HOME > CAZARE > ROMANIA

Cazare 2023 Slatina Hotel Ramada Parc****

Cazare 2023 Slatina Hotel Ramada Parc****

Va invitam sa descoperiti Slatina, orasul de pe malul Oltului, un oras plin de istorie !

 

Tarifele includ: cazare 1 noapte cu mic dejun bufet suedez, acces nelimitat internet wireless, parcare exterioara si interioara, in limita disponibilitatii.

Tarifele nu sunt valabile in perioada Sarbatorilor si Evenimentelor.


Optional transport, transferuri.

de la 190 RON / persoana / noapte
Ai nevoie de AJUTOR?

 021 330 05 06  /  021 794 58 58  /  0787 229 909

Tara: Tara: Romania
Tara Judet - Regiune: Olt
Localitate - Statiune Localitate - Statiune: Slatina
Tip masa Tip masa: Mic dejun
TARIFE
PERIOADA
MASA
CAMERA
TARIF TOTAL
01.02-31.12.2023
Mic dejun
1 persoana
325 lei
Rezerva
01.02-31.12.2023
Mic dejun
2 persoane
390 lei
Rezerva

Cazare 2023 Slatina Hotel Ramada Parc****

Va invitam sa descoperiti Slatina, orasul de pe malul Oltului, un oras plin de istorie !

 

Tarifele includ: cazare 1 noapte cu mic dejun bufet suedez, acces nelimitat internet wireless, parcare exterioara si interioara, in limita disponibilitatii.

Tarifele nu sunt valabile in perioada Sarbatorilor si Evenimentelor.


Optional transport, transferuri.


Aflati mai multe despre atractiile turistice din localitatea - statiunea Slatina

Down

Slatina a fost atestata documentar pentru prima data in epoca medievala, la 20 ianuarie 1368 printr-un act oficial: Vladislav I Voicu acorda scutire de vama la Slatina tuturor negustorilor brasoveni. 

Cercetările arheologice au demonstrat existenţa unei aşezări umane pe vechea vatră a oraşului, aparţinând culturii de prund . Relevante sunt rezultatele cercetărilor mai recente constând în resturi ceramice din cultura Vădastra şi Coţofeni. Totodată, zona a fost locuită şi de triburile geto-dacice din ramura acilor, având rezidenţa la Acidava, pe malul drept al Oltului, pe Limesul Alutan. Pe raza municipiului Slatina s-au descoperit unelte agricole din fier, ceramică romană de lux (terra sigillata) şi comună, tezaure monetare. Două aşezări romane au fost identificate la Slatina, în punctul Strehareţi şi în cartierul Cireaşov. Atestarea materială a locuirii acestui areal este mai slabă pentru secolele IV-VII p.Ch., însă pentru secolele VIII-XIII există dovezi de locuire, unele aparţinând Culturii Dridu şi Vădastra, iar altele purtând urmele migraţiilor pecenegilor, cumanilor şi tătarilor.

În iunie 1522, la Slatina, Radu de la Afumaţi îi învinge pe turcii otomani.

În timpul domniei lui Vlad Vintilă (1532-1535) este emis un act care menţionează cetatea de scaun Slatina.

Mihai Viteazul ia măsuri pentru restaurarea mănăstirii Clocociov, de la Slatina, ca răsplată pentru serviciile aduse de populaţie în demersurile sale politice.

În epoca modernă, Slatina a trăit din plin Revoluţia de la 1821. Aici, Tudor s-a întâlnit cu căpetenia de haiduci Iancu Jianu. Momentul politic a imprimat în zonă stilul arhitectural Tudor .

Slătinenii s-au implicat activ în evenimentele politice care au urmat: Revoluţia de la 1848, Unirea Moldovei cu ţara Românească din 24 ianuarie 1859, Războiul de independenţă 1877, Răscoala ţărănească de la 1907, Unirea Principatelor din 1918, Primul şi Al Doilea Război Mondial.

