Cazare Valea Doftanei Sat Traisteni Casa Briza***

 Cazare Valea Doftanei Sat Traisteni Casa Briza***

Casa Briza se adreseaza iubitorilor de munte, drumetii, aer curat si liniste !

 
Pachet servicii:
- cazare 1 noapte;
- fara masa;
- acces facilitati vila (living cu zona de servire a mesei, bucatarie utilata, gratar, parcare).

Tarifele afisate sunt valabile pentru sejur minim 3 nopti.

Tarifele afisate nu sunt valabile in perioada sarbatorilor.

Nu se ofera servicii de masa.


Conditii plata:
avans 30% pentru rezervarea ferma iar diferenta de 70% cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.

Plata serviciilor
se va efectua astfel:
- numerar sau cu cardul la sediul agentiei;
- cu tichete de vacanta;
- in cont cu foaie de varsamant la o filiala Unicredit Bank cu ajutorul facturii proforme;
- in cont cu ordin de plata cu ajutorul facturii proforme.

de la 115 RON / persoana / 1 noapte
Ai nevoie de AJUTOR?

 021 330 05 06  /  021 794 58 58  /  0787 229 909

Tara Tara: Romania
Judet - Regiune Judet - Regiune: Prahova
Localitate - Statiune Localitate - Statiune: Valea Doftanei
Tip masa Tip masa: Fara masa
Plecare Plecare:
Durata Durata: 1 noapte
TARIFE
PERIOADA
MASA
CAMERA
TARIF TOTAL
01.10-20.12.2022, Duminica - Joi
Fara masa
2 persoane
230 lei
Rezerva
01.10-20.12.2022, Vineri - Duminica
Fara masa
2 persoane
250 lei
Rezerva

 Cazare Valea Doftanei Sat Traisteni Casa Briza***

Casa Briza se adreseaza iubitorilor de munte, drumetii, aer curat si liniste !

 
Pachet servicii:
- cazare 1 noapte;
- fara masa;
- acces facilitati vila (living cu zona de servire a mesei, bucatarie utilata, gratar, parcare).

Tarifele afisate sunt valabile pentru sejur minim 3 nopti.

Tarifele afisate nu sunt valabile in perioada sarbatorilor.

Nu se ofera servicii de masa.


Conditii plata:
avans 30% pentru rezervarea ferma iar diferenta de 70% cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.

Plata serviciilor
se va efectua astfel:
- numerar sau cu cardul la sediul agentiei;
- cu tichete de vacanta;
- in cont cu foaie de varsamant la o filiala Unicredit Bank cu ajutorul facturii proforme;
- in cont cu ordin de plata cu ajutorul facturii proforme.


Aflati mai multe despre atractiile turistice din localitatea - statiunea Valea Doftanei

Down

Comuna Valea Doftanei este situata la intersectia D.J. 102 I Campina-Brasov cu D.J. 102 A, care prin cele doua componente : D.J.101 S Comarnic-Secaria-Valea Doftanei si D.J. 101T Valea Doftanei-Bertea-Slanic face legatura intre Valea Doftanei si Valea Teleajenului .

Comuna Valea Doftanei este situata in nordul judetului Prahova, in zona Carpatilor de Curbura, pe cursul mijlociu al raului cu acelasi nume. Ea se afla situata in partea nordica a judetului Prahova, intre vaile Prahova si Teleajen.

Comuna Valea Doftanei este amplasata intr-un cadru natural pitoresc, cu multe valente turistice si lipsit de surse de poluare si degradare a mediului. Campina lui Grigorescu si Hasdeu se afla la rascruce de drumuri. Din ea pleaca in directia nord o sosea ce serpuieste pe valea apei Doftana. Dupa ce Iasi in urma colinele domoale, muzeul Doftana de la Telega si cheile Brebului, valea se ingusteaza, capatand frumuseti montane desavarsite. Inainte de intrarea in localitatea Valea Doftanei, apele raului au fost zagazuite prin constructia barajului de la Paltinu, formand un lac de acumulare ce poate fi asemuit cu " o mica mare montana" - zona turistica de mare atractie.

