HOME > CIRCUITE > IORDANIA

Last Minute Revelion 2022 Circuit Iordania cu Minisejur la Marea Rosie si Marea Moarta

 Revelion 2022 Circuit Iordania cu Minisejur la Marea Rosie

Amman -Jerash-Madaba -Nebo -Aqaba -Petra -Wadi Rum -Kerak-Betania -Marea Moarta

PACHET SERVICII:
- cazare 8 nopți (2 nopți Amman hotel 4*, 3 nopți Aqaba hotel 5*, 1 noapte zona Petra hotel 3*superior sau 4*, 2 nopti Marea Moartă hotel 4*);
- 7 mic dejun-uri, 6 cine si 1 pranz la Petra;
- Cina Festiva Revelion (fara bauturi alcoolice incluse);
- transport avion Compania TAROM pe ruta București -Amman -București, cu bagaj de cala de 23 kg si bagaj de cabina de 8 kg, catering inclus;
- taxele de aeroport;
- transferuri și transport cu autocar cu aer condiționat;
- 1 sticla de apa de persoana in autocar in fiecare zi, mai putin in zilele de minisejur la Aqaba si Marea Moarta;
- vizitele menționate în program ca fiind incluse (Amman-Citadela si teatrul roman, Jerash, Ajloun, Mozaicul din Madaba, Castelul Kerak, Petra si Mica Petra, Desertul Wadi Rum);
- JEEP SAFARI în Deșertul Wadi Rum;
- insoțitor român de grup și ghid local pe tot parcursul excursiei;
- asigurarea Travel storno și medicală ce include si acoperire imbolnavire Covid-19;
- bacșișuri pentru șofer și ghid local;
- facilitatea efectuarii Testului Covid 19, in cazul in care acesta se va cere la destinatie.

Atentie!
Cazarea se face imediat la sosirea in Amman, iar la Marea Moarta cazarea este inclusa pana la efectuarea transferului de la Marea Moarta la Aeroportul din Amman, pentru plecarea spre Bucuresti !

 Ziua 1, 28.12.2021: București -Amman

La ora 22.00 prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coandă pentru întâlnirea cu însoțitorul de grup și îmbarcare pe cursa TAROM cu destinația Amman.

 Ziua 2, 29.12.2021: Amman -Jerash -Ajloun -Tur de oraș
Decolare ora 00:30 de pe Otopeni. Sosire la Amman la ora 03:10 (ora locală), după terminarea formalităților și recuperarea bagajelor de cala, transfer și cazare în Amman la hotel 4*.
Dimineață, mic dejun la hotel. La ora 10:00 întâlnire cu ghidul local pentru plecare spre orașul antic Jerash, situat la aprox 60 km în nordul capitalei Amman. Jerash este un sit cu o istorie îndelungată, ce începe în neolitic și primește statutul de oraș în timpul lui Alexandru cel Mare (aprox. 333–331 i.e.n), iar sub dominația romană cunoaște epoca sa de aur. În zilele noastre este considerat unul dintre cele mai importante și mai bine conservate orașe romane. Ascuns secole de-a rândul sub nisip, înainte de restaurarea din ultimii 70 de ani, Jerash a devenit exemplul de oraș roman foarte bine conservat, având străzi asfaltate, coloane, temple, teatre, piețe, băi romane și fântâni.
Traseul continuă spre Ajloun, locul unde Imparataul roman Hadrian și-a petrecut iarna din 129-130 și unde, ca peste tot pe unde a trecut, a ridicat un arc.
Se continuă cu turul orașului Amman, oraș modern, întins pe 19 coline, capitala Regatului Hașemit al Iordaniei. Menționat ca “orașul alb” datorită clădirilor, capitala Amman oferă o varietate de situri importante. Orașul este străjuit de citadelă cu cele mai vechi fortificații, unde săpăturile arheologice au scos la suprafață ruine din neolitic și din perioada elenistică. Citadela include mai multe structuri: Templul lui Hercule, Palatul Umayyad, Biserica Bizantină. La baza Cetății se află amfiteatrul roman cu 6000 de locuri, încă gazdA unor evenimente culturale.
Cină și cazare la hotel 4* în Amman

 Ziua 3, 30.12.2021: Amman -Madaba -Nebo -Aqaba (285 km)
Mic dejun. Incursiunea în unica Iordanie continuă cu Madaba – Orașul Mozaicurilor și cu Bazilica Sfântul Gheorghe, în incinta căreia s-a descoperit în 1896 o harta din mozaic, conservată perfect în pardoseală bisericii, ce datează din sec. VI - cele două milioane de bucăți de pietre colorate înfățișează dealuri, vai și orașe din Țara Sfântă.
Ne îndreptăm spre Muntele Nebo, aflat la 800 m deasupra nivelului mării, munte care potrivit tradiției iudaice este muntele biblic de pe care Moise a privit spre Pământul Făgăduinței – Țara Sfântă, în care însă nu i-a fost îngăduit să pășească.
Ne deplasăm la Aqaba, stațiunea iordaniană la Marea Roșie. Cină și cazare la hotel 5* în Aqaba.

