Sejur odihna 2022 Borsec Vila Riki***

Sejur odihna 2022 Borsec Vila Riki***

Sejur pentru odihna recreere si drumetii !

 

Tarifele includ: cazare cu mic dejun bufet, parcare supravegheata video, loc de joaca pentru copii, Internet wireless.

 

Copiii între 0 – 2 ani beneficiază de gratuitate, de asemenea, se poate pune la dispoziţie pătuţ.

 

Tarifele nu sunt valabile in perioada Sarbatorilor si Evenimentelor.

 

Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 30 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.

 

Optional transport, transferuri.

de la 143 RON / persoana / 1 noapte
Ai nevoie de AJUTOR?

 021 330 05 06  /  021 794 58 58  /  0787 229 909

Tara Tara: Romania
Judet - Regiune Judet - Regiune: Harghita
Localitate - Statiune Localitate - Statiune: Borsec
Tip masa Tip masa: Mic dejun
Plecare Plecare: Oricand
Durata Durata: 1 noapte
TARIFE
PERIOADA
MASA
CAMERA
TARIF TOTAL
01.07-31.12.2022
Mic dejun
2 persoane
286 lei
Rezerva

Sejur odihna 2022 Borsec Vila Riki***

Sejur pentru odihna recreere si drumetii !

 

Tarifele includ: cazare cu mic dejun bufet, parcare supravegheata video, loc de joaca pentru copii, Internet wireless.

 

Copiii între 0 – 2 ani beneficiază de gratuitate, de asemenea, se poate pune la dispoziţie pătuţ.

 

Tarifele nu sunt valabile in perioada Sarbatorilor si Evenimentelor.

 

Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 30 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.

 

Optional transport, transferuri.


Aflati mai multe despre atractiile turistice din localitatea - statiunea Borsec

Down

Borsecul se situează în depresiunea cu același nume, în nord-estul udețului Harghita, la o altitudine cuprinsă între 850-930 m, la interferența munților Giurgeului, Bistriței și Călimani.

Este tranzitat de DN15, drum care leagă Transilvania de Moldova. Cea mai apropiată magistrală feroviară este în orașul Toplița, la 27 km iar cele mai apropiate aeroporturi sunt în oraşele: Târgu Mureș, la 141 km, Cluj-Napoca, la 191 km, Bacău, la 190 km, Iași, 200 km.

Stațiunea Borsec supranumită Perla Carpaților'' este situată la o distanță de 27 km de orașul Toplița, pe drumul național Toplița - Piatra Neamț, în depresiunea Borsec, formată de munții Călimani cu Varful Pietrosul 2.100 m, Bistriței 1.859 m, Ceahlău - Ocolasul Mare 1.907 m și Giurgeului din nord-vestul județului Harghita, la o altitudine de 900 m față de nivelul mării. Pe lângă ambianța de o rară frumusețe în care este situat Borsecul, calitatea apelor sale minerale îi asigură o situație privilegiată între stațiunile balneo-climaterice din lume. Localitatea a primit rang de Oraș stațiune balneo-climaterică în anul 1953.

Microclimatul deosebit cu variații mici de temperatură și aer de o puritate deosebită, bogată în ozon, cu o floră și faună subalpină variată, au contribuit ca depresiunea să devină una dintre cele mai agreate și căutate destinații din România, fie în băile cu apă minerală, fie pe pârtia de schi. Apa minerală și microclimatul au contribuit la dezvoltarea turismului balnear.

Cea mai mare bogăție a Borsecului sunt numeroasele izvoare de apă minerală. Denumirea de Regina Apelor minerale a fost atribuită de împăratul Austriei, Franz Joseph.

Dezvoltarea localităţii se leagă de numele a doi cetățeni austrieci, Günther și Zimmethausen, care în 1806 au luat în arendă terenul, și au construit prima fabrică de îmbuteliere a apei minerale, care are o continuitate de 210 ani. Premiile obținute la diverse târguri internaţionale sunt expuse la Muzeul Apelor Minerale, unde se regăsesc și alte documente, obiecte despre istoria acestor ape.

Principalele izvoare din Borsec sunt: Izvorul nr. 3 Boldizsár, Izvorul nr. 5 László, Izvorul nr. 6 Lázár, Izvorul nr. 10 Kossuth, Izvorul nr. 11 Petőfi, Izvorul Pierre Curie.

