Tratament Balnear 2022 Techirghiol Complex Turistic Anina

Tratament Balnear 2022 Techirghiol Complex Turistic Anina***

Oferta de tratament balnear in Techirghiol !

Pachet servicii turistice „Tratament Balnear”:
- cazare 5/12 nopti cu intrare Duminica;
- demipensiune SAU pensiune completa;
- consultatie medicala si tratament balnear 3 proceduri/zi/persoana timp de 5/10 zile (luni –vineri);
- acces internet wireless, seif la receptie, parcare.

Masa este sistem a la carte (fisa cont):
demipensiunea 80 lei/zi/persoana si pensiunea completa 110 lei/zi/persoana.
In lunile Iulie si August se poate rezerva doar sejur cu pensiune completa.

Tratamentul
se asigura la baza de tratament a Sanatoriului Balnear si de Recuperare Techirghiol, aflat la 300-350 metri distanta.
Tratamentul include 3 proceduri/zi: una majora si doua minore, la recomandarea medicului, după o consultație de specialitate.

Reduceri copii:
- maxim 2 copii 0 -9,99 ani, cazati in camera cu 2 adulti, beneficiaza de gratuitate la cazare, fara pat suplimentar;
- un copil 10 -15,99 ani, cazat in camera cu 2 adulti, achita 50 lei/zi pentru pat suplimentar;
- peste 16 ani achita contravaloarea unui loc in camera.
Opțional, contra cost, servicii de masa pentru copii.

Sejurul poate fi personalizat si pentru o durata diferita, minim 5 nopti.

Taxa locala nu este inclusa, aceasta se achita la receptie.

Conditii rezervare: plata integrala sau avans minim 50% pentru rezervarea ferma iar diferenta cel tarziu cu 30 zile inaintea inceperii sejurului.

Plata serviciilor se va efectua astfel:
- numerar sau cu cardul la sediul agentiei;
- cu tichete de vacanta;
- in cont cu foaie de varsamant la o filiala Unicredit Bank cu ajutorul facturii proforme;
- in cont cu ordin de plata cu ajutorul facturii proforme.

Anulari:
În cazul în care turistul anulează si renunță la rezervare din vina sa ori din orice alta cauza independenta de culpa Prestatorului, la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează Prestatorului penalizări după cum urmează:
a) 50 % din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice  înainte de data sosirii;
b) 100 % din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 30 zile calendaristice înainte de sosire sau pentru neprezentare.

Techirghiol, lacul cu nămolul minune !

Techirghiolul, cunoscut ca și staţiune balneară din anul 1899, este scaldat in razele soarelui si mangaiat de aerul salin al statiunii: pe de o parte venind dinspre mare, pe de alta parte dinspre lac.

Lacul Techirghiol cu lungimea de 7.500 m, adâncimea de maximum 9 m și salinitatea de peste 90 g/l. El se deosebește fundamental de celelalte lacuri prin aspectele sale fizico-geografice cu toate că geneza este aceeași (liman fluvio-marin). Temperatura medie a apei este în general apropiată de cea a aerului.

Nămolul sapropelic de Techirghiol se află sub formă sedimentată pe fundul lacului, în anumite zone ale acestuia pe o arie totală de aproximativ 98 ha, într-un strat cu o grosime de cca 0,6 m.
Nămolul negru (ca păcura), lucios, onctuos are un miros caracteristic și posedă proprietăți fizice care îl fac extrem de util în tratamentul diferitelor afecțiuni; el reprezintă un unicat din toate punctele de vedere. Nămolul este o substanță cu o compoziție chimică complexă, formată în urma unui proces biologic extrem de îndelungat (numit peloidogeneza) în condițiile specifice din lacul Techirghiol. Nămolul conține substanțe solide organice și anorganice, sub forma unor granule cu diametrul foarte mic, substanțe în forma coloidală organice și minerale, apa care provine din lac și în care sunt dizolvate o mulțime de substanțe și gaze. Nămolul se folosește încălzit pentru diverse proceduri: împachetări, cataplasme, tampoane vaginale și în amestec cu apa sărată din lac, pentru băi la cadă. Pe plaja amenajată pe malul lacului și amplasată chiar în fața Sanatoriului Balnear, nămolul încă se folosește, în sezonul cald, pentru oncțiuni.

Apa sărată
a lacului Techirghiol este puternic hipertonă, cu o concentrație de aproximativ 80g săruri minerale la litru, deoarece lacul Techirghiol este un fost golf maritim izolat de mare printr-o fâșie de nisip, ceea ce a condus în timp, la o puternică concentrare a sărurilor din apa de mare, în condițiile climatului arid al zonei. Apa lacului are o mineralizare totală de 52 g/l. Fiind atât de concentrată, apa nu se poate folosi simplă decât în cura externă, pentru băi, atât reci, cât și calde la bazin sau la cadă.

Stațiunea Techirghiol beneficiază de existența uneia dintre cele mai moderne baze de tratament fizio-terapeutic din Romania aflată în incinta Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol. Fiind dispusă pe doua niveluri, în baza de tratament se pot trata până la 800 pacienți și se pot realiza peste 2500 proceduri zilnic, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol oferind o paleta variată de tratamente (proceduri) terapeutice și spa.