 Ziua 4, 31.12.2021: Aqaba -timp liber și opțional Croazieră pe Marea Roșie
Mic dejun. Timp liber pentru odihnă și plajă.
Opțional, va propunem o Croazieră pe Marea Roșie.
Cină Festivă de Revelion (fără băuturi alcoolice) și cazare la hotel 5* în Aqaba. La mulți ani 2022 !

 Ziua 5 , 01.01.2022: Aqaba -timp liber
Mic dejun. Zi liberă pentru a vă bucura de soarele acestei stațiuni de pe țărmul Mării Roșii și pentru cei interesați de istoria locului, vizită la fortul construit de mameluci în sec. XVI. Cină și cazare la hotel 5* în Aqaba.

 Ziua 6, 02.01.2022: Aqaba -Wadi Rum -Petra (175 km)
După micul dejun în Aqaba, se pleacă spre Wadi Rum. Veți face un Jeep Safari de două ore în deșertul Wadi Rum-Valea Lunii, loc legendar, legat de figura lui Lawrence al Arabiei. Doritorii pot face și o plimbare pe cămilă (se achita la față locului).
Cină și cazare Petra, hotel 3*.

 Ziua 7, 03.01.2022: Petra - o zi fascinantă, plină de istorie - Kerak - Marea Moarta
Mic dejun. O zi plină pentru explorarea capitalei nabateenilor - Petra, orașul roșu sau a opta minune a lumii antice. Pierdut în deșert vreme de peste o mie de ani, Petra este comoara națională a Iordaniei și aparține Patrimoniului Mondial UNESCO, cu peste 2000 de ani de istorie și 800 de monumente. Accesul în oraș se face printr-un defileu lung de 1 km, flancat de stânci înalte, intens colorate. Templele sunt săpate direct în stâncă, iar cea mai cunoscută clădire este “Trezoreria sau Al Khazneh”, un templu sculptat în stil grecesc, cu o înălțime de 42 m. Renumele acestui templu vine astăzi și din scenele filmate aici pentru pelicula americană Indiana Jones.
Vizita continuă cu Mica Petra, cunoscută și sub denumirea de Al Beidha (cea albă). Mică Petra sau Siq al-Barid este un sit arheologic situat la nord de Petra și orașul Wadi Musa, este tot de origine nabataeana și are numeroase clădiri sculptate în pereții canioanelor de gresie. Situl este mai mic decât Petra, având trei zone largi, legate printr-un canion de 450m, parte integrantă a Parcului Arheologic Petra.
Părăsim Petra și pornim la drum spre Kerak unde se vizitează castelul datând din perioada bizantină și epoca mamelucilor.
Cina si cazare la Marea Moarta, hotel 4*.

 Ziua 8, 04.01.2022: Marea Moarta – excursie opționala Betania (175 km)
Mic dejun. Continuăm apoi spre Marea Moartă, cel mai jos punct de pe pământ, la 410 m sub nivelul marii. Malul iordanian al Mării Moarte atrage prin natura spectaculoasă. Apă Marii Moarte este principalul punct de atracție pentru turiști și pentru cei suferinzi, datorită gradului ridicat de salinitate, cu un conținut de sare de 31,5 % și 21 de minerale cunoscute (sodiu, magneziu, brom, potasiu) și 12 alte minerale unice pe Terra.
Opțional, se poate face o vizită la Betania – la Răul Iordan, în Valea Wadi Al Kharrar, unde în 1996, arheologii locali au descoperit dovezi ce atestă faptul că acesta este locul biblic al Botezului lui Iisus, loc confirmat și de celebra harta-mozaic a Țării Sfinte din Biserica “Sfântul Gheorghe” din Madaba, din sec. al VI-lea.
Situat pe malul sfânt estic al Iordanului, locul botezului este menționat și în Evanghelia lui Ioan și confirmat de prezența așezărilor antice descoperite de-a lungul văii Wadi al Kharrar.
Cazare și cină la hotel 4* la Marea Moartă. Seară târziu, după predarea camerelor, ne îndreptăm spre aeroportul din Amman.

 Ziua 9, 05.01.2022: Marea Moartă -Amman (110 km) -București
Sosire la aeroportul din Amman și îmbarcare la cursa TAROM RO188 cu decolare la ora 04.00 dimineață spre București. Aterizare la Otopeni Henri Coandă la ora 06.55.

