HOME > CAZARE > ROMANIA

Cazare 2024 Targu Mures Hotel Everest

 Cazare 2024 Targu Mures Hotel Everest***

Oferta de cazare in Targu Mures !

 

Tarifele includ: cazare 1 noapte cu mic dejun inclus, Internet wireless, parcare.

AP = Apartament.


Cazarea incepe cel tarziu la ora 14.00 si se termina pana la ora 12.00.


Supliment demipensiune 12 euro/persoana.


Tarifele nu sunt valabile in perioada Sarbatorilor sau Evenimentelor.


Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 30 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.


Optional transport, transferuri.

de la 24 EUR / persoana / noapte
Ai nevoie de AJUTOR?

 021 330 05 06  /  021 794 58 58  /  0787 229 909

Tara: Tara: Romania
Tara Judet - Regiune: Mures
Localitate - Statiune Localitate - Statiune: Targu Mures
Tip masa Tip masa: Mic dejun
TARIFE
PERIOADA
MASA
CAMERA
TARIF TOTAL
01.07 - 31.12.2024
Mic dejun
1 persoana
38 euro
Rezerva
01.07 - 31.12.2024
Mic dejun
2 persoane
48 euro
Rezerva
01.07 - 31.12.2024
Mic dejun
3 persoane
66 euro
Rezerva
01.07 - 31.12.2024
Mic dejun
2 persoane
AP: 52 euro
Rezerva
01.07 - 31.12.2024
Mic dejun
3 persoane
AP: 69 euro
Rezerva

 Cazare 2024 Targu Mures Hotel Everest***

Oferta de cazare in Targu Mures !

 

Tarifele includ: cazare 1 noapte cu mic dejun inclus, Internet wireless, parcare.

AP = Apartament.


Cazarea incepe cel tarziu la ora 14.00 si se termina pana la ora 12.00.


Supliment demipensiune 12 euro/persoana.


Tarifele nu sunt valabile in perioada Sarbatorilor sau Evenimentelor.


Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 30 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.


Optional transport, transferuri.


Aflati mai multe despre atractiile turistice din localitatea - statiunea Targu Mures

Down

Târgu Mureş este municipiu reşedinţă de judeţ şi cel mai mare oraş din judeţul Mureş. Situat în zona central-nordică a României, pe ambele maluri ale cursului superior al râului Mureş, oraşul are ca delimitare geografică râul Mureş şi dealul Corneşti. Târgu Mureşul se învecinează cu comunele Sângeorgiu de Mureş, Cristeşti, Livezeni, Sântana de Mureş şi Sâncraiu de Mureş.

Târgu Mureş se află la 448 km distanţă de capitala ţării, Bucureşti, la 127 km faţă de Cluj-Napoca, 189 km faţă de Sibiu şi 282 km faţă de Braşov. Oraşul cel mai apropiat de Târgu Mureş este Reghin.

Municipiul Tîrgu Mureş este reşedinţa judeţului Mureş si face parte din Regiunea de dezvoltare „Centru”, alături de judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita şi Sibiu.

Poziţionarea geostrategică centrală, cu acces la drumul european E60, la reţeaua de căi ferate, existenţa aeroportului de importanta transnaţională TRANSILVANIA si situarea în punctul de conexiune al viitoarelor autostrăzi - perspectiva autostrăzii Transilvania si Tîrgu Mureş – Iaşi - conferă municipiului Tîrgu Mureş importante atuuri pentru manifestarea vocaţiei naţionale si internaţionale.

Zona în care este amplasat oraşul este una dintre zonele cu cea mai slabă activitate seismică raportată la nivel naţional, fiind de preferat pentru amplasarea unor activităţi ce necesită un grad ridicat de protecţie faţă de riscul seismic.

Municipiul Tîrgu Mureş, împreună cu zona sa periurbană, totalizează o populaţie de cca 215.ooo locuitori. Zona periurbană cuprinde oraşul Ungheni şi 13 comune, întinzându-se pe o suprafaţă de aproximativ 678,40 de km², limitrofă municipiului Tîrgu Mureş.