Tratamentul structurat pe cele trei scopuri principale recuperator, curativ și profilactic se adresează următoarelor afecțiuni:

Afecțiunile reumatismale degenerative:
- artroze ale mâinilor și picioarelor;
- gonartroza primitivă sau secundară decompensată parțial sau global, cu sau fără intervenție ortopedico-chirurgicală;
- coxartroza primitivă sau secundară fără intervenție ortopedico-chirurgicală;
- lombalgia sau lombosciatica -forma subacută sau cronică, de cauză vertebrogenă sau diascală, sechele algice sau funcționale după laminectomie pentru hernie de disc;
- spondiloza cu localizare cervico-dorso-lombară cu sau fără manifestări de blocare funcțională;
- stările preartrozice: la adolescenți sau adultul tânăr cu tulburări statico-posturale ale aparatului locomotor, insuficiență musculo-ligamentară, sindrom de hiperlaxitate, tendință la sedentarism și obezitate, condiții de muncă cu suprasolicitare musculară predominant statică, sechele de rahitism.

Afecțiuni reumatismale de tip inflamator:
- sechele dureroase articulare și abarticulare post reumatism acut;
- poliartrită reumatoidă în stadiul I, II sau III în afara puseului, cu sau fără intervenții ortopedico-chirurgicale;
- spondilita anchilozantă forma centrală sau periferică;
- artropatie psoriazică;
- artropatiile reactive (secundare unor infecții genitourinare sau intestinale).

Sechele posttraumatice:
stările postortopedico-chirurgicale (artroplastii, osteotomii, tenotomii, etc.); stări (status) post traumatism vertebro-medular; atrofii, hipotrofii, contracturi musculare, redori articulare, anchiloze, pseudoartroze.

Afecțiuni ale sistemului nervos central și periferic:
nevralgii de orice cauză și cu orice localizare; radiculopatii de cauză vertebrală, discală; leziuni ale plexurilor nervoase (plex brahial, plex lombosacrat); mononevrite prin compresiune, de încarcerare, profesionale și prin poziții prelungite (nerv radial, median, cubital, obturator, femuro-cutanat, crural, sciatic, facial); polineuropatii; poliradiculonevrite; sechele după poliomelita acută epidemică; hemiplegii, hemipareze sechelare de etiologie vasculară, traumatică, tumorale benigne, postintervenție neurochirurgicală; parapareze, tetrapareze; scleroza multiplă; Boala Parkinson.

Afecțiuni ginecologice:
cervicite, anexite, metrite, parametrite, douglasite cronice sau subacute, stabilizate după trei luni de la puseu; sterilitate secundară cu indicație medicală; tulburări de climax, tulburări neurovegetative; sindrom aderențial postoperator în sfera genitală; sechele TBC genital după 2-3 ani de la stabilizare; insuficiență ovariană cu sau fără tulburări endocrine; procese metroanexiale vindecate anatomic; tulburări locale de recepție hormonală; sindrom nevrotic cu tulburări minore ale simțului genital (vaginism, dispareunie, prurit); dismenoree.

Afecțiuni dermatologice:
dermatoze scuamoase (psoriazis, parapsoriazis, ichitioze incipiente, keratodermii); sindromul seboreic (dermatită seboreică, acneea polimorfă și rozacee); alergodermii (eczeme, urticarie cronică); neurodermite limitate sau difuze; prurit, prurigouri, eczeme profesionale sau constituționale.

Afecțiunile vasculare periferice:
sindromul de ischemie periferică de stadiul I sau II; sindromul Raynauld, livedo reticularis, acrocianoza. Insuficiență circulatorie venoasă periferică de stadiul I sau II; sechele postflebitice superficiale la 3-4 săptămâni după puseu, sau în cazul celor profunde, la 6 luni după puseu.

Boli asociate:
- boli respiratorii: cu scop profilactic pentru cei care lucrează în mediu cu noxe respiratorii, persoanele cu pneumopatii nespecifice frecvente în antecedente; cu scop terapeutic: astm alergic pur, traheobronșite trenante, bronșita cronică necomplicată, bronșiectazia;
- boli profesionale: pneumoconioze-silicoza, azbestoza, antracoza; polinevrite prin intoxicație cu sulfură de carbon, afecțiuni dermatologice profesionale;
- boli endocrine: cu scop profilactic în cazul persoanelor care provin din zone cu carențe de iod; cu scop terapeutic în hipotiroidia benigna și mixedem, hipoparatiroidie primară sau secundară, nanism hipofizar, sindrom hipoorhitic, criptorhidism operat;
- boli de nutriție și metabolism: diabetul zaharat de tip II compensat, artropatia gutoasă.

Din păcate, nu orice persoană poate beneficia de cură balneară la Techirghiol, principalele contraindicaţii fiind: tumori maligne, sarcina, lauzie, epilepsie, insuficiente cardiace, hepatice sau renale decompensate, afecţiuni acute febrile sau cronice în puseu de exacerbare acută, etc.

de la 1175 RON / persoana / 5 nopti
Ai nevoie de AJUTOR?