Baia Ó-Sáros s-a reconstruit exact după vechea architectură de prin sec. XIX. Dispune de bazin cu apă minerală caldă și cu apă minerală rece, saună, cameră de sare, masaj, bazin în exterior. Tratamentul de 10 zile este recomandat în tratarea afecțiunilor: reumatice, cardiovasculare, neuropsihice, metabolice, endocrine, ginecologice, ateroscleroza sistemică şi în dereglări a glandei tiroide.

În apropiere se află Baia Tradițională din Poiana Zânelor. Apele acestor băi sunt recomandate în caz de arteriopatie, varice, contuzii și au efect stimulator asupra circulației sanguine. Sunt amenajate bazine cu apă minerală, vestiare și locuri pentru odihnă.

La 700 m de la această baie este situat Izvorul Străvechi, care acum funcționează ca Mofetă amenajată. Este indicat pentru boli cardiovasculare, sechele după accidente vasculare cerebrale, hipertensiune arterială stadiul I şi II, reumatisme cronice degenerative articulare sau subarticulare, scop profilactic la persoanele cu risc cardiovascular, efecte benefice în impotenţa sexuală. Cei interesați sunt primiți și îndrumați de un specialist.

Centrul de tratament multifuncțional Spa-Wellness este în construcţie. Centrul balnear va cuprinde o bază de tratament şi un centru wellness, cu o suprafaţă de 2.900 metri pătraţi şi o capacitate de 1.000 persoane pe zi vara şi 700 în timpul iernii. Acesta va oferi posibilităţi diverse de tratament, cum ar fi împachetări cu nămol, masaj, terapie cu apă minerală caldă şi rece, iar zona de wellness include piscine interioare şi exterioare, saună finlandeză, infra-saună şi saună cu aburi.

Sursa: site-ul Primariei Borsec

Aflati mai multe despre atractiile turistice din judetul - regiunea Harghita

Harghita

Județul Harghita este amplasat în mijlocul Transilvaniei, în partea de est a României, are o suprafata de 6.639 km2, si in 2011 avea 310.867 de locuitori.

Județul se compune din 9 orașe, din care 4 municipii, 58 localități și 236 de sate. S-a înființat în anul 1968, numele nu-i este străvechi, însă face referire la Munții Harghita, cel de-al doilea cel mai înalt vârf aparține acestui lanț muntos (Harghita Mădăraș 1801 m); vârful Rățitiș (Munții Călimani, 2021 m) - cel mai înalt din județ îl depășește doar cu puțin.

Județul Harghita are o climă temperat-continentală, vânturile bat de la vest și tot aici se găsește polul frigului din România: localitățile Joseni și Miercurea-Ciuc rivalizează adesea în atingerea temperaturii de -40 de grade Celsius, șansele fiind schimbătoare. Zăpada, nu o dată, a zăbovit aici 120-150 de zile, motiv pentru care rezervele de apă sunt bogate, iar în imediata apropiere curg râurile Mureș și Olt, iar pe malurile Homorodului și al Târnavelor s-au format văi care fac din acest colț de țară unul foarte atractiv.

Începând cu munții de origine vulcanică, pe lângă frumusețea naturii ieșită din comun, cum ar fi lacul Sfânta Ana din Ciomatu Mare sau Tinovul Mohoș, sutele de izvoare de apă minerală - pe lângă valoare umană - reprezintă bogății care contribuie la păstrarea până în zilele noastre, a identității locale și a legendarei mândrii secuiești. Frumusețea aparte a Lacului Roșu și a împrejurimilor contribuie la atractiile turistice ale judetului.

Județul Harghita își primește cu drag vizitatorii, împărtășindu-le acestora din valorile culturale și naturale de care dispune; pot fi admirate și evaluate sutele de clădiri istorice, mai mult, acestea pot fi fotografiate, plăcute pot fi obținute amintiri în stațiunile balneare, impresii perene despre tradiții și obiceiuri, despre simplitatea preparatelor gastronomice, dar gustoase, dar și ospitalitatea secuiască.

Efortul de creare a valorilor ocupă tot mai mult teren în județul Harghita, pe lângă progresul tehnic, cel al științei, al provocărilor reprezentate de epoca modernă, totuși „atuurile” zonei rurale au rămas lemnul, materialele de construcții, lutul și sarea.

