HOME > CAZARE > ROMANIA

Cazare 2024 Iasi Hotel Majestic

Cazare 2024 Iasi Hotel Majestic****


Va invitam sa descoperiti vechea capitala a Moldovei !

 

Tarifele includ: cazare 1 noapte, cu mic dejun, Internet wireless, parcare.

DL = camera Deluxe
SJ = Suita Junior.

Cazarea incepe cu ora 14.00 a primei zile si se termina pana la ora 12.00 a ultimei zile.


Taxa locala se achita la receptie.


Tarifele nu sunt valabile in perioada Sarbatorilor si Evenimentelor.


Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 30 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.


Optional transport, transferuri.

de la 179 RON / persoana / noapte
Ai nevoie de AJUTOR?

 021 330 05 06  /  021 794 58 58  /  0787 229 909

Tara: Tara: Romania
Tara Judet - Regiune: Iasi
Localitate - Statiune Localitate - Statiune: Iasi
Tip masa Tip masa: Mic dejun
TARIFE
PERIOADA
MASA
CAMERA
TARIF TOTAL
20.05 - 31.12.2024
Mic dejun
1 persoana
DL: 308 lei
Rezerva
20.05 - 31.12.2024
Mic dejun
2 persoane
DL: 358 lei
Rezerva
20.05 - 31.12.2024
Mic dejun
3 persoane
DL: 498 lei
Rezerva
20.05 - 31.12.2024
Mic dejun
2 persoane
SJ: 460 lei
Rezerva
20.05 - 31.12.2024
Mic dejun
3 persoane
SJ: 600 lei
Rezerva

Cazare 2024 Iasi Hotel Majestic****


Va invitam sa descoperiti vechea capitala a Moldovei !

 

Tarifele includ: cazare 1 noapte, cu mic dejun, Internet wireless, parcare.

DL = camera Deluxe
SJ = Suita Junior.

Cazarea incepe cu ora 14.00 a primei zile si se termina pana la ora 12.00 a ultimei zile.


Taxa locala se achita la receptie.


Tarifele nu sunt valabile in perioada Sarbatorilor si Evenimentelor.


Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 30 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.


Optional transport, transferuri.


Aflati mai multe despre atractiile turistice din localitatea - statiunea Iasi

Down

"…Calator si trecator, cum eram intotdeauna, Iasii sunt pentru mine un popas tihnit (…). Veselia lui imi apare in fel cu totul intelectual, sub icoana amicilor mei literati, adunati in discutiuni si lectura (…). O zi petrecuta in Iasi era pentru mine o sarbatoare discreta si ales nuantata. Ma simteam in Iasi mai aproape de locul ideal unde fiecare ar vrea sa-si petreaca viata ca nicaieri aiurea. Era, in acest oras domnesc, cuprins de melancolia amintirilor prea mari, mai multa inteligenta si mai mult cult pentru cele intelectuale, decat in oricare centru romanesc..."

Gala Galaction – "Iasii-precum erau"

Muncipiul Iaşi se numară printre cele mai vechi şi mai importante aşezări ale ţării, în care a pulsat mereu, puternic, o autentică viaţă românească. Capitală a Moldovei, oraşul a dat patrimoniului naţional inestimabile valori materiale şi spirituale, a înscris în istoria ţării pagini glorioase, rămase durabil în conştiinţa poporului.

Situat în apropierea graniţei de Est a României, Iaşul este un principal pol de dezvoltare al părţii estice a Uniunii Europene. Reprezintă unul din cele mai puternice centre universitare din țară, cu peste 40.000 studenţi anual, înscriși la 5 universitaţi de stat şi 2 universităţi private (Universitatea „Al. I. Cuza” este şi cea mai veche universitate din ţară).

Puternic centru cultural (sintagmă de „Capitala Culturală a României” este frecvent utilizată) şi istoric (în 2008 a împlinit 600 ani de atestare documentară), Iașul dispune de un impresionant patrimoniu cultural şi religios (raportat la numărul de locuitori, este orașul cu cele mai multe biserici).

