Vacanta pe plaiurile razesilor Trifesti Iasi Hotel la Domenii****

Vacanta pe plaiurile razesilor Trifesti Iasi Hotel la Domenii****

Sejur pentru odihna, relaxare si drumetii !

 

Tarifele includ: cazare 1 noapte cu mic dejun, Internet wireless, parcare, taxa locala.

AP = Apartament.


Optional masa:
Dejun: ciorbă, fel principal cu garnitură şi salată, desert, apă plată/minerală, vinul casei 200 ml: 80 lei/persoana.
Cină: fel principal, desert, apă plată/minerală, vinul casei 200 ml: 60 lei/persoana.

Tarifele nu sunt valabile in perioada Sarbatorilor si Evenimentelor.


Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 30 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.


Optional transport, transferuri.

 

de la 110 RON / persoana / 1 noapte
Ai nevoie de AJUTOR?

 021 330 05 06  /  021 794 58 58  /  0787 229 909

Tara Tara: Romania
Judet - Regiune Judet - Regiune: Iasi
Localitate - Statiune Localitate - Statiune: Trifesti
Tip masa Tip masa: Mic dejun
Plecare Plecare: Oricand
Durata Durata: 1 noapte
TARIFE
PERIOADA
MASA
CAMERA
TARIF TOTAL
01.04-20.12.2022
Mic dejun
1 persoana
170 lei
Rezerva
01.04-20.12.2022
Mic dejun
2 persoane
220 lei
Rezerva
01.04-20.12.2022
Mic dejun
2 persoane
AP: 350 lei
Rezerva

Vacanta pe plaiurile razesilor Trifesti Iasi Hotel la Domenii****

Sejur pentru odihna, relaxare si drumetii !

 

Tarifele includ: cazare 1 noapte cu mic dejun, Internet wireless, parcare, taxa locala.

AP = Apartament.


Optional masa:
Dejun: ciorbă, fel principal cu garnitură şi salată, desert, apă plată/minerală, vinul casei 200 ml: 80 lei/persoana.
Cină: fel principal, desert, apă plată/minerală, vinul casei 200 ml: 60 lei/persoana.

Tarifele nu sunt valabile in perioada Sarbatorilor si Evenimentelor.


Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 30 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita cel tarziu cu 10 zile inaintea inceperii sejurului.


Optional transport, transferuri.

 


Aflati mai multe despre atractiile turistice din localitatea - statiunea Trifesti

Down

Comuna Trifesti este amplasata in Judetul Iasi si are in componenta sa 4 sate: Trifesti, Hermeziu, Vladormira si Zaboloteni.

Centrul de comuna este satul Trifesti. Atat aici, cat si in celelalte sate functioneaza gradinite, scoli cu clase de invatamant primar si gimnazial si biserici ortodoxe. Pe langa acestea, exista si un dispensar uman, un notariat, o farmacie, o posta si o sectie de politie. Suprafata comunei este de 9.500 ha.

Comuna Trifesti este atestata documentar din anul 1772, cand apartinea Ocolului Tuna.

Supusa periodic impartirilor administrativ-teritoriale, comuna s-a numit: Hermeziu intre anii 1871-1889, 1892-1928, 1939-1945, 1940-1945, Trifestii lui Paun sau Lesitii din Trifesti Intre anii 1803-1871; Trifestii din plasa Turia, intre anii 1932-1939. Ea cuprindea satele: Damachi, Trifesti, Zaboloteni si Bditeni (inclus intre anii 1934-1939); intre anii 1929-1939 apartinea comunei Bivolari.

Toponimicul Trifesti provine de la Trif inseamna „cei trei frati lvascu Ion, Gheorghe lordache, care au stapanit mosia Trifesti inainte de 1864”. Numele satului ar putea proveni si de la Trifan, proprietarul satului Sendreni sau de la Trifu — numele proprietarului mosiei Stefanesti.

Satul este atestat documentar la 5 iunie 1624. Cea mai veche mentiune a toponimicului o gasim in 1539, cand domnitorul Stefan Lacusta intareste si delimiteaza proprietatile manastirii Homor care “ajung pana Ia vadul Trifestilor si pana la Prutet”.

