Va invitam sa petreceti Sarbatorile de Pasti alaturi de cei dragi, in Tara Fagarasului !
Pachet servicii turistice Pasti 2025:
- cazare 3 nopti in perioada 18.04-21.04.2025;
- All Inclusive;
- bauturi alcoolice si non-alcoolice servite la masa;
- gustari si bauturi intre mese: prajituri, fructe de sezon, inghetata de casa si bauturi, sucuri, bere, tuica si vinul casei, cafea;
- excursie la ferma de animale, la Carta si drumetie;
- picnic la Carta;
- programe speciale pentru copii, personal supraveghere copii;
- toate activitatile conform program;
- pachet cu produse proprii;
- parcare.
EC = camere in Cabanele B, C sau Bungalow (situate la 300 metri de restaurant).
ST = camere in Vila Albota, Vila Poienita.
Program Pasti
18 Aprilie:
Sosirea in cursul dupa amiezii. Intampinare in restaurantul Complexului Albota cu cocktail, tuica sau afinata, un bun aperitiv inainte de servirea cinei.
19 Aprilie:
Orele 08.00-10.30 micul dejun.
Ora 10.00 excursie la pastravaria de la Carta unde putem vedea impreuna cu reprezentantul nostru adevarata productie de pastrav si crap dar si incubatoarele de peste.
Ora 11.00 din pastravarie trecem direct in curtea fostei manastiri cisterciene unde ne va intampina popa Misch preotul bisericii evanghelice care ne va prezenta biserica. Cu aceasta ocazie veti afla informatii interesante despre viata si traiul calugarilor, istoria acestora dar si despre traditiile si obiceiurile de Pasti ale sasilor.
Ora 13.00 picnic in gradina Manastirii, Casa Invatatorului cu produsele proprii (gratar, salate, bautura) dar si vizitarea pastravariei Carta (incubator pastrav, lacuri, gaini).
Ora 16.00 intoarcerea in Complexul Turistic Albota se va face prin ferma de animale de la Cartisoara. Aici veti putea vedea din masina atat angusii cat si bivolii in mediul lor natural. Ajunsi in complex, cei mici vor beneficia de un program atractiv ce contine un atelier pentru inrositul oualor si un program special de agrement.
Ora 19.30 Cina cu meniu de frupt si de post.
Ora 23.30 optional participare la Slujba de Inviere la Manastirea Sf. Apostoli Petru si Pavel de la Cartisoara, la circa 3 km, sau la Manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus, la circa 30 km.
20 Aprilie:
Orele 08.00-10.30 micul dejun pascal cu pasca si oua rosii.
Orele 10.00-13.00 Atelierul Piticilor, program de animatie pentru copii in spatiul de joaca, colorat, confectii din plastelina, desene facute cu acuarele si expuse la panou.
La ora 12.00 va invitam la o incursiune prin Complex in care veti afla lucruri interesante despre pastrav, centrala electrica si productia de hrana sanatoasa.
Ora 13.30 Masa Festiva de Pasti cu meniu specific sasesc cu ciorba kerbel si savuroasa friptura de miel.
Ora 15.30 program special Family Contest cu jocuri specifice sasilor si anume: cautat oua rosii prin perimetrul Pastravariei, Eierlauf, stafeta oua, Kokesschiessen, tir cu arcul dupa tinta cocosi, dar si concurs de pescuit, sarituri cu sacul, trasul funiei. Rezultatele concursurilor se puncteaza. La final are loc premierea familiei castigatoare. Sunt invitati sa participe toti membrii familiei.
Marele premiu: un weekend la Complex Albota !
Ora 19.30 Cina de Pasti cu specific pescaresc din care nu vor lipsi tartar de pastrav, icre de pastravi, file afumat, preparate din vita Angus, produse crud uscate dupa retete italienesti.
Urmeaza focul de tabara, vin fiert si tuica iar apoi Petrecerea de Pasti cu muzica si dans.
21 Aprilie:
Orele 08.30-10.00 micul dejun. Timp liber la dispoziţie pentru odihna si relaxare. La ora 13.00 pranzul.
Dupa pranz, ne luam ramas bun, oferind fiecarei familii cate un pachet surpriza cu bunatati din produsele naturale proprii.
Reducere copii:
- 1 copil 0-5,99 ani, cazat in camera cu 2 adulti, beneficiaza de gratuitate;
- primul copil 6 -13,99 ani, cazat in camera cu 2 adulti beneficiaza de reducere 50%;
- al doilea copil 6 -13,99 ani, cazat in camera cu 2 adulti beneficiaza de reducere 75%.