Interdependenţa dintre municipiul Tîrgu Mureş şi zona periurbană se manifestă în primul rând prin fluxul de forţă de muncă, care se deplasează dinspre zona rurală spre zona urbană.  În ultimii ani însă, datorită dezvoltării activităţilor industriale în zona periurbană, a apărut un nou sens al deplasării forţei de muncă, şi anume dinspre municipiu spre noile zone din interes din periurban.

 Teritoriul de azi a municipiului a constituit din vechi timpuri un leagăn de străveche civilizaţie umană, pe care s-au descoperit numeroase dovezi materiale ce atestă vechimea, permanenţa şi continuitatea de viaţă istorică, începând cu epoca neolitică, până în perioada feudală timpurie (sec. IX-X1V), când se fac cunoscute primele menţiuni documentare a localităţii.

Aşa cum îi zice şi numele, Muncipiul Tîrgu Mureş s-a dezvoltat ca un târg, această caracteristică fiind determinată de amplasarea oraşului la intersecţia unor importante trasee comerciale. În prima jumătate a secolului XVI se remarcă între oraşele înfloritoare din Transilvania ca un important centru al producţiei meşteşugăreşti şi al schimburilor comerciale.

Ca o aducere aminte a istoriei zbuciumate pe care a traversat-o oraşul şi a luptei locuitorilor săi de a se apăra, avem astăzi în centrul urbei Cetatea Medievală care a evoluat de la primele fortificaţii de secol XV, fiind întărită în timpul voievodului Stefan Bathory (1492) şi apoi reconstruită în forma actuală între anii 1603-1653.

La sfârşitul secolului al XVII-lea, Transilvania intră sub stăpânirea Austriei, eveniment care generează pentru o lungă perioadă de timp implicaţii deosebite în viaţa economico-socială a oraşul Tîrgu-Mureş. În această perioadă se dezvoltă barocul transilvănean, când se realizează lăcaşuri de cult, clădiri de interes comun, case nobiliare, cazarma din incinta cetăţii etc. ce au rămas ca zestre a patrimoniului arhitectural din zona centrală a urbei de astăzi.

După anul 1850  se trece la o nouă perioadă, de făurire a oraşului modern, ea fiind facilitată, în primul rând, de pătrunderea economiei capitaliste, prin construirea a tot mai multe unităţi industriale, cu deosebire cele legate de ramura alimentară, prelucrării lemnului şi materialelor de construcţii. În această perioadă amintim  doi primari cu o contribuţie semnificativă  la dezvoltarea oraşului în această perioadă: Bernády György  - primar între anii 1900–1912 şi 1926–1929, şi Emil Dandea - primar între anii 1922–1926 şi 1934–1937, consideraţi iniţiatori ai modernizări oraşului pentru aportul pe care l-au adus în dezvoltarea infrastructurii şi dotării cu utilităţi, construirea de clădiri reprezentative, dintre care sediul actual al primăriei.

În intervalul 1918-1944 industrializarea oraşului cunoaşte o dezvoltare semnificativă, mult mai puternică decât cea din alte oraşe ale României, în special datorită folosirii gazului metan drept combustibil şi materie primă pentru diverse activităţi industriale.

Schimbarea regimului după evenimentele din 23 august 1944 atrage după sine modificări în toate domeniile vieţii din România. În plan economic au avut loc schimbări profunde, mai ales după naţionalizarea din 11 iunie 1948, economia trecând pentru o lungă perioadă de timp de la o economia de piaţă la o economie centralizată. Economia, industria, comerţul au fost reorganizate pe baze socialiste. Noul regim a considerat de maximă importanţă pentru România dezvoltarea sectorului industrial, în acest sens fiind întreprinse măsuri prin care vechile capacităţi industriale au fost sporite, concomitent cu dezvoltarea unor noi sectoare industriale. Astfel, principalii operatori economici care funcţionau în 1990 îşi desfăşurau activitatea în următoarele sectoare industriale: industria chimică şi de medicamente, industria constructoare de maşini şi echipamente electrotehnice, construcţii şi materiale de construcţii, industria de prelucrare a lemnului, industria textilă de confecţii şi pielărie, industria alimentară.