Geografic vorbind, municipiului Slatina este poziţionat pe un culoar larg, bine conturat şi delimitat, în zona de contact dintre Piemontul Getic şi Câmpia Olteniei. De fapt, aşezarea geografică a municipiului Slatina, sub aspect morfologic, se limitează sectorului de vale a râului Olt cu dezvoltarea pe dreapta a acestuia şi se delimitează la nord cu prelungirile sudice ale marii unităţi cunoscută în literatura de specialitate podişul Piemontul Getic şi anume, prin subdiviziunile acestuia de est prin Dealurile Olteţului, la nord Platforma Cotmeana, la vest parte din Câmpia Boianului. La sud sectorul de vale este delimitat de subdiviziunea Câmpiei Romanaţiului cu contact pe malul stând al râului Olt cu Câmpia Boianului.

Municipiul Slatina este situat în zona de nord a judeţului Olt, în partea de vest a Munteniei, pe Valea Râului Olt, pe ultimele coline ale Platformei Cotmeana (subdiviziune a Piemontului Getic), la contactul ei cu Câmpia Slatinei. Oraşul se circumscrie ca unitate fizico-geografică la extremitatea sud-vestică a Platformei Cotmeana.

Din punct de vedere altimetric, oraşul este dispus între 160-175 m şi 110-112m. Văile care străbat Municipiul Slatina de la nord-est la sud-est sunt: Strehareţ, Sopot, Clocociov şi Milcov (Urlătoarea). Ele au caracter permanent, fiind alimentate din izvoare situate la baza teraselor şi din precipitaţii.

Principalul potential economic al localitatii este concentrat in trei zone industriale:
- Zona industriala Nord-est Gara cu industria de aluminiu (S.C. ALRO S.A. Slatina);
- Zona industriala Sud Draganesti-Olt are in principal partea de prelucrare a aluminiului din cadrul S.C. ALRO S.A.;
- Zona industriala Nord-Vest Tudor Vladimirescu-Streharet cuprinde mai multe unitati de prestari servicii, depozite, unitati de constructii si transport rutier.
 

Sursa: site-ul Primariei Slatina

Aflati mai multe despre atractiile turistice din judetul - regiunea Olt

Olt

Judeul Olt este situat în sudul tarii, pe cursul inferior al râului care i-a dat numele si face parte din categoria judetelor riverane fluviului Dunarea. Este traversat de meridianul 24 grade longitudine estica pe linia localitatilor Iancu Jianu-Baldovinesti si de paralela 44 grade latitudine nordica în partea de sud pe linia Vladila-Scarisoara, masurând 138 Km pe directia nord-sud si 78 km pe directia est-vest.

Ca pozitie istorico-geografica, face parte dintre vechile provincii istorice Oltenia si Muntenia, având o legatura permanenta cu vestul tarii, cu Banatul pe Valea Dunãrii, cu Transilvania pe Valea Oltului, iar prin portul dunarean Corabia are iesire la Marea Neagra.

Spre nord se învecineaza cu judetul Vâlcea, în est cu judetul Arges si Teleorman, la vest cu judetul Dolj. În partea de sud, pe o lungime de 47 km , Dunarea face hotarul tarii cu Bulgaria. Judetul Olt are o suprafata de 5.498 Kmp ( valabil la 31.12.1997 conform Anuarului Statistic al României -1998).

Formele de relief ale judetului Olt apartin celor doua mari unitati, respectiv Podisul Getic în partea de nord, care ocupa o treime din suprafata si Câmpia Româna în sud, careia îi revin doua treimi.

Valea Dunarii, orientata est-vest, domina malul românesc si prezinta terase întinse. Valea Oltului reprezinta o adevarata axa a teritoriului judetului.

Terasele Oltului se remarca prin întinderi mai mari pe partea dreapta a vaii, începând din nordul judetului pâna la Dunare si pâna la Draganesti pe partea stânga unde sunt bine dezvoltate terasele înalte: Coteana 80-90 m si Slatina 50-60 m.