Muntii Harghita reprezinta cel mai important lanţ muntos din judeţ, formând coasta mediană a suprafeţei judeţului. Constituie extremitatea sudică a lanţului vulcanic neogen, din interiorul arcului Carpatic. Poalele vestice ale Harghitei vin în contact direct cu Depresiunea Transilvaniei, pe când în est este delimitat prin depresiunile intramontane ale Ciucului şi Gheorghenilor. Harghita este amplasat între cursul râurilor Olt (la est - E) şi Târnava Mare (la vest - V).

Limita sa nordică este formată de pasul Liban (1000 m), unde se leagă de fratele său geamăn, Munţii Gurghiului. În sud se intinde până la pasul Hatod (710 m jud.Covasna), care îl desparte de Munţii Baraoltului. Picioarele sale sud-vestice se intind până la Cheile Vârghişului, unde se învecinează cu partea nord-estică a Munţilor Perşani, iar în zona Izvorul Mureşului, atinge şi aria Munţilor Giurgeului.

Reţeaua hidrografică în est este tributară râurilor Olt şi Mureş. Afluenţii lor coboară din Harghita de cele mai multe-ori din câte un crater îmbătrânit, erodat, care au ferestruit de mult marginile acestora, drenând apele lacurilor vulcanice acumulate în interiorul lor. Ultimii martori ai acestora sunt aşa numite „mlaştini înalte"din craterul Fagul Mare (Tinovul Luci), Ostoroş (Lacul Dracului), Ciomad (Tinovul Mohoş) şi Puturosu (Buffogo).

Majoritatea obiectivelor turistice cunoscute în zona Munţilor Harghita, se datorează bogăţiei imense de ape minerale carbogazoase, folosite de mult pentru păstrarea sănătăţii populaţiei locale.

 Băile Tuşnad, Perla Ardealului, reprezintă aşezarea elită a ţinutului. Se află în defileul Oltului, între comunele Tuşnad Nou şi Bixad, între altitudini: 623 – 700 m. Este oraşul cel mai mic al ţării, fiind ridicat la acest rang abia în 1968.

Izvoarele sale tămăduitoare au fost decoperite în anul 1842, în urma căruia a cunoscut trei faze de dezvoltare. Staţiunea abia născută, a fost complet distrusă în luptele marii revoluţii din 1848-49, purtată de poporul maghiar împotriva asupririi austriece. Dar un paradox neperevăzut, respectiv ordinul impăratului Franz Iosif, ajută la învierea sa în perioada 1852 – 1914. Construirea vilelor sale elegante în cartierul „Elveţia", a bazei de tratament balnear „Ştefania" (care a funcţionat până în 1975), a băii Rudi (astăzi ştrandul mezotermal Univers), captarea izvoarelor: Mikes, Apor, Rudi, Ileana, Sf. Ana şi Principal, construirea noului drum şi a Lacului Ciucaş sunt rezultatele muncii unei corporaţii de aristocraţi ai vremii, condusă de contele Mikes Benedek.

În perioada interbelică (1934) devine localitate independentă, desprinzându-se de localitatea mamă, Tuşnad Sat. Cunoaşte o dezvoltare amplă între anii 1960 – 1985, staţiunea fiind electrificată, drumul de acces fiind modernizat; apare noua policlinică şi câteva hoteluri mari ca: Tuşnad, Olt, Ciucaş, restaurante noi ca: Ana, Moara la Făgădău, etc. Cele două biserici frumoase ale staţiunii: biserica ortodoxă şi cea catolică au fost construite între anii 1939 – 1979, respectiv 1985 – 1990. După căderea regimului comunist, dezvoltarea localităţii Băile Tuşnad s-a oprit, dar renaşterea sa a început deja, apărând noi hoteluri şi pensiuni, de data aceasta toţi în proprietate privată. Lacul Ciucaş a fost reamanenajat, traseele turistice şi izvoarele au fost recondiţionate, iar lângă hotelul Fortuna a apărut prima pârtie de schi a staţiunii.