 021 330 05 06  /  021 794 58 58  /  0787 229 909

Tara Tara: Romania
Judet - Regiune Judet - Regiune: Constanta
Localitate - Statiune Localitate - Statiune: Techirghiol
Tip masa Tip masa: Demipensiune
Plecare Plecare: Oricand
Durata Durata: 5 nopti
TARIFE
PERIOADA
MASA
CAMERA
TARIF TOTAL
01.05 -31.05.2022, sejur 5 nopti
Demipensiune
1 persoana
1.385 lei
Rezerva
01.05 -31.05.2022, sejur 5 nopti
Demipensiune
2 persoane
2.350 lei
Rezerva
01.05 -31.05.2022, sejur 5 nopti
Pensiune completa
1 persoana
1.550 lei
Rezerva
01.05 -31.05.2022, sejur 5 nopti
Pensiune completa
2 persoane
2.680 lei
Rezerva
01.05 -31.05.2022, sejur 12 nopti
Demipensiune
1 persoana
3.170 lei
Rezerva
01.05 -31.05.2022, sejur 12 nopti
Demipensiune
2 persoane
5.332 lei
Rezerva
01.05 -31.05.2022, sejur 12 nopti
Pensiune completa
1 persoana
3.566 lei
Rezerva
01.05 -31.05.2022, sejur 12 nopti
Pensiune completa
2 persoane
6.124 lei
Rezerva
01.06 -20.06.2022, sejur 5 nopti
Demipensiune
1 persoana
1.505 lei
Rezerva
01.06 -20.06.2022, sejur 5 nopti
Demipensiune
2 persoane
2.500 lei
Rezerva
01.06 -20.06.2022, sejur 5 nopti
Pensiune completa
1 persoana
1.670 lei
Rezerva
01.06 -20.06.2022, sejur 5 nopti
Pensiune completa
2 persoane
2.830 lei
Rezerva
01.06 -20.06.2022, sejur 12 nopti
Demipensiune
1 persoana
3.458 lei
Rezerva
01.06 -20.06.2022, sejur 12 nopti
Demipensiune
2 persoane
5.692 lei
Rezerva
01.06 -20.06.2022, sejur 12 nopti
Pensiune completa
1 persoana
3.854 lei
Rezerva
01.06 -20.06.2022, sejur 12 nopti
Pensiune completa
2 persoane
6.484 lei
Rezerva
21.06 -30.06.2022, sejur 5 nopti
Demipensiune
1 persoana
1.625 lei
Rezerva
21.06 -30.06.2022, sejur 5 nopti
Demipensiune
2 persoane
2.650 lei
Rezerva
21.06 -30.06.2022, sejur 5 nopti
Pensiune completa
1 persoana
1.790 lei
Rezerva
21.06 -30.06.2022, sejur 5 nopti
Pensiune completa
2 persoane
2.980 lei
Rezerva
21.06 -30.06.2022, sejur 12 nopti
Demipensiune
1 persoana
3.746 lei
Rezerva
21.06 -30.06.2022, sejur 12 nopti
Demipensiune
2 persoane
6.052 lei
Rezerva
21.06 -30.06.2022, sejur 12 nopti
Pensiune completa
1 persoana
4.142 lei
Rezerva
21.06 -30.06.2022, sejur 12 nopti
Pensiune completa
2 persoane
6.844 lei
Rezerva
01.07 -15.07.2022, sejur 5 nopti
Pensiune completa
1 persoana
1.870 lei
Rezerva
01.07 -15.07.2022, sejur 5 nopti
Pensiune completa
2 persoane
3.080 lei
Rezerva
01.07 -15.07.2022, sejur 12 nopti
Pensiune completa
1 persoana
4.334 lei
Rezerva
01.07 -15.07.2022, sejur 12 nopti
Pensiune completa
2 persoane
7.084 lei
Rezerva
16.07 -25.07.2022, sejur 5 nopti
Pensiune completa
1 persoana
1.950 lei
Rezerva
16.07 -25.07.2022, sejur 5 nopti
Pensiune completa
2 persoane
3.180 lei
Rezerva
16.07 -25.07.2022, sejur 12 nopti
Pensiune completa
1 persoana
4.526 lei
Rezerva
16.07 -25.07.2022, sejur 12 nopti
Pensiune completa
2 persoane
7.324 lei
Rezerva
26.07 -31.08.2022, sejur 5 nopti
Pensiune completa
1 persoana
2.030 lei
Rezerva
26.07 -31.08.2022, sejur 5 nopti
Pensiune completa
2 persoane
3.280 lei
Rezerva
26.07 -31.08.2022, sejur 12 nopti
Pensiune completa
1 persoana
4.718 lei
Rezerva
26.07 -31.08.2022, sejur 12 nopti
Pensiune completa
2 persoane
7.564 lei
Rezerva
01.09 -15.09.2022, sejur 5 nopti
Demipensiune
1 persoana
1.705 lei
Rezerva
01.09 -15.09.2022, sejur 5 nopti
Demipensiune
2 persoane
2.750 lei
Rezerva
01.09 -15.09.2022, sejur 5 nopti
Pensiune completa
1 persoana
1.870 lei
Rezerva
01.09 -15.09.2022, sejur 5 nopti
Pensiune completa
2 persoane
3.080 lei
Rezerva
01.09 -15.09.2022, sejur 12 nopti
Demipensiune
1 persoana
3.938 lei
Rezerva
01.09 -15.09.2022, sejur 12 nopti
Demipensiune
2 persoane
6.292 lei
Rezerva
01.09 -15.09.2022, sejur 12 nopti
Pensiune completa
1 persoana
4.334 lei
Rezerva
01.09 -15.09.2022, sejur 12 nopti
Pensiune completa
2 persoane
7.084 lei
Rezerva
16.09 -31.10.2022, sejur 5 nopti
Demipensiune
1 persoana
1.545 lei
Rezerva
16.09 -31.10.2022, sejur 5 nopti
Demipensiune
2 persoane
2.550 lei
Rezerva
16.09 -31.10.2022, sejur 5 nopti
Pensiune completa
1 persoana
1.710 lei
Rezerva
16.09 -31.10.2022, sejur 5 nopti
Pensiune completa
2 persoane
2.880 lei
Rezerva
16.09 -31.10.2022, sejur 12 nopti
Demipensiune
1 persoana
3.554 lei
Rezerva
16.09 -31.10.2022, sejur 12 nopti
Demipensiune
2 persoane
5.812 lei
Rezerva
16.09 -31.10.2022, sejur 12 nopti
Pensiune completa
1 persoana
3.950 lei
Rezerva
16.09 -31.10.2022, sejur 12 nopti
Pensiune completa
2 persoane
6.604 lei
Rezerva

