Sejur odihna 2021 Godeni Arges Pensiunea Piscul Soarelui***

 Sejur odihna 2021 Godeni Arges Pensiunea Piscul Soarelui***

Sejur pentru odihna, recreere si drumetii !

Tarifele includ: cazare 1 noapte cu mic dejun inclus, Internet wireless, access bucatarie, parcare.

Tarifele nu sunt valabile in perioada Evenimentelor si Sarbatorilor.

Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 30 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.

Optional transport, transferuri.

de la 85 RON / persoana / 1 noapte
Ai nevoie de AJUTOR?

 021 330 05 06  /  021 794 58 58  /  0787 229 909

Tara Tara: Romania
Judet - Regiune Judet - Regiune: Arges
Localitate - Statiune Localitate - Statiune: Godeni
Tip masa Tip masa: Mic dejun
Plecare Plecare: Oricand
Durata Durata: 1 noapte
TARIFE
PERIOADA
MASA
CAMERA
TARIF TOTAL
01.02-30.06.2021
Mic dejun
1 persoana
140 lei
Rezerva
01.02-30.06.2021
Mic dejun
2 persoane
170 lei
Rezerva
01.02-30.06.2021
Mic dejun
3 persoane
207 lei
Rezerva
01.02-30.06.2021
Mic dejun
4 persoane
244 lei
Rezerva

 Sejur odihna 2021 Godeni Arges Pensiunea Piscul Soarelui***

Sejur pentru odihna, recreere si drumetii !

Tarifele includ: cazare 1 noapte cu mic dejun inclus, Internet wireless, access bucatarie, parcare.

Tarifele nu sunt valabile in perioada Evenimentelor si Sarbatorilor.

Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 30 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.

Optional transport, transferuri.


Aflati mai multe despre atractiile turistice din localitatea - statiunea Godeni

Down

Comuna Godeni este situată în partea de nord a judeţului Argeş, în zona subcarpatică, pe albia râului Bughea, la o distanţă de 45 Km nord de municipiul Piteşti şi la 12 Km sud - vest de oraşul Câmpulung Muscel, având o altitudine între 450 m, în culoarul râului Bughea şi 800 m în nord - vest. Râul Bughea traversează comuna de la nord la sud. Relieful comunei este deluros.

Comuna Godeni include satele Godeni (satul de reşedinţă), Capul Piscului, Coteşti, Malu si Bordeienii.

Relieful comunei Godeni prezintă o accentuată fragmentare,trăsătura caracteristică reliefuli zonei intracolinate a celor Şapte Muscele în care se află.

Valea râului Bughea este flancată de două aliniamente de creste afectate puternic de procese de pantă. Pe partea dreaptă apar creste în Dealul Malului, Dealul Crucii, dealul Rugencii iar pe partea stângă acestea apar pe aliniamentul Olteanul, Coasta Popii.

Prin poziţia sa geografică, comuna Godeni beneficiază de o climă temperat continentală.

Un rol determinant în formarea climei îl au altitudinea, formele de relif, dispunerea dealurilor şi a lanţului muntos nordic şi orientarea pantelor. Carpaţi Meridionali reprezintă pentru muscelele Argeşului, prin prezenţa şi orientarea lor, un obstacol cu efect de baraj. Aerul devine astfel uscat şi timpul senin datorită maselor de aer dinspre vest şi nord vest care escaladează masivul Făgărş.

Comuna Godeni prin poziţia sa în cadru Muscelelor Argeşului are un climat de adăpost, frecvenţa şi viteza vântului fiind reduse.

Cea mai veche atestare documentară aparţine satului Coteşti, din 5 august 1452. Denumirea de Coteşti este legată de marele cot ce se formează prin abaterea drumului spre apus, în punctul Pescăreasa, fosta cetate - Castrul Roman Jidava - a şoselei ce trece pe aici din drumul naţional Pieşti-Câmpulung-Braşov.

Denumirea satului Godeni, atestat într-un hrisov la 10 februarie 1461, provine de la Godea, ostaş în cavaleria domnului Vlad Ţepeş, care primeşte pământul Godeni, pentru serviciile aduse domnului şi ţării.