Miercurea Ciuc, (650 m) capitala judeţului la poalele vestice ale muntelui Şumuleu, oferă multe comori arhitecturale vizitatorului, dar poate să fie considerată totodată şi un oraş de agrement, datorită izvoarelor bogate de ape minerale carbogazoase (borvizuri) aflate pe teritoriul său. S-a ridicat la rang de oraş în anul 1558, dar abia în 1878 a devenit capitala vechiului Scaun al Ciucului.

Dintre punctele sale de vizită pentru turişti, enumerăm sumar cele mai importante, ca: Cetatea Mikó iniţial cu destinaţie militară, aztăzi Muzeul Judeţean (1714 – 1721, arh. Stephanus Steinville), Piaţa Cetăţii cu clădirile sale eclectic-clasice, construite la cumpăna între secolele XIX – XX (Primăria oraşului, Palatul Justiţiei); Liceul teoretic Márton Áron este cea mai frumoasă clădire a oraşului, construită în stilul secesiunii, prin anii: 1909 – 1911.

Alte puncte de atracţie pentru turişti din oraş sunt bisericile: cea catolică veche, construită în stil baroc (1758), alături cu biserica catolică Milenium (2003). Biserica ortodoxă şi cea greco-catolică au apărut în perioada interbelică. „Palatul gheţii" (patinoar) Vákár Lajos (1970), Casa de Cultură al Sindicatelor, clădirea Palatului Administrativ cu Parcul Central şi Piaţa Libertăţii sunt alte puncte demne de vizitat din centrul oraşului. În cartierul Jigodin se află Galeria de artă Nagy Imre, cu exponatele operelor de artă ale marelui pictor.

Cel mai vizitat este Complexul baroc de la Şumuleu, loc de pelerinaj catolic vestit. Acesta cuprinde: mănăstirea franciscană, datată din sec. XIV; mica bazilică a Sfintei Fecioare, construită în stil baroc- clasicist (1802 - 1825) cunoscută ca lăcaşul statuii miraculoase a Maicii Domnului, vechea şcoală franciscană a ţinutului Ciuc (1632), aztăzi azilul copiilor orfani; casa „calot" proiectat de arh. Kós Károly (1932), precum şi cele trei capele de pe muntele Şumuleu Mic: Sf. Anton, Salvator şi Passio construite în sec: XVI – XVII. În şeaua dintre vârfurile Şumuleu Mare şi Mic, se află altarul pelerinilor, scena hramului Rusaliilor.

Miercurea Ciuc este oraşul băilor de ape minerale mezotermale. Are trei ştranduri cu borviz ca: Ştrandul Hamerock, Baia Miercurea Ciuc (vechiul ştrand Hellvig) şi Băile Jigodin.

Acesta din urmă este dotat cu cu un bazin de apă rece, şi un bazin cu apă încălzită, acoperit. De asemena câteva separeuri stau la dipoziţia celor care perferă baia în vane. În clădirea băii calde mai funcţionează o mofetă şi o saună.

La poalele dealului Bogat, la 1km distanţă de la centrul comunei Racu, pe malul drept al Oltului se află Băile Racu, oază de welness cu dotaţie modernă, total reconstruit în 2008. Baia înfiinţată în 1937 dispune şi de un restaurant cu o pensiune. Comuna Dăneşti este nu numai centrul ceramicii populare din Ciuc, dar are şi un ştrand mezotermal, numit Baia Dugaş. Locul deosebit de pitoresc se află 1,5 km vest de localitate, fiind dotat cu o baie caldă cu 4 vane, un birt, o cabană, şi loc de campare.

Vechile băi cu ape minerale de la Mădăraş şi Cârţa (Madicea) nu sunt în stare de funcţionare.

Izvorul Mureşului este staţiune de interes naţional, la cumpăna între depresiunea Gheorghenilor şi Ciucului (875 m), la contactul Mţii-lor Harghita cu Mţ-ii Giurgeului. Are valori peisajistice de o frumuseţe rar întâlnită. Este un centru turistic climateric, având o atmosferă cu conţinut bogat în radon, benefic pentru bolile sistemului nervos şi insomnii. Este totodată şi un punct de escaladare pentru cele două lanţuri muntoase amintite, de unde pornesc mai multe trasee turistice marcate în ambele sensuri.