Municipiul Tîrgu Mureş este un important centru universitar în care funcţionează atât universităţi de tradiţie (Universitatea de Medicină şi Farmacie Tîrgu Mureş, Universitatea Petru Maior Tîrgu Mureş, Universitatea de Artă Teatrală Tîrgu Mureş), cât şi unităţi noi, particulare (Universitatea Dimitrie Cantemir Tîrgu Mureş, Universitatea Sapientia). Cele 5 instituţii oferă o gamă largă de domenii, cum ar fi: medicină generală şi medicină militară, farmacie, stomatologie şi tehnică dentară, asistenţă medicală de urgenţă medicochirurgicală, teatrologie, actorie, regie, filologie, psiho-pedagogie, drept, finanţe-bănci, contabilitate, matematică, informatică, administraţie publică, marketing, management, calculatoare, electronică, tehnologii de mecanică fină, automobile, design industrial.

Tîrgu Mureş este renumit dincolo de graniţele ţării prin Universitatea de Medicină şi Farmacie, care atrage studenţii din ţară străinătate prin calitatea actului educaţional,  dotările exceţionale,  precum şi prin faptul că învăţământul este disponibil şi în alte limbi decât cea naţională: maghiară şi engleză.

Programele de cercetare se desfăşoară atât în cadrul universităţilor cât şi în cadrul spitalicesc, existând nenumărate proiete de cercetare realizate cu instituţii partenere din afara ţării.

Municipiul Tîrgu Mureş este un oraş primitor, dat fiind caracterul multicultural generat de  diversele culturi ce trăiesc în simbioză în acest teritoriu. Originea diversităţii culturale este veche, fiind exprimată în plan uman de grupuri etnice şi religioase diferite. Populaţiile predominante sunt românii şi maghiarii. Deschiderea către occident (şi nu numai) o dovedesc şi limbile vorbite în zonă, dintre care amintim, alături de limba naţională, limba maghiară, limba germană (există licee cu predare în limba maghiară şi germană), limba de engleză.

Municipiul Tîrgu Mureş este atractiv şi din punct de vedere al cadrului natural, fiind reşedinţa unui judeţ în care aproape o treime din suprafaţa sa este acoperită cu păduri. Oraşul însuşi este înconjurat de păduri, dintre care o parte însemnată se află pe teritoriul său administrativ. Un alt element de cadru natural este Mureşul definitoriu pentru Tîrgu Mureş, râul de care este legată  însăşi identitatea  oraşului  prin numele pe care îl dă acestuia şi prin rolul determinant pe care l-a jucat în configurarea formei actuale a oraşului.

Spaţiul urban tîrgumureşean este deţinătorul unui patrimoniu arhitectural variat, turiştii putând vizita  monumente din perioada medievală, renascentistă, barocă, şi în special din perioada „Art Nouveau”. Dintre acestea amintim ansamblul urban „Piaţa Trandafirilor” care este considerată o „emblemă” a oraşului, fiind însuşită ca atare de locuitori şi vizitatori, Cetatea Medievală, Piaţa Teatrului, Palatul Culturii, ansamblul „art nouveau” al Primăriei, Biblioteca Teleki-Bolyai, Tabla Regească etc.

Oraşul are o tradiţie şi în ceea ce priveşte furnizarea de servicii de agrement, deţinând două zone de agrement foarte îndrăgite de localnici şi de turişti: Complexul de Agrement Mureşul supranumit „Weekend” – loc de plajă şi baie,  şi Platoul Corneşti unde, în interiorul unei păduri bogate sunt amenajate un loc modern de joacă pentru copii, Gradina Zoo – a doua ca mărime din ţară, piste de biciclete şi trasee pentru alergat şi plimbat prin pădure. În plus faţă de aceste baze de agrement mai amintim şi Hipodromul pentru turismul hipic şi Aeroclubul Român care asigură condiţii optime pentru zboruri cu aparate ultra- uşoare (sporturi extreme).