Clima judetului Olt apartine tipului temperat-continental, mai umeda în partea de nord si mai arida în partea de sud. Teritoriul judetului Olt este traversat de doua cursuri mari de apa: fluviul Dunarea si râul Olt. Fluviul Dunarea curge pe teritoriul judetului pe o lungime de 47 km. Oltul strabate judetul caruia i-a dat numele pe o lungime de 100 km pe directia nord-sud.

Judetul Olt constituie un bogat tezaur de istorie. Descoperirile arheologice efectuate pe Vaile Oltetului, Oltului si Dârjovului evidentiaza primele forme de vietuire ale oamenilor pe teritoriul României de astazi.

Vestigii neolitice au fost identificate în zonele Vadastra, Farcasele, Brebeni, Slatina, Oboga, Coteana, Orlea, Gura Padinii, Draganesti, Optasi, Mogosesti. Cea mai importanta marturie a preistoriei o constituie cultura Vadastra, caracterizata printr-o ceramica decorata, apreciata drept cea mai înalta expresie a ceramicii neoliticului european. Perioada de trecere la epoca bronzului e reprezentata prin numeroase descoperiri la Celei, Slatina, Curtisoara, Ganeasa. Înca dupa primul razboi al lui Traian împotriva dacilor, partea rasariteana a fost anexata Imperiului Roman. Dupa cucerirea romana au fost construite castrele de la Slaveni si Enosesti, asezarile urbane între care se distinge Romula si cele rurale de la Movileni, Orlea, Dobrun, Farcasele, unele dintre ele legate prin drumuri de piatra folosite atât în scopuri militare cât si comerciale.

Retragerea aureliana nu a însemnat încetarea locuirii daco-romanilor pe aceste meleaguri nici chiar în timpul migratiei popoarelor migratoare din sec. IV-VII dupa cum rezulta din descoperirile arheologice de la: Grojdibodu, Orlea, Redea, Caracal etc., aceste meleaguri putând fi inserate în vatra de etnogeneza româneasca.

Oltenii au contribuit efectiv la pregatirea si desavârsirea revolutiei de la 1821, sprijinind cu entuziasm si ardoare programul acesteia.

La evenimentele premergatoare Unirii Principatelor Române, finalizata la 24 ianuarie 1859, oltenii au participat activ.

Judetele Olt si Romanati, data fiind pozitia lor strategica, au contribuit masiv la sustinerea efortului uman si economic impus tarii de campania din 1877-1878. Pentru a participa la Razboiul pentru Independenta s-au înrolat peste 5000 de oameni in Regimentul 3 Dorobanti, Escadroanele 3 Romanati si 4 Olt din Regimentul 1 Calarasi si Batalionul de Militie. O fila glorioasa în cartea istoriei nationale au scris slatinenii prin participarea Regimentului 3 Dorobanti la luptele de la Canapa, Lom-Palanca, Smârdan si Belogracic.

Miscarea memorandista a fost sprijinita cultural si politic de locuitorii Oltului, prin înfiintarea în ianuarie 1891 la Slatina a Ligii pentru Unitatea Culturala a Tuturor Românilor Sectia Olt, prima filiala provinciala din tara cu sediul la gimnaziul Radu Greceanu.

În Marele Razboi pentru Întregirea Neamului, Regimentul 3 Olt a luptat eroic pe frontul de la Jiu Bumbesti, în Dobrogea la Cernavoda, pe Neajlov, la Panciu Mânastioara, dând tarii tributul de sânge a 1200 de eroi pentru consfintirea marelui ideal national. La 14 noiembrie 1916, armata româna distrugea podul de peste Olt, în încercarea de a stavili ofensiva inamicã. Slatina a fost bombardata sistematic, lupte sângeroase având loc cu ocazia încercarii trupelor germano austro-ungare de trecere a râului, în dreptul satelor Curtisoara, Teslui, Colibasi si Mosteni. Dintre eroii neamului care au murit în bataliile marelui razboi al reîntregirii îl mentionam pe capitanul Dumitru Morjan, pe Ecaterina Teodoroiu, care a luptat în cadrul Regimentului 43/59 Infanteria Slatina, pe capitanul Ioan Calugarul, ranit în luptele de la Pielesti.