Ca sa ajungi in satul Trifesti, situat pe o terasa joasa a raului Prut, mergi pe drumul national 24 C, pornind din orasul Iasi spre Stefanesti. Dupa ce parcurgi 36 km, dai de o rascruce de drumuri numita Petris. Pe Dealul Pietrosul au fost gasite doua morminte sarmatice cu vase obiecte de podoaba datate din secolele II–IV e.n.

In dreapta soselei serpuieste un drum de tara, prin sesul plin de saraturi, pana in vadul Prutului. Padurea Balalauca, din partea dreapta a drumului, a fost defrisata in anul 1975. Aceste terenuri (saraturile, padurea, o parte din terenul arabil al satului Balteni), au fost proprietatea Ellei Negruzzi. Pe partea stanga a soselei drumul urca dealul Mosanca si se indreapta spre satul Radeni. Continuand drumul pe soseaua asfaltata, in fata, la circa 3 km se contureaza satul Trifesti.

Padurea si terenul arabil de pe platoul din stanga, numit Dealul Morii, versant al dealului Mosanca, au apartinut lui Nicusor Miclescu, cumnatul generalului Mihai Negruzzi.

Vatra satului Trifesti incepe de la Complexul zootehnic, de pe partea stanga si se intinde de-a lungul soselei, pana Ia paraul Canoasa, lezatura si garla Huc, pe partea dreapta.

Dealul Curtii isi are numele de Ia conacul ce a apartinut boierului N. Stroici in care functioneaza in prezent dispensarul uman si sediul unei asociatiei agricole.

Curtea boiereasca din secolul al XV-lea si cimitirul feudal din secolul al XIV-Iea (in care se afla si un mormant dublu de incineratie, timpuriu), “permit datarea existentei satului cu cel putin trei secole inainte, fata de prima atestare documentara” din anul 1624.

Satul Zaboloteni, al carui toponimici deriva din slavul ZA (peste) si BOLOTO (balta), ceea ce inseamna peste balta, sau tracodacicul balta. Intrucat limitele mosiei Zaboloteni erau la garla Huc, presupunem ca aceasta ar fi balta la care face referinta documentul.

 

Situat la nord de satul Trifesti, la circa 2 km de acesta, pe o terasa joasa a raului Prut, satul Zaboloteni se intinde de la sosea pana la rau.

Prima mentiune despre existenta acestui sat este din anul 1621, cand apar ca martori, pentru un cal cazut, Barna de Zaboloteni, Nichifor Machedun, pitar de Zaboloteni si Gavril Ciurlic de Zaboloteni. Prima ates¬tare documentara a satului este la data de 6 noiembrie 1623. Un alt document care atesta existenta satului dateaza din anul 1772.

Hermeziu a fost comuna Intre anii 1864-1950, cu unele intreruperi si facea parte din plasa Turia.

In anul 1864 comuna era formata din satele Balteni, Hermeziu, Stangaceni, Trifestii-Vechi, Unghiul lui Par si Vladomira. In anul 1871 se adauga Targul Grigoreni, Trifestii Jul Patin, Zabolotenii Fotei, Zabolotenii Sturzoaei si Vladomira.

In anul 1950, satul de resedinta al comunei a devenit Trifesti, care avea comunicatia mai avantajoasa cu restul satelor si cu resedinta de judet la Iasi. De la aceasta data comuna se va numi Trifesti, in loc de Hermeziu.

Satul Hermeziu (Trifestii-Vechi) este pomenit in Uricul lui Stefan Lacusta din 30 Noiembrie 1539, dat satului Trifestii Vechi.

Hermeziu provine de la proprietara mosiei Sofia Hermeziu, mama scriitorului Costache Negruzzi, fiica lui lordachi si Catrina Hermeziu, proprietarii mosiei Trifestii-Vechi.

In anul 1957 numele Hermeziu a fost abuziv schimbat in Lunca Prutului. Urme de locuire din epoca straveche nu s-au gasit, poate pentru ca aseza¬rea este in zona inundabila. Toate marturiile arheologice referitoare la aces sat sunt doar din epoca medievala.

Ca sa ajungi in satul Lunca-Prutului, poti merge 4 km pe drumul de la Petris, spre dreapta, sau 5 km spre sud-est pe soseaua pietruita, Tri¬festi – Lunca Prutului, care pleaca de Ia politie, traverseaza paraul Canoas si, de la Podul cel Mare, coteste spre est pana la raul Prut.