Relieful muntos al acestei localitati este mai accentuat catre nord, unde este limitrofa cu judetul Brasov. Acolo, spre obarsia Doftanei se inalta masive muntoase ca: Orjogoaia, Radela, Cucioaia, Zanoaga, Baiu Mare, Baiu Mic, Unghia Mare si Unghia Mica. Privit din departare, muntele Unghia Mare, cu liniile lui geometrice, seamana cu o piramida egipteana, impantata parca dinadins aici in framantatul peisaj carpatin. Tot aici se insiruie muntii Patru, Steiasa, Fundurile si o serie de "clabucete" ramificandu.se spre sud.

Cele peste 2.800 de gospodarii ale localitatii ce cuprinde circa 7.000 locuitori, sunt insirate ca o salba pe terasele in trepte de o parte si de alta a raului si afluentilor sai, pe directia de curgere nord-sud.

Valea Doftanei este atestata documentar in prima jumatate a secolului al XVI-lea in timpul domniei lui Radu Paise ( 1535 -1545 ) cu satele Tesila si Traisteni. Prin hrisoave domnesti, acele localitati devin dependente de manastirile Margineni si Sinaia. Cu siguranta, vechimea acestor colectivitati umane este cu mult mai mare, fapt dovedit de existenta unor urme de viata materiala si spirituala ce pot fi incadrate in societatea medievala timpurie. Istoria confirma ca in secolele XVII- XVIII, romanii din Tara Barsei si din zona Sibiului, nemaiputand suporta persecutiile autoritatilor austro-ungare au luat drumul bejeniei, trecand la sud de Carpati in Tara Romaneasca, prin pasul Predelus, stabilindu-se pe Valea Doftanei in satele Tesila si Traisteni.

Factorii de mediu au fost hotaratori in constituirea primelor asezari umane in acest spatiu. La adapostul padurilor si in apropierea apelor, oamenii si-au inaltat locuinte grupate in catune. Se ocupau cu pastoritul si munca la padure, activitati ce s-au transmis urmasilor.

Resurse: paduri de fag si brad, cariere de bazalt, piatra de var, pietris, nisip, golurile alpine, care o data cu aprobarea legii muntelui si dezvoltarea agroturismului au devenit resurse importante pentru comuna, septelul de animale.

Valea Doftanei fiind o comuna specifica de deal-munte, are ca activitati economice importante urmatoarele: exploatarea si prelucrarea lemnului, silvicultura, cresterea animalelor, comert-servicii, agroturism montan.

Lacul Paltinu este un lac de acumulare pentru apa potabila, intins pe o lugime de 3 km, oferind o priveliste incantatoare. Ambele maluri ofera conditii prielnice pentru asezarea unor campinguri pitoresti si case de vacanta. Este asezat intr-o zona montana pitoreasca in bazinul Doftana, iar in apropriere se gaseste raul Doftana, la confluenta cu Paraul Paltinoasa si Secaria. Situat la o altitudine de 650 m lacul Paltinoasa ocupa o suprafata de 215 ha. Barajul Paltinu serveste in principal pentru alimentarea cu apa potabila si industiala a municipiilor Campina si Ploiesti. In subsidiar, barajul asigura si apa pentru irigarea a 9.000 ha in lunca raului Prahova in zona Baicoi-Ploiesti si pentru salubrizarea raului Dambul din Ploiesti.

Cheile Doftanei sunt situate in apropierea Lacului Paltinoasa si ofera o priveliste deosebita, asemanatoare cu cea de la Cheile Bicazului. Zona sub montana, situata la distanta de 20 km de Campina, ce se desfasoara de a lungul Vaii raului Doftana, unul din afluentii raului Prahova. In apropiere de Lacul Paltinul, Raul Doftana a dat nastere unor superbe chei de o lungime de aproximativ 300 metri: Cheile Doftanei. Acestea reprezinta un adevarat fenomen carstic, avand forma unui adevarat tunel, cu pereti aproape verticali si dand nastere unor peisaje spectaculoase

In Valea Doftanei pot fi vizitate si ruinele Bisericii Vechi din Traisteni, precum si Biserica Sfintii Voievozi, construita intre anii 1926-1942, cu hramul in ziua Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril si renumita pentru arhitectura deosebita dupa care a fost ridicata. In pronaosul bisericii se afla si un tablou pictat al unuia dintre marii suverani ai Romaniei, Regele Mihai I. Biserica Adormirea Maicii Domnului din Tesila este un alt lacas de cult ridicat in aceasta superba vale intre anii 1871 – 1875 Ruinele Bisericii vechi din satul Traisteni se afla pe traseul spre Brasov.