Marea Adunare Nationala de la Alba Iulia a generat în spiritele oamenilor de pe meleagurile oltene o puternica solidaritate si o nestramutata hotarâre întru desavârsirea unitatii statale. Ziarele timpului, "Opinia Oltului", "Vointa Poporului" relateaza atmosfera de calda simtire româneasca din orasul nostru, exprima adeziunea deplina a locuitorilor Oltului la actul unirii.

Arhitectura tezaurizeaza marturii de o exceptionala valoare artistica a culturii materiale si spirituale a poporului român. Mânastirile din judetul Olt constituie o parte importanta a unui inventar al patrimoniului arhitectural. Acestea se remarca prin originalitatea organizarii spatiului si bogatia decoratiei.

Anul 1491 pare a fi dupa unele surse indirecte prima atestare a Mânastirii Brâncoveni, trei ani mai târziu ea existând din plin.

Pentru a nu se pierde amintirea mai veche a lui Matei Basarab, Brâncoveanu zideste din temelie în afara incintei o bolnita (1700-1702), care pastreaza chipurile originale ale ctitorilor si ale lui Matei Basarab.

Mânastirea Brâncoveni, înfrumusetata si refacuta, începând de la 1705 va fi un important centru al civilizatiei medievale românesti.

Mânastirea Brâncoveni a cunoscut o sustinuta activitate de restaurare, din 1985 cu ajutorul organismelor de stat competente, iar în 1998-1999 s-a construit muzeul mânastirii cu un bogat inventar specific care completeaza Lapidariul existent mai demult.

Situata în partea de sud a orasului Slatina, într-o depresiune flancata de doi versanti, pozitie la al carei pitoresc contribuie si larga priveliste, ce se deschide spre râul Olt mânastirea Clocociov strajuieste de veacuri în aceste locuri.

O prefacere esentiala din trecutul monumentului, este cea din timpul domniei lui Matei Basarab, act ce se pastreaza consemnat, prin textul pisaniei din pridvor, de deasupra intrarii.

În 1862 a avut loc repictarea bisericii, lucrare consemnata într-o inscriptie, existenta înca din 1934, deasupra usii pronaosului, care arata ca "s-au zugravit si împodobit...prin osardia...osteneala preacuviosului Atanasie, egumenul mânastirii Clocociov la 23 iulie 1862". Astazi aici se afla depozitul judetean al bunurilor din patrimoniul cultural national si un muzeu al civilizatiei medievale.

Centrul vechi al municipiului Slatina, resedinta judetului Olt are o valoare arhitecturala deosebita, reprezentând patrimoniul istoric al municipiului.

În centrul vechi se afla 81 imobile construite în perioada 1860-1938, în stilurile clasic, romantic cu ecouri neogotice, neoromânesc, modernist, art nouveau. Numeroase imobile sunt formate din spatii comerciale la parter si locuinte la etaj, ca forma de proprietate dominând cea privata.

Observatorul atent si rafinat care a fost calatorul sirian Paul de Alep se arata profund impresionat de mânãstirea Calui "cea minunata", încât ar fi dorit sa fie închinata Patriarhiei din Antiohia.

Una dintre cele mai mari asezari romano-bizantine de la nordul Dunarii, Sucidava, prin bogatia materialelor arheologice aduce numeroase dovezi de permanenta si continuitate ale poporului nostru pe aceste meleaguri.

Sucidava a fost un important centru economic si militar al tribului geto-dacic, sucii, de unde si numele cetatii Sucidava.

Dupa cucerirea Daciei de catre romani, pe teritoriul actualei comune Celei s-a construit un castru, devenit important din punct de vedere economic, contribuind la dezvoltarea orasului roman Sucidava. Constantin cel Mare în secolul IV va construi aici si un pod peste Dunare.

