HOME > CAZARE > ROMANIA

Cazare Resita Hotel Intim**

 Cazare Resita Hotel Intim**

Va invitam sa descoperiti Resita, centru istoric al siderurgiei romanesti !

 

Tarifele includ: cazare 1 noapte cu mic dejun inclus, Internet wireless, parcare.

AP = Apartament.


Tarifele nu sunt valabile in perioada Sarbatorilor si Evenimentelor.


Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 30 5 dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.


Optiona transport, transferuri.

de la 79 RON / persoana / noapte
Ai nevoie de AJUTOR?

 021 330 05 06  /  021 794 58 58  /  0787 229 909

Tara: Tara: Romania
Tara Judet - Regiune: Caras Severin
Localitate - Statiune Localitate - Statiune: Resita
Tip masa Tip masa: Mic dejun
TARIFE
PERIOADA
MASA
CAMERA
TARIF TOTAL
01.09.2021-31.08.2022
Mic dejun
1 persoana
124 lei
Rezerva
01.09.2021-31.08.2022
Mic dejun
2 persoane
158 lei
Rezerva
01.09.2021-31.08.2022
Mic dejun
3 persoane
228 lei
Rezerva
01.09.2021-31.08.2022
Mic dejun
2 persoane
AP: 258 lei
Rezerva

 Cazare Resita Hotel Intim**

Va invitam sa descoperiti Resita, centru istoric al siderurgiei romanesti !

 

Tarifele includ: cazare 1 noapte cu mic dejun inclus, Internet wireless, parcare.

AP = Apartament.


Tarifele nu sunt valabile in perioada Sarbatorilor si Evenimentelor.


Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 30 5 dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.


Optiona transport, transferuri.


Aflati mai multe despre atractiile turistice din localitatea - statiunea Resita

Down

Municipiul Reșița, reședința județului Caraș-Severin, este amplasat în sud-vestul României, în partea de nord-vest a județului, pe cursul mijlociu al râului Bârzava, într-o zonă geografică de un pitoresc deosebit și cu obiective turistice atrăgătoare. Reșița este cel mai vechi centru siderurgic al României și una din cele mai importante cetăți industriale din sud-estul Europei.

Orașul are formă simplă fiind așezat în mare parte pe dealuri și văile acestora, urmărind traseul străbătut de râul Bârzava, care provine dinspre Văliug, din estul orașului din Munții Semenic. Astfel că drumul principal urmărește și el traseul format râul Bârzava între văi. 

Orașul are în componență localitățile:  Câlnic  (Kölnök),  Cuptoare (Kuptore),  Doman  (Domány),  Moniom (Monyó), Secu  (Székul; Sekul) și  Țerova  (Krassócser). 

Reșița a fost considerat mult timp ca fiind unul din marile centre industriale ale României, având influențe în industria siderurgică (fontă, oțel, laminate), a construcțiilor de mașini (electrice și diesel, utilaj petrolier, siderurgic și chimic, material rulant), chimică (chimizarea lemnului, cocs). Are o populație de 83.985 locuitori (la nivelul anului 2004). Este un important centru industrial în prelucrarea oțelului și construcția de mașini. C.S.R. (Combinatul Siderurgic Reșița)- în prezent TMK-Reșița și U.C.M.R. (Uzina Constructoare de Mașini Reșița) sunt uzinele care au susținut orașul și l-au ținut în viață mai bine de 300 de ani. Primele uzine au fost fondate în 1771, în timpul domniei împărătesei Maria Terezia. La 3 iulie 1771 au fost inaugurate primele furnale înalte de pe actuala vatra a furnalelor din cadrul SC TMK Reșița SA. În trecut au fost cunoscute sub denumirea de Uzinele și Domeniile Reșița sau UDR, așa cum se poate citi pe unele locomotive cu aburi fabricate la Reșița, filiala Fabricii de Locomotive a StEG de la Viena.