Este un oraş multicultural, în care activează numeroase centre culturale străine (francez, german, al Americii Latine, British Council), alături de Comunitatea Elenă, Comunitatea Italiană, Comunitatea Evreilor.

Municipiul Iaşi este amplasat la 228 kilometri față de Cernăuți, 410 kilometri față de Bucureşti, 160 kilometri faţă de Chişinău, 418 kilometri față de Cluj-Napoca.

Aeroportul Internaţional Iași se afla la 8 km din centrul oraşului, Gara este în imediata apropiere a centrului oraşului.

Municiiul Iasi este un punct de referinta istorica, sapaturile arheologice atesta existenta asezarilor omenesti, pe actualul teritoriu al Municipiului Iasi, inca din paleolitic.

Din 1408 este prima atestare a Iasului, intr-un document emis la curtea domnitorului Alexandru cel Bun. In 1565 in timpul celei de a doua domnii a lui Alexandru Lapusneanu, Iasul devine capitala Moldovei, fiind un puternic centru economic, politic si cultural al vremii . La 5 ianuarie 1859 Colonelul Al. I. Cuza este ales la Iasi domn al tarii Moldovei, de catre Camera Electiva. Dupa Unirea Principatelor Romane, la 24 ianuarie 1859, Iasul a fost capitala Moldovei, pana la unificarea administrativa din anul 1862. In 1860 este infiintata la Iasi prima universitate din Romania, de catre domnitorul Al. I. Cuza. La 11 noiembrie 1916, in timpul Primului Razboi Mondial, Curtea Regala, Parlamentul si Guvernul Romaniei se retrag din Bucuresti la Iasi.

Manastirea Golia este o veche ctitorie a marelui logofat Ioan Golia, datand din sec. al XVI-lea, su Hramul Inaltarea Domnului. A fost refacuta la alte dimensiuni, de voievodul Vasile Lupu, intre anii 1650-1653 si terminata de fiul sau, Stefanita Voda, abia in 1660. Stralucita si bogat inzestrata, biserica apare ca o constructie monumentala, care imbina reusit caracterele arhitecturale moldovenesti si rusesti, cu motive din Renasterea italiana. Turnul Goliei, cea mai veche constructie din Iasul secolului al XVI-lea, are o inaltime de 30 metri. Vizitatorul, care doreste sa aiba o panorama a orasului, trebuie sa urce cele 120 de trepte. Cu baza patrata, de 5 metri latura, un parter, doua etaje boltite, o incapere a clopotelor, o galerie superioara si terase, turnul este unul dintre simbolurile Iasului, fiind un loc privilegiat de unde pelerinul poate contempla "orasul celor sapte coline".

Intre 1943 - 1947, la Golia au avut loc lucrari de restaurare, biserica manastirii fiind redeschisa ulterior. In 1955, in doua incaperi de pe latura de est a incintei, a fost inaugurat Muzeul "Ion Creanga", cu materiale documentare privind viata si activitatea marelui scriitor, care a fost diacon in cadrul bisericii.

Catedrala Mitropoliei Moldovei si Bucovinei a fost ridicata la initiativa Mitropolitului Veniamin Costache. Hrisovul domnesc din 8 august 1826, privind lucrarile de proiectare si construire a acestei noi biserici, este actul de nastere a Catedralei Mitropolitane. Planul bisericii a fost realizat de arhitectii Johann si Gustav Freywald, si Bucher. S-a lucrat sustinut, mai intai intre anii 1833 si 1839, insa, din cauza caderii boltii centrale, biserica ramane in ruina pana in anul 1880. Mitropolitul Iosif Naniescu pune a doua piatra de temelie si, cu sprijinul autoritatilor statului, lucrarile se vor finaliza in anul 1887. Arhitectul Alexandru Orascu a refacut proiectul maretei biserici, renuntand la imensa cupola centrala, iar pictura a fost realizata de maestrul Gheorghe Tăttărescu. Sfintirea Catedralei, la 23 aprilie 1887, a fost un eveniment national, la ceremonie participand si regele Carol I.