Capul Piscului, aşezare atestată mult mai târziu, în 1702, a luat numele muscelului, dealului cu acelaşi nume, care prezintă un pisc în sectorul sudic al satului respectiv.

Malu, aşezare aflată în afara culoarului văii Bughea care străbate satele: Godeni, Coteşti, Capul Piscului, de la nord la sud, îşi leagă numele de dealul, cu acelaşi nume, care îl limitează la sud.

Prin organizarea administrativă efectuată la 5 iunie 1968, a luat fiinţă comuna Godeni într-o nouă formă, înglobând cinci sate: Godeni, Capu-Piscului, Coteşti, Malu şi Bordeeni, pe o întindere de 14 kilometri, pe o suprafaţă de 33 kilometri pătraţi şi cu o populaţie de 4.107 suflete.

Al doilea sat, Coteştii, cu o vechime istorică de 522 de ani, atestat istoriceşte printr-un hrisov dat de Vladislav II, în 1452. Tot aici, se menţionează o veche biserică, cu o vechime ca instituţie de 310 ani, ca şi crucea zidită în peretele bisericii actuale. Satul posedă mai multe acte domneşti şi un subsol carbonifer la început de explorare şi exploatare. El a fost reşedinţa unor căpitani Vlaici, a hanului lui Barbu Cotescu Mazilu, aşezat la hotarul dinspre Godeni; a purtat procese cu Mănăstirea Aninoasa pentru terenuriu acaparate de aceasta şi a contribuit prin rumânii săi, la dezvoltarea unor sate ca: Valea Iaşului, tot din judeţul nostru şi Coteştii din judeţul Vrancea, lucru stabilit prin documente şi tradiţie.

Al treilea sat este Capu Piscului, sat cu terenuri mănoase şi cu locuitori harnici, îndeosebi buni agricultori. Satul nu are decât o vechime de 165 de ani, fiind atesta istoriceşte în 1809. Iniţial s-a luat de bază un document al lui Brâncoveanu din 1702, pe care îl menţionăm şi noi, dar el vorbeşte de spaţiul moşiei Coteşti, din care făcea parte şi Capu Piscului, dar nu este numit ca sat. Urmele vredniciei se văd pretutindeni, cu toate că populaţia nu este omogenă, fiind venită din diferite părţi: Aref, Bughea de Jos, Valea Romîneştilor, Schitul Goleşti, Valea Popii.

Al patrulea sat este Malu, care se identifică cu resturile Câmpulungului, a cărui mahala a fost multă vreme. Fără să-i atribuim o vechime legendară, din lipsă de documente ne bazăm pe tradiţie, care consideră că satul exista pe vremea lui Mihai Viteazul.

Unele legende spun că teritoriul său, a fost călcat de Tătari, din vremuri imemoriale. Dată fiind altitudinea sa, dat fiind faptul că aici erau păduri nestrăbătute, locurile au fost folosite ca refugiu în caz de năvăliri.

Cel de al cincilea sat este Bordeienii, poate un loc de refugiu şi mai vechi, dar bătrânii spun că primii locuitori au trăit în bordeie şi s-au înjghebat aici în urma unui război, probabil cel din 1787-1792 şi mai ales când Eteria lui Ipsilanti, zavera, arvaţii i-au speriat pe locuitorii de pe locurile mai joase şi i-au determinat să urce până aici, la altitudinea de 800 metri, locuri prăpăstioase şi păduri nestrăbătute. Satul s-a înjghebat mai bine după ce locuitorii în calitate de rumîni, au primit ceva pământ, iar cea mai mare parte au cumpărat-o.

Fiecare sat din cadrul comunei îşi are trecutul său deosebit de al celorlalte şi studiul lor nu se poate face decât ca atare. Unele din ele sunt sărace, cu puţine perpsective de dezvoltare, dar pentru fiecare în parte trecutul lor istoric nu se aseamănă cu celelalte, îl respectă, sunt mândre de el şi doresc să fie înfăţişate în toată simplitatea lui, oglindit lupta condiţiilor vitrege de viaţă ale strămoşilor lor. De acea ei vorbesc mai puţin de realizările lor proprii şi din modestie şi din neajunsul că nu au putut face mai mult.