Munţii Semenicului reprezintă cea mai importantă subunitate a Munţilor Banatului. Fac parte din grupa sudică a Carpaţilor Occidentali, culminând cu vărful Piatra Goznei (1447 metri) şi vîrful Semenic (1445 metri). Complexul turistic se găseşte la peste 1400 m altitudine, între vîrfurile Piatra Goznei şi Semenic. Pentru a ajunge în staţiune, turistul poate alege între doua căi de acces. Prima prin Reşita - Cuptoare - Văliug (Franzdorf) - Pasul Prislop - Semenic, iar a doua prin Caransebeş - Slatina Timiş - Brebu Nou (Weidental) - Trei Ape - Pasul Prislop - Semenic. În timpul iernii este de preferat sa fie folosită varianta prin Reşiţa. Clima este blandă şi uşor suportabilă, în timpul iernii temperaturile se situează între -25 grdC pană la +6 grdC. Toate partiile din staţiune sunt deservite de transport pe cablu, mai exact teleski.

Lacul Secu - lacul de acumulare construit in 1963, cu o suprafaţă de peste 105 ha şi un volum de peste 15 milioane de metrii cubi, serveşte la alimentarea cu apă şi protecţia Reşiţei împotriva inundaţiilor, constituind tot odată un punct de agrement în cadrul Staţiunii Turistice Secu. Aici se pot practica sporturi nautice, fiind în acelaşi timp un loc plăcut pentru ralaxare, plaje sau distracţie. Aici se găsesc următoarele specii de peşti: şalău, caraş, crap, ştiucă, platică, babuşcă, biban, albitură, clean.

Valiug (Franzdorf) - atestată în anul 1792 cu numele Franzdorf, localitatea a fost iniţial o colonie a muncitorilor forestieri, veniţi din Austria, pentru a produce cărbunele de lemn necesar fabricilor metalurgice din Reşiţa. În prezent este una dintre cele mai frumoase staţiuni de agrement din Banatul Montan datorită mai ales peisajului pitoresc şi celor două lacuri de acumulare situate pe Bârzava în amonte (Gozna) şi în aval (Breazova).

Sursa: site-ul Primariei Resita

Aflati mai multe despre atractiile turistice din judetul - regiunea Caras Severin

Caras Severin

Judetul Caras-Severin este al treilea ca marime din Romania, avand 65% din suprafata sa zona muntoasa. Potentialul turistic al judetului Caras-Severin, de mare valoare si atractivitate, este datorat cadrului natural, resurselor balneare, monumentelor istorice si de arta, precum si bogatiei fondului etnofolcloric.

Exista un numar de 52 arii naturale protejate, din care de interes national 51 (parcuri nationale 3, parcuri naturale 1, rezervatii naturale 47)si de interes judetean 1 (rezervatii naturale 1). Dintre acestea, 6 parcuri nationale sunt de o frumusete deosebita:

Parcul National Semenic - Cheile Carasului este situat în sud-vestul României, centrul judetului Caras - Severin. Principalele intrari în parc sunt în localitatile Resita, Iabalcea, Carasova, Anina, Prigor, Crivaia, Garâna.În interiorul parcului, accesul este permis pe cele 9 trasee turistice marcate si pe drumurile publice. Traseul turistic Resita - Dunare (în curs de marcare cu banda albastra) face legatura la sud cu Parcul National Cheile Nerei - Beusnita.

Parcul National Cheile Nerei – Beusnita este situat în sud-vestul ţării în judeţul Caraş-Severin acoperind întreaga zonă sudică a Munţilor Aninei şi o parte din zona nordică a Munţilor Locvei.

Coordonatele geografice în zona centrală sunt 440 45’ latitudine nordică şi 230 53’ latitudine estică.

Suprafaţa totala a parcului este 36758,00 ha.

Scopul Parcului Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa este protejarea mediului carstic a ecosistemelor şi valorilor cultural-istorice pentru generaţiile viitoare, ştiinţă, educaţie, ecoturism.

Parcul National Domogled – Valea Cernei este situat în sud-vestul României, în judetele Caras – Severin, Mehedinti si Gorj. Principalele intrari în parc sunt în localitatile Baile Herculane, Izverna, Closani, Motru. În interiorul parcului national, accesul este permis pe cele 29 trasee turistice marcate sau în curs de marcare si pe drumurile publice. Câteva trasee turistice fac legatura la sud cu Parcul Natural Platoul Mehedinti si la est cu Parcul National Retezat.