Catedrala ieseana este o cladire monumentala, de plan dreptunghiular, marcat la colturi de patru turle masive. Luand in considerare marimea catedralei, arhitectul Freywald s-a abatut de la planul clasic moldovenesc si s-a inspirat din planurile unor catedrale ale Renasterii italiene, adaptandu-le pentru catedrala ieseana. Elementele decorative, atat in interior, cat si in exterior, sunt dominate de stilul baroc. Din anul 1889 a fost adusa, de la biserica "Sf. Trei Ierarhi", racla cu moastele Cuvioasei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

Vechea Catedrala, Biserica "Sf. Gheorghe", a fost construita intre 1761-1768, in timpul domniei lui Ion Theodor Calimachi, de catre fratele acestuia, Mitropolitul Gavril Calimachi. Din 1887, cand a fost sfintita Noua Catedrala Mitropolitana, Biserica "Sf. Gheorghe" a devenit mai mult un muzeu decat un edificiu de cult, pana in 1989, cand a fost redeschisa.

Din 1761, anul de incepere a constructiei bisericii, s-a constatat o deschidere brusca spre formele arhitecturii baroce, care reuseste sa ajunga indirect si in Moldova. Din acest punct de vedere, alaturi de Bisericile "Sfintii Teodor" si "Talpalari", reprezentativa este si Biserica "Sf. Gheorghe" a Vechii Mitropolii din Iasi. De plan triconc, cu abside laterale mascate de rezalite, biserica are pe latura de vest un turn-clopotnita (element caracteristic si celorlalte doua edificii ecleziastice), care la parter gazduieste pridvorul.

La Biserica "Sf. Gheorghe", turla de pe naos si vechile boltiri s-au prabusit. Din zidarie, insa, a fost recuperat pridvorul deschis, considerat cea mai frumoasa piesa a edificiului. Pridvorul se sprijina pe 12 coloane masive de piatra (din care 4 angajate in zid), cu capiteluri de tip compozit. Decoratia in relief, in deplina concordanta cu plastica arhitectonica a fatadelor, prezinta motive vegetale.

Plastica fatadelor are un pronuntat caracter oriental. De jur imprejur, se intinde o succesiune de pilastri angajati in zid, care delimiteaza spatii decorate cu panouri-firide, arcuite in acolade orientale, avand baza triunghiulara. Chenarele ferestrelor sunt bogat impodobite cu motive florale stilizate.

 

Braul-torsada, de sub streasina, aminteste de Manastirea Dragomirna, iar pilastrii cu capitelurile corintice, impreuna cu ancadramentele ferestrelor, prevazute cu frontoane triunghiulare, amintesc de fatadele baroce ale bisericii Golia. Interiorul bizantin al bisericii este fastuos, cu sculpturi aurite si numeroase icoane. Dominanta interiorului o reprezinta catapeteasma (realizata spre sfarsitul secolului al XVIII-lea), care insa nu face corp comun cu iconostasul, ca la celelalte biserici ("Banu", "Sf. Spiridon"). Cele 5 registre pictate sunt integrate in sculptura de lemn de tei aurit, realizata in tehnica "a jour", cu o mare finete.

Intre minunatele obiecte de cult ale bisericii, se afla icoana Maicii Domnului, icoanele Domnului Iisus Hristos si Sfantului Gheorghe, realizate in 1804-1805, de marele pictor neoclasic Eustatie Altini. Dar ceea ce incanta si impresioneaza cel mai mult, este pictura in stil bizantin a "Judecatii de Apoi".