Tratament Balnear 2022 Techirghiol Complex Turistic Anina***

Oferta de tratament balnear in Techirghiol !

Pachet servicii turistice „Tratament Balnear”:
- cazare 5/12 nopti cu intrare Duminica;
- demipensiune SAU pensiune completa;
- consultatie medicala si tratament balnear 3 proceduri/zi/persoana timp de 5/10 zile (luni –vineri);
- acces internet wireless, seif la receptie, parcare.

Masa este sistem a la carte (fisa cont):
demipensiunea 80 lei/zi/persoana si pensiunea completa 110 lei/zi/persoana.
In lunile Iulie si August se poate rezerva doar sejur cu pensiune completa.

Tratamentul
se asigura la baza de tratament a Sanatoriului Balnear si de Recuperare Techirghiol, aflat la 300-350 metri distanta.
Tratamentul include 3 proceduri/zi: una majora si doua minore, la recomandarea medicului, după o consultație de specialitate.

Reduceri copii:
- maxim 2 copii 0 -9,99 ani, cazati in camera cu 2 adulti, beneficiaza de gratuitate la cazare, fara pat suplimentar;
- un copil 10 -15,99 ani, cazat in camera cu 2 adulti, achita 50 lei/zi pentru pat suplimentar;
- peste 16 ani achita contravaloarea unui loc in camera.
Opțional, contra cost, servicii de masa pentru copii.

Sejurul poate fi personalizat si pentru o durata diferita, minim 5 nopti.

Taxa locala nu este inclusa, aceasta se achita la receptie.

Conditii rezervare: plata integrala sau avans minim 50% pentru rezervarea ferma iar diferenta cel tarziu cu 30 zile inaintea inceperii sejurului.

Plata serviciilor se va efectua astfel:
- numerar sau cu cardul la sediul agentiei;
- cu tichete de vacanta;
- in cont cu foaie de varsamant la o filiala Unicredit Bank cu ajutorul facturii proforme;
- in cont cu ordin de plata cu ajutorul facturii proforme.

Anulari:
În cazul în care turistul anulează si renunță la rezervare din vina sa ori din orice alta cauza independenta de culpa Prestatorului, la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează Prestatorului penalizări după cum urmează:
a) 50 % din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice  înainte de data sosirii;
b) 100 % din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 30 zile calendaristice înainte de sosire sau pentru neprezentare.

Techirghiol, lacul cu nămolul minune !

Techirghiolul, cunoscut ca și staţiune balneară din anul 1899, este scaldat in razele soarelui si mangaiat de aerul salin al statiunii: pe de o parte venind dinspre mare, pe de alta parte dinspre lac.

Lacul Techirghiol cu lungimea de 7.500 m, adâncimea de maximum 9 m și salinitatea de peste 90 g/l. El se deosebește fundamental de celelalte lacuri prin aspectele sale fizico-geografice cu toate că geneza este aceeași (liman fluvio-marin). Temperatura medie a apei este în general apropiată de cea a aerului.

Nămolul sapropelic de Techirghiol se află sub formă sedimentată pe fundul lacului, în anumite zone ale acestuia pe o arie totală de aproximativ 98 ha, într-un strat cu o grosime de cca 0,6 m.
Nămolul negru (ca păcura), lucios, onctuos are un miros caracteristic și posedă proprietăți fizice care îl fac extrem de util în tratamentul diferitelor afecțiuni; el reprezintă un unicat din toate punctele de vedere. Nămolul este o substanță cu o compoziție chimică complexă, formată în urma unui proces biologic extrem de îndelungat (numit peloidogeneza) în condițiile specifice din lacul Techirghiol. Nămolul conține substanțe solide organice și anorganice, sub forma unor granule cu diametrul foarte mic, substanțe în forma coloidală organice și minerale, apa care provine din lac și în care sunt dizolvate o mulțime de substanțe și gaze. Nămolul se folosește încălzit pentru diverse proceduri: împachetări, cataplasme, tampoane vaginale și în amestec cu apa sărată din lac, pentru băi la cadă. Pe plaja amenajată pe malul lacului și amplasată chiar în fața Sanatoriului Balnear, nămolul încă se folosește, în sezonul cald, pentru oncțiuni.