În anii 527-535 cetatea va fi refacuta de catre împaratul bizantin Iustinian, dupa ce a fost distrusa de huni.

Locuitorii judetului Olt sunt continuatorii unor traditii si mestesuguri practicate din cele mai vechi timpuri.

Un mestesug bine cunoscut în judetul Olt este olaritul, aparut înca din neolitic si care avea sa detina în zona o înflorire fara seaman. Astazi mai sunt în Olt trei centre de olari: Oboga, Romana, Corbeni, care mai lucreaza ceramica smaltuita si nesmaltuita în forme si decoruri diverse. O parte din vase si-au pierdut utilitatea si sunt folosite pentru decor, astfel urcioarele de nunta cu forme de pasari, oameni si animale sau farfuriile întinse decorate cu pomul vietii, motiv specific centrelor de pe Valea Oltetului.

Alte mestesuguri populare bine conservate în judetul Olt sunt: cojocaritul in Vadastra, torsul, cusutul in Priseaca, Curtisoara, Icoana, Cezieni, cioplitul în lemn si os in Câmpia Boianului, pictura populara pe lemn si sticla in Corbu, masti si calus in Osica, feroneria in Brîncoveni.

Portul popular din judetul Olt ocupa în ansamblul costumului românesc un loc aparte prin trasaturile sale particulare, îmbogatind repertoriul ornamenticii populare românesti cu motive originale, de o deosebita valoare plastica.

Pe ansamblul zonei Olt vom remarca anumite trasaturi ale portului popular: camasa din pânza alba cusuta cu motive geometrice din arnici, completate cu margele colorate; zavelci de culoare bleumarin, alese în razboi, cu fir metalic sau beteala, sube din dimie alba sau seina (pentru iarna). Marama din borangic întregeste costumul dându-i o nota de eleganta si un aspect tineresc.

Obiceiurile legate de anumite sarbatori din ciclul anual al muncii sau de evenimente deosebite din viata omului, sunt un domeniu important al culturii populare românesti.

Cele mai spectaculoase si mai bine pastrate obiceiuri sunt cele de iarna, prilejuind colindul, constituirea cetelor, ursitul de maritat etc. Obiceiurile de primavara marcau diferite etape în desfãsurarea muncilor agricole. În cadrul obiceiurilor de peste an, de Rusalii, în judetul Olt se organizeaza calusul, cea mai însemnata manifestare folclorica, în care dansul are un rol preponderent.

"Prin costum, traditii si cântece fiecare sat tine sa-si pastreze aureola specifica" spunea Lucian Blaga fãcând elogiul satului românesc.

Gospodaria taraneasca specifica judetului Olt s-a individualizat de-a lungul timpului, în functie de conditiile istorice si social-economice. În judetul nostru au existat admirabile exemplare de case taranesti lucrate cu multa maiestrie artistica, adevãrate monumente de arhitectura în lemn si zidarie. În partea de sud a judetului mai amintim casa din pamânt si bordeiul, iar pentru Câmpia Boianului casa din paianta si bordeiul.

Personalităţi ale Judetului Olt

Matei Basarab (1632-1654) - domn al Tarii Romanesti, nascut în comuna Brâncoveni.

Constantin Brâncoveanu (1688-1714) domnitor, nascut în comuna Brâncoveni.

Alexe Marin nascut în 1814 la Slatina, mort în 1895 la Bucuresti, profesor de fizicã si chimie, primul profesor de chimie al Universitatii Bucuresti, autor al proiectului primei rafinarii, autor al proiectului iluminarii cu gaz al capitalei, autor de manuale scolare si universitare.

Aurelian Petre S. nascut în 1833 la Slatina, mort în 1909 la Bucuresti, organizatorul învatamântului agricol si economic, fondatorul primei expozitii economice a României în strainatate, presedinte al Academiei Române, presedinte al Consiliului de Ministri.

Ion Andreita - poet, publicist, memorialist, nascut în 1936 în comuna Perieti.

Sabin Balasa - pictor, realizator de animafilm, nascut în 1932 la Dobretu.