Intre 1766 si 1821, biserica era si capela invataceilor si profesorilor de la Academia Domneasca, aflata in perimetrul actualei Mitropolii. Astazi, aceasta "capela" este folosita de studentii Facultatii de Teologie Ortodoxa din Iasi.

Palatul Culturii, efigie a orasului Iasi, a fost construit in stil neogotic si a reprezentat una din ultimele expresii ale romantismului in arhitectura oficiala.

Ridicat intre anii 1906-1925 si inaugurat la 11 octombrie 1925, de catre Ferdinand de Hohenzollern, al doilea rege al Romaniei moderne, este creatia cea mai importanta a arhitectului roman I. D. Berindei, format la scoala pariziana. In holul central se remarca un mozaic figurativ, in care sunt dispuse concentric diverse reprezentari de bestiarium gotic: acvila bicefala, dragonul, grifonul, leul. Deasupra holului se gaseste un luminator in care, initial, a fost amenajata o sera.

 In pofida aspectului arhaicizant, la construirea Palatului, blocurile de piatra au fost inlocuite cu materiale usoare si mai ieftine. In plus, la decorarea unor sali, s-a folosit in premiera un material brevetat de Henri Coanda, denumit bois-ciment si care imita lemnul de stejar. Remarcabile sunt si elementele de feronerie decorativa, care pot fi admirate, de exemplu, la usile de la Sala Voievozilor. Cladirea a fost, de asemenea, dotata cu facilitati ultramoderne pentru epoca respectiva, cum ar fi iluminatul electric, incalzitul (pneumatic), ventilatiile, termostatele, aspiratoarele, care porneau toate de la subsol, unde se afla centrala masinilor. De asemenea, tinand cont de cele 14 incendii care au afectat cladirile anterioare Palatului, Berindei a ignifugat lemnaria podului, cu un produs denumit orniton, pentru acoperis utilizand un material special - eternita.

Cladirea a servit drept Palat Administrativ si de Justitie, pana in 1955, cand a fost destinat gazduirii unora din cele mai importante institutii culturale ale orasului Iasi, reunite astazi sub denumirea de Complexul National Muzeal Moldova - Iasi. 

La faima Palatului Culturii a contribuit si ceasul cu trei cadrane din turnul cladirii. Avand diametrul de 3,25 m, acestea erau decorate cu mici vitralii, reprezentand cele 12 zodii. Cate doi plaiesi, in costume nationale, zugraviti pe zidul turnului, stau de straja, incadrand ceasornicul, dupa modelul ostenilor pictati la castelul Peles. Atat vitraliile, cat si crenelurile, in forma de cruce ale turnului, erau luminate electric in cursul noptii. Carillonul ceasului este un sistem de clopote acordate, o replica moderna a mecanismelor similare din Evul Mediu Occidental. Cele 8 clopote din turnul palatului reproduc, la fiecare ora exacta, "Hora Unirii", amintind acum nu doar "Unirea cea mica" din 1859, ci si "Unirea cea mare" din 1918. Melodia este inregistrata pe un tambur cu 69 stifturi.

Situat la parterul Palatului Culturii, in aripa vestica, Muzeul de Istorie a Moldovei este continuatorul Muzeului de Antichitati, infiintat de Orest Tafrali, in 1916 si, prin cele patru sectii ale sale - preistorie si istorie veche, istorie medievala, istorie moderna si istorie contemporana - prezinta principalele aspecte ale dezvoltarii comunitatilor umane care au trait in spatiul est-carpatic, din paleolitic pana la cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Tot la parterul Palatului, dar in aripa estica, este Muzeul Stiintei si tehnicii "Stefan Procopiu", denumit astfel drept omagiu adus marelui savant iesean. Muzeul, al carui prim nucleu s-a constituit inca din 1955, include acum sectiile: energetica, inregistrarea si redarea sunetului, telecomunicatii, mineralogie - cristalografie. Progresele rapide ale tehnologiei informationale au determinat formarea unei colectii de computere, constituind o noua sectie. 