Comuna Godeni se află la o distanţă de 10-14 kilometri de Câmpulung, ţinând cont de distanţa la care se află fiecare sat. Gara cea mai apropiată de comună este Schitu-Goleşti, care se află la o depărtare de 5 kilometri de satul Godeni, la distanţe mai mici de Coteşti şi Capul Piscului. Satele Malu şi Bordeeni folosesc gara Câmpulung.

Sursa: site-ul primariei Godeni

Aflati mai multe despre atractiile turistice din judetul - regiunea Arges

Arges
 Judetul Arges este situat în partea central-sudica a tarii, fiind delimitat la sud de paralela de 44°22' latitudine nordica si la nord de cea de 45°36' latitudine nordica, la vest de meridianul de 24°26' longitudine estica, iar la est de cel de 25°19' longitudine estica. Suprafata judetului este de 682631 ha. În partea nordica, limita judetului urmareste crestele înalte ale muntilor Fagaras, traverseaza muntii Piatra Craiului si culoarul Rucar – Bran ce desparte judetul Arges de judetele Sibiu si Brasov. La est limita cu judetul Dambovita este mult mai lunga, traversand muntii Leaota, Subcarpatii Getici, piemontul Candesti si campia Gavanu Burdea. Limita sudica dinspre judetul Teleorman taie campia Gavanu Burdea. La sud-vest, judetul Arges se învecineaza cu judetul Olt, limita strabatand campia Romana si piemontul Cotmenei, traversand vaile din bazinul superior al raului Vedea. Limita vestica, dinspre judetul Valcea, traverseaza valea raului Topolog.

Relieful este proportional repartizat, coborand in trepte de la nord spre sud, cuprinzand toate unitatile geo-morfologice carpato-trans-danubiene, de la altitudinea de peste 2500 m pana la 160 m. Predomina tinuturile deluroase, care ocupa 55% din suprafata judetului, muntii 25% si campiile 20%.În relieful sau se disting trei trepte: treapta înalta, cu orientare est-vest, se desfasoara pe o lungime de 70 Km, între valea Dambovitei si valea Oltului si se inscrie in peisaj prin cei mai inalti munti din tara (muntii Fagaras, muntii Iezer, muntii Piatra Craiului, muntii Leaota si muntii Papusa),precum si muntii de înaltime mijlocie (muntii Fruntii,si Chitu) ca si culoarul Dragoslavele-Rucar-Bran.

Situat într-o zonă de excepție a țării noastre, acolo unde se îmbină armonios  muntele cu dealul, pădurea cu câmpia, județul Argeș duce cu sine, alături de o mirifică frumusețe naturală, și o încărcătură istorică și culturală de excepție. Atestat prin dovezi arheologice încă din timpul paleoliticului inferior județul nostru își definește latura istorică în perioada formării statelor feudale, aici fiind întemeiate primele capitale ale Țării Românești, la Curtea de Argeș și Câmpulung. Și tot la Curtea de Argeș a luat ființă primul scaun mitropolitan ortodox, în anul 1359.

Județul Argeș este reprezentativ și pentru păstrarea culturii religioase a poporului român, pentru dezvoltarea creștinismului ca religie predominantă pe întreg teritoriul.

În Argeș stau mărturie a credinței creștin-ortodoxe numeroase lăcașuri de cult, unele cu o vechime impresionantă, o adevărată carte de vizită a acestor meleaguri, bijuterii arhitecturale, locuri de o inegalabilă încărcătură spirituală, comori pe care trebuie să le păstrăm, să le promovăm, să le respectăm și să le predăm urmașilor noștri în același spirit de recunoștință.

Cele mai cunoscute asezaminte bisericesti din judet: Mânăstirea Curtea de Argeș, Biserica Domnească, Mânăstirea Corbii de Piatră, Mânăstirea Cetățuia, Negru Vodă, Mânăstirea Cotmeana, Mânăstirea Nămăiești, Schitul Dragoslavele, Mânăstirea Glavacioc, Mânăstirea Robaia, Mânăstirea Slănic, Mânăstirea Trivale, Mânăstirea Vieroși, Mânăstirea Negru Vodă, Câmpulung, Mânăstirea Antonești, Mânăstirea Aninoasa.