Apa sărată
a lacului Techirghiol este puternic hipertonă, cu o concentrație de aproximativ 80g săruri minerale la litru, deoarece lacul Techirghiol este un fost golf maritim izolat de mare printr-o fâșie de nisip, ceea ce a condus în timp, la o puternică concentrare a sărurilor din apa de mare, în condițiile climatului arid al zonei. Apa lacului are o mineralizare totală de 52 g/l. Fiind atât de concentrată, apa nu se poate folosi simplă decât în cura externă, pentru băi, atât reci, cât și calde la bazin sau la cadă.

Stațiunea Techirghiol beneficiază de existența uneia dintre cele mai moderne baze de tratament fizio-terapeutic din Romania aflată în incinta Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol. Fiind dispusă pe doua niveluri, în baza de tratament se pot trata până la 800 pacienți și se pot realiza peste 2500 proceduri zilnic, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol oferind o paleta variată de tratamente (proceduri) terapeutice și spa.

Tratamentul structurat pe cele trei scopuri principale recuperator, curativ și profilactic se adresează următoarelor afecțiuni:

Afecțiunile reumatismale degenerative:
- artroze ale mâinilor și picioarelor;
- gonartroza primitivă sau secundară decompensată parțial sau global, cu sau fără intervenție ortopedico-chirurgicală;
- coxartroza primitivă sau secundară fără intervenție ortopedico-chirurgicală;
- lombalgia sau lombosciatica -forma subacută sau cronică, de cauză vertebrogenă sau diascală, sechele algice sau funcționale după laminectomie pentru hernie de disc;
- spondiloza cu localizare cervico-dorso-lombară cu sau fără manifestări de blocare funcțională;
- stările preartrozice: la adolescenți sau adultul tânăr cu tulburări statico-posturale ale aparatului locomotor, insuficiență musculo-ligamentară, sindrom de hiperlaxitate, tendință la sedentarism și obezitate, condiții de muncă cu suprasolicitare musculară predominant statică, sechele de rahitism.

Afecțiuni reumatismale de tip inflamator:
- sechele dureroase articulare și abarticulare post reumatism acut;
- poliartrită reumatoidă în stadiul I, II sau III în afara puseului, cu sau fără intervenții ortopedico-chirurgicale;
- spondilita anchilozantă forma centrală sau periferică;
- artropatie psoriazică;
- artropatiile reactive (secundare unor infecții genitourinare sau intestinale).

Sechele posttraumatice:
stările postortopedico-chirurgicale (artroplastii, osteotomii, tenotomii, etc.); stări (status) post traumatism vertebro-medular; atrofii, hipotrofii, contracturi musculare, redori articulare, anchiloze, pseudoartroze.

Afecțiuni ale sistemului nervos central și periferic:
nevralgii de orice cauză și cu orice localizare; radiculopatii de cauză vertebrală, discală; leziuni ale plexurilor nervoase (plex brahial, plex lombosacrat); mononevrite prin compresiune, de încarcerare, profesionale și prin poziții prelungite (nerv radial, median, cubital, obturator, femuro-cutanat, crural, sciatic, facial); polineuropatii; poliradiculonevrite; sechele după poliomelita acută epidemică; hemiplegii, hemipareze sechelare de etiologie vasculară, traumatică, tumorale benigne, postintervenție neurochirurgicală; parapareze, tetrapareze; scleroza multiplă; Boala Parkinson.

Afecțiuni ginecologice:
cervicite, anexite, metrite, parametrite, douglasite cronice sau subacute, stabilizate după trei luni de la puseu; sterilitate secundară cu indicație medicală; tulburări de climax, tulburări neurovegetative; sindrom aderențial postoperator în sfera genitală; sechele TBC genital după 2-3 ani de la stabilizare; insuficiență ovariană cu sau fără tulburări endocrine; procese metroanexiale vindecate anatomic; tulburări locale de recepție hormonală; sindrom nevrotic cu tulburări minore ale simțului genital (vaginism, dispareunie, prurit); dismenoree.

Afecțiuni dermatologice:
dermatoze scuamoase (psoriazis, parapsoriazis, ichitioze incipiente, keratodermii); sindromul seboreic (dermatită seboreică, acneea polimorfă și rozacee); alergodermii (eczeme, urticarie cronică); neurodermite limitate sau difuze; prurit, prurigouri, eczeme profesionale sau constituționale.

Afecțiunile vasculare periferice:
sindromul de ischemie periferică de stadiul I sau II; sindromul Raynauld, livedo reticularis, acrocianoza. Insuficiență circulatorie venoasă periferică de stadiul I sau II; sechele postflebitice superficiale la 3-4 săptămâni după puseu, sau în cazul celor profunde, la 6 luni după puseu.