Pe creasta Harghitei se întâlnesc trei centre turistice împortante, după cum urmează:

Centrul turistic Harghita Mădăraş: Se află la o altitudine de 1624 m, marcat de cabana Harghita Mădăraş, la vest sub Vf. Mădăraşul Mare. In jurul său s-a format un cătun cu vile şi pensiuni cochete. Este accesibil numai cu maşini de teren dinspre localitatea Ivo, prin valea pârâului Filió; şi disnpre Vlăhiţa, prin valea Vârghişului, chiar şi cu autoturisme. A devenit centrul sporturilor de iarnă, având 8 pârtii de schi amenajate modern.

Băile Harghita, (1250 – 1400 m) Se află aproximativ la mijlocul crestei Harghitei, la est sub VF. Harghita Ciceu. Este o staţiune alpină, cunoscută de mai mult de 250 ani după apele sale minerale carbogazoase şi mofete curative. Aparţine reşedinţei de judeţ, fiind cartierul cel mai îndepărtat al oraşului. Sunt legate între ele de strada cea mai lungă a ţării, strada Harghitei, având 22 km lungime, prin DN 13/A şi un drum secundar asfaltat spre staţiune.

Fiind paradisul schiorilor, dispune de 5 pârtii de schi amenajete, iluminate şi noaptea. Staţiunea montană este în ascensiune după încetarea exploatării de caolină; fapt ce se manifestă nu numai prin apariţia multori pensiuni şi hoteluri, ci şi prin amenajarea unui bazin de apă minerală pentru cură, a mai multe izvoare minerale şi a mofetei. Vizitatorii de vară sunt aşteptaţi de parcul de distracţii Balu. Mijlocul localităţii, la cabana Uz Bence, este punctul de încrucişare a traseelor turistice marcate, ce traversează staţiunea.

Statiunea Băile Sântimbru este amplasata pe creasta Harghitei de Sud la o altitudine de 1250 m. Este cunoscută după renumitele sale mofete (99 % CO2) şi apele minerale curative, care însă nu sunt amenajate la nivelul sec. XXI. Staţiunea este subdezvoltată, fără nici un fel de infrastructură, dar cei care suferă de boli ale aparatului locomotor o caută cu încredere. Chiar şi drumul lui de acces din comuna Sâncrăieni, de 14 km lungime, este lipsit de asfalt. Prin anii 1970 – 80 a fost centrul exploatării de cinabru (mercur) în judeţ.

La poalele vestice ale Harghitei cele mai importante centre turistice şi balneare legate de apele minerale, sunt:

Băile Chirui (740 m), astăzi este un mic cătun liniştit, în valea pârârului cu acelaşi nume, fiind cunoscută de mai mult de două secole. Accesul se realizează de la fostul restaurant Kalibáskő printr-un drum forestier de derivaţie din DN 13/A. A fost şi este şi acum în posesia comunei Lueta, în sec. XIX prin arendă, a devenit staţiunea balneară preferată a saşilor din Mediaş, Codlea şi Rupea. In era comunistă vilele naţionalizate au fost folosite pentru cazarea copiilor sosiţi în tabere, în vacanţele şcolare. Astăzi funcţionează un singur izvor mineral la Chirui, minunatul său bazin de înot fiind lăsat paragină.

Ştrandul mezotermal Perla Vlăhiţei, (825 m) se află lângă şoseaua DN 13/A, la 2 km E de oraşul Vlăhiţa, în valea pârâului Vârghiş. Apa minerală, mezotermală a bazinului de inot are o temperatură de 23-26 grade Celsius. În jurul său s-a format o mică staţiune, cu prestări de serviciu variate. Funcţionează atât vara, cât şi iarna, bazinul fiind utilat cu acoperiş de structură uşoară, fiind foarte apreciat şi căutat de turişti.

Băile Selters, (740 m) sunt accesibile printr-un drum pietruit, care este racordat la DN 13A, în dreptul ştrandului Vlăhiţa. Se află în pitorerasca vale a Vârghişului, unde apar mai multe izvoare minerale carbogazose, uşor sărate, care în sec. XIX au fost înbuteliate. Cu toate că dotarea infrastructurală îi lipseşte, este un loc plăcut, liniştit, cu multe case de vacanţă. Vechea sa cabană, renovată este in administrarea parohiei catolice din Vlăhiţa. În aval cu 2 km de cabană, întâlnim Baia Nádasszék cu apă minerală sărată şi cu un bazin de cură încălzit artificial.