La etaj, sunt galeriile de arta europeana si romaneasca ale Muzeului de Arta. Acesta este continuatorul celei mai vechi pinacoteci din tara, existenta pe langa prima universitate moderna romaneasca din 1860, cu un inventar incluzand donatii ale lui Gheorghe Asachi, Scarlat Varnav, Costache Dasiade, Alecu Donici, Vasile Alexandrescu Urechia, substantial imbogatit de colectia lui Costache Negri, devenita proprietate a muzeului, gratie unui gest similar, din 1874.

Muzeul Etnografic al Moldovei, marturie a civilizatiei traditionale, a fost infiintat in 1943 si expune obiecte a caror vechime depaseste in multe cazuri 100 de ani. In spatiul de vizitare, situat in aripa vestica a Palatului Culturii, la etajele I si al II-lea, sunt prezentate: ocupatii traditionale principale - agricultura, viticultura si cresterea animalelor si ocupatii traditionale secundare - pescuitul, vanatoarea, albinaritul; instalatii taranesti, olaritul, prelucrarea lemnului, interioare traditionale, colectii de masti, tesaturi si costume populare.

In fata Palatului Culturii se afla statuia ecvestra a lui Stefan cel Mare, realizata la Paris, de catre Emmanuel Fremiet, conform schitelor lui Gheorghe Asachi. In 1883, la dezvelirea statuii, Mihai Eminescu a scris celebra "Doina" ("De la Nistru pan' la Tisa/Tot romanul plansu-mi-s-a [...]"). Cu aceeasi ocazie, Regele Carol I a daruit doua tunuri "Krupp", care flancheaza si astazi statuia marelui domnitor. Tunurile erau trofee din Razboiul de Independenta, cucerite de Regimentul de dorobanti din Copou (una din cele sapte coline ale Iasului).

Sursa: Site-ul Primariei Iasi

Aflati mai multe despre atractiile turistice din judetul - regiunea Iasi

Iasi

Judetul Iasi este situat in partea de nord - est a Romaniei si central - estica a Moldovei, intre paralelele 46°50' si 47°36' latitudine nordica si intre meridianele 26°33' si 28°07' longitudine estica.

Din punct de vedere administrativ, judetul Iasi are in componenta sa 2 municipii (Iasi, Pascani), 3 orase (Targu Frumos, Harlau, Podu Iloaiei) , 93 comune si 418 sate.

Municipiul Iasi, resedinta de judetului reprezinta un punct de interes economic si cultural atat pentru regiunea Nord Est cat si pentru Romania.

Acces rutier. Judetul Iasi este strabatut de importante rute: E 85: Ternopol (Ucraina) - Bacau - Bucuresti - Veliko Tarnovo (Bulgaria); E 583: Roman (E85) - Iasi - Balti (Republica Moldova); DN 24: Tisita - Tecuci - Barlad - Vaslui - Iasi - Sculeni (granita cu Republica Moldova); DN 28: Sabaoani - Iasi - Albita (granita cu Republica Moldova).

Acces Feroviar. Judetul Iasi este traversat de magistrala 600 (Faurei - Tecuci - Barlad - Crasna - Vaslui - Iasi - Ungheni) si 606 (Iasi - Targu Frumos - Pascani) a companiei nationale Caile Ferate Romane. Municipiile Iasi si Pascani reprezinta importante noduri feroviare pentru regiunea Nord Est, asigurand legaturi cu celelalte centre urbane din regiune si din afara ei.

Acces aerian. La aproximativ 8 km de centrul municipiului Iasi se afla Aeroportul International Iasi ce realizeaza curse aeriene catre si dinspre: Timisoara, Bucuresti, Viena si Budapesta. in prezent, aeroportul este in faza de modernizare si extindere, cursele aeriene fiind active.

Teritoriul zonei se incadreaza intr-un climat de tip temperat-continental, de nuanta mai excesiva in zona colinara si mai moderata in zona de podis, caracterizat prin diferentieri ale elementelor climatologice atat in timp cat si in spatiu.