Emil Boroghina, actor, director de teatru, producãtor al mai multor spectacole, nãscut în 1940 în Corabia.

Ştefan Braborescu nascut în 1881, mort în 1984, profesor universitar, actor, redactor al învatamântului artistic din Cluj.

Marius Bunescu - pictor peisagist nascut în 1881 la Caracal, mort în 1971 la Bucuresti, organizator al Galeriei Nationale de Arta, fondatorul Pinacotecii Caracal.

Theodor Burca - sculptor, monumentalist, a sculptat zeci de monumente ale Unirii.

Pavel Chihaia nascut în 1923 la Corabia, critic de istoria artelor, dramaturg, memorialist si luptator anticomunist.

Dumitru Caracostea - profesor universitar, creatorul comparativ în arta, eminescolog, fondator de reviste, membru al Academiei Române nascut în 1879 Slatina, mort în 1964 Bucuresti.

Virgil Carianopol - poet si scriitor, publicist nascut în 1908 la Caracal, mort în 1984 la Bucuresti.

Gheorghe Chitu - revolutionar pasoptist, membru fondator al Academiei Române, ministru, creatorul Şcoalelor Comerciale nascut în 1828 în comuna Oboga, mort la Mirila Leotesti.

Anghel Dumbraveanu - poet, publicist, nãscut în 1933 în comuna Dobroteasa.

Eugen Ionescu - dramaturg francez de origine româna, creator al teatrului absurdului, membru al Academiei Franceze nascut în 1909 la Slatina, mort în 1994 la Paris.

Ion M. Iovescu scriitor nascut la Spineni în 1912.

Ion Lazu - scriitor.

Jean Lupu - compozitor, dirijor, conducator de formatii locale, nascut în 1940 la Brâncoveni.

Barbu Paris Mumuleanu - poet, nascut la 1794, Slatina, mort în 1836 la Bucuresti.

Cristea Mateescu - inginer energo-hidrotehnician, proiectant al hidrocentralelor Bicaz, Arges, membru al Academiei Române, profesor universitar nascut în 1894 Caracal, mort în 1979 la Bucuresti.

Ion Musceleanu - pictor nascut în 1903 la Caracal, mort în 1994 în Bucuresti.

Ion Popescu Negreni - pictor, memorialist, profesor universitar, nascut în 1907 în comuna Negreni, mort în 2001 Bucuresti.

Petre Pandrea - jurnalist, filolog, memorialist nascut în 1904 la Bals, mort în 1968 Bucuresti.

Dumitru Popovici - profesor universitar doctor filolog, fondator de reviste nascut în 1902, în Daneasa, mort în 1952 în Cluj.

Ion Potopin - scriitor, muzicolog, poet nãscut la Potopin Dobrosloveni.

Nicolae Teodorescu nascut în 1889, la Radesti Oporelu, inginer genetician, prof. univ. dr., creatorul rasei merinos ovine Merinosul de Pallas, fondatorul fermei model Oeria Pallas, membru al Academiei Române.

Viata culturala a judetului Olt s-a dezvoltat în ultimii ani antrenând si valorificând talentul fiilor Oltului în multe domenii : arta plastica, muzica, teatru, pictura, literatura, poezie.

Muzeul Judetean Olt, fondat în 1952 prezinta un patrimoniu bogat în colectii , cele peste 25.000 piese fiind specifice pentru cultura si civilizatia Oltului, multe din acestea unicate, apartinând patrimoniului national cultural.

Muzeul Judetean Olt functioneaza în cladirea fostului Palat Administartiv (monument istoric) , construit în 1887. Muzeul dispune de colectii de picturi, desene si ilustratii apartinând unor artisti români reprezentativi, cum ar fi : Octav Bancila, Alexandru Ciucurescu, Dumitru Ghiata, Henri Catargi, Ion Popescu-Negreni, Spiru Vergulescu, Nicolae Truta.

Sectia de etnografie a muzeului detine colectii structurate pe domenii : obiceiuri, ceramica, textile, tesaturi, metale, lemn, port popular.

