Sejur odihna 2024 Medias Hotel Mercure Binderbubi****

 Sejur odihna 2024 Medias Hotel Mercure Binderbubi****

Va invitam sa descoperiti Cetatea Mediasului !

 

Pachet servicii: cazare 3-5 nopti cu mic dejun, Internet wireless, parcare.

Cazarea incepe cu ora 14.00 a primiei zile si se termina pana la ora 12,00 a ultimei zile.

Durata sejurului poate fi personalizata si pentru un numar diferit de zile.

Tarifele nu sunt valabile in perioada Sarbatorilor si Evenimentelor.


Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 39 % dupa confimaarea rezervarii iar diferenta se va achita cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.


Inscrieri Timpurii:
Pentru rezervarile efectuate si achitate integral cu minim 30 zile inaintea inceperii sejururlui se ofera reducere 10 %.

Optional transport, transferuri.

de la 555 RON / persoana / 3 nopti
Ai nevoie de AJUTOR?

 021 330 05 06  /  021 794 58 58  /  0787 229 909

Tara Tara: Romania
Judet - Regiune Judet - Regiune: Sibiu
Localitate - Statiune Localitate - Statiune: Medias
Tip masa Tip masa: Mic dejun
Plecare Plecare: Oricand
Durata Durata: 3 nopti
TARIFE
PERIOADA
MASA
CAMERA
TARIF TOTAL
01.03 -28.12.2024, sejur 3 nopti
Mic dejun
1 persoana
975 lei
Rezerva
01.03 -28.12.2024, sejur 3 nopti
Mic dejun
2 persoane
1.110 lei
Rezerva
01.03 -28.12.2024, sejur 5 nopti
Mic dejun
1 persoana
1.595 lei
Rezerva
01.03 -28.12.2024, sejur 5 nopti
Mic dejun
2 persoane
1.820 lei
Rezerva

 Sejur odihna 2024 Medias Hotel Mercure Binderbubi****

Va invitam sa descoperiti Cetatea Mediasului !

 

Pachet servicii: cazare 3-5 nopti cu mic dejun, Internet wireless, parcare.

Cazarea incepe cu ora 14.00 a primiei zile si se termina pana la ora 12,00 a ultimei zile.

Durata sejurului poate fi personalizata si pentru un numar diferit de zile.

Tarifele nu sunt valabile in perioada Sarbatorilor si Evenimentelor.


Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 39 % dupa confimaarea rezervarii iar diferenta se va achita cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.


Inscrieri Timpurii:
Pentru rezervarile efectuate si achitate integral cu minim 30 zile inaintea inceperii sejururlui se ofera reducere 10 %.

Optional transport, transferuri.


Aflati mai multe despre atractiile turistice din localitatea - statiunea Medias

Down

Municipiul Mediaș este așezat într-o zonă deluroasă, la 56 km de Sibiu, pe DN 14. Orașul se află la confluența pârâului Moșna cu râul Târnava Mare. Actualul teritoriu al Mediașului și împrejurimile sale au fost locul unor așezări umane încă de mii de ani. Cele mai vechi urme ale unor așezări umane în această zonă datează încă din neoliticul timpuriu, iar descoperirile arheologice făcute de-a lungul timpului au demonstrat faptul că a existat continuitate în ceea ce privește așezările umane și în epoca bronzului și a fierului, precum și în perioada dacică și cea romană. De altfel, în perioada romană, pe locul cetății actuale a existat un castru roman.

Așezarea de la Mediaș apare menționată pentru prima dată încă din din anul 1146, însă data general acceptată pentru prima atestare documentară este 3 iunie 1267. Localitatea apare sub denumirea de Mediesy, acesta fiind unul dintre numele sub care este cunoscut Mediașul în perioada medievală. În funcție de epocă, localitatea apare menționată sub diferite alte nume: Medies, Medgyes, Medyesch, Medwisch, etc. În secolele XII-XIII, regii Ungariei au adus în zona Mediașului coloniști germani, cunoscuți sub numele de sași. De altfel, în 1318, sașii din Mediaș și din Șeica Mare au primit anumite privilegii fiscale și au fost scutiții de obligatvitatea de a participa la oastea regală.

Secole întregi au trecut de când au fost ridicate zidurile vechii cetăți. Perioada medievală este una emblematică pentru Mediaș, orașul fiind recunoscut în această vreme drept unul dintre cele mai importante centre comerciale și meșteșugărești din Transilvania. Din această epocă s-au păstrat monumente istorice de o incontestabilă valoare culturală, care pot fi admirate și în zilele noastre în orașul de pe malurile Târnavei Mari.

Mediașul este un oraș pitoresc care îmbină vechiul cu noul, într-o diversitate de stiluri arhitectonice. Orașul are o vechime de peste 750 de ani, fiind menționat pentru prima dată, într-un document istoric în anul 1267, astfel fiind unul din cele mai vechi orașe ale României.