Boli asociate:
- boli respiratorii: cu scop profilactic pentru cei care lucrează în mediu cu noxe respiratorii, persoanele cu pneumopatii nespecifice frecvente în antecedente; cu scop terapeutic: astm alergic pur, traheobronșite trenante, bronșita cronică necomplicată, bronșiectazia;
- boli profesionale: pneumoconioze-silicoza, azbestoza, antracoza; polinevrite prin intoxicație cu sulfură de carbon, afecțiuni dermatologice profesionale;
- boli endocrine: cu scop profilactic în cazul persoanelor care provin din zone cu carențe de iod; cu scop terapeutic în hipotiroidia benigna și mixedem, hipoparatiroidie primară sau secundară, nanism hipofizar, sindrom hipoorhitic, criptorhidism operat;
- boli de nutriție și metabolism: diabetul zaharat de tip II compensat, artropatia gutoasă.

Din păcate, nu orice persoană poate beneficia de cură balneară la Techirghiol, principalele contraindicaţii fiind: tumori maligne, sarcina, lauzie, epilepsie, insuficiente cardiace, hepatice sau renale decompensate, afecţiuni acute febrile sau cronice în puseu de exacerbare acută, etc.


Aflati mai multe despre atractiile turistice din localitatea - statiunea Techirghiol

Down

Techirghiol, oraș unic în lume, beneficiază de existenta unor condiții naturale deosebite. Climatul, nămolul sapropelic și apa sărată a lacului fac din aceasta stațiune balneară cunoscută din anul 1899 o destinație faimoasă cu o atmosferă tămăduitoare și fascinantă.

Aflată la 15 km de Constanța, cel mai mare oraș de la malul Mării Negre, și la numai 3 km de țărmul Mării Negre, stațiunea este amplasată într-o regiune de stepă dobrogeană. Avem așadar de a face cu o climă temperat continentală, de stepă, cu influențe marine, caracterizată printr-o temperatură medie anuală de aproximativ 11 grade Celsius, o umiditate a aerului de circa 80%, vânt prezent aproape permanent, cu o viteză de 4-5 m/s (mai ales între orele 11-17 ), aeroionizarea medie de 900 de ion pozitivi și negativi/cm cub cu ușoară predominantă pozitivă. Temperatura medie anuală este de 11,2°C , iar precipitațiile însumează mai puțin de 400 mm anual. Briza marină se resimte aici mult mai puțin decât pe țărmul mării, în schimb briza lacului se face simțită din plin.

Lacul Techirghiol, cel mai întins lac salin din România, cu lungimea de 7.500 m, adâncimea de maximum 9 metri și salinitatea de peste 90 g/l este cunoscut pentru calitățile apei sărate (mineralizate) și a nămolului sapropelic, folosit în tratarea diferitelor maladii. Fauna nevertebratelor ce populează lacul Techirghiol este dominată de crustaceul Artemia salină, care împreună cu alga Cladophora cristalină furnizează materia primă pentru producerea nămolului sapropelic cu componenți minerali activi care îi dau o valoare terapeutică deosebită.

Sanatoriul Techirghiol, locul unde s-au vindecat o jumătate de milion de romani, este specializat în tratarea a peste 40 de afecțiuni. De-a lungul timpului au călcat pragul instituției oameni simpli, actori, sportivi de performanță și alte personalități marcante. Stațiunea dispune de cinci baze de tratament, un sanatoriu balnear pentru adulți și un altul pentru copiii cu deficiențe motorii (cu regim permanent), un sanatoriu pentru copiii cu afecțiuni reumatismale și rahitism, și o bază de tratament în aer liber pentru ședințe de aerohelioterapie, impachetări cu nămol rece prelevat din lac, urmate de băi în lac. Tratamentul constă în băi calde în cadă sau bazin cu apă sarată pompată din lac , împachetări cu nămol sapropelic cald, inhalații, electroterapie și hidroterapie.

Mănăstirea Sfanta Maria a fost construită în jurul anului 1750 de bătrânii satului Maioresti – jud. Mures, din goruni străvechi. Coloanele și arcadele construite în stil brâncovenesc sunt impresionante. Edificiul este așezat pe un postament de piatră de Techirghiol remarcându-se în mod plăcut contrastul între piedestalul de piatră, solid și bisericuța fragila de lemn. Statuia în bronz a Sfantului Pantelimon, realizată de Ion Jalea, este simbol al vindecărilor miraculoase (Sf Pantelimon era un medic renumit pentru harul sau de a trata boli considerate a fi fără leac).  De asemenea mănăstirea este un vestit loc de pelerinaj al creștinilor ortodoxi români veniți în căutarea alinării feluritelor dureri, trupești sau sufletești.