Sunt de remarcat cojoacele de Vadastra, renumitele scoarte oltenesti, colectia de ceramica (de Oboga, Corbeni si Româna) si colectia de oua încondeiate din Oboga.

Bibliteca Judeteana Ion Minulescu dispune de un fond de peste 22.000 unitati de biblioteca ( volume, carti, cotidiane, saptamânale, discuri, CD-ROM-uri, filme artistice si documentare, manuale pentru învatarea limbilor straine).

În cadrul sãu functioneazã o sectie de carte în limba engleza, cu un fond de 20.000 volume.

Centrul Cultural OLTUL îsi propune conservarea traditiilor folclorice si a artei populare în judetul Olt, detinand ansamblul profesionist Plaiurile Oltului, ansamblu recunoscut în mediul artistic, laureat a numeroase premii nationale si cu participãri numeroase la festivaluri folclorice interntionale.

Festivalurile nationale ale datinilor si obiceiurilor, sarbatorile populare, obiceiurile, evenimentele locale care se desfasoara in judetul Olt sunt: Festivalul National « Calusul Romanesc » in Slatina, Caracal, Vîlcele, Dobrun, « Sarbatoarea Pâinii » in Scornicesti, « Pomul Vietii », festival concurs adresat ceramistilor populari, Festivalul Concurs de Doine si Balade « De la Draganesti la Vale », Festivalul Concurs de Umor « Oltenii si…Restul Lumii », Festivalul National de Muzica Folk si Poezie « Ion Minulescu », Festivalul Concurs de Muzica Usoara si Populara « Corabia de Aur ».

Turismul în judetul Olt îmbraca forma turismului de croaziera si agrement, zonele cu potential turistic de agrement în bazinul hidrografic al Oltului se gasesc în preajma lacurilor de acumulare ale hidrocentralelor de la Arcesti, Strejesti, Ipotesti, Draganesti, Frunzaru-Rusanesti, precum si Parcul Romanescu din Caracal, Lacul Rusciori din Scornicesti. O alta forma a turismului o reprezinta turismul pentru vânatoare si pescuit. Pentru vânatoare, atractiile naturale se constituie din parcurile si padurile din zonele preorasenesti si rezervatiile pentru vânatoare: parcul din Caracal, Padurea Strehareti, Padurea Resca, Seaca, Padurea Sarului.

Sursa: site-ul Consiliului Judetean Olt

Aflati mai multe despre atractiile turistice din tara Romania

Romania
 Descriere despre "Tara "
Romania ....

Hotelul Ramada Parc**** Slatina este situat in zona centrala a orasului Slatina si pune la dispozitie camere confortabile, un centru modern de conferinte si de afaceri,  2 restaurante elegante, Primavera si Green  ce ofera   meniu romanesc dar si international, barurile Centrum si Green si Clubul de Wellness Health Parc.

Restaurantele Green și Primavera, vă așteaptă să degustați deliciile gastronomiei românești sau să serviți clasicele preparate ale bucătăriei internaționale. Terasa Green,un cadru elegant, intr-o oaza de verdeata, unde detaliile fac diferenta.

Restaurant Green oferă combinația perfectă de preparate din bucătăria românească și internațională, o ambianță tradițională, cu elemente moderne și divertisment live. Este locul perfect pentru micul dejun, intalniri de afaceri, mese organiozate si confera o ambianta sofisticata. Terasa Green este locul perfect unde oaspeții pot petrece o după-amiază sau seară relaxantă, intr-o adevarată oază de verdeață în mijlocul orașului.

Restaurantul Primavera este amplasat la parterul hotelului, accesul realizandu-se prin gradina, cat si direct din lobby. Interiorul spatios, decorul elegant cu accente exclusiviste, terasa cu priveliste catre parc, meniul international si preparatele atent pregatite de catre maestrul nostru bucatar, care satisfac si cele mai sofisticate gusturi, sunt doar cateva dintre motivele care fac din Restaurantul Primavera locul in care veti dori sa reveniti cu prima ocazie.