Tarifele nu includ: bauturile imbuteliate alcoolice si nealcoolice neservite la masa, alte servicii comandate si neincluse in program, transportul.
Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 50% dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita pana la 4 Aprilie.
Inscrieri Timpurii:
Pentru rezervarile efectuate si achitate integral pana la 10 Martie se ofera reducere 15%.
Pentru rezervarile efectuate si achitate integral pana la 25 Martie se ofera reducere 10%.
Plata serviciilor se va efectua astfel:
- numerar sau cu cardul la sediul agentiei;
- cu card tichete de vacanta;
- in cont cu foaie de varsamant la o filiala CEC Bank sau Unicredit Bank cu ajutorul facturii proforme;
- in cont cu ordin de plata cu ajutorul facturii proforme.
Anulari:
Anularea partiala sau totala a rezervarii pana la 31 Martie se poate face fara penalizare.
Intre 1 Aprilie si 14 Aprilie orice anulare se penalizeaza cu 30% din valoarea pachetului.
Dupa data de 15 Aprilie orice anulare se penalizeaza cu 100%.
Optional transport, transferuri.
Va invitam sa petreceti Sarbatorile de Pasti alaturi de cei dragi, in Tara Fagarasului !
Pachet servicii turistice Pasti 2025:
- cazare 3 nopti in perioada 18.04-21.04.2025;
- All Inclusive;
- bauturi alcoolice si non-alcoolice servite la masa;
- gustari si bauturi intre mese: prajituri, fructe de sezon, inghetata de casa si bauturi, sucuri, bere, tuica si vinul casei, cafea;
- excursie la ferma de animale, la Carta si drumetie;
- picnic la Carta;
- programe speciale pentru copii, personal supraveghere copii;
- toate activitatile conform program;
- pachet cu produse proprii;
- parcare.
EC = camere in Cabanele B, C sau Bungalow (situate la 300 metri de restaurant).
ST = camere in Vila Albota, Vila Poienita.
Program Pasti
18 Aprilie:
Sosirea in cursul dupa amiezii. Intampinare in restaurantul Complexului Albota cu cocktail, tuica sau afinata, un bun aperitiv inainte de servirea cinei.
19 Aprilie:
Orele 08.00-10.30 micul dejun.
Ora 10.00 excursie la pastravaria de la Carta unde putem vedea impreuna cu reprezentantul nostru adevarata productie de pastrav si crap dar si incubatoarele de peste.
Ora 11.00 din pastravarie trecem direct in curtea fostei manastiri cisterciene unde ne va intampina popa Misch preotul bisericii evanghelice care ne va prezenta biserica. Cu aceasta ocazie veti afla informatii interesante despre viata si traiul calugarilor, istoria acestora dar si despre traditiile si obiceiurile de Pasti ale sasilor.
Ora 13.00 picnic in gradina Manastirii, Casa Invatatorului cu produsele proprii (gratar, salate, bautura) dar si vizitarea pastravariei Carta (incubator pastrav, lacuri, gaini).
Ora 16.00 intoarcerea in Complexul Turistic Albota se va face prin ferma de animale de la Cartisoara. Aici veti putea vedea din masina atat angusii cat si bivolii in mediul lor natural. Ajunsi in complex, cei mici vor beneficia de un program atractiv ce contine un atelier pentru inrositul oualor si un program special de agrement.
Ora 19.30 Cina cu meniu de frupt si de post.
Ora 23.30 optional participare la Slujba de Inviere la Manastirea Sf. Apostoli Petru si Pavel de la Cartisoara, la circa 3 km, sau la Manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus, la circa 30 km.
20 Aprilie:
Orele 08.00-10.30 micul dejun pascal cu pasca si oua rosii.
Orele 10.00-13.00 Atelierul Piticilor, program de animatie pentru copii in spatiul de joaca, colorat, confectii din plastelina, desene facute cu acuarele si expuse la panou.
La ora 12.00 va invitam la o incursiune prin Complex in care veti afla lucruri interesante despre pastrav, centrala electrica si productia de hrana sanatoasa.
Ora 13.30 Masa Festiva de Pasti cu meniu specific sasesc cu ciorba kerbel si savuroasa friptura de miel.
Ora 15.30 program special Family Contest cu jocuri specifice sasilor si anume: cautat oua rosii prin perimetrul Pastravariei, Eierlauf, stafeta oua, Kokesschiessen, tir cu arcul dupa tinta cocosi, dar si concurs de pescuit, sarituri cu sacul, trasul funiei. Rezultatele concursurilor se puncteaza. La final are loc premierea familiei castigatoare. Sunt invitati sa participe toti membrii familiei.