Glodeasa este o padure seculara virgina de fag si brad, situata in comuna prahoveana Valea Doftanei, la o altitudine de 650 – 890 m. Padurea pastreaza marturii ale evolutiei invelisului forestier al muntilor nostri, fiind ferita de exploatarea forestiera. Pe o suprafata de 534,9 ha, se intind arbori cu varste curpinse intre 200 – 300 de ani si inatimi de 40 – 45 m. Padurea Glodeasa este printre putinele paduri ramase virgine la noi in tara, prezentand o remarcabila diversitate peisagistica: paduri, stanci, pajisti, roci la zi, ape dulci, chei. Peisajul este impodobit cu specii de plante rare, ocrotite prin lege. Rezervatia Glodeasa reprezinta un obiectiv turistic deosebit, prin naturaletea perfecta a peisajului, aerul curat garantat si drumetiile de munte ce pot fi realizate de aici. Rezervatia Glodeasa este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere. Tipuri de habitate: Padure de fag de tip Luzulo - Fagetum, tufarisuri alpine si boreale, pajisti alpine si subalpine, vegetatie pe stanci calcaroase, iazuri si lacuri. Pentru a vizita Rezervatia Glodeasa puteti accesa una dintre ofertele de cazare Valea Doftanei, la pensiunile si vilele din apropiere.

Muzeul de Arte Plastice din Tesila prezinta un mare interes etnografic si popular – artistic prin cele peste 300 de opere de arta, rezultate ale numeroaselor editii ale Taberei Internationale de Creatie Plastica Valea Neagra, recunoscuta atat pe plan national, cat si international. Tabara internationala de creatie plastica Valea Neagra, este deschisa tuturor artistilor profesionisti din domeniul sculpturii, graficii, picturii. Tabara se desfasoara vara la inceputul lunii august, iar numarul mediu de participanti este de 15 artisti plastici.

Depresiunea Tesila – Traisteni reprezinta atractie pe Valea Doftanei ce ademeneste turistii prin peisajele linistite si prin atmosfera reconfortanta de aici. Gospodariile traditionale taranesti din satele situate in aceasta zona si locuitorii lor contribuie la atragerea turistilor, proveniti in proportii foarte mari din regiunile urbane. Acestia gasesc pe aceste meleaguri oameni primitori, ce pastreaza cu sfintenie obiceiurile si traditiile transmise de la stramosi, din generatie in generatie. Din totalul gospodariilor taranesti din comuna apreciem ca un numar de 53 ar putea fi omologate ca pensiuni turistice, numarul de locuri de cazare puse la dispozitie ar fi de 400.

Sursa: site-ul Primariei Valea Doftanei

Aflati mai multe despre atractiile turistice din judetul - regiunea Prahova

Prahova

Judetul Prahova este situat pe pantele sudice ale Carpatilor Meridionali, avand o suprafata de 4716 Kmp si forma unui dreptunghi ce include in el toate formele de relief (munti, dealuri si campii), ceea ce a condus la multitudinea sistemelor de exploatare a solului si subsolului, precum si o paleta larga a activitatilor economice.

Limita nordica desparte judetul Prahova de judetul Brasov, la est Buzau, la vest Dambovita, iar la sud judetul Ilfov si judetul Ialomita. Judetul este strabatut in lung de meridianul 26º care trece prin Ploiesti si comuna Maneciu si paralela 45º, care intersecteaza localitatile Filipestii de Padure si orasul Mizil.

Cele doua linii geografice se intretaie pe raza comunei Blejoi. Daca in ceea ce priveste suprafata, judetul Prahova se claseaza in grupa judetelor mici ale tarii, numarul mare de locuitori a condus la o densitate dubla fata de media pe tara, respectiv 186 de locuitori pe kilometru patrat.