TARIFUL NU INCLUDE:
- excursii optionale, altele decat cele mentionate in program ca fiind incluse;
- cheltuieli personale.

Tarif Excursii Optionale:
- Plimbare cu camila in Wadi Rum, durata o ora: 35 USD/persoana pentru minim 15 persoane;
- Plimbare cu balonul deasupra desertului Wadi Rum (depinde de conditiile meteo): 225 USD/persoana;
- Croaziera pe Marea Rosie cu pranz inclus barbque la plaja Berenice: 58 USD/persoana, cu transfer inclus, pentru minim 20 persoane;
- Vizita la Betania cu ghid, transfer si bilet intrare: 95 USD/persoana, pentru minim 20 persoane.

Detalii zbor, Compania TAROM:
- Zbor din Bucuresti Aeroport Otopeni in data de 29.12.2021 la ora 00.30, sosire in Amman Aeroport Queen Alia in data de 29.12.2021 la ora 03.10 (durata zbor 2,40 ore), zbor RO 187;
- Zbor din Amman Aeroport Queen Alia in data de 05.01.2022 la ora 04.00, sosire in Bucuresti Aeroport Otopeni in data de 05.01.2022 la ora 06.55 (durata zbor 2,55 ore), zbor RO 188.

Descriere Hoteluri:
• AMMAN - Hotel Sadeen 4*sau similar;
• PETRA - Hotel La Maison 3* sau Amra Palace 3* sau similar;
• AQABA - Hotel Double Tree by Hilton 5* sau similar;
• MAREA MOARTA - Hotel Dead Sea Spa 4* sau similar.

MODALITATE PLATA SI PENALIZARI – SPECIFICE PROGRAMELOR DE REVELION:
In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
- 40% se plateste imediat dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
- 40% se plateste cu 30 zile inaintea datei de plecare;
- 20% se plateste cu 14 zile inaintea datei de plecare.
In cazul rezervarilor last minute - LM, confirmarea serviciilor se va face doar in baza platii integrale a serviciilor.
In cazul rezervarilor cu alte tipuri de reduceri se aplica modalitatea de plata din oferta generala Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.

Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
- 20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 50 zile inainte de inceperea sejururlui;
- 50% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 49 zile – 31zile inainte de data inceperii sejurului;
- 80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30 zile – 15zile inainte de data inceperii sejurului;
- 100% din pretul final - renuntarea se face in intervalul de 14 zile inainte de plecare in circuit sau prin neprezentare la aeroport.

Informatii referitoare la Covid 19
 – conditii de calatorie informative, cu actualizare pe site www.mae.ro - Iordania - la data de 20.10.2021
Începând cu luna iunie 2021, persoanele care călătoresc în Iordania din România au următoarele obligații:
•    să prezinte, inclusiv în format tipărit (printat), un test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data îmbarcării, inclusiv persoanele vaccinate. Copiii cu vârsta de până la 5 ani sunt exceptați de la această măsură;
•    să obțină codul QR prin înregistrarea pe platforma online https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html înainte de îmbarcare. Copiii cu vârsta de până la 5 ani sunt exceptați de la această măsură;
•    pentru persoanele vaccinate cu schema completă (toate vaccinurile utilizate în România sunt recunoscute) nu se mai solicită efectuarea celui de-al doilea test PCR la sosirea în Iordania. Certificatul de vaccinare se prezintă și în format printat / original și se atașează la aplicația online pentru obținerea codului QR;
•    persoanele care nu sunt vaccinate cu schema completă trebuie să obțină codul QR, să accepte efectuarea celui de-al doilea test molecular tip PCR la sosirea în Iordania și să achite anterior călătoriei contravaloarea acestuia de 28 de dinari iordanieni (aproximativ 38 de dolari SUA), rezultatul urmând să fie recepționat prin mesaj tip SMS. Plata se va efectua online prin intermediul paginii de internet: https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html. Copiii cu vârsta de până la 5 ani sunt exceptați de la această măsură. În situația în care rezultatul testului este pozitiv se va impune măsura autoizolării pentru o perioadă de 7 zile la domiciliul declarat sau în locații special amenajate în acest scop, cu suportarea cheltuielii de către pasager;
•    să completeze declarația disponibilă la pagina de internet: https://www.carc.jo/images/COVID19/Declaration-Form.pdf și să o prezinte la îmbarcare;
•    să instaleze aplicația mobilă „AMAN App” care atenționează utilizatorii atunci când sunt suspecți că au fost expuși la virusul SARS-CoV-2 și / sau când au intrat în contact cu o persoană care este infectată cu virusul SARS-CoV-2. Aplicația este disponibilă gratuit în App Store;
•    să informeze autoritățile iordaniene în cel mai scurt timp în cazul unor eventuale simptome specifice COVID-19;
•    persoanele care declară orice informație eronată sau care nu corespunde realității privind statul de proveniență sunt amendate cu o sumă în cuantum de 10.000 de dinari iordanieni.
Important! Persoanele nevaccinate sunt obligate sa achite online  inaintea plecarii din Romania, c/val tesului PCR la sosirea in Iordania, costul acestuia fiind de aproximativ 38 USD/persoana.