În cazul în care vizitatorul doreşte servicii spa sau tratamente naturale, are posibilitatea să aleagă între complexul hotelier, de agrement şi baza de tratament Apollo Welness Club din Sângiorgiu de Mureş sau Centrul Lifestyle Herghelia amplasat într-un cadru natural deosebit, cu o bază proprie de tratament,  al cărui program consta într-un tratament medical integrat, cu accent pe stilul de viaţă natural şi o abordare ştiinţifică a factorilor cu impact major în starea de sănătate, ambele aflate în zona periurbană a oraşului.

In Tîrgu Mureş se organizează anual o serie de manifestări artistice care au un puternic efect de atracţie şi de polarizare a activităţii turistice: Festivalul Internaţional „Constantin Silvestri", Festivalul „Zilele Muzicale Tîrgumureşene", Festivalul de Muzică Sacră, Zilele Tîrgumureşene, Festivalurile Vinului şi Berii, Festivalul Internaţional Teatru-Imagine, Festivalul Face-A-Face, Festivalul Naţional de Literatură Religioasă „Credo", Festivalul-concurs de poezie „Romulus Guga", Festivalul Naţional - concurs de epigrame „Cobra", Festivalul Internaţional de Film de Scurt Metraj „Alternative", „Jocul din bătrâni" - festival folcloric la Tîrgu Mureş, Expoziţii ale artiştilor plastici la Galeria Palatului Culturii, la Galeria „Nagy Imre" şi la Galeria „Kulcsar Bela", Festivaluri de artă populară şi meşteşuguri: ţesături-covoare, ştergare, feţe de masă, cergi la Pănet; împletituri din nuiele-coşuri, mic mobilier, turnătorii de neferoase-clopote, candelabre, obiecte de cult,  etaloplastie, pictat icoane la Tîrgu Mureş.

Sursa: site-ul Primariei Targu Mures

Aflati mai multe despre atractiile turistice din judetul - regiunea Mures

Mures

Judetul Mures este situat în partea centrala a tarii, urmând cursul râului omonim si coboara în trepte de pe crestele Carpatilor Rasariteni înspre Câmpia Transilvaniei si Podisul Tîrnavelor. Relieful de podis si colinar ocupa jumatate din întinderea judetului, cealalta jumatate fiind rezervata dealurilor subcarpatice si muntilor vulcanici Calimani si Gurghiu. 6696 kilometri patrati constituie suprafata judetului Mures. Aceasta reprezinta aproape trei procente din întinderea actuala a României, iar cei circa 579.000 locuitori au o pondere similara în întregul populatiei tarii. 48,8 la suta din populatia judetului locuieste în mediul urban: la Tîrgu Mures, Reghin, Sighisoara, Tîrnaveni, Ludus, Sovata, Iernut, Miercurea Nirajului, Ungheni, Sarmasu si Singeorgiu de Padure, iar 51,2 la suta în mediul rural, în 91 de comune cu 486 de sate. Localitatea resedinta de judet este municipiul Tîrgu Mures.

Natura deosebit de generoasa, ca si numeroasele monumente de cultura si arta, asigura conditii pentru satisfacerea celor mai exigente proiecte turistice. Sovata, Sîngeorgiu de Mures, Ideciu de Jos, Jabenita, Lapusna sunt doar câteva din localitatile ce ofera bune conditii pentru tratarea unor afectiuni si pentru odihna.