Băile Homorod, (720 m) lângă şoseaua DN 13A, este o veche staţiune balneoclimaterică cunoscută încă din sec. XVIII, după cele 12 izvoare ale sale de apă minerală, de calitate excepţională. Staţiunea este în plină fază de dezvoltare. În jurul principalului său izvor, Lobogó, au apărut noi pensiuni, cabane, chiar şi un camping, cu un centru de echitaţie. Pentru cei care preferă sporturile de iarnă, este amenajată şi o pârtie de schi.

Băile Ozunca, (600 m) la poalele vestice ale domului vulcanic Murgul Mare, este o staţiune balneoclimaterică de interes local, deosebit de pitorească, curată şi liniştită, dispune doar de câteva izvoare minerale, ştrandul său fiind închis.

Sursa: site-ul Consiliului Judetean Harghita

Aflati mai multe despre atractiile turistice din tara Romania

Romania
 Descriere despre "Tara "
Romania ....

Vila Riki***  este amplasata in mijlocul naturii, intr-o oaza de liniste si ofera o atmosfera familiara, confortabila si prietenoasa tuturor turistilor veniti aici pentru petrecerea unui sejur de neuitat sau in interes de afaceri.

 

Vila Riki*** este o vilă în stil romantic - montan, renumită pentru ospitalitatea sa.

Vila ofera 22 de camere si un apartament, restaurant românesc, bar, terase, foisoare, facilitati de wellness (sauna, masaj), facilitati de recreere (exercitii fizice, meditatie, darts, baschet, ping pong, tenis/ badminton, servicii de inchiriere biciclete).

 

Intr-o ambianta rustica, cu bucatarie traditionala, Restaurantul Riki cu o capacitate de 55 de persoane va ofera produse naturale , proaspete si vinurile celor mai renumite podgorii romanesti intr-un meniu diversificat.

Meniul poate fi vegetarian sau de regim în funcţie de nevoile clienţilor si se serveste in cele 2 sali de restaurant (cate 60 locuri fiecare) amenajate in stil traditional.

 

Facilitati: incălzire centrală, sala de conferinţe capacitate 40-60 persoane dotată cu videoproiector, Internet wireless, sistem audio-multimedia, flipchart, proiector, ecran de proiectie, sistem electronic de supraveghere a spatiilor publice, restaurant cu specific traditional si internaţional, bar de zi, terasă pentru bronzat, foisor si terasa acoperita, receptie non stop, parcare, spalatorie, calcatorie, cameră de bagaje, seif la receptie, sala de fitness, saună, hidromasaj, cosmetică, masaj, rummy, carti de joc, palete badminton, rachete tenis, biciclete, schiuri, sanie, plimbari de agrement, facilitati pentru gratar,

 

Camere: spatioase, suprafata 16 m2, balcon, 10 cu pat matrimonial si 12 camere twin permit montarea unui pat adiţional, baie proprie cu dus , apa calda permanent, incalzire centrala, balcon, TV Cablu, Internet wireless, telefon, optional frigider.

 

Apartamentul V.I.P. are în dormitorul matrimonial cadă tip Jacuzzi, Internet wireless, TV cablu, balcon, living cu TV cablu, home cinema, dvd player, frigider, balcon, având o finisare deosebită asigură un confort special. Poate găzdui până la 4 persoane.

 

Servicii gratuite: păstrarea valorilor, depozitarea bagajelor, trezirea la ora solicitată, comenzi taxi, parcare supravegheata video, loc de joaca pentru copii, internet, furnizarea de informatii privind evenimentele organizate in statiune si imprejurimi, starea vremii, zone de agrement, trasee turistice, room service.

 

Timp liber:

- Izvoarele de apa minerala, cel mai apropiat este la 300 m de Vila Riki;

- Baia O’Saros, cel mai nou SPA, cu bazine cu apa minerala rece/calda, sauna, masaj, se afla la circa 200 de metri de Vila Riki. Pret 10 lei/baia, 35 lei/pachet cu baie, sauna, masaj partial;

- Centrul de relaxare in aer liber amenajat in Poiana Zanelor, circa 800 metri de Vila Riki, cu ape minerale si bai pentru picioare, cu loc special amenajat pentru plaja, cabina de schimb;

- Izvorul Kosuth nr 10 cu debitul cel mai mare, la 1000 m de la Vila Riki;

 

Excursii pe jos ( parcarea se poate face langa Poiana Zanelor, Izvorul Petofi)

- Grota Ursilor, un traseu de 1200 m de Vila Riki. Brazii uriasi strajuiesc aici o adunare de stanci erodate de vreme, vanturi si ape;

- De la Grota Ursilor in stanga la circa 20 minte de mers pe jos este Pestera de Gheata care se topeste …iarna !