EVENTUALE EVOLUTII ALE PRETULUI
Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi. Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere. Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare. In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

CONDITII DE REALIZARE A GRUPULUI GRUP MINIM 30 PERSOANE.
Pentru un grup de minimum 25 persoane se percepe un supliment de 25 €/persoana. Pentru un grup mai mic de 25 pax, pretul se recalculeaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 21 zile inaintea plecarii. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
ATENTIE ! Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii. Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.

DATE GENERALE DESPRE DOCUMENTELE DE CALATORIE
 • Cetăţenii români pot călători în Iordania fără viză de intrare, perioada maximă de şedere admisă fiind de 30 zile.
• Pentru a intra pe teritoriul iordanian, valabilitatea pașaportului trebuie să fie de cel puțin 6 luni de la data preconizată a ieșirii de pe teritoriul acestui stat. Autoritățile iordaniene aplică în pașaportul simplu electronic viză de intrare în această țară, cu valabilitate de 30 zile, gratuit, doar pentru grupurile de turisti. In cazul grupurilor, NU sunt aceptate pasapoartele temporare! Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
• Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!
• Lipsa semnaturii este admisa doar in cazurile prevazute de legislatia nationala a tarii respective.
• Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina viza necesara deplasarii personal de la Ambasada din Bucuresti!
• Cetateni straini trebuie sa intrebe personal la ambasada din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;
• Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera:
a. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este present in deplasare;
b. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.
c. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.
d. Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.
Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe
www.politiadefrontiera.ro

Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu permite turistului sa paraseasca teritoriul Romaniei sau a nu acorda intrarea pe teritoriul statului unde se face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.

PROTECTIA DATELOR PERSONALE
Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc.), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.

INFORMATII UTILE SPECIFICE CALATORIILOR IN IORDANIA
 • Regatul Hasemit al Iordaniei este o țară din Zona Orientului Mijlociu, unde religia preponderenta este musulmana, dar exista si comunitatea crestina. In aceasta tara nu sunt ostilitati intre cele doua comunitati religioase.
• Moneda oficiala este dirhamul iordanian, moneda mai puternica ca euro.
• In Raul Iordan se spune ca a fost botezat Iisus de catre Ioan Botezatorul, locul fiind o destinatie de pelerinaj pentru credinciosii crestini.
• In parfumeriile din Amman, poti crea singur un parfum personalizat.
• Iordania este tara unde aproape totul se negociaza !
• Mancarea traditionala este MANSAF, adica miel fiert in iaurt, cu orez si hummus, iar dulciurile locale sunt delicioase.
• Este indicat sa aveti la dispozitie palarii de soare, ochelari si incaltaminte usoara si inchisa, iar apa potabila este recomandat sa o cumparati si sa nu consumati apa de la robinet.
• Tinuta lejera pentru plaja este acceptata numai la plaja, nu si pe strada.

INFORMATII UTILE
 • Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 2 ore si jumatate inainte de ora anuntata a decolarii avionului ! Prezentarea biletului de avion la imbarcare este obligatorie ! Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 23 kg si max. 8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager.
• Verificati corectitudinea numelor si a datelor personale, orice modificare se taxeaza cu 25 €/modificare/rezervare.
 • Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00).
• Exista hoteluri unde copilul pana la 12 ani este acceptat sa doarma in pat cu parintii si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere foarte mare
• Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.
• Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului.
• Toate unitatile de cazare,precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta.
• Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.
• Important ! Mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

SERVICII GHID/ CONDUCATOR DE GRUP
Agentia de turism asigura un conducator de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului. Ghidul iordanian autorizat va asigura explicatiile pe perioada circuitului in Iordania.

MIJLOACE DE TRANSPORT
ATENTIE ! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor. In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie.
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.

Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.

de la 1212.5 EUR / persoana
Rezerva
Ai nevoie de AJUTOR?

