Pachet de relaxare pentru Seniori in Ardeal – Ogra Mures Castel Haller****

Pachet de relaxare pentru Seniori in Ardeal – Ogra Mures Castel Haller****

Pachet de relaxare pentru Seniori in Mures !

 

Pachet servicii turistice Seniori: cazare 3 nopti, demipensiune (mic dejun si cina), acces nelimitat la Centrul de Recreere Aqua Symphony cu bazin cu apă sărată termală, jacuzzi, bazin pentru copii, saună finlandeză, cameră salină, ciubăr exterior cu apă sărată, halat de baie, parcare, acces internet wirelles.

 

Oferta este valabila pentru noptile de Duminica-Joi.

 

Tarifele nu sunt valabile in perioada Sarbatorilor si Evenimentelor.

 

Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 30% pentru rezervarea ferma iar diferenta de 70% cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.

 

 

Optional transport, transferuri.

 

de la 520 RON / persoana / 3 nopti
Ai nevoie de AJUTOR?

 021 330 05 06  /  021 794 58 58  /  0787 229 909

Tara Tara: Romania
Judet - Regiune Judet - Regiune: Mures
Localitate - Statiune Localitate - Statiune: Ogra
Tip masa Tip masa: Demipensiune
Plecare Plecare: Oricand
Durata Durata: 3 nopti
TARIFE
PERIOADA
MASA
CAMERA
TARIF TOTAL
01.06-20.12.2020, sejur 3 nopti
Demipensiune
2 persoane
1.040 lei
Rezerva

Pachet de relaxare pentru Seniori in Ardeal – Ogra Mures Castel Haller****

Pachet de relaxare pentru Seniori in Mures !

 

Pachet servicii turistice Seniori: cazare 3 nopti, demipensiune (mic dejun si cina), acces nelimitat la Centrul de Recreere Aqua Symphony cu bazin cu apă sărată termală, jacuzzi, bazin pentru copii, saună finlandeză, cameră salină, ciubăr exterior cu apă sărată, halat de baie, parcare, acces internet wirelles.

 

Oferta este valabila pentru noptile de Duminica-Joi.

 

Tarifele nu sunt valabile in perioada Sarbatorilor si Evenimentelor.

 

Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 30% pentru rezervarea ferma iar diferenta de 70% cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.

 

 

Optional transport, transferuri.

 


Aflati mai multe despre atractiile turistice din localitatea - statiunea Ogra

Down

Comuna Ogra este situată în zona de contact a Podişului Târnavelor cu partea de sud a Colinelor Mădăraşului, pe valea râului Mureş, la confluenţa cu râul Lăscud.

Comuna se intinde pe o suprafata de 5.216,99 ha teren, invecinandu-se cu comunele: Sanpaul, Mica, Ganesti, Cuceredea, Iclanzel, Band si cu orasul Iernut.

Comuna Ogra are în componenţă cinci sate: Ogra, satul care este şi reşedinţa comunei, Dileu Vechi, Giuluş, Lăscud şi Vaideiu.

Atractii turistice

Castelul Haller, primul castel renovat din Transilvania.

Monumentul Eroilor Români din Al Doilea Război Mondial, construit din iniţiativa cetăţenească, cu sprijinul primăriei comunei Ogra şi a fost înălţat într-un loc viran de la marginea cimitirului din localitate. Operă a sculptorului Ioan Togănel, acesta a fost dezvelit în vara anului 1990. Lucrarea, a cărei înălţime depăşeşte 5 m, este realizată din beton mozaicat şi reprezintă o coloană romboidală, care are în vârf o lucrare plastică în formă de cruce. Aceasta operă comemorativă a fost ridicată în memoria militarilor armatei române care au căzut eroic la datorie în luptele desfăşurate în toamna anului 1944.

Biserica de lemn din Vaideiu,  având hramul „Sfinţii Arhangheli”, a fost construită în anul 1866 şi restaurată în anul 1899 – conform Şematismului jubiliar de la 1900 editat de Mitropolia Greco-Catolică.

Sursa: site-ul Primariei Ogra.

Aflati mai multe despre atractiile turistice din judetul - regiunea Mures

Mures

Judetul Mures este situat în partea centrala a tarii, urmând cursul râului omonim si coboara în trepte de pe crestele Carpatilor Rasariteni înspre Câmpia Transilvaniei si Podisul Tîrnavelor. Relieful de podis si colinar ocupa jumatate din întinderea judetului, cealalta jumatate fiind rezervata dealurilor subcarpatice si muntilor vulcanici Calimani si Gurghiu. 6696 kilometri patrati constituie suprafata judetului Mures. Aceasta reprezinta aproape trei procente din întinderea actuala a României, iar cei circa 579.000 locuitori au o pondere similara în întregul populatiei tarii. 48,8 la suta din populatia judetului locuieste în mediul urban: la Tîrgu Mures, Reghin, Sighisoara, Tîrnaveni, Ludus, Sovata, Iernut, Miercurea Nirajului, Ungheni, Sarmasu si Singeorgiu de Padure, iar 51,2 la suta în mediul rural, în 91 de comune cu 486 de sate. Localitatea resedinta de judet este municipiul Tîrgu Mures.