O bogata fauna cinegetica si piscicola, flora rezervatiilor naturale, bujorul de stepa la Zau de Câmpie, multiseculara padure Mocear, Poiana Narciselor, Parcul dendrologic de la Gurghiu, si multe altele, reprezinta oferta generoasa a meleagurilor muresene. Frumusetilor naturale li se adauga ample si pitoresti manifestari etnofolclorice: Târgul fetelor de la Gurghiu, Târgul cireselor de la Brâncovenesti, Târgul pestelui de la Zau de Cîmpie si Saulia, Târgul pepenilor de la Sînpaul, Udatul nevestelor de la Hodac, serbarile secerisului, obiceiul colindatului, praznicele crestine, nuntile si alte datini din viata comunitatilor traditionale.

Frumusetile naturale si traditiile populare sunt completate de obiective de interes istoric si arhitectural, edificii din secolele XIV-XVIII, cu influente ale stilurilor europene ale epocilor respective: biserici din Sighisoara, Tîrgu Mures, Reghin, Bagaciu, Saschiz, Suseni, s.a., cetatile medievale ale Sighisoarei (sec.XIV) si Tîrgu Muresului (sec. XVII), cetatea-castel din Iernut amintind de numele principilor ardeleni Gabriel Bethlen si Gheorghe Rakoczi I, castelele din Gornesti si Dumbravioara, Casa Toldalagi din Tîrgu Mures, constructie reprezentativa pentru barocul transilvan.

Un posibil periplu muresean începe chiar cu municipiul Tîrgu Mures. Asezarea, ridicata într-un teritoriu cu marturii mai adânci în istoria populatiei autohtone daco-romane, este cunoscuta în documentele scrise de pe la 1300, sub denumirea de Forum Siculorum, Novum Forum Siculorum, adica Târgul sau Noul Târg al Secuilor, care a devenit principalul centru economic al zonei. Negustorii si breslasii au fost cei care au pus, aici, bazele economiei municipiului, înca din epoca feudala. Odata cu aceasta s-a cladit o viata spirituala pe masura, astfel încât municipiul resedinta de judet se prezinta astazi ca un puternic nucleu economic si cultural. Totodata, Tîrgu Mures este cunoscut în tara si strainatate ca un important centru medical, cu reusite deosebite în planul medicinei cardiovasculare si urologice. Este de asemenea un loc al asezamintelor culturale – biblioteci, muzee, teatre, institutii muzicale (Teatrul National, Orchestra Filarmonica, Biblioteca Judeteana, etc.). Tîrgu Muresul este si un oras al scolilor, de la gimnazii si colegii, pâna la învatamântul universitar: medical, tehnic, pedagogic, artistic, fiintând aici scoli vestite înca din evul mediu. Din 1557 este atestata renumita scoala reformata, care dupa 1718 este cunoscuta ca scoala superioara. La colegiul reformat au functionat ca profesori personalitati care studiasera la universitatile din Germania, Olanda, Elvetia, etc., printre care matematicianul Bolyai Farkas, fiul si elevul caruia – Bolyai Janos – a devenit fondatorul geometriei neeuclidiene. La Tîrgu Mures timp de peste un veac dupa 1754 a functionat Tabla Regeasca, tribunalul suprem al Transilvaniei, unde erau practicanti multi tineri români în rândurile carora s-au zamislit ideile revolutionare ale lui Avram Iancu, Alexandru Papiu Ilarian si ale altor revolutionari. În orasul Tîrgu Mures, Teleki Samuel a pus bazele bibliotecii documentare care îi poarta numele si care din 1802 serveste interesele publicului cititor, având un fond initial de 40.000 de carti, ajuns azi la peste 200.000 de volume. Merita a fi mentionata impunatoarea catedrala ortodoxa, care detine cea mai mare suprafata pictata între lacasurile de cult din tara. Tîrgu Mures-ul este si un oras al florilor, în care bataia ceasului din turnul Palatului Administrativ este dublata de existenta în Piata Trandafirilor a unui ceas floral.