 021 330 05 06  /  021 794 58 58  /  0787 229 909

Tara Tara: Iordania
Localitate - Statiune Localitate - Statiune: Amman -Jerash-Madaba -Nebo -Aqaba -Petra -Wadi Rum -Kerak-Betania -Marea Moarta
Tip transport Tip transport: avion + autocar
Plecare Plecare: 28.12.2021
Durata Durata: 9 zile
TARIFE
29.12.2021 -05.01.2022 Conform pachet 1.507 euro/pachet/1 persoana 2.425 euro/pachet/2 persoane 3.637 euro/pachet/3 persoane
Servicii neincluse:
TARIFUL NU INCLUDE: - excursii optionale, altele decat cele mentionate in program ca fiind incluse; - cheltuieli personale. Tarif Excursii Optionale: - Plimbare cu camila in Wadi Rum, durata o ora: 35 USD/persoana pentru minim 15 persoane; - Plimbare cu balonul deasupra desertului Wadi Rum (depinde de conditiile meteo): 225 USD/persoana; - Croaziera pe Marea Rosie cu pranz inclus barbque la plaja Berenice: 58 USD/persoana, cu transfer inclus, pentru minim 20 persoane; - Vizita la Betania cu ghid, transfer si bilet intrare: 95 USD/persoana, pentru minim 20 persoane.

 Revelion 2022 Circuit Iordania cu Minisejur la Marea Rosie

Amman -Jerash-Madaba -Nebo -Aqaba -Petra -Wadi Rum -Kerak-Betania -Marea Moarta

PACHET SERVICII:
- cazare 8 nopți (2 nopți Amman hotel 4*, 3 nopți Aqaba hotel 5*, 1 noapte zona Petra hotel 3*superior sau 4*, 2 nopti Marea Moartă hotel 4*);
- 7 mic dejun-uri, 6 cine si 1 pranz la Petra;
- Cina Festiva Revelion (fara bauturi alcoolice incluse);
- transport avion Compania TAROM pe ruta București -Amman -București, cu bagaj de cala de 23 kg si bagaj de cabina de 8 kg, catering inclus;
- taxele de aeroport;
- transferuri și transport cu autocar cu aer condiționat;
- 1 sticla de apa de persoana in autocar in fiecare zi, mai putin in zilele de minisejur la Aqaba si Marea Moarta;
- vizitele menționate în program ca fiind incluse (Amman-Citadela si teatrul roman, Jerash, Ajloun, Mozaicul din Madaba, Castelul Kerak, Petra si Mica Petra, Desertul Wadi Rum);
- JEEP SAFARI în Deșertul Wadi Rum;
- insoțitor român de grup și ghid local pe tot parcursul excursiei;
- asigurarea Travel storno și medicală ce include si acoperire imbolnavire Covid-19;
- bacșișuri pentru șofer și ghid local;
- facilitatea efectuarii Testului Covid 19, in cazul in care acesta se va cere la destinatie.

Atentie!
Cazarea se face imediat la sosirea in Amman, iar la Marea Moarta cazarea este inclusa pana la efectuarea transferului de la Marea Moarta la Aeroportul din Amman, pentru plecarea spre Bucuresti !

 Ziua 1, 28.12.2021: București -Amman

La ora 22.00 prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coandă pentru întâlnirea cu însoțitorul de grup și îmbarcare pe cursa TAROM cu destinația Amman.

 Ziua 2, 29.12.2021: Amman -Jerash -Ajloun -Tur de oraș
Decolare ora 00:30 de pe Otopeni. Sosire la Amman la ora 03:10 (ora locală), după terminarea formalităților și recuperarea bagajelor de cala, transfer și cazare în Amman la hotel 4*.
Dimineață, mic dejun la hotel. La ora 10:00 întâlnire cu ghidul local pentru plecare spre orașul antic Jerash, situat la aprox 60 km în nordul capitalei Amman. Jerash este un sit cu o istorie îndelungată, ce începe în neolitic și primește statutul de oraș în timpul lui Alexandru cel Mare (aprox. 333–331 i.e.n), iar sub dominația romană cunoaște epoca sa de aur. În zilele noastre este considerat unul dintre cele mai importante și mai bine conservate orașe romane. Ascuns secole de-a rândul sub nisip, înainte de restaurarea din ultimii 70 de ani, Jerash a devenit exemplul de oraș roman foarte bine conservat, având străzi asfaltate, coloane, temple, teatre, piețe, băi romane și fântâni.
Traseul continuă spre Ajloun, locul unde Imparataul roman Hadrian și-a petrecut iarna din 129-130 și unde, ca peste tot pe unde a trecut, a ridicat un arc.
Se continuă cu turul orașului Amman, oraș modern, întins pe 19 coline, capitala Regatului Hașemit al Iordaniei. Menționat ca “orașul alb” datorită clădirilor, capitala Amman oferă o varietate de situri importante. Orașul este străjuit de citadelă cu cele mai vechi fortificații, unde săpăturile arheologice au scos la suprafață ruine din neolitic și din perioada elenistică. Citadela include mai multe structuri: Templul lui Hercule, Palatul Umayyad, Biserica Bizantină. La baza Cetății se află amfiteatrul roman cu 6000 de locuri, încă gazdA unor evenimente culturale.
Cină și cazare la hotel 4* în Amman