Natura deosebit de generoasa, ca si numeroasele monumente de cultura si arta, asigura conditii pentru satisfacerea celor mai exigente proiecte turistice. Sovata, Sîngeorgiu de Mures, Ideciu de Jos, Jabenita, Lapusna sunt doar câteva din localitatile ce ofera bune conditii pentru tratarea unor afectiuni si pentru odihna.

O bogata fauna cinegetica si piscicola, flora rezervatiilor naturale, bujorul de stepa la Zau de Câmpie, multiseculara padure Mocear, Poiana Narciselor, Parcul dendrologic de la Gurghiu, si multe altele, reprezinta oferta generoasa a meleagurilor muresene. Frumusetilor naturale li se adauga ample si pitoresti manifestari etnofolclorice: Târgul fetelor de la Gurghiu, Târgul cireselor de la Brâncovenesti, Târgul pestelui de la Zau de Cîmpie si Saulia, Târgul pepenilor de la Sînpaul, Udatul nevestelor de la Hodac, serbarile secerisului, obiceiul colindatului, praznicele crestine, nuntile si alte datini din viata comunitatilor traditionale.

Frumusetile naturale si traditiile populare sunt completate de obiective de interes istoric si arhitectural, edificii din secolele XIV-XVIII, cu influente ale stilurilor europene ale epocilor respective: biserici din Sighisoara, Tîrgu Mures, Reghin, Bagaciu, Saschiz, Suseni, s.a., cetatile medievale ale Sighisoarei (sec.XIV) si Tîrgu Muresului (sec. XVII), cetatea-castel din Iernut amintind de numele principilor ardeleni Gabriel Bethlen si Gheorghe Rakoczi I, castelele din Gornesti si Dumbravioara, Casa Toldalagi din Tîrgu Mures, constructie reprezentativa pentru barocul transilvan.

Un posibil periplu muresean începe chiar cu municipiul Tîrgu Mures. Asezarea, ridicata într-un teritoriu cu marturii mai adânci în istoria populatiei autohtone daco-romane, este cunoscuta în documentele scrise de pe la 1300, sub denumirea de Forum Siculorum, Novum Forum Siculorum, adica Târgul sau Noul Târg al Secuilor, care a devenit principalul centru economic al zonei. Negustorii si breslasii au fost cei care au pus, aici, bazele economiei municipiului, înca din epoca feudala. Odata cu aceasta s-a cladit o viata spirituala pe masura, astfel încât municipiul resedinta de judet se prezinta astazi ca un puternic nucleu economic si cultural. Totodata, Tîrgu Mures este cunoscut în tara si strainatate ca un important centru medical, cu reusite deosebite în planul medicinei cardiovasculare si urologice. Este de asemenea un loc al asezamintelor culturale – biblioteci, muzee, teatre, institutii muzicale (Teatrul National, Orchestra Filarmonica, Biblioteca Judeteana, etc.). Tîrgu Muresul este si un oras al scolilor, de la gimnazii si colegii, pâna la învatamântul universitar: medical, tehnic, pedagogic, artistic, fiintând aici scoli vestite înca din evul mediu. Din 1557 este atestata renumita scoala reformata, care dupa 1718 este cunoscuta ca scoala superioara. La colegiul reformat au functionat ca profesori personalitati care studiasera la universitatile din Germania, Olanda, Elvetia, etc., printre care matematicianul Bolyai Farkas, fiul si elevul caruia – Bolyai Janos – a devenit fondatorul geometriei neeuclidiene. La Tîrgu Mures timp de peste un veac dupa 1754 a functionat Tabla Regeasca, tribunalul suprem al Transilvaniei, unde erau practicanti multi tineri români în rândurile carora s-au zamislit ideile revolutionare ale lui Avram Iancu, Alexandru Papiu Ilarian si ale altor revolutionari. În orasul Tîrgu Mures, Teleki Samuel a pus bazele bibliotecii documentare care îi poarta numele si care din 1802 serveste interesele publicului cititor, având un fond initial de 40.000 de carti, ajuns azi la peste 200.000 de volume. Merita a fi mentionata impunatoarea catedrala ortodoxa, care detine cea mai mare suprafata pictata între lacasurile de cult din tara. Tîrgu Mures-ul este si un oras al florilor, în care bataia ceasului din turnul Palatului Administrativ este dublata de existenta în Piata Trandafirilor a unui ceas floral.

În amonte de Tîrgu Mures, la confluenta Muresului cu Gurghiul, cea mai importanta localitate este municipiul Reghin. Ridicat pe ruinele unei cetati dacice, de populatia saseasca, colonizata în aceste parti pe la 1218, Reghinul devine în secolele XVIII-XIX un centru al resurectiei nationale românesti, începuta cu carturarul Petru Maior si încheiata sub arcul de triumf al Marii Uniri. Reghinul este astazi un oras cu o viata culturala densa, cunoscut în tara si strainatate sub numele de “Orasul viorilor”, sau, mai recent “Noua Cremona”, denumire legata tot de constructia de viori. La Reghin au învatat sau învata arta modelarii viorilor tineri din Canada si Germania, semn ca lutierii reghineni au un cuvânt de spus în acest domeniu.