Pe partea dreapta se afla cimitirul satului cu piatra funerara din anul 1871 care atesta vechea denumire a satului si necesita o grabnica recondi¬tionare. Mai departe, se afla domeniul Negruzzi, cu parcul, grajdurile, conacul, scoala, biserica, casele generalului Mihai Negruzzi.

Scoala, in aceeasi curte cu Primaria, a fost construita in 1904 si a primit, in anul 1928, numele academicianului lacob Negruzzi, ctitorul acesteia. In fata scolii, ridicat din initiativa obstei, strajuie monumentul eroilor primul razboi mondial. Doi brazi frumosi,saditi de doamna Eleonora Bejenaru in anul 1919, isi unesc ramurile deasupra monumentului de parca ar vrea sa spuna “tineri si i frumosi ca brazii erau cei care s-au jertfit”.

Langa scoala se inalta biserica, ctitorita in anul 1839, de spatarul C. Negruzzi. In curte sunt mormintele scriitorului si fiilor sai, George si Leon, monumentul eroilor cazuti in cel de-al doilea razboi mondial si Fantana eroilor inconjurata de lilieci si cununita.

Satul Vladomira este amplasat la circa 8 km de satul Trifesti, intr-un cot al Prutului, in partea de sud-est a satului Lunca Prutului, la cca 3 km de acesta. Toponimicul sau provine de la numele unui pescar. Uricariul din 12 martie 1649 mentioneaza: “Vasile Lupu intareste satul Vladomira cu uric de la Eremia Movila” ceea ce dovedeste ca satul exista inainte de 1649.

De localitatea Vladomira este legat si numele Cornu lui Sas, loc cu rezonanta istorica, cunoscut astazi sub denumirea “La Razesi”, pentru ca aici era limita mosiei razesilor din Perieni (Probota).

Relieful comunei Trifesti este integrat in Podisul Moldovenesc, subunitatea Campia Moldovei si se remarca printr-un pronuntat character sculptural si de acumulare.

Relieful sculptural, reprezentat de interfluviul Prut-Jijia, la nord de Roscani, este fragmentat de terasele vailor Cerchejoaia si Frasin. Pe acest interfluviu este localizat Drumul Furiilor, ce trece peste dealul Turia, prin vestul satelor Roscani si Pauleni.

Pe teritoriul comunei Trifesti se gasesc raul Prut si Paraiele Frasin, Roscani, Pauleni, Cerchejoaia, Culicea, Canoasa, iazurile si lacurile naturale (Durducul si Bulhacul Armencii), baltile si garlele (Huc, Balta Stejarului, Bahna lui Voda, Garla Tiganului, Garla Ungureanu, Canoasa. Toate acestea erau brate de scurgere si alimentare ale Prutului, rezervoare de peste cu un volum mic de apa.

Cadrul istoric si arhitectural deosebit al comunei Trifesti ofera conditii optime pentru dezvoltare atat in ceea ce priveste turismul cultural-istoric si religios, cat si turismul de recreere si odihna. Mai mult decat atat, in aceasta zona se practica si turismul de eveniment ce atrage anual in jur de 4000 de turisti.

Conacul familiei Negruzzi dateaza din perioada anilor 1807 – 1810, apartinand mai intai lui Dinu Negrut (tatal scriitorului Costache Negruzzi, care la casatoria sa cu Sofia Hermeziu a primit ca zestre mosia Trifestii Vechi (localitate care ulterior s-a numit Hermeziu, din 1967 Lunca Prut si din 1996 a revenit la denumirea de Hermeziu).

In Casa memorială Costache Negruzzi s-au nascut si au trait mai multe personalitati marcante ale istoriei romanesti si anume: Constantin (Costache) Negruzzi (1808-1868) – scriitor, membru al Academiei Romane, Leon C. Negruzzi (1840-1890) – scriitor junimist, fost prefect al judetului Iasi, Iacob C. Negruzzi (1842-1932) – scriitor, presedinte si vicepresedinte al Academiei Romane, Mihai L. Negruzzi (1873-1958) – general, memorialist, scriitor, fost primar de Iasi, Ella L. Negruzzi (1876-1949) – prima femeie avocat din Romania, nascuta la Hermeziu, Leon M. Negruzzi (1899-1987) – scriitor de limba franceza si traducator in limba franceza a numeroase pagini de literatura romana.