 Ziua 3, 30.12.2021: Amman -Madaba -Nebo -Aqaba (285 km)
Mic dejun. Incursiunea în unica Iordanie continuă cu Madaba – Orașul Mozaicurilor și cu Bazilica Sfântul Gheorghe, în incinta căreia s-a descoperit în 1896 o harta din mozaic, conservată perfect în pardoseală bisericii, ce datează din sec. VI - cele două milioane de bucăți de pietre colorate înfățișează dealuri, vai și orașe din Țara Sfântă.
Ne îndreptăm spre Muntele Nebo, aflat la 800 m deasupra nivelului mării, munte care potrivit tradiției iudaice este muntele biblic de pe care Moise a privit spre Pământul Făgăduinței – Țara Sfântă, în care însă nu i-a fost îngăduit să pășească.
Ne deplasăm la Aqaba, stațiunea iordaniană la Marea Roșie. Cină și cazare la hotel 5* în Aqaba.

 Ziua 4, 31.12.2021: Aqaba -timp liber și opțional Croazieră pe Marea Roșie
Mic dejun. Timp liber pentru odihnă și plajă.
Opțional, va propunem o Croazieră pe Marea Roșie.
Cină Festivă de Revelion (fără băuturi alcoolice) și cazare la hotel 5* în Aqaba. La mulți ani 2022 !

 Ziua 5 , 01.01.2022: Aqaba -timp liber
Mic dejun. Zi liberă pentru a vă bucura de soarele acestei stațiuni de pe țărmul Mării Roșii și pentru cei interesați de istoria locului, vizită la fortul construit de mameluci în sec. XVI. Cină și cazare la hotel 5* în Aqaba.

 Ziua 6, 02.01.2022: Aqaba -Wadi Rum -Petra (175 km)
După micul dejun în Aqaba, se pleacă spre Wadi Rum. Veți face un Jeep Safari de două ore în deșertul Wadi Rum-Valea Lunii, loc legendar, legat de figura lui Lawrence al Arabiei. Doritorii pot face și o plimbare pe cămilă (se achita la față locului).
Cină și cazare Petra, hotel 3*.

 Ziua 7, 03.01.2022: Petra - o zi fascinantă, plină de istorie - Kerak - Marea Moarta
Mic dejun. O zi plină pentru explorarea capitalei nabateenilor - Petra, orașul roșu sau a opta minune a lumii antice. Pierdut în deșert vreme de peste o mie de ani, Petra este comoara națională a Iordaniei și aparține Patrimoniului Mondial UNESCO, cu peste 2000 de ani de istorie și 800 de monumente. Accesul în oraș se face printr-un defileu lung de 1 km, flancat de stânci înalte, intens colorate. Templele sunt săpate direct în stâncă, iar cea mai cunoscută clădire este “Trezoreria sau Al Khazneh”, un templu sculptat în stil grecesc, cu o înălțime de 42 m. Renumele acestui templu vine astăzi și din scenele filmate aici pentru pelicula americană Indiana Jones.
Vizita continuă cu Mica Petra, cunoscută și sub denumirea de Al Beidha (cea albă). Mică Petra sau Siq al-Barid este un sit arheologic situat la nord de Petra și orașul Wadi Musa, este tot de origine nabataeana și are numeroase clădiri sculptate în pereții canioanelor de gresie. Situl este mai mic decât Petra, având trei zone largi, legate printr-un canion de 450m, parte integrantă a Parcului Arheologic Petra.
Părăsim Petra și pornim la drum spre Kerak unde se vizitează castelul datând din perioada bizantină și epoca mamelucilor.
Cina si cazare la Marea Moarta, hotel 4*.

 Ziua 8, 04.01.2022: Marea Moarta – excursie opționala Betania (175 km)
Mic dejun. Continuăm apoi spre Marea Moartă, cel mai jos punct de pe pământ, la 410 m sub nivelul marii. Malul iordanian al Mării Moarte atrage prin natura spectaculoasă. Apă Marii Moarte este principalul punct de atracție pentru turiști și pentru cei suferinzi, datorită gradului ridicat de salinitate, cu un conținut de sare de 31,5 % și 21 de minerale cunoscute (sodiu, magneziu, brom, potasiu) și 12 alte minerale unice pe Terra.
Opțional, se poate face o vizită la Betania – la Răul Iordan, în Valea Wadi Al Kharrar, unde în 1996, arheologii locali au descoperit dovezi ce atestă faptul că acesta este locul biblic al Botezului lui Iisus, loc confirmat și de celebra harta-mozaic a Țării Sfinte din Biserica “Sfântul Gheorghe” din Madaba, din sec. al VI-lea.
Situat pe malul sfânt estic al Iordanului, locul botezului este menționat și în Evanghelia lui Ioan și confirmat de prezența așezărilor antice descoperite de-a lungul văii Wadi al Kharrar.
Cazare și cină la hotel 4* la Marea Moartă. Seară târziu, după predarea camerelor, ne îndreptăm spre aeroportul din Amman.