Restaurantul Primavera este alegerea potrivita pentru un pranz de afaceri, o intrevedere cu prietenii sau o cina romantica.

Totodata, restaurantul ofera un cadru select pentru evenimente festive, fie ca este vorba despre nunti, botezuri, aniversari, baluri de absolvire, reuniuni, petreceri burlaci/burlacite sau petreceri pentru copii.

In fiecare dimineață puteti savura cafeaua in Centrum Bar, situat în lobby-ul hotelului, unde vă puteți întâlni cu partenerii sau pentru o pauză binemeritată la un cocktail, într-un spațiu cu un design plăcut și elegant. Gama de băuturi este completă, de la cele tradiţionale, până la cele mai fine, iar locul este ideal pentru petrecerea timpului liber sau pentru întâlniri de afaceri.

Centrul de conferinte dispune de o suprafata de 219 m2 putand fi configurat in asa fel incat sa gazduiasca evenimentul dumneavoastra 127 de participanti in configuratia Theatre, sau cu o ocupare maxima de 106 de ocupanti in Modul Banquet. Dotat cu mijloace de prezentare audio si video de ultima generatie si izolat fonic, centrul de conferinte este alegerea ideala, iar echipa noastra de profesionisti va sta la dispozitie pentru a se asigura de desfasurarea optima a evenimentului dumneavoastra.

Centrul de conferinte are in dotare mijloace de prezentare audio si video, dispunand de un iluminat corespunzator si adecvat pentru evenimentul dumneavostra. Izolarea fonica este impecabila,dumneavoastra putand sa va desfasurati evenimentul in cea mai perfecta atmosfera

Fie că doriți să vă relaxați, să vă mențineți în formă sau să vă răsfățați după o zi de muncă solicitantă Health  Wellness Club este locul perfect pentru regăsirea fericirii, a echilibrului interior și obţinerea unui corp sănătos și frumos,  Health  Wellness Club este situat în  incinta hotelului nostru  și vă oferă facilități și servicii de fitness, aerobic, baie de aburi, saună uscată, frigidarium.

 

Camere single Standard: Internet de mare viteza, minibar, temperatură autocontrolată, cadă/duș, aparat de cafea/ceai, uscător de păr, HDTV, zonă de relaxare, articole de toaletă, ceas cu alarmă, halat de baie, chiuvetă dublă, birou cu lampă, perne hipoalergenice, TV , fier de călcat, pat hipoalergenic, seif, papuci, mese și scaune.

Au suprafata de 25 mp si un pat de 1 persoana.

Camerele Standard Twin au internet de mare viteză, balcon, minibar, temperatură autocontrolată, cadă/duș, aparat de cafea/ceai, uscător de păr, HDTV, zonă de relaxare, articole de toaletă, ceas cu alarmă, halat de baie, chiuvetă dublă, birou cu lampă, perne hipoalergenice, TV, fier de călcat, pat hipoalergenic, seif, papuci, mese și scaune.

Au suprafața de 14,5 mp, 2 paturi.

Suita King Bed are Internet de mare viteză, balcon, minibar, temperatură autocontrolată, cadă/duș, aparat de cafea/ceai, uscător de păr, HDTV, zonă de relaxare, articole de toaletă, ceas cu alarmă, halat de baie, chiuvetă dublă, birou cu lampă, perne hipoalergenice , TV, fier de călcat, pat hipoalergenic, seif, papuci, mese și scaune.

Au suprafața de 45 mp, pat king size.

Suita Executive King Bed are Internet de mare viteză, balcon, minibar, temperatură autocontrolată, cadă/duș, aparat de cafea/ceai, uscător de păr, HDTV, zonă de relaxare, articole de toaletă, ceas cu alarmă, halat de baie, chiuvetă dublă, birou cu lampă, perne hipoalergenice , TV, fier de călcat, pat hipoalergenic, seif, papuci, mese și scaune.

Are o suprafață de 50 mp, pat king size.