Judetul Iasi se bucura de un numar impresionant de atractii turistice si se remarca prin:

Cea mai veche biserica din Moldova care a avut pictura exterioara - Biserica Sf. Gheorghe Harlau;

Cel mai vechi lacas de cult din Iasi - Biserica "Sf. Nicolae Domnesc", ctitorita de Stefan cel Mare intre anii 1491 – 1492;

Cea mai veche dintre casele de rugaciune evreiesti din Romania - Sinagoga Mare;

Cea mai mare biserica armeana din Romania, cu o vechime de peste 600 ani - Biserica Armeana;

Primul muzeu memorial de literatura din Romania - Muzeul "Ion Creanga" (Bojdeuca);

Primul spectacol de teatru in limba romana, organizat de carturarul Gh. Asachi la Iasi Teatrului National din Iasi;

Prima tiparnita din Moldova, in perioada lui Vasile Lupu si a lui Varlaam - Biserica "Trei Ierarhi";

Cel mai vechi monument din Romania: Monumentul Legilor Constitutionale cunoscut ca Obeliscul cu lei realizat de Mihail Singurov, in 1834, dupa un proiect al lui Gh. Asachi - Parc Copou;

Prima Gradina Botanica din Romania - infiintata la Iasi, in anul 1856 de catre medicul si naturalistul Anastasie Fatu;

Prima piesa de teatru in limba romana s-a jucat in 1817 in salonul Casei Bals, astazi Filarmonica Moldova;

Primul monument in piatra din Iasi - crucea lui Ferentz;

Cea mai veche institutie de invatamant superior din Romania - Universitatea ``Alexandru Ioan Cuza`` (1860);

Ultima ctitorie a lui Stefan cel Mare - Manastirea Dobrovat din comuna Dobrovat.

Sursa: Site-ul Consiliului Judetean Iasi

Aflati mai multe despre atractiile turistice din tara Romania

Romania
 Descriere despre "Tara "
Romania ....

Hotel Majestic**** este situat în centrul oraşului, si asigură liniştea şi intimitatea necesara, atât prin amplasarea ferită de aglomeraţie, cât şi prin arhitectura modernă a spatiilor interioare.

Poziţionarea centrală facilitează accesul rapid la cele mai atractive obiective istorice, culturale şi religioase: Palatul Culturii, Catedrala Mitropolitană, Biserica Trei Ierarhi, Palatul Roznovanu, Biblioteca Universitară.

 

Majestic Hotel & Restaurant**** din Iaşi are o capacitate de 43 de camere de 3 stele si 4 stele, single Standard şi Single Deluxe, Duble Standard şi Duble Deluxe, Senior Suite şi Junior Suite.

 

Cele 3 niveluri ale hotelului sunt decorate în stiluri diferite, rafinamentul, generozitatea spaţiului şi căldura fiecărei camere în parte au fost proiectate pentru confort şi intimitate, asigurând un loc ideal de relaxare.

 

Camere: TV LCD satelit, telefon, minibar, Internet wireless, aer condiţionat, încălzire, izolatie fonica, baie spaţioasă cu duş sau cadă.

 

Facilitati: parcare gratuita, Internet wireless, seif la receptie, climatizare, acces gratuit piscina, aer conditionat, Business center.

 

Restaurantul Majestic păstrează aceeaşi notă de eleganţă şi bun gust şi vă îmbie cu bucate atent alese, care cuprind o selecţie de reţete româneşti şi preparate franţuzeşti de mare rafinament.

 

Hotelul dispune de 5 sali de conferinţe ideale pentru întâlniri de afaceri, teambuilding-uri, training-uri sau cocktail-uri, dotate cu sistem de sonorizare, Internet gratuit, videoproiector, ecran videoproiector, flipchart. La cerere se pot oferi sisteme de traducere, sistem audio & video, echipament IT.