 Ziua 9, 05.01.2022: Marea Moartă -Amman (110 km) -București
Sosire la aeroportul din Amman și îmbarcare la cursa TAROM RO188 cu decolare la ora 04.00 dimineață spre București. Aterizare la Otopeni Henri Coandă la ora 06.55.

TARIFUL NU INCLUDE:
- excursii optionale, altele decat cele mentionate in program ca fiind incluse;
- cheltuieli personale.

Tarif Excursii Optionale:
- Plimbare cu camila in Wadi Rum, durata o ora: 35 USD/persoana pentru minim 15 persoane;
- Plimbare cu balonul deasupra desertului Wadi Rum (depinde de conditiile meteo): 225 USD/persoana;
- Croaziera pe Marea Rosie cu pranz inclus barbque la plaja Berenice: 58 USD/persoana, cu transfer inclus, pentru minim 20 persoane;
- Vizita la Betania cu ghid, transfer si bilet intrare: 95 USD/persoana, pentru minim 20 persoane.

Detalii zbor, Compania TAROM:
- Zbor din Bucuresti Aeroport Otopeni in data de 29.12.2021 la ora 00.30, sosire in Amman Aeroport Queen Alia in data de 29.12.2021 la ora 03.10 (durata zbor 2,40 ore), zbor RO 187;
- Zbor din Amman Aeroport Queen Alia in data de 05.01.2022 la ora 04.00, sosire in Bucuresti Aeroport Otopeni in data de 05.01.2022 la ora 06.55 (durata zbor 2,55 ore), zbor RO 188.

Descriere Hoteluri:
• AMMAN - Hotel Sadeen 4*sau similar;
• PETRA - Hotel La Maison 3* sau Amra Palace 3* sau similar;
• AQABA - Hotel Double Tree by Hilton 5* sau similar;
• MAREA MOARTA - Hotel Dead Sea Spa 4* sau similar.

MODALITATE PLATA SI PENALIZARI – SPECIFICE PROGRAMELOR DE REVELION:
In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
- 40% se plateste imediat dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
- 40% se plateste cu 30 zile inaintea datei de plecare;
- 20% se plateste cu 14 zile inaintea datei de plecare.
In cazul rezervarilor last minute - LM, confirmarea serviciilor se va face doar in baza platii integrale a serviciilor.
In cazul rezervarilor cu alte tipuri de reduceri se aplica modalitatea de plata din oferta generala Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.

Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
- 20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 50 zile inainte de inceperea sejururlui;
- 50% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 49 zile – 31zile inainte de data inceperii sejurului;
- 80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30 zile – 15zile inainte de data inceperii sejurului;
- 100% din pretul final - renuntarea se face in intervalul de 14 zile inainte de plecare in circuit sau prin neprezentare la aeroport.

Informatii referitoare la Covid 19
 – conditii de calatorie informative, cu actualizare pe site www.mae.ro - Iordania - la data de 20.10.2021
Începând cu luna iunie 2021, persoanele care călătoresc în Iordania din România au următoarele obligații:
•    să prezinte, inclusiv în format tipărit (printat), un test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data îmbarcării, inclusiv persoanele vaccinate. Copiii cu vârsta de până la 5 ani sunt exceptați de la această măsură;
•    să obțină codul QR prin înregistrarea pe platforma online https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html înainte de îmbarcare. Copiii cu vârsta de până la 5 ani sunt exceptați de la această măsură;
•    pentru persoanele vaccinate cu schema completă (toate vaccinurile utilizate în România sunt recunoscute) nu se mai solicită efectuarea celui de-al doilea test PCR la sosirea în Iordania. Certificatul de vaccinare se prezintă și în format printat / original și se atașează la aplicația online pentru obținerea codului QR;
•    persoanele care nu sunt vaccinate cu schema completă trebuie să obțină codul QR, să accepte efectuarea celui de-al doilea test molecular tip PCR la sosirea în Iordania și să achite anterior călătoriei contravaloarea acestuia de 28 de dinari iordanieni (aproximativ 38 de dolari SUA), rezultatul urmând să fie recepționat prin mesaj tip SMS. Plata se va efectua online prin intermediul paginii de internet: https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html. Copiii cu vârsta de până la 5 ani sunt exceptați de la această măsură. În situația în care rezultatul testului este pozitiv se va impune măsura autoizolării pentru o perioadă de 7 zile la domiciliul declarat sau în locații special amenajate în acest scop, cu suportarea cheltuielii de către pasager;
•    să completeze declarația disponibilă la pagina de internet: https://www.carc.jo/images/COVID19/Declaration-Form.pdf și să o prezinte la îmbarcare;
•    să instaleze aplicația mobilă „AMAN App” care atenționează utilizatorii atunci când sunt suspecți că au fost expuși la virusul SARS-CoV-2 și / sau când au intrat în contact cu o persoană care este infectată cu virusul SARS-CoV-2. Aplicația este disponibilă gratuit în App Store;
•    să informeze autoritățile iordaniene în cel mai scurt timp în cazul unor eventuale simptome specifice COVID-19;
•    persoanele care declară orice informație eronată sau care nu corespunde realității privind statul de proveniență sunt amendate cu o sumă în cuantum de 10.000 de dinari iordanieni.
Important! Persoanele nevaccinate sunt obligate sa achite online  inaintea plecarii din Romania, c/val tesului PCR la sosirea in Iordania, costul acestuia fiind de aproximativ 38 USD/persoana.