Din punct de vedere al organizarii administrative, judetul Prahova are 104 de unitati administrativ teritoriale, din care 14 urbane (2 municipii si 12 orase) si 90 de comune.

Dispunand de o mare varietate a reliefului, cu un cadru natural de exceptie, teritoriul judetului asigura conditii favorabile culturii cerealelor, pomiculturii, zootehniei si silviculturii. Subsolul a asigurat de-a lungul anilor insemnate resurse de titei, gaze naturale, carbune, sare si alte roci utile, a caror extractie si prelucrare au marcat, incepand cu mijlocul secolului al XIX-lea, evolutia economica a acestei regiuni.

Valea Prahovei este cunoascută la nivelul României pentru sporturile de iarnă dar şi pentru obiective turistice importante: Castelul Peleş, reşedința de vară a foştilor regi ai României, aflat în Sinaia, Sfinxul, centrul energetic al munţilor Carpaţi, cu acces din Buşteni, Crucea de pe Caraiman, cea mai înaltă cruce din lume ridicată la 2.300 m altitudine conform Guinness Book of World Records din 2014, cu acces din Buşteni, Castelul Julia Hasdeu, templul spiritist de la poalele Carpaţilor, aflat în Câmpina, Babele (doamne batrâne) , „Altarele ciclopice din Caraiman”, cu acces din Buşteni, Muzeul Memorial George Enescu, al primului compozitor român care a intrat în patrimoniul cultural universal şi care a scris Rapsodia română care conţine şi melodia Ciocârlia, aflat în Sinaia, Muzeul Memorial Nicolae Grigorescu, primul dintre fondatorii picturii moderne româneşti, aflat în Câmpina, Muzeul Cinegetic Posada, care adăposteşte de la o impresionantă colecţie de trofee (2400 de piese), la opere de artă, obiecte cu specific vânătoresc sau utilitate vânătorească, peste 20 de pârtii din cele 3 domenii schiabile din Sinaia, Buşteni şi Azuga cu grade de dificultate de la uşor/ albastru la dificil/ negru, peste 40 de trasee din Munţii Bucegi şi Baiului cu acces din Sinaia, Buşteni şi Azuga, alpinism în munţii Bucegi, mountainbike, flora şi fauna din Parcul Natural Bucegi, echitaţie în împrejurimile staţiunii Sinaia, în Câmpina sau Comarnic, zboruri peste munţi sau castele de la aerodromul din Băneşti, pista de motocros de la Câmpina, golf la Breaza, centrele SPA & Wellness din Sinaia, de la Hotel International, Hotel New Montana, Hotel Sinaia, Hotel Palace, Buşteni, Breaza sau Cornu, degustare de vinuri la Pivniţele Rhein din Azuga, furnizorul Casei Regale a României, produse traditionale, bulz (mămăligă cu brânză), pastramă de oaie, sarmale (carne tocată, în special de porc, cu orez si alte legume şi mirodenii învelite în foi de varza sau vită de vie murate), saramură de peşte sau cozonac (preparat dulce din faină, dorjdie, lapte, ouă cu umpluturi de nucă şi cacao) vin roşu şi ţuică de prune (bautură tradiţională obţinută din distilarea prunelor fermentate), Festivalul George Enescu de la Sinaia şi Buşteni, Cupa mondială de escaladă pe gheaţă de la Buşteni, Trail Race in Azuga, Winter Air Sports sau Trofeul Sinaia Forever din Sinaia, Festivalul Mierii din Câmpina.

Valea Doftanei este cunoascută pentru tradiţiile şi produse tradiţionale, dar şi ca zonă foarte bună pentru relaxare.

Obiective turistice in zona: Complexul arhitectural Brebu, cu Casa Domnească a lui Constantin Brâncoveanu, din Brebu, Lacul şi barajul Paltinul, a cărui culoare este  verde azur aproape tot timpul anului, situat în Valea Doftanei, Ruinele fostului penitenciar Doftana - puşcăria în care a fost întemniţat Ceauşescu, din Telega, Lacul Doftana, care s-a format într-o veche exploatare de sare, din Telega, Băile Telega – datorită apelor cloruro-sodice băile ocupă locul doi în Europa şi locul cinci în lume în ceea ce priveşte contribuţia în vindecarea a numeroase boli, din Telega, plimbari cu bicicleta pe cărările din păduri.