Trecând dealurile cu vii ale Tîrnavelor, ne îndreptam spre Sighisoara, cu cetatea ei medievala “Castrum Sex”, întemeiata de colonistii sasi, atestata în anul 1280. Supranumita înca din secolul trecut “Perla Transilvaniei”, Sighisoara are un farmec aparte, care invita calatorul aflat în trecere la popas. Nucleul primordial al orasului l-a constituit o cetate de refugiu de pe platoul superior al Dealului Cetatii. În decursul timpului, pe strazile sale si-au purtat pasii diferite personalitati. Dintre acestea, cea mai importanta este Vlad Dracul, fiul lui Mircea cel Batrân, care a si locuit aici între anii 1431-1436. Se presupune ca Vlad Dracul (supranumit Dracula) s-ar fi nascut la Sighisoara. Pitorescul locurilor, încarcatura lor istorica au facut din Sighisoara locul de desfasurare a numeroase manifestari culturale: Festivalul International de Arta Medievala, Festivalul de muzica veche, etc. Cetatea Sighisoarei este inclusa pe lista monumentelor UNESCO. Principalele obiective de interes turistic sunt constituite de cele 9 turnuri de aparare – cel mai important fiind Turnul cu ceas, Muzeul de arme medievale, Casa Vlad Dracul, Casa cu Cerb, Casa Venetiana, Biserica din Deal, Scara acoperita s.a..

Tîrnaveniul fiinta în Evul Mediu ca sat apartinator de Cetatea de Balta stapânita si de atefan cel Mare, apoi de Petru Rares. Desi atestarea documentara s-a petrecut la 1278, localitatea a cunoscut o dezvoltare de tip urban abia la începutul secolului XX, favorizata de începerea forarilor pentru gaz metan, rentabila materie prima pentru industrie.

Orase din cea mai noua generatie sunt apoi Ludusul si Iernutul, centre de gravitatie pentru satele apropiate din Cîmpia Transilvaniei.

Pe harta turistica a judetului s-a impus si statiunea balneoclimaterica Sovata, cu o traditie de peste un secol si o faima ce a depasit universul românesc. Statiunea este vestita pentru eficacitatea tratamentelor folosite în afectiunile ginecologice, reumatismale, de circulatie, dar si pentru efectele curative ale aerului, pentru refacere. Statiunea este propice practicarii schiului – iarna si echitatiei – vara.

Aflati mai multe despre atractiile turistice din tara Romania

Romania
 Descriere despre "Tara "
Romania ....

Castelul Haller**** este primul castel renovat din Transilvania, care reflectă eleganța vremurilor vechi.

 

Este situat la doar 22 km de Târgu Mureș pe partea stângă a râului Mureș, pe partea dreaptă a drumului național E60, de la Târgu Mureș la Cluj Napoca și la 9 km de Aeroportul Internațional Târgu Mureș.

 

Castelul a fost construit în XVI. secol, având stilul caracteristic al unei clădiri baroce neoclasice. Oaspeții noștri se pot bucura în restaurantul și crama noastră de specialitățile deosebite ale bucătăriei transilvănene și internaționale.

 

Castle Haller vă oferă cele mai bune condiții pentru a petrece o afacere sau un sejur turistic, fiind perfectă locația pentru clădiri de echipă, petreceri de companie, petreceri tematice, conferințe, degustări de vinuri, dar este și o alegere elegantă pentru nunți, botezuri, seminarii, petreceri de logodnă, recepții , cină festivă, concerte.

 

Restaurantul și sala de conferințe se află la primul etaj. Cele două săli au o capacitate de 120 de persoane, pentru organizarea de evenimente diferite.

 

Pentru organizarea diferitelor întâlniri, sala de conferințe vă stă la dispoziție cu o sală pentru 40 de persoane.

Castelul are 14 camere din care 1 suita și 13 camere duble, toate decorate cu mobilier de modă veche.

 

Camerele vă duc înapoi la vremea nobilimii, combinându-se perfect cu dotările moderne din zilele noastre.

 

Camere: suprafata 26 m2, TV LCD cablu, aer condiționat, Internet wireless, baie proprie, uscător de păr, produse cosmetice pentru baie, prosop și halat de baie, telefon, minibar.

 

În subsolul Castelului, există o crama antică pentru 100 de persoane, locul ideal pentru degustări de vinuri, seri diferite și alte evenimente importante.

 

În timpul verii, profitând de natura frumoasă, castelul ofera o terasa exterioară si o frumoasa grădina.

 

Castelul ofera un centru SPA cu bazin natural cu apă sărată, jaccuzi, saună, sală, masaj, bazin pentru copii cu tobogan, cuvă exterioară cu apă sărată, oferind clienților o experiență mai relaxantă, o vindecare a corpului și a sufletului. Apa sărată este obținută din forarea din curtea propriu-zisă a Castelului.