EVENTUALE EVOLUTII ALE PRETULUI
Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi. Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere. Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare. In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

CONDITII DE REALIZARE A GRUPULUI GRUP MINIM 30 PERSOANE.
Pentru un grup de minimum 25 persoane se percepe un supliment de 25 €/persoana. Pentru un grup mai mic de 25 pax, pretul se recalculeaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 21 zile inaintea plecarii. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
ATENTIE ! Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii. Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.

DATE GENERALE DESPRE DOCUMENTELE DE CALATORIE
 • Cetăţenii români pot călători în Iordania fără viză de intrare, perioada maximă de şedere admisă fiind de 30 zile.
• Pentru a intra pe teritoriul iordanian, valabilitatea pașaportului trebuie să fie de cel puțin 6 luni de la data preconizată a ieșirii de pe teritoriul acestui stat. Autoritățile iordaniene aplică în pașaportul simplu electronic viză de intrare în această țară, cu valabilitate de 30 zile, gratuit, doar pentru grupurile de turisti. In cazul grupurilor, NU sunt aceptate pasapoartele temporare! Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
• Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!
• Lipsa semnaturii este admisa doar in cazurile prevazute de legislatia nationala a tarii respective.
• Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina viza necesara deplasarii personal de la Ambasada din Bucuresti!
• Cetateni straini trebuie sa intrebe personal la ambasada din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;
• Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera:
a. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este present in deplasare;
b. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.
c. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.
d. Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.
Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe
www.politiadefrontiera.ro

Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu permite turistului sa paraseasca teritoriul Romaniei sau a nu acorda intrarea pe teritoriul statului unde se face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.

PROTECTIA DATELOR PERSONALE
Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc.), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.

INFORMATII UTILE SPECIFICE CALATORIILOR IN IORDANIA
 • Regatul Hasemit al Iordaniei este o țară din Zona Orientului Mijlociu, unde religia preponderenta este musulmana, dar exista si comunitatea crestina. In aceasta tara nu sunt ostilitati intre cele doua comunitati religioase.
• Moneda oficiala este dirhamul iordanian, moneda mai puternica ca euro.
• In Raul Iordan se spune ca a fost botezat Iisus de catre Ioan Botezatorul, locul fiind o destinatie de pelerinaj pentru credinciosii crestini.
• In parfumeriile din Amman, poti crea singur un parfum personalizat.
• Iordania este tara unde aproape totul se negociaza !
• Mancarea traditionala este MANSAF, adica miel fiert in iaurt, cu orez si hummus, iar dulciurile locale sunt delicioase.
• Este indicat sa aveti la dispozitie palarii de soare, ochelari si incaltaminte usoara si inchisa, iar apa potabila este recomandat sa o cumparati si sa nu consumati apa de la robinet.
• Tinuta lejera pentru plaja este acceptata numai la plaja, nu si pe strada.

INFORMATII UTILE
 • Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 2 ore si jumatate inainte de ora anuntata a decolarii avionului ! Prezentarea biletului de avion la imbarcare este obligatorie ! Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 23 kg si max. 8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager.
• Verificati corectitudinea numelor si a datelor personale, orice modificare se taxeaza cu 25 €/modificare/rezervare.
 • Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00).
• Exista hoteluri unde copilul pana la 12 ani este acceptat sa doarma in pat cu parintii si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere foarte mare
• Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.
• Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului.
• Toate unitatile de cazare,precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta.
• Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.
• Important ! Mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

SERVICII GHID/ CONDUCATOR DE GRUP
Agentia de turism asigura un conducator de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului. Ghidul iordanian autorizat va asigura explicatiile pe perioada circuitului in Iordania.

MIJLOACE DE TRANSPORT
ATENTIE ! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor. In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie.
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.

Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.