- Mofeta  se afla langa Pestera de Gheata, aici se poate face tratament pentru probleme de circulatie a sangelui la picioare, tratamentul este bine sa dureze cateva zile si se face la indicatia personalului medical. Tarif 5 lei sedinta/ 3-10 minute.

- Cariera de travertin se afla in drumul catre Pestera de Gheata pe dreapta, marmura de aici a fost utilizata si la decorarea Casei Scanteii din Bucuresti, de aici se vede Borsecul, si muntii care inconjoara localitatea.

- Izvorul Pierre Currie, de la mofeta se merge in dreapta si se coboara circa 200 de trepte prin padure. Este denumit asa deoarece este singurul izvor mineral din zona cu apa minerala radiactiva.

- De la Izvor se urca circa 5 minute la Cetatea Bufnitelor candva in stancile de aici isi aveau cuibul bufnitele. Se pot vedea urme de gloante in cazematele de pe vremea razboiului . Din acest loc se deschide o frumoasa panorama asupra Paraului Vinului si Bistricioarei.

 - Masivul Faget si Fagetel accesibil cu masina sau pe jos, circa 2 ore, iar pe timp de iarna accesibil doar cu sania si auto cu tractiune dubla. La Cabana Faget aici se poate servi masa, specialitati unguresti.

- Centura Borsecului, drum asfaltat, lungime 3,5 km, special amenajat in scop turistic, cu trasee marcate, ideal pentru plimbari cu bicicleta. Biciclete se pot inchiria de la Centrul Spa O’Saros, 10 lei/ora, dar si cu masina. Se poate face popas pe esplanada Borsecului, loc special amenajat pentru bai de soare, picnic, relaxare.

- Muzeul apelor minerale Borsec, la 400 metri de Vila Riki, se merge pe jos cu ghid,  10 lei//persoana.

- Fabrica de apa minerala Borsec functioneaza din 1803, se poate vizita la cerere, cu ghid, se afla la circa 500 metri de Vila Riki, se poate merge pe jos sau cu masina.

- Sinagoga, cu baie rituala, circa 400 metri de Vila Riki.

- Biserica Ortodoxa veche, din secolul 19, monument istoric, 400 metri de Vila Riki.

- Biserica Ortodoxa, circa 350 metri de Vila Riki.

- Biserica Catolica, circa 200 metri de Vila Riki.

- Biserica Reformata, 100 metri de Vila Riki.

- Biserica Penticostala , 800 metri de Vila Riki.

- Complexul de Ski Speranta, cu telescaun si iluminare nocturna, pentru iubitorii sporturilor de iarna> Tarife 25 lei /copii/zi , 40 lei /adult / zi, circa 800 metri deVila Riki, 5 minute cu masina.

- Stana de la Capu Corbului, cu vaci si oi, la circa 20 km.

 

Excursii in imprejurimi cu masina:

Borsec –Targu Neamt – Humulesti (casa memoriala Ion Creanga)-Cetatea Neamtului-Manastirea Agapia -Manastirea Varatec –Borsec 208 km.

Borsec - Toplita – Lazarea (castelul Lazar) - Gheorgheni - Lacul Rosu - Cheile Bicazului – Bicaz- Lacul Izvorul Muntelui - Borsec 206 km

Borsec – Durau, Manastirea Durau, picata de Nicolae Tonitza , - pe jos in Masivul Ceahlau cu Cascada Duruitoarea si varful Toaca, Ocolasul Mare – Borsec – 100 km

Borsec - Salina de la Praid ( 110 km) - Lacul Ursu de la Sovata - Centru de ceramica Corund – Borsec Total 252 km

Borsec –Targu Mures (Palatul Culturii, Gradina Zoologica, Mures Mall) - Borsec 253 km.