Parcul Natural Portile de Fier este situat în sud-vestul României, în judetele Caras – Severin si Mehedinti. Principalele intrari în parc sunt în localitatile Socol, Naidas, Carbunari, Toplet. În interiorul parcului natural, accesul este permis pe traseele turistice marcate sau în curs de marcare si pe drumurile publice. Traseul turistic Resita – Dunare (în curs de marcare) face legatura la nord cu Parcul National Cheile Nerei - Beusnita.

Parcul National Retezat este primul parc național al României și a fost înființat la iniţiativa lui Alexandru Borza, fondatorului Grădinii Botanice din Cluj, şi a biologului Emil Racoviţa, în anul 1935. În 1979 devine Rezervaţie a Biosferiei, prima de acest fel din țară, desemnată în același an cu cea din Munții Rodnei. Păstrarea autenticităţii parcului național este continuă, în special prin mecanizarea redusă a acestuia (nu există telecabine sau telegondole în Retezat). Acest aspect a încurajat turismul montan la pas și a ținut deoparte turismul de masă.

Parcul este situat în vestul Carpaţilor Meridionali, pe raza judeţelor Hunedoara si Caras Severin.

Indiferent de ceea ce doriti sa faci in vizita ta in Caras-Severin veti gasi aici locul potrivit.

Monumentul Turismului

La 1 august 1937 a fost inaugurat la Rusca Montana Monumentul Turismului, a cărui construcţie începuse în 1936, din iniţiativa Clubului Turistic Bănăţean din Caransebeş.

În 1934 s-a înfiintat la Timişoara Asociaţia Amicii Muntele Mic (AMIC), care în acelasi an a început constructia vilei Bistra de la Poiana Marului; la 16 martie 1935 a luat fiinta la Caransebes Clubul Turistic Banatean (C.T.B.), care a realizat marcarea principalelor trasee turistice din Muntii Tarcu-Godeanu-Muntele Mic; în acelasi an, pe Muntele Mic se deschid pentru turisti hotelul „Bella-Vista“ si cabana „Bradisor“; în 1936 apare Legea Organizarii Nationale a Turismului (O.N.T.), prin aplicarea careia Poiana Marului si orasul Caransebes vor fi clasificate/recunoscute ca statiuni climaterice; între 11-12 iulie se desfasoara manifestarile organizate cu prilejul sfintirii Crucii de pe Muntele Mic, la care participa peste 1 500 de banateni; pe lânga Primaria Caransebes se înfiinteaza primul oficiu de turism, în Piata Centrala deschizându-se un chiosc în care se vindeau ziare si de unde turistii aflau date despre starea vremii pe munte (chioscul era înzestrat cu aparatura de prognoza).

Tunelul iubirii

"Tunelul Iubirii", situat pe calea ferată Caransebeş - Băuţar, între localităţile Obreja şi Glimboca, a fost introdus recent pe lista comorilor ascunse din Europa datorită romantismului acestui loc. A fost descoperit întâmplător de către doi fotografi amatori din oraşul Oţelu Roşu, Florin Avramescu şi Mihai Tămăşilă. Arcada formatã din crengile copacilor se întinde pe o porțiune de aproape 200 de metri, iar oamenii spun cã niciun anotimp nu îi furã din frumusețe".

"Tunelul iubirii" este unul dintre cele mai romantice locuri din ţară şi figurează pe lista comorilor ascunse din Uniunea Europeană ce merită să fie vizitate, potrivit Parlamentului European, care a publicat pe site-ul său noua listă Foursquare cu 28 de obiective puţin cunoscute din Europa, câte unul pentru fiecare stat membru. Pe cat este de frumos „Tunelul Iubirii”, pe atat este de misterios si greu de gasit. Cel mai usor ajungi acolo cu masina pe DN68, iar intre localitatile Glimboca si Obreja din judetul Caras-Severin va trebui sa intri pe un drum de tara cu coordonatele GPS 45.484083, 22.277719. Calea ferata este paralela cu acest drum national si va fi usor de identificat tunelul dupa ce intri pe drumul secundar.