Orașul și-a conservat trecutul istoric în 17 turnuri și bastioane, ziduri multiseculare înalte de peste 7 metri, 3 porți principale și 4 secundare de acces în vechea cetate. Biserica fortificată Sfânta Margareta deține un ansamblu valoros de picturi murale gotice, iar turnul are un ceas care indică fazele lunii. În această veche biserică a fost închis domnitorul Țării Românești, Vlad Țepeș, în anul 1476, în urma unui conflict cu regele Ungariei, Matei Corvin. Tot aici, principele transilvănean Ștefan Báthory a fost ales în funcția de rege al Poloniei. Altarul de la Mediaș este o capodoperă a goticului transilvănean.

Centrul istoric este un adevărat muzeu în aer liber, iar monumentele medievale din piața castelului sunt unice în Transilvania. Aici, poți vizita obiective de o valoare istorică și arhitecturală inestimabilă, printre care Turnul Croitorilor, Turnul Trompeților, Turnul Clopotelor, Casa Schuller, Turnul Pietrarilor, Turnul Fierarilor sau Complexul Arhitectural Franciscan, care adăpostește exponate de mare valoare: tezaurul de la Șeica Mică, tezaurul de la Panade.

Mediașul și împrejurimile lui sunt renumite și pentru faima vinurilor vechi de Târnave, simbol al stemei orașului, zona fiind supranumită în vechime „Țara Vinului” sau „Weinland”, așa cum apare în harta umanistului Johannes Honterus (sec. XVI). În romanul “Dracula”, scriitorul irlandez Bram Stoker relata că, la nunta contelui valah, vinul a fost „cel auriu de Mediaș”.

Fie că vizitezi străduțele înguste ale orașului, ce amintesc de moștenirea sa medievală, fie că faci o vizită la muzeu, guști bunătățile din bucătăria locală sau ești martor la evenimentele cotidiene în timp ce te relaxezi la una din cafenelele din Mediaș, sunt atât de multe lucruri pe care le poți (re)descoperi în fiecare zi! Cu o o istorie de peste șapte secole pe care o povestesc zidurile orașului și cu multe locuri pitorești de vizitat în împrejurimi, Mediașul te cucerește treptat cu fiecare clipă care trece. Doar câteva ore nu sunt suficiente pentru a descoperi toate frumusețile orașului. Mediașul este unul dintre orașele medievale în care ai impresia că te poți pierde în timp. Arhitectura impresionantă, vechile clădiri și monumente cu legendele lor, personalitățile care au marcat viața orașului de-a lungul secolelor și însuși spiritul ardelenesc, ce se face simțit din plin în Mediaș, vor reuși să te cucerească prin farmecul lor.

Sursa: site-ul Primariei Medias

Aflati mai multe despre atractiile turistice din judetul - regiunea Sibiu

Sibiu

Judetul Sibiu este amplasat în centrul ţării, judeţul se întinde pe o suprafaţă de 5432 km2, ceea ce reprezintă 2,3 % din teritoriul ţării, între 45o28’ – 46o17’ latitudine nordică şi 23o35’ – 24o57’ longitudine estică.

Relieful judeţului este etajat între 2535 m (Vârful Negoiu) şi 28 m (lunca Târnavei Mari) şi se caracterizează prin varietate şi o mare complexitate a condiţiilor naturale. Din întreaga sa suprafaţă aproximativ 30% este ocupată de munţi ce depăşesc pe alocuri 2000m (vârful Negoiu-2535m, vârful Suru-2283m, vârful Cindrel- 2244m); 50% corespunde ţinutului de podiş, o regiune de dealuri şi coline vălurite, cu înălţimi între 490 m şi 749 m (podişul Târnavelor, al Hârtibaciului şi al Secaşelor), compartimentate de văi adânci şi largi; restul reprezentând aria depresionară de contact, desfăşurată aproape continuu între cele două trepte de relief. Reţeaua hidrografică se împarte în două bazine principale: Olt cu 3337 km2 şi Mureş cu 2095 km2. Lungimea cursurilor de apă, totalizând 2043 km, se distribuie cu 1326 km în bazinul Olt şi 717 km în bazinul Mureş . În zona montană se găseşte lacul Bâlea, lac de origine glaciară, cu o suprafaţă de 4.7 ha şi un volum de 0.2 mil. m3.

Situat pe locul unor aşezări omeneşti din neolitic, păstrând sub vatra oraşului urmele vechii aşezări romane Caedonia, Sibiul este atestat într-un document databil în perioada 1192-1196 ca “Praepositus Cibiniensis”.

