.

Clădirea în care se află expoziţia memorială Nicu Enea a fost construită în anul 1926, proprietar fiind Gheorghe Paloşanu, tatăl Elvirei Enea. În această casă soţii Elvira şi Nicu Enea au trăit în perioada 1929 – 1960, informaţie inscripţionată şi pe plăcuţa de pe faţada casei, care o atestă ca obiectiv de patrimoniu.

Sursa: site-ul Primariei Bacau

Aflati mai multe despre atractiile turistice din judetul - regiunea Bacau

Bacau
 Judeţul Bacău ocupă o suprafaţă de 6.606 km pătraţi, reprezentând 2,8% din suprafaţa ţării şi face parte din categoria judeţelor mijlocii.

Din punct de vedere al numărului de locuitori, judeţul Bacău ocupă locul opt, având o populaţie de 583.590 locuitori.

Amplasarea sa la est de vârful principal al Carpaţilor Orientali determină un climat temperat continental, caracterizat prin veri calde şi relativ seci şi ierni friguroase.

Din punct de vedere administrativ, judeţul Bacău are 3 municipii: Bacău, Oneşti şi Moineşti, 5 oraşe: Buhuşi, Comăneşti, Dărmăneşti, Slănic-Moldova şi Târgu Ocna şi 85 de comune.

Judeţul Bacău este distinct configurat pe harta culturală a ţării datorită muzeelor şi caselor memoriale, monumentelor istorice, de artă şi arhitecturale, instituţiilor artistice, revistelor de cultură, bibliotecilor, editurilor, imprimeriilor şi librăriilor proprii, celor două filiale ale uniunilor de creatori (U.A.P.), Casei de Cultură “Vasile Alecsandri” din Bacău şi a celei din Oneşti. În plus, judeţul Bacău este gazda anuală a câtorva importante manifestări naţionale şi internaţionale culturale.

Activitatea culturală a judeţului este susţinută în principal de Centrul Internaţional de Cultură "George Apostu" din Bacău, Centrul Internaţional Rosetti Tescanu-George Enescu din Tescani, Teatrul Municipal Bacovia, Teatrul pentru Copii şi Tineret “Vasile Alecsandri”, Filarmonica “Mihail Jora”, Complexul Muzeal “Iulian Antonescu”, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Ion Borcea”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Biblioteca judeţeană “C. Sturza”.

Principalele zone turistice ale judeţului Bacău sunt Slănic Moldova, Poiana Sărată, Măgura, Târgu Ocna, Poiana Uzului, în general Valea Oituzului, Caşinului şi Trotuşului, care reprezintă în principal zona montană a judeţului.

Pentru turismul de tratament, staţiunea Slănic Moldova este recunoscută pentru amplasare şi pentru factorii terapeutici deosebiţi, dispunând de 22 de izvoare cu ape cloruro sodice, uşor sulfuroase, atermale, deosebit de eficace în tratarea bolilor digestive.

Oraşul-staţiune Slănic Moldova este cunoscut ca loc de recreere şi de tratament încă din secolul nouăsprezece, primul stabiliment balnear din staţiune construindu-se în anul 1827.

Târgu Ocna, supranumit „Oraşul de sare”, reprezintă, pe lângă peisajul dominat de munţi şi păduri seculare, o atracţie unică datorită minelor de sare exploatate încă din Evul Mediu, într una din ele amenajându se, la o adâncime de 130 de metri, un sanatoriu balnear, cel mai mare sanatoriu subteran din Europa. Aflată la întâlnirea Carpaţilor cu Subcarpaţii, staţiunea oferă un mediu deosebit pentru tratamentul balnear şi balneoclimateric şi pune la dispoziţia turiştilor izvoare cu apă minerală tămăduitoare şi climat de salină favorabil tratării afecţiunilor astmatice.

Valea Muntelui include comunele Asău, Agăş, Brusturoasa, Palanca, Ghimeş-Făget. Şi-a căpătat un strălucit renume atât în ţară cât şi în afara graniţelor prin calităţile bucătăriei specifice, a ospitalităţii locuitorilor, a obiceiurilor şi porturilor regiunii. Pe aceste ţinuturi pitoreşti sunt cei mai iscusiţi meşteri populari, adevăraţi artişti în confecţionarea cojoacelor, a costumelor populare recunoscute în întreaga lume, a obiectelor reprezentative de artizanat.

Sursa: Site-ul Consiliului Judetean Bacau

Aflati mai multe despre atractiile turistice din tara Romania

Romania
 Descriere despre "Tara "
Romania ....