Valea Cricolului Sărat este cunoscută pentru degustările de vin de pe Drumul Vinului şi pentru urmele istoriei româneşti de pe Drumul Voievozilor.

Nu rata: să deguşti Feteasca neagră, „ambasadorul vinurilor româneşti”, într-una dintre cramele de pe Drumul Vinului, Ruinele Palatului Cantacuzino – 1911-1913, inspirat din arhitectura palatului Micul Trianon din  Franţa, aflate la Floreşti, să faci poze de pe stânca Tohani, rezervaţie, Mănăstirea Verbila (sec XVI) , locul de unde a plecat marele voievod Mihai Viteazul înainte să înfăptuiască Marea Unire în 1600, aflată în comuna Iordăcheanu, în apropiere de Urlaţi, Mănăstirea Jercălăi, care găzduieşte schitul Sf. Maria-Cricov din Jercălăi cu biserica de lemn Sf. Mihail şi Gavriil (1731), mutată, care este fostul paraclis regal de la castelul Bran, aflată în comuna Iordăcheanu, în apropiere de Urlaţi, Muzeul Crama 1777 care reconstituie o veche cramă cu instrumentele folosite la 1777 pentru prelucrarea strugurilor şi transformarea lor în vin, aflat în Valea Călugărească, Mănăstirea Turnu (1461) ctitorită de Vlad Ţepeş (numit în beletristică Dracula), se află în Târgşoru Vechi, să vizitezi rezervaţia arheologică Târgşoru Vechi, Conacul Matac (1901), care a fost folosit în anul 1984 pentru filmarea mai multor cadre din filmul „Secretul lui Bachus”, aflat în Valea Călugărească, Grădina Zoologică de la Bucov, să practici sporturi aeronautice la aerodromurile Stejnic sau Şirna, să te plimbi cu bicicleta pe Drumul Vinului, să faci echitaţie la Potigrafu sau Ploieşti, să joci golf şi polo la Potigrafu, să încerci pista de motocros şi enduro de la Potigrafu, să pescuieşti la Bucov.

Sursa: Site-ul Consiliului Judetean Prahova si site-ul APDT Prahova

Aflati mai multe despre atractiile turistice din tara Romania

Romania
 Descriere despre "Tara "
Romania ....

 Casa Briza*** 

Amplasare: in localitatea Valea Doftanei, satul Traisteni, strada Nichita Stanescu nr 322 A, la aproximativ 130 km de Bucuresti pe firul raului Doftana, la 30 km de Campina.

Capacitate cazare:
10 locuri in 5 camere duble.

Structura cazare:
- la parter se afla un living spatios, o bucatarie complet utilata, terasa, si 1 camera dubla fara balcon;
- la etaj se afla 3 camere duble cu balcon;
- la mansarda 1 camera dubla fara balcon.

Dotari camere: TV cablu, pat matrimonial, baie proprie.

Livingul, cu o suprafata de 45 mp dispune de urmatoarele dotari: loc de servit masa, TV LCD cablu si sistem home cinema.

Din living se poate iesi pe o terasa de 20 mp unde va puteti relaxa, lua masa, sau bea cafeaua, admirand panorama asupra muntilor Baiului.

Bucataria are toate dotarile necesare: aragaz, cuptor electric, masina de spalat vase, frigider, vesela.


Facilitati:
terase si o gradina de 2500 mp, jocuri (carti, rummy, sah, table), terasa acoperita dotata cu gratar si loc de luat masa, centrala termica de ultima generatie pe lemn, parcare.

Pentru copii, gazdele au construit o `casuta in copac` amenajata rustic si plina de jucarii.

La cerere gazdele va pot facilita cumpararea de produse naturale din gospodariile din zona cum ar fi celebra cascavea de Valea Doftanei, oua, lapte, branza telemea, branza de burduf.