Vacanta 2022 in Covasna Arcus Centrul Educational Arcus***

Vacanta 2022 in Covasna Arcus Centrul Educational Arcus***

Sejur pentru odihna, recreere si drumetii !

 

Pachet servicii: cazare 3-5 nopti cu demipensiune, Internet wireless, parcare.

Demipensiunea include micul dejun si cina.

Copii:
- 1 copil 0-5,99 ani gratuit in camera cu 2 adulti;
- 1 copil 6-11,99 ani achita 60 lei/zi cu pat suplimentar.

Supliment masa de pranz 35 lei/zi.


Oferta se poate personaliza si pentru un numar diferit de zile.

Tarifele nu sunt valabile in perioada Sarbatorilor si Evenimentelor.

Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 30 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.

Optional transport, transferuri.

de la 460 RON / persoana / 3 nopti
Ai nevoie de AJUTOR?

 021 330 05 06  /  021 794 58 58  /  0787 229 909

Tara Tara: Romania
Judet - Regiune Judet - Regiune: Covasna
Localitate - Statiune Localitate - Statiune: Arcus
Tip masa Tip masa: Demipensiune
Plecare Plecare: Oricand
Durata Durata: 3 nopti
TARIFE
PERIOADA
MASA
CAMERA
TARIF TOTAL
03.01-20.12.2022, sejur 5 nopti
Demipensiune
1 persoana
960 lei
Rezerva
03.01-20.12.2022, sejur 5 nopti
Demipensiune
2 persoane
1.540 lei
Rezerva
03.01-20.12.2022, sejur 3 nopti
Demipensiune
1 persoana
580 lei
Rezerva
03.01-20.12.2022, sejur 3 nopti
Demipensiune
2 persoane
920 lei
Rezerva

Vacanta 2022 in Covasna Arcus Centrul Educational Arcus***

Sejur pentru odihna, recreere si drumetii !

 

Pachet servicii: cazare 3-5 nopti cu demipensiune, Internet wireless, parcare.

Demipensiunea include micul dejun si cina.

Copii:
- 1 copil 0-5,99 ani gratuit in camera cu 2 adulti;
- 1 copil 6-11,99 ani achita 60 lei/zi cu pat suplimentar.

Supliment masa de pranz 35 lei/zi.


Oferta se poate personaliza si pentru un numar diferit de zile.

Tarifele nu sunt valabile in perioada Sarbatorilor si Evenimentelor.

Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 30 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.

Optional transport, transferuri.


Aflati mai multe despre atractiile turistice din localitatea - statiunea Arcus

Down
 Comuna Arcus este situata in partea centrala a judetului Covasna fiind delimitata la Est de raul Olt, la Sud de Municipiul Sfintu Gheorghe, la Vest de creasta muntilor Baraolt, la Nord de comuna Valea Crisului.

Satul Arcus este resedinta de comuna, compus dintr-un singur sat.

Conform datelor din arhive, din registrele vechi rezulta ca acest sat exista inca din anul 1332.

Satul Arcus se situeaza intr-o vale formata din unirea a doua parauri, Gelye si Arkos, de unde vine si numele satului Arcus. Exista separat satul Bedohaza dincolo de Olt si satul Pincehely, care in timpul atacurilor efetuate de tatari s-au unit formand satul Arkos. Astfel cum rezulta din anumite registre, in anul 1567 este folosit numai numele satului Arkos cu 50 de case numerotate, celelalte doua sate nefiind amintite.

Se poate spune ca satul Arcus este ca un tablou pitoresc, care se datoreaza si castelului baronului Szentkereszti Zsigmond, acesta avand o gradina foarte frumoasa.

Daca mergem pe malul paraului Arkos ajungem la o vale foarte frumoasa, lunga pana la despartirea muntilor Sepsi si Milosvaszek. Aici erau mori simple, dupa care valea se desparte in 3 parti: Arnye, Egeveszze, Sugopatak. Intre ultimele se inalta promotoriul Varhely. Aproape de aici se afla culmea Bonyha. Cetatea situata aici era un loc de aparare a oamenilor din satul Arcus.

In anul 1567 avea 30 gospodarii, in 1614 erau 109 si in 1703 avea deja 143 gospodarii. In 1786 in cele 86 case locuiau 441 locuitori, in 1829 avea 720 locuitori, in 1850 erau 1435 locuitori si in 1880 traiau in sat 1544 cetateni.