Marele premiu: un weekend la Complex Albota !
Ora 19.30 Cina de Pasti cu specific pescaresc din care nu vor lipsi tartar de pastrav, icre de pastravi, file afumat, preparate din vita Angus, produse crud uscate dupa retete italienesti.
Urmeaza focul de tabara, vin fiert si tuica iar apoi Petrecerea de Pasti cu muzica si dans.
21 Aprilie:
Orele 08.30-10.00 micul dejun. Timp liber la dispoziţie pentru odihna si relaxare. La ora 13.00 pranzul.
Dupa pranz, ne luam ramas bun, oferind fiecarei familii cate un pachet surpriza cu bunatati din produsele naturale proprii.
Reducere copii:
- 1 copil 0-5,99 ani, cazat in camera cu 2 adulti, beneficiaza de gratuitate;
- primul copil 6 -13,99 ani, cazat in camera cu 2 adulti beneficiaza de reducere 50%;
- al doilea copil 6 -13,99 ani, cazat in camera cu 2 adulti beneficiaza de reducere 75%.
Tarifele nu includ: bauturile imbuteliate alcoolice si nealcoolice neservite la masa, alte servicii comandate si neincluse in program, transportul.
Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 50% dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita pana la 4 Aprilie.
Inscrieri Timpurii:
Pentru rezervarile efectuate si achitate integral pana la 10 Martie se ofera reducere 15%.
Pentru rezervarile efectuate si achitate integral pana la 25 Martie se ofera reducere 10%.
Plata serviciilor se va efectua astfel:
- numerar sau cu cardul la sediul agentiei;
- cu card tichete de vacanta;
- in cont cu foaie de varsamant la o filiala CEC Bank sau Unicredit Bank cu ajutorul facturii proforme;
- in cont cu ordin de plata cu ajutorul facturii proforme.
Anulari:
Anularea partiala sau totala a rezervarii pana la 31 Martie se poate face fara penalizare.
Intre 1 Aprilie si 14 Aprilie orice anulare se penalizeaza cu 30% din valoarea pachetului.
Dupa data de 15 Aprilie orice anulare se penalizeaza cu 100%.
Optional transport, transferuri.
Judetul Sibiu este amplasat în centrul ţării, judeţul se întinde pe o suprafaţă de 5432 km2, ceea ce reprezintă 2,3 % din teritoriul ţării, între 45o28’ – 46o17’ latitudine nordică şi 23o35’ – 24o57’ longitudine estică.
Relieful judeţului este etajat între 2535 m (Vârful Negoiu) şi 28 m (lunca Târnavei Mari) şi se caracterizează prin varietate şi o mare complexitate a condiţiilor naturale. Din întreaga sa suprafaţă aproximativ 30% este ocupată de munţi ce depăşesc pe alocuri 2000m (vârful Negoiu-2535m, vârful Suru-2283m, vârful Cindrel- 2244m); 50% corespunde ţinutului de podiş, o regiune de dealuri şi coline vălurite, cu înălţimi între 490 m şi 749 m (podişul Târnavelor, al Hârtibaciului şi al Secaşelor), compartimentate de văi adânci şi largi; restul reprezentând aria depresionară de contact, desfăşurată aproape continuu între cele două trepte de relief. Reţeaua hidrografică se împarte în două bazine principale: Olt cu 3337 km2 şi Mureş cu 2095 km2. Lungimea cursurilor de apă, totalizând 2043 km, se distribuie cu 1326 km în bazinul Olt şi 717 km în bazinul Mureş . În zona montană se găseşte lacul Bâlea, lac de origine glaciară, cu o suprafaţă de 4.7 ha şi un volum de 0.2 mil. m3.
Situat pe locul unor aşezări omeneşti din neolitic, păstrând sub vatra oraşului urmele vechii aşezări romane Caedonia, Sibiul este atestat într-un document databil în perioada 1192-1196 ca “Praepositus Cibiniensis”.