Asinus vulgaris techirghiolensis sau magarul lui Techir,… cu el a inceput legenda Techir

… se spune ca un batran olog si orb a ajuns odata cu magarul sau, din greseala, in malul acestui lac. S-a chinuit batranul ore in sir sa iasa din noroiul mirositor, dar bidiviul incapatanat nici ca voia sa se miste, malul acela exercitand o tainica atractie asupra sa. Mare a fost insa mirarea si bucuria batranului cand, iesind din lac, si-a dat seama ca ochii sai puteau distinge din nou o geana de lumina, iar picioarele sale, de multa vreme neputincioase, incepusera sa-l asculte. Cat despre inteleptul sau bidiviu – plagile urate de pe spate i se vindecasera, iar corpul sau parca traia o noua tinerete. Aflandu-se despre aceasta vindecare, puhoi de oameni au ajuns pe malul acelui lac, scaldandu-se si ungandu-se cu namol pentru a-si gasi tamaduire. Si cate minuni nu se petrec acolo – ologii incep din nou sa mearga, oasele intepenite isi redobandesc tineretea, femeile isi recapata fertilitatea, iar bolnavii de piept isi gasesc tamaduirea.

Inca din anul 1854 exista primele inscrisuri despre calităţile terapeutice ale nămolului, când un comandant otoman îşi vindecă braţul bolnav. Techirghiolul este cunoscut ca și staţiune balneară din anul 1899. Atunci s-a inaugurat: Azilul maritim Techirghiol, cu paturi și instalaţii pentru băi cu nămol.

Aflati mai multe despre atractiile turistice din judetul - regiunea Constanta

Constanta
Judeţul Constanţa este situat în partea de sud-est a României şi are o suprafaţă de 7071 km2 (adică 3% din suprafaţa totală a ţării), fiind al optulea ca mărime dintre judeţele ţării. La 31 decembrie 2017, organizarea administrativă a teritoriului acestui judeţ era următoarea: 9 oraşe şi 3 municipii, 58 comune şi 189 sate. Reşedinţa judeţului este municipiul Constanţa. Se învecinează la nord cu judeţul Tulcea, la est Marea Neagră, la sud cu Bulgaria, iar la vest Dunărea, care formează hotare naturale cu judeţele Călăraşi şi lalomiţa. Ca forme de relief, predomină structura de podiş (Podişul Dobrogei), cu altitudine redusă. În partea de est a judeţului se află litoralul Mării Negre, exploatat turistic. Clima este temperat continentală, cu o temperatură medie anuală de 12-13 grade C. Precipitaţiile se situează sub media natională. Menţionăm influenţa Mării Negre pe o fâşie de câteva zeci de km spre interiorul judeţului.

Specifice acestui judeţ sunt lacurile naturale de luncă, limanele marine şi lagunele (Oltina, Sinoe, Taşaul,  Techirghiol, Mangalia).

Judeţul deţine o mare bogăţie de vestigii ale trecutului istoric, unele datând din secolul al Vll-lea î.Hr., când grecii antici au întemeiat pe teritoriu o serie de colonii (Histria – azi Istria, Callatis – azi Mangalia şi Tomis – azi Constanţa). Ulterior, din secolul I î.Hr., teritoriul intră sub stăpânire romană şi apoi este străbătut de popoarele migratoare şi frământat de războaie.

Numele de “Dobrogea”, aşa cum atestă documentele istorice, vine de la Dobrotici, despot bizantin în secolul al XlV-lea. Provincia condusă de el a fost numită Dobrugi-ieli, Dobrugi, adică Dobrogea. În ceea ce priveşte denumirea de “Constanţa”, se pare că aceasta vine de la cuvântul Constantziana, denumire ce apare în secolul IV d.Hr., nume dat apoi de genovezi în Evul Mediu oraşului de aici. În urma războiului din 1877-1878 ţara devine independentă, liberă şi suverană, iar străvechea vatră geticăşi romană a Dobrogei se reuneşte cu ţara. Se împlinea, în felul acesta, o a doua etapă a procesului românesc de unire. Judeţul Constanţa deţine o parte din suprafaţa Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Un loc important în cadrul resurselor naturale îl au Lacul Sărat Techirghiol şi Lacul Nuntaşi cu însemnate rezerve de nămol sapropelic, utilizat în scopuri terapeutice. Platoul continental al Mării Negre dispune de rezerve de hidrocarburi şi minerale.

 

Litoralul românesc reprezintă o parte din țărmul occidental al Mării Negre și se întinde pe o distanță de 245 Km, de la granița cu Ucraina până la cea cu Bulgaria. Este cea mai exploatată zonă turistică din România. Principala zonă de interes, unde se află majoritatea stațiunilor și a atracțiilor turistice este județul Constanța.

Plajele de pe litoralul românesc sunt acoperite cu nisip fin și au o lațime generoasă care atinge în unele locuri 150 – 200 m.

Stațiunile de la Marea Neagră de pe teritoriul României au fost construite în dreptul plajelor cu nisip, parțial mineral (aluviunile dunărene) și parțial cochilifer.

Stațiunea cea mai întinsă și cu cele mai multe spații de cazare este Mamaia. Aceasta este și cea mai vizitată, fiind amplasată la nordul Municipiului Constanța, pe grindul (cordonul litoral) care separă Marea Neagră de Lacul Siutghiol. O particularitate a Mamaiei este dimensiunea plejei, lată de 250 metri, și lungă de 8 kilometri.

Mai la sud se găsesc stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud care sunt și orașe, satul și stațiunea Costinești care este considerată stațiunea tinerilor, apoi șirul celor șase stațiuni de la Comorova, anume Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus și Saturn, botezate, ca și planetele sistemului solar, după zeii romani.