În amonte de Tîrgu Mures, la confluenta Muresului cu Gurghiul, cea mai importanta localitate este municipiul Reghin. Ridicat pe ruinele unei cetati dacice, de populatia saseasca, colonizata în aceste parti pe la 1218, Reghinul devine în secolele XVIII-XIX un centru al resurectiei nationale românesti, începuta cu carturarul Petru Maior si încheiata sub arcul de triumf al Marii Uniri. Reghinul este astazi un oras cu o viata culturala densa, cunoscut în tara si strainatate sub numele de “Orasul viorilor”, sau, mai recent “Noua Cremona”, denumire legata tot de constructia de viori. La Reghin au învatat sau învata arta modelarii viorilor tineri din Canada si Germania, semn ca lutierii reghineni au un cuvânt de spus în acest domeniu.

Trecând dealurile cu vii ale Tîrnavelor, ne îndreptam spre Sighisoara, cu cetatea ei medievala “Castrum Sex”, întemeiata de colonistii sasi, atestata în anul 1280. Supranumita înca din secolul trecut “Perla Transilvaniei”, Sighisoara are un farmec aparte, care invita calatorul aflat în trecere la popas. Nucleul primordial al orasului l-a constituit o cetate de refugiu de pe platoul superior al Dealului Cetatii. În decursul timpului, pe strazile sale si-au purtat pasii diferite personalitati. Dintre acestea, cea mai importanta este Vlad Dracul, fiul lui Mircea cel Batrân, care a si locuit aici între anii 1431-1436. Se presupune ca Vlad Dracul (supranumit Dracula) s-ar fi nascut la Sighisoara. Pitorescul locurilor, încarcatura lor istorica au facut din Sighisoara locul de desfasurare a numeroase manifestari culturale: Festivalul International de Arta Medievala, Festivalul de muzica veche, etc. Cetatea Sighisoarei este inclusa pe lista monumentelor UNESCO. Principalele obiective de interes turistic sunt constituite de cele 9 turnuri de aparare – cel mai important fiind Turnul cu ceas, Muzeul de arme medievale, Casa Vlad Dracul, Casa cu Cerb, Casa Venetiana, Biserica din Deal, Scara acoperita s.a..

Tîrnaveniul fiinta în Evul Mediu ca sat apartinator de Cetatea de Balta stapânita si de atefan cel Mare, apoi de Petru Rares. Desi atestarea documentara s-a petrecut la 1278, localitatea a cunoscut o dezvoltare de tip urban abia la începutul secolului XX, favorizata de începerea forarilor pentru gaz metan, rentabila materie prima pentru industrie.

Orase din cea mai noua generatie sunt apoi Ludusul si Iernutul, centre de gravitatie pentru satele apropiate din Cîmpia Transilvaniei.

Pe harta turistica a judetului s-a impus si statiunea balneoclimaterica Sovata, cu o traditie de peste un secol si o faima ce a depasit universul românesc. Statiunea este vestita pentru eficacitatea tratamentelor folosite în afectiunile ginecologice, reumatismale, de circulatie, dar si pentru efectele curative ale aerului, pentru refacere. Statiunea este propice practicarii schiului – iarna si echitatiei – vara.

Aflati mai multe despre atractiile turistice din tara Romania

Romania
 Descriere despre "Tara "
Romania ....

Hotelul Everest*** inaugurat în anul 2003, beneficiează de o locaţie excelentă, fiind situat într-o zonă liniştită, la câteva minute de plimbare de centrul oraşului Târgu Mureş, în vecinătatea Sălii Polivalente. Hotelul este ideal atât pentru întâlniri de afaceri, cât şi pentru un sejur turistic sau evenimente sportive. 

Hotelul are 4 etaje cu 20 de camere cu două paturi și 2 apartamente.

Dotari camere: TV cablu, telefon, minibar, aer condiționat, Internet wireless, baie proprie.

Facilitati: parcare privată și păzită, restaurant, sală de conferințe de 20-30 locuri, dotata corespunzator, r restaurant capacitate de 50 locuri, recepție non stop, Internet Wireless.