Caracteristice Sibiului sunt Muzeul Brukenthal, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale “Astra”. Încă din secolul al XVIII-lea, guvernatorul Transilvaniei Samuel von Brukenthal începe să-şi adune colecţiile de tablouri, antichităţi şi cărţi rare, pe care le va expune în muzeul ce îi poartă şi azi numele. Monument de arhitectură în stil baroc austriac, muzeul a fost deschis pentru public în anul 1817. Alte monumente de arhitectură care-şi păstrează nealterat specificul medieval sunt: Turnul Sfatului (primul sediu al Sfatului Orăşenesc), Biserica Parohială Catolică, Scara Fingerling, Pasajul Scărilor, Podul Minciunilor, Biserica Parohială, Biserica Ursulinelor. De asemenea se mai pot enumera turnurile de apărare ale cetăţii Sibiului în Evul Mediu, construite de meşteşugarii breslaşi, care se mai păstrează pe strada Cetăţii şi Primăria veche, construită în stil gotic în sec. al XV-lea. Aici a funcţionat primăria oraşului între 1550-1948.
Contrastele fizico-geografice, varietatea peisagistică a munţilor Făgăraş, Lotru şi Cindrel, etnografia Mărginimii Sibiului, datinile, obiceiurile, portul, monumentele istorice şi de arhitectură (peste 450) şi muzeele, încadrează judeţul Sibiu în constelaţia statornicelor vetre de cultură şi civilizaţie românească şi între zonele cu tradiţie turistică.
Între atracţiile turistice ale judeţului, de o importanţă majoră este staţiunea montană Păltiniş, cea mai înaltă staţiune climaterică din ţară (1450 m) şi staţiunile balneo-climaterice Ocna Sibiului recunoscută prin factorii naturali de climă (nămol, lacuri sărate, helioterme) şi Bazna, a cărei primă instalaţie balneară a intrat în funcţiune în anul 1843.
Situata într-un loc cu frumuseţi de basm din Munţii Făgăraş, pe o peninsula a lacului Bâlea, Cabana Bâlea Lac este un loc foarte solicitat de montaniarzii ce parcurg traseele de creastă ale Alpilor Transilvaniei (cum li se spune Munţilor Făgăraş).
Monumentele dacice de la Tilişca şi Arpaşul de Jos, cele romane de la Boiţa (Caput Stenarum), Guşteriţa (se presupune a fi Cedonia), urmele medievale de ordinul zecilor răspândite în zona Sibiului, Târnavei, Avrigului şi Mărginimii Sibiului, constituie un tablou complet al evenimentelor petrecute de-a lungul timpului întregit şi de bogata reţea de muzee municipale şi săteşti. Muzeul Brukenthal (el însuşi un monument de arhitectură barocă, cea mai veche instituţie de acest fel din ţară), şi muzeul civilizaţiei populare tradiţionale Astra din Dumbrava Sibiului, unul dintre puţinele muzee din lume care surprind evoluţia geniului popular şi tehnic, casele şi locurile legate de numele personalităţilor acestor meleaguri, constituie tot atâtea obiective de atracţie pentru turişti.
Aşezat în centrul ţării, acolo unde se întâlnesc dintotdeauna drumurile ce au legat teritoriile istorice româneşti, Sibiul a fost şi rămâne o punte de legătură şi de circulaţie a valorilor materiale şi spirituale, leagăn de străveche cultură şi civilizaţie, zona de simbioză între cultura românească şi cea a naţionalităţilor conlocuitoare. Având în vedere amplasarea sa geografică, precum şi cadrul natural deosebit, turismul sibian are vechi tradiţii şi un potenţial bogat şi divers.
Complexul Turistic Păstrăvăria Albota****
Amplasare: situat la poalele Munților Carpați, în pitoreasca Vale a Arpășelului și înconjurat de Rezervația Naturală Arpășel, muchia Albota și de mărețul vârf „Vânătoarea lui Buteanu” (2507 m).
Din DN1, comuna Arpaşu de Jos, la 45 km de Sibiu şi 105 km de Braşov, de aici spre satul Arpaşu de Sus, 6 km, iar de aici 4 km până la pensiune, pe drum asfaltat.
De asemenea, cu acces pe DN7 Transfăgărăşan prin comuna Cârţişoara 4 km spre satul Arpaşu de Sus, iar de aici încă 4 km, pe drum asfaltat.
O vizită la Albota va dezvălui:
- lacurile de pescuit, unde puteți închiria undițe/lansete ca să vă puteții bucura de un pescuit relaxant, apoi puteți cumpăra peștele proaspăt prins;
- ferma proprie cu vaci, bivoli, bovine Angus, capre, oi, iepuri, cai, măgari, etc;
- pășunile proprii (> 1.000 de hectare), cu peste 2.000 de animale;
- cele două sere pentru legume proaspete și verdețuri;
- restaurantul cu cele două terase și o mare grădină de vară.