Caracteristice Sibiului sunt Muzeul Brukenthal, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale “Astra”. Încă din secolul al XVIII-lea, guvernatorul Transilvaniei Samuel von Brukenthal începe să-şi adune colecţiile de tablouri, antichităţi şi cărţi rare, pe care le va expune în muzeul ce îi poartă şi azi numele. Monument de arhitectură în stil baroc austriac, muzeul a fost deschis pentru public în anul 1817. Alte monumente de arhitectură care-şi păstrează nealterat specificul medieval sunt: Turnul Sfatului (primul sediu al Sfatului Orăşenesc), Biserica Parohială Catolică, Scara Fingerling, Pasajul Scărilor, Podul Minciunilor, Biserica Parohială, Biserica Ursulinelor. De asemenea se mai pot enumera turnurile de apărare ale cetăţii Sibiului în Evul Mediu, construite de meşteşugarii breslaşi, care se mai păstrează pe strada Cetăţii şi Primăria veche, construită în stil gotic în sec. al XV-lea. Aici a funcţionat primăria oraşului între 1550-1948.

Contrastele fizico-geografice, varietatea peisagistică a munţilor Făgăraş, Lotru şi Cindrel, etnografia Mărginimii Sibiului, datinile, obiceiurile, portul, monumentele istorice şi de arhitectură (peste 450) şi muzeele, încadrează judeţul Sibiu în constelaţia statornicelor vetre de cultură şi civilizaţie românească şi între zonele cu tradiţie turistică.

Între atracţiile turistice ale judeţului, de o importanţă majoră este staţiunea montană Păltiniş, cea mai înaltă staţiune climaterică din ţară (1450 m) şi staţiunile balneo-climaterice Ocna Sibiului recunoscută prin factorii naturali de climă (nămol, lacuri sărate, helioterme) şi Bazna, a cărei primă instalaţie balneară a intrat în funcţiune în anul 1843.

Situata într-un loc cu frumuseţi de basm din Munţii Făgăraş, pe o peninsula a lacului Bâlea, Cabana Bâlea Lac este un loc foarte solicitat de montaniarzii ce parcurg traseele de creastă ale Alpilor Transilvaniei (cum li se spune Munţilor Făgăraş).

Monumentele dacice de la Tilişca şi Arpaşul de Jos, cele romane de la Boiţa (Caput Stenarum), Guşteriţa (se presupune a fi Cedonia), urmele medievale de ordinul zecilor răspândite în zona Sibiului, Târnavei, Avrigului şi Mărginimii Sibiului, constituie un tablou complet al evenimentelor petrecute de-a lungul timpului întregit şi de bogata reţea de muzee municipale şi săteşti. Muzeul Brukenthal (el însuşi un monument de arhitectură barocă, cea mai veche instituţie de acest fel din ţară), şi muzeul civilizaţiei populare tradiţionale Astra din Dumbrava Sibiului, unul dintre puţinele muzee din lume care surprind evoluţia geniului popular şi tehnic, casele şi locurile legate de numele personalităţilor acestor meleaguri, constituie tot atâtea obiective de atracţie pentru turişti.

Aşezat în centrul ţării, acolo unde se întâlnesc dintotdeauna drumurile ce au legat teritoriile istorice româneşti, Sibiul a fost şi rămâne o punte de legătură şi de circulaţie a valorilor materiale şi spirituale, leagăn de străveche cultură şi civilizaţie, zona de simbioză între cultura românească şi cea a naţionalităţilor conlocuitoare. Având în vedere amplasarea sa geografică, precum şi cadrul natural deosebit, turismul sibian are vechi tradiţii şi un potenţial bogat şi divers.

Aflati mai multe despre atractiile turistice din tara Romania

Romania
 Descriere despre "Tara "
Romania ....

Hotelul Mercure BinderBubi**** este situat într-o oaza de verdeata, la 2 km de centrul orașului Mediaș si oferă restaurant, bar, grădină, facilități de grătar.

Acces: Cetatea Medias 3 km, centrul Vechi 2 km, Gara 2 km, primaria 2 km, Sibiu 60 km, Aeroportul Sibiu 65 km, Sighisoara 35 km.

Recepția este deschisă non-stop, iar oaspeții au la dispoziție room-service și un serviciu de bilete. Conexiunea Internet este gratuită.

Indiferent dacă sunteți în vacanță, petreceți un weekend sau doar în trecere, doriți o evadare romantică sau o zi cu familia și prietenii, fie că organizați un training sau participați la unul, aveți o întâlnire de afaceri, planificați un eveniment festiv sau întâlniți cu voi. prieteni din strainatate, hotelul Mercure Medias Binderbubi iti va pune la dispozitie intotdeauna tot ce aveti nevoie si tot ce va place.

Hotelul are 44 camere standard si 2 apartamente cu suprafete intre 19 mp si 204 mp, dotate cu baie proprie cu cada sau dus, minibar, filtru de cafea si ceai, Internet wireless, aer condiționat, alarma de fum, seif în cameră, birou.

Facilitati: restaurant, bar, sali de conferinte, aer conditionat in spatiile comune, parcare.

Restaurantul are capacitatea de 100 locuuri si ofera preparate locale din zona dar și mâncăruri internaționale.