Sursa: site-ul primariei Arcus

Aflati mai multe despre atractiile turistice din judetul - regiunea Covasna

Covasna

Judeţul Covasna se află aproape în centrul României, în partea interioară a arcului Carpaţilor Orientali. Judeţele vecine sunt: Bacău, Vrancea, Buzău, Braşov şi Harghita.

Suprafaţa totală a judeţului este de 3710 km2, cuprinsă între altitudinile de 468 m lângă Augustin, respectiv 1777 m pe vârful Lăcăuţi, în Munţii Vrancei.

Teritoriul judeţului cuprinde trei compartimente: unul extern, înalt, cu altitudini de peste 1500 m în Munţii Harghita, Nemirei, Vrancei şi Buzăului, al doilea central alcătuit din depresiunile Sfîntu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Baraolt – prelungirile nordice ale depresiunii Braşovului, şi al treilea, intern, cu rare vârfuri peste 1100 m altitudine (în Munţii Perşani, Baraolt şi Bodoc).

Poziţia geografică a judeţului şi particularităţile suprafeţei subiacente creează premisele unui topoclimat specific de depresiune intramontană, cu nuanţe excesive, caracterizat prin frecvente şi intense inversiuni termice, temperaturi minime foarte scăzute şi o circulaţie a aerului diminuată. Temperatura medie anuală a aerului oscilează între 7,1 şi 7,6 oC.

Caracteristice, îndeosebi pentru sezonul rece, sunt frecvenţa şi intensitatea mare a inversiunilor termice. Prezenţa lor poate explica de ce temperatura medie din luna ianuarie este egală sau chiar mai scăzută pe fundul depresiunii, decât pe înălţimile de peste 1000 m din jur.

Varietatea formaţiunilor geologice care intră în alcătuirea teritoriului judeţului permite acumularea unor cantităţi importante de ape subterane. Stratele acvifere din depozitele pliocene sau cuaternare de pe câmpurile Oltului, Râului Negru şi afluenţilor acestora, precum şi cele de la baza deluviilor, cu dezvoltare mare în prispa piemontană, sunt calitativ corespunzătoare, constituind o resursă importantă pentru alimentarea cu apă a regiunii. Apele subterane cantonate în stratele acvifere au debite până la 5–6 l/s.

Izvoarele minerale sunt o caracteristică remarcabilă a regiunii. Concentrarea cea mai semnificativă a acestora se află în jurul oraşului Covasna ( izvoare cu ape predominant carbogazoase, bicarbonatate, sodice). La contactul munţilor cu depresiunea, pe Valea Oltului şi în bazinul Râului Negru, izvoarele minerale au o compoziţie carbogazoasă, clorosodică, calcică.La nivelul judeţului sunt peste 600 izvoare de apă minerală, din care câteva îmbuteliate, cele mai cunoscute fiind: Biborţeni, Bodoc, Vâlcele.

Ca urmare a condiţiilor naturale, precum şi a organizării spaţiului, judeţul Covasna are numeroase puncte şi zone de atracţie pentru turişti.

Sfântu Gheorghe este reședința județului Covasna, iar în perioada 2013-2016, Capitala Culturală a Ținutului Secuiesc. Istoria orașului și a regiunii se îmbină cu istoria grănicerilor secui și cu evenimentele revoluției din 1848–1849. În oraș sunt peste zece clădiri realizate după proiectele renumitului arhitect Kós Károly (1883–1977). Dintre acestea, cea mai importantă este ansamblul de clădiri al Muzeului Național Secuiesc. Oraşul găzduiește anual, timp de o săptămână, evenimentul de mare amploare, Zilele Sfântu Gheorghe. În săptămâna în care este prăznuit Sfântul Gheorghe (24 aprilie), pe lângă marele târg, numeroase evenimente culturale, sportive și distractive atrag un public tot mai mare.

Oraşul Covasna, situat la 35 km est de Sf. Gheorghe, supranumit şi oraşul celor 1000 de izvoare minerale, este o staţiune balneo-climaterică de rang internaţional, în special pentru tratarea afecţiunilor cardio-vasculare. În centrul oraşului se află renumita Balta Dracului, o emanaţie de gaz carbonic şi noroi, iar în apropiere, în Valea Zânelor, se aflăPlanul Înclinat, o relicvă de la sfârşitul secolului al XIX-lea, din păcate distrus la vijelia din noiembrie 1995.