Complexul Turistic ALBOTA cuprinde:
- Vila Albota: 9 camere duble si 9 Junior Suite;
- Vila Poienita: 5 camere duble si 5 camere triple;
- Cabana B: 6 camere duble;
- Cabana C: 6 camere duble;
- Camping: 9 casute de vacanta.
Capacitate cazare: 40 de camere (26 duble, 5 triple si 9 junior suite) confortabile concepute în stil rustic cu o tentă modernă.
Dotari camere: aer condiţionat, TV satelit, internet wireless, telefon, încălzire centrală, baie proprie.
Majoritatea au balcon cu vedere deosebită spre lacurile păstrăvăriei sau spre superba Căldare a Arpăşelului.
Camera Tripla: un pat dublu si o canapea extensibila.
Junior Suite: camera pe 2 nivele cu scara interioara, pat matrimonial la parter si doua paturi single la etaj, 1 baie la parter, TV in fiecare camera.
Camping: 9 casute de vacanta -bungalow cu baie proprie, TV, WiFi, climatizare, capacitate maxim 2 persoanei.
Facilitati complex: receptie, restaurant cu terase, piscina exterioara in sezonul de vara (Mai -Septembrie, in functie de conditiile meteo), internet WiFi, loc de joaca pentru copii (leagăne, tobogane, căsuţe din lemn şi saltele), tenis de masa, lac de hidroterapie, acces contra cost sauna jacuzzi, inchiriere teren de sport (tenis, fotbal sau handbal), inchirieri biciclete, inchiriere undita pentru pescuit pastrav, magazin de vanzare produse proprii, loc de camping, sali de conferinte, parcare.
Complexul Albota este o destinație de recreere pentru toate sezoanele.
Aici se pot practica diverse activități, de la pescuit și mersul cu bicicleta la drumeții.
În lacul de hidroterapie, puteți redescoperi bucuria și vitalitatea copilăriei.
Complexul Albota oferă un serviciu de hidroterapie de înaltă calitate, menit să îmbunătățească sănătatea și bunăstarea oaspeților. Hidroterapia implică utilizarea apei în diferite forme și temperaturi pentru a stimula vindecarea și promovarea sănătății.
În cadrul complexului, această terapie poate include băi cu apă caldă sau rece, băi cu jeturi de apă, sau chiar exerciții în apă. Este o metodă naturală și eficientă de a ameliora o serie de afecțiuni, inclusiv dureri musculare, stres, insomnie și multe altele. Serviciile de hidroterapie sunt oferite într-un cadru relaxant, care încurajează vindecarea și relaxarea.
Restaurantul, mobilat în stil rustic-modern vă oferă mâncăruri tradiţionale locale. Din meniu nu lipsesc deserturile, iar pentru ca masa să fie completă vă stau la dispoziţie spirtoase şi vinuri albe sau roşii.
Păstrăvii, carnea şi produsele din carne provin din păstrăvăria şi ferma proprie din localitatea Cârţişoara. Brânzeturile provin de la atelierul propriu de prelucrat lapte si brânză din localitatea Poieniţa. Pâinea servită în restaurant o este obtinuta pe vatră în brutăria proprie.
La Complexul Albota se obţin alimente naturale şi ecologice, printr-un lanţ natural în care fiecare verigă este producţie proprie. Toate aceste produse stau la baza mâncărurilor servite în restaurantul complexului, cât şi în punctul propriu de valorificare din Sibiu: Restaurant Hermania.
De la Păstrăvărie puteţi face o plimbare de 3,5 km mers pe jos prin teren până la ferma cu animale din localitatea Cârţişoara. Pe terenul împrejmuit veţi vedea Observatorul de animale, plantaţia de fructe de pădure şi Lacul cu caraşi şi crapi.
Puteţi vizita unica Abaţie Cisterciana din Cârţa (la DN1, la cca 15 Km de Albota), sau puteti face o plimbare până la ferma din Cârţişoara, ori la Mănăstirea de maici Cârţişoara.
Complexul Albota este situat într-o locație idilică în Munții Făgăraș, între Sibiu și Brașov, oferind numeroase activități recreative, inclusiv drumeții. Drumețiile pot fi efectuate prin împrejurimile pitorești ale complexului sau în Munții Făgăraș, care oferă un peisaj natural deosebit. Drumeţiile montane pot dura între 2 şi 8 ore şi au diferite grade de dificultate, atât vara cât şi iarna. Traseele marcate vă oferă posibilitatea să vă bucuraţi de frumuseţea Munților Făgăraș.