Conacul Brătianu de la Florica

Numele Brătienilor provine de la un "Bratiian din Bratiani", localitate situată lângă Brădet, vechiul leagăn al Brătienilor, amintit într-un document din 29 iulie 1508. Acest document a fost dat în Bucureşti de domnul Ţării Româneşti, Mihnea cel Rău, fiul nelegitim al lui Vlad Ţepeş.

 Prin acest document se întărea lui Neagoe şi fiilor săi, anume Brătianu şi  Neag, jumătate din satul Bratianii de lângă Brădet. Ei sunt strămoşii direcţi ai Brătienilor de mai târziu.

 "Bratian din Bratiani" este amintit din nou într-un document din 18 aprilie 1535. Întrucât abia din primele decenii ale secolului al XVII-lea, domnii Ţărilor Române, boierii dar şi oamenii de rând poartă nume de familie, Brătienii din secolele precedente se disting de alţii prin numele localităţii în care deţineau posesiuni, anume Brătienii de Sus şi Brătienii de Jos, care s-au unit cu Galeşul, alcătuind mai întâi comuna Brătieni-Galeşul, apoi Brăduleţ, situate pe Valea Vâlsanului, la 42 de km distanţă de Piteşti.

Evoluţia pe scara socială s-a produs şi prin căsătorii cu femei provenind din familii de boieri mari. Astfel, Constantin (Dincă) Brătianu a deţinut funcţiile de stolnic şi mare clucer în timpul domnitorului Alexandru al II- lea Ghica. În urma căsătoriei cu Anastasia Tigveanu a avut şapte copii între care: Dumitru (1817- 1892) şi Ion (1821- 1891).

Situat în oraşul Ştefăneşti, judeţul Argeş, conacul familiei Brătianu, numit ca şi satul în care se care se află, Florica, în amintirea primei fiice a lui Ion C. Brătianu, este unul din cele mai frumoase domenii boiereşti din România, păstrat foarte bine până în zilele noastre (cu excepţia obiectelor, mobilelor şi a cărţilor din interior, risipite aiurea în anii regimului comunist).

Sursa: Site-ul Consiliului Judetean Arges

Aflati mai multe despre atractiile turistice din tara Romania

Romania
 Descriere despre "Tara "
Romania ....

Pensiunea Piscul Soarelui*** este aşezată în Depresiunea Câmpulungului, la poalele Carpaţilor Musceleni, la 9 km de Câmpulung Muscel şi 43 km de Piteşti.

Situata la egala distanta intre Barajul Vidraru si Castelul Bran, intr-o zona de unde se pot accesa atat Transfagarasanul  cat si opt manastiri din apropiere, Curtea de Arges, Biserica Domneasca, Robaia, Corbii de Piatra, Slanic, Aninoasa, Negru Voda, Namaiesti, locatia este ideala pentru iubitorii turismului ecumenic.

Cadrul natural prin cele 2 hectare pentru agrement, padure in vecinatate, condiţiile excelente, eleganţa construcţiei şi confortul deosebit, recomandă Pensiunea Piscul Soarelui*** ca un loc perfect pentru relaxare şi turism.

Pensiunea are 30 de locuri de cazare, în camere duble sau triple. De asemenea, dispune de 2 sali in living de 40 si 20 locuri, sala de conferinte si restaurant 150 locuri, terase exterioare si la mansarda cu 200 locuri, si crama la demisol, cu intrare separata 15 locuri.

Facilitati: restaurant, bar, sala de conferinte, crama, discoteca, terasa, gradina, curte, foisor, gratar, barbeque, loc de joaca, parcare supravegheata, livada, ferma proprie, teren de sport, tenis de masa, biliard, living cu TV si semineu, frigider, fax, transport auto, sanie trasa de cai, schimb valutar, Internet prin cablu si wireless, acces la bucatarie, spalatorie.

Camere: incalzire centrala, aer conditionat, balcon, baie cu dus, uscator de par, minibar cu racitor, TV cablu, room-service, Internet.