Staţiunea Bálványos, situată în masivul Puciosul, la 31 km de Tg. Secuiesc, este renumită pentru apele minerale, climatul plăcut şi două fenomene postvulcanice: Peştera de Sulf şi Cimitirul Păsărilor.

La limita judeţului Covasna, cu judeţul Harghita, se află lacul în crater vulcanic, Sf. Ana, de o rară frumuseţe şi Tinovul Mohoş, un crater înmlăştinit care deţine rarităţi floristice, precum roua cerului- o plantă carnivoră, sau mesteacănul pitic, specii specifice tundrei.

 

În Munţii Baraolt, sau la poalele acestora se găsesc staţiuni balneo-climaterice de interes local, cu ape minerale carbo-gazoase şi magneziene de mare valoare, precum: Ozunca-băi, lângă Baţanii Mici, Malnaş-băi, la 19 km nord de Sf. Gheorghe, Şugaş-băi, la 9 km de Sf. Gheorghe şi Vâlcele, la 10 km vest de oraş.

În mijlocul depresiunii, la 12 km de Sf. Gheorghe, pe malul stâng al Râului Negru, se află rezervaţia naturală Mestecănişul de la Reci, unde sunt ocrotite elemente de floră şi faună rare: roua cerului, nufărul, mesteacănul, raţa sălbatică, cerbul lopătar, broasca de nisip.

Cheile Vârghişului, situate la nord de oraşul Baraolt, prezintă un relief spectaculos, săpat în calcare de Pârâul Vârghiş, cu numeroase grote şi peşteri, elemente de floră rară: laleaua pestriţă şi narcisele sălbatice.

Sursa:Site-ul Consiliului Judetean Covasna

Aflati mai multe despre atractiile turistice din tara Romania

Romania
 Descriere despre "Tara "
Romania ....

Education Center Arcuș situat în județul Covasna, in Arcuș, în maghiară Árkos, o comună mică, foarte frumoasă, la 5 km de municipiul Sfântu Gheorghe. 

Centrul Educational este alcătuit din 2 clădiri, din care în clădirea A sunt camerele pentru oaspeți, iar în clădirea B, la parter sala de mese cu o capacitate de 80 de persoane, la etajul I, un mic restaurant cu o capacitate de 35 de persoane.

Cele 34 de camere cu paturi duble sunt situate la parter, etajul 1 și etajul 2.

La parterul clădirii de află recepția, un hol de primire şi o sală de conferință cu o capacitate de 60 de locuri.

Camere: baie proprie, uscator de par, TV LCD cablu, Internet wireless, masa de lucru, minibar, senzor de fum, Internet wireless, siste electronic de inchidere a usilor.

Vis-à-vis de clădirea cu spațiile de cazare se găsește un teren de tenis prevăzut cu gazon artificial și nocturnă iar lateral se află o parcare pentru 40 de autoturisme.

Restaurantul Education Center din Arcuș își așteaptă oaspeții în parcul frumos amenajat și întreținut, într-o clădire separată și cu o terasă de vară. Micul dejun inclus în prețul cazării este servit în regim de tip bufet suedez iar prânzul și cina sunt servite à la carte.

Restaurantul este prevăzut cu două săli: o sală la parter cu o capacitate de 70-80 de locuri, respectiv, la etaj, o a doua sală cu o capacitate de 30-40 de locuri. În timpul verii, pentru 40-50 persoane, terasa acoperită oferă posibilitatea de a servi masa la aer liber.

Pentru desfășurarea evenimentelor în aer liber, este disponibil un cort de evenimente de 54 de metri pătrați. Fiind expus în parc, este o locație captivantă, din primăvară până în toamnă, pentru diverse tipuri de evenimente.

Sala de conferințe este locația ideală pentru evenimente corporate, aflata în clădirea principală, la parter.

Sala, climatizată, este ideală pentru prezentări, teambuilding-uri, discuții de grup și recepții, fiind dotata cu videoproiector, flipchart, sistem de sunet, Internet wireless.