În apropierea graniței cu Bulgaria sunt satele și stațiunile Doi Mai și Vama Veche.

Opțiunile de cazare, agrement și distracție sunt multiple și nu lipsesc nici monumentele istorice de mare însemnatate, ruine antice, biserici, mănăstiri, rezervații naturale unice în țară și în Europa, care întregesc pitorescul litoralului românesc și al întregii zone dobrogene.

Obiective turistice:

Mozaicul roman, Muzeul de arheologie Constanta, Muzeul Militar National, Muzeul Marinei Romane, Moscheea Constanta, Cheile Dobrogei , Teatrul Ovidiu, Farul Genovez din Constanta , statuia lui Ovidiu din Constanţa, Histria - cetatea grecilor de la Marea Neagra, Gînditorul de la Hamangia, Canalul Dunăre-Marea Neagră.

Aflati mai multe despre atractiile turistice din tara Romania

Romania
 Descriere despre "Tara "
Romania ....

Complex Turistic Anina***

Amplasare: in zona centrala statiunii Techirghiol, vis-a-vis de Manastirea Sf. Maria, la 2 minute de mers pe jos de Lacul Techirghiol si la 300 metri de Sanatoriul Balnear Techirghiol.

Curtea interioara va ofera posibilitatea sa va racoriti si sa va relaxati la umbra mestecenilor.

Structura cazare:
41 de camere (39 duble si 2 single) in Hotelul Anina 3* si 8 camere in Vila Anina 3*.

Dotari camere: aer conditionat, TV satelit, minibar, 2 paturi twin, baie cu dus, partial balcon.

Facilitati complex:
restaurant, bar, terasa, internet wireless, seif la receptie, parcare.
Fie ca serviti masa in interiorul restaurantului, fie ca va bucurati de umbra naturala a copacilor pe terasa, gazdele va asigura de o servire si o calitate deosebita a produselor.

Techirghiol, lacul cu nămolul minune !

 

Este situat pe tarmul Marii Negre, intre localitatile Techirghiol, Eforie Nord si Eforie Sud, fiind cel mai intins lac salin din Romania. Este un leac miraculos, pe care natura l-a lasat omului, fara sa ceara nimic in schimb, pentru ca acesta sa poata profita atat de calitatile tamaduitoare ale apei sarate, puternic mineralizate, cat si de cele ale “noroiului” sapropelic.

Techirghiolul, cunoscut ca și staţiune balneară din anul 1899, este scaldat in razele soarelui si mangaiat de aerul salin al statiunii: pe de o parte venind dinspre mare, pe de alta parte dinspre lac.


Lacul Techirghiol cu lungimea de 7.500 m, adâncimea de maximum 9 m și salinitatea de peste 90 g/l. El se deosebește fundamental de celelalte lacuri prin aspectele sale fizico-geografice cu toate că geneza este aceeași (liman fluvio-marin). Temperatura medie a apei este în general apropiată de cea a aerului.


Nămolul sapropelic de Techirghiol
se află sub formă sedimentată pe fundul lacului, în anumite zone ale acestuia pe o arie totală de aproximativ 98 ha, într-un strat cu o grosime de cca 0,6 m.
Nămolul negru (ca păcura), lucios, onctuos are un miros caracteristic și posedă proprietăți fizice care îl fac extrem de util în tratamentul diferitelor afecțiuni; el reprezintă un unicat din toate punctele de vedere. Nămolul este o substanță cu o compoziție chimică complexă, formată în urma unui proces biologic extrem de îndelungat (numit peloidogeneza) în condițiile specifice din lacul Techirghiol. Nămolul conține substanțe solide organice și anorganice, sub forma unor granule cu diametrul foarte mic, substanțe în forma coloidală organice și minerale, apa care provine din lac și în care sunt dizolvate o mulțime de substanțe și gaze. Nămolul se folosește încălzit pentru diverse proceduri: împachetări, cataplasme, tampoane vaginale și în amestec cu apa sărată din lac, pentru băi la cadă. Pe plaja amenajată pe malul lacului și amplasată chiar în fața Sanatoriului Balnear, nămolul încă se folosește, în sezonul cald, pentru oncțiuni.

Apa sărată
a lacului Techirghiol este puternic hipertonă, cu o concentrație de aproximativ 80g săruri minerale la litru, deoarece lacul Techirghiol este un fost golf maritim izolat de mare printr-o fâșie de nisip, ceea ce a condus în timp, la o puternică concentrare a sărurilor din apa de mare, în condițiile climatului arid al zonei. Apa lacului are o mineralizare totală de 52 g/l. Fiind atât de concentrată, apa nu se poate folosi simplă decât în cura externă, pentru băi, atât reci, cât și calde la bazin sau la cadă.

Stațiunea Techirghiol beneficiază de existența uneia dintre cele mai moderne baze de tratament fizio-terapeutic din Romania aflată în incinta Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol. Fiind dispusă pe doua niveluri, în baza de tratament se pot trata până la 800 pacienți și se pot realiza peste 2500 proceduri zilnic, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol oferind o paleta variată de tratamente (proceduri) terapeutice și spa.