Cascada Bigar

Izbucul Bigar este un izvor puternic , alimentat de un curs de apă subteran ce străbate peştera cu acelaşi nume din Munţii Aninei. După circa 200m, apa izvorului (bogată în calcar) se varsă în râul Miniş de pe un prag stâncos, formând o cascadă de tuf calcaros, ce poată numele de Cascada Bigăr. Cascada Bigăr, se află între localitățile Anina și Bozovici, pe Cheile Minișului, în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița. Accesul este extrem de facil, cascada aflându-se la câțiva metri de șoseaua DN57B, la punctul numit „Paralela 45“.

La fel de spectaculoase sunt și Cheile Minișului, de o măreție ce impune respect și îndeamnă la meditație. Un pod de lemn leagă șoseaua de celălalt mal, pe care nu doar că se poate vizita cursul izbucului Bigăr, ci se și poate face un popas. Totodată, se poate coborî până la apele Minișului, de unde se poate vedea cascada Bigăr și din alte perspective. Cascada Bigăr este unică în felul ei tocmai datorită „faldurilor” create de izbucul Bigăr, prin permanenta depunere de calcar, și care atârnă ca niște poale peste apele Minișului. Este ceea ce a și atras atenția celor de la National Geographic, care au considerat-o a fi una dintre cele mai frumoase cascade din lume.

 

Sequoia din Baile Herculane

Exemplarul de la Băile Herculane, județul Caraș Severin, dovedește prin prezența sa că arborele Sequoia este capabil să se dezvolte și în condițiile unei altitudini reduse. Așezarea lui pe Valea Cernei, la o altitudine de 160, îi conferă un climat cu influențe mediteraneene. Deși nu a ajuns la maturitate, arborele din Herculane măsoară deja 30 de metri înălțime și un diametru de 1,50 metri.

Poiana Marului - Muntele Mic

Zona turistica Muntele Mic cuprinde domeniile schiabile de pe Muntele Mic, Tarcu, Godeanu, si microzona statiunii Poiana Marului cuprinde masivele Muntele Mic, Tarcu, Godeanu, Poiana Rusca, precum si Culoarele Timis si Bistra. Potentialul turistic este foarte variat: peisaje si forme glaciare (Iezerul Trocului, Iezerul Nevaia), fond cinegetic si piscicol, puncte de belvedere in Muntii Tarcu si Muntii Poiana Rusca; peisaje alpine, platouri intinse cu largi panorame in Muntii Godeanu; domeniul schiabil si lacul de acumulare in Muntele Mic; sate cu mare bogatie etnofolclorica, specifica: Bucova, Bautar, Zavoi.

Statiunea Baile Herculane este amplasata într-un cadru natural exceptional, beneficiind de aer si clima cu valoare terapeutica indicata pentru toate vârstele si maladiile, izvoare termale minerale ale caror proprietati curative au fost verificate înca de pe vremea romanilor (sec. II, d.C.), vile, hoteluri si stabilimente pitoresti, ridicate în diferite perioade, din timpul împaratesei Maria Tereza , sec. XVIII), pâna în perioada ultimelor decenii.

Statiunea a fost inchinata de romani zeului Hercules (dovezile sunt apeducte, bai, statui si alte relicve) si este cea mai veche statiune din Romania si una din cele mai vechi din lume (functioneaza neintrerupt din 1734). Inca de acum 2000 de ani a fost un important punct de atractie pentru aristocratia Romei antice. Apele minerale sunt folosite in tratarea afectiunilor reumatismale, neurologice, respiratorii, ginecologice.

Aflati mai multe despre atractiile turistice din tara Romania

Romania
 Descriere despre "Tara "
Romania ....

Hotelul Intim** este situat pe una din arterele principale ale Resitei si a fost construit in anul 2008.

Hotelul ofera o combinatie perfecta intre pozitionarea centrala si confortul care va permite o relaxare totala intr-o atmosfera eleganta si linistita.

Facilitati: Internet wireless, sala de conferinte, parcare proprie.

Hotelul are 7 camere duble, 1 camera cu trei paturi, 1 apartament cu living si dormitor.

Camere: sistem de climatizare, TV cablu, Internet wireless, baie proprie.

Sala de conferinte are capacitate 40 de locuri si este dotata cu videoproiector, ecran de proiectie, suport de flipchart, TV, Internet.