In conacul familiei Negruzzi au poposit ca oaspeti in decursul timpului domnitorii Mihail Sturdza si Alexandru Ioan Cuza, scriitorii Vasile Alecsandri, Mihail Kogalniceanu si Petre P. Carp, majoritatea scriitorilor junimisti si reputati actoriai Teatrului National din Iasi, muzicieni ca Eduard Caudella, in prezenta caruia cei doi frati, Leon si Iacob, cantau la pian si la flaut.

Biserica Hermeziu, unde este inmormantat scriitorul Costache Negruzzi, purtatoare a hramului “Sf. Imparati Constantin si Elena” a fost construita in 1839 de catre Spatarul Costache Negruzzi.

Biserica este construita in stilul clasicismului avand forma bazilicala de nava cu absida altarului semicirculara. In partea de vest are un exanortex inchis sustinut de sase coloane cilindrice. Altarul este despartit de naos printr-o arcada aflata deasupra catapetesmei. Naosul si pronaosul formeaza o singura nava, cu plafonul drept si cu un cafas in partea de apus a naosului prin care se accede in clopotnita. Pe plafonul altarului este pictat icoana Domnului Savaot, iar in naos icoana mantuitorului Hristos si a celor patru Evanghelisti. Pictura este executat in ulei, in stil neobizantin.

 

De o importanta deosebita sunt si pietrele funerare ale scriitorului si ctitorului Constantin Negruzzi, Leon Negruzzi, Gh. C. Negruzzi si Ana Sturdza.

Prutul este un rau cu o lungime de 953 de kilometri, ce izvoraste in apropierea muntelui Hoverla din Carpatii Padurosi din Ucraina, de unde curge spre est, mare parte din curs fiind apoi pe directia sud-est. Se varsa in Dunare langa Reni, la est de orasul Galati. Formeaza granita intre Romania si Republica Moldova.

Carpinita (Carpinus orientalis) este un arbust indigen ce rar depaseste 5 metri, asemanator cu carpenul, dar de dimensiuni mult mai mici.

In Trifesti carpinita a fost identificata in anul 1957 de N. Donita in nordul masivului forestier Roscani, atat pe platoul si pe coasta de S-E a dealului Roscani cat si la baza versantului opus, la altitudinea de 177 metri si o inclinare a plantelor ce variaza intre 25 si 40 de grade.

Sursa: site-ul Primariei Trifesti

Aflati mai multe despre atractiile turistice din judetul - regiunea Iasi

Iasi

Judetul Iasi este situat in partea de nord - est a Romaniei si central - estica a Moldovei, intre paralelele 46°50' si 47°36' latitudine nordica si intre meridianele 26°33' si 28°07' longitudine estica.

Din punct de vedere administrativ, judetul Iasi are in componenta sa 2 municipii (Iasi, Pascani), 3 orase (Targu Frumos, Harlau, Podu Iloaiei) , 93 comune si 418 sate.

Municipiul Iasi, resedinta de judetului reprezinta un punct de interes economic si cultural atat pentru regiunea Nord Est cat si pentru Romania.

Acces rutier. Judetul Iasi este strabatut de importante rute: E 85: Ternopol (Ucraina) - Bacau - Bucuresti - Veliko Tarnovo (Bulgaria); E 583: Roman (E85) - Iasi - Balti (Republica Moldova); DN 24: Tisita - Tecuci - Barlad - Vaslui - Iasi - Sculeni (granita cu Republica Moldova); DN 28: Sabaoani - Iasi - Albita (granita cu Republica Moldova).

Acces Feroviar. Judetul Iasi este traversat de magistrala 600 (Faurei - Tecuci - Barlad - Crasna - Vaslui - Iasi - Ungheni) si 606 (Iasi - Targu Frumos - Pascani) a companiei nationale Caile Ferate Romane. Municipiile Iasi si Pascani reprezinta importante noduri feroviare pentru regiunea Nord Est, asigurand legaturi cu celelalte centre urbane din regiune si din afara ei.

Acces aerian. La aproximativ 8 km de centrul municipiului Iasi se afla Aeroportul International Iasi ce realizeaza curse aeriene catre si dinspre: Timisoara, Bucuresti, Viena si Budapesta. in prezent, aeroportul este in faza de modernizare si extindere, cursele aeriene fiind active.

Teritoriul zonei se incadreaza intr-un climat de tip temperat-continental, de nuanta mai excesiva in zona colinara si mai moderata in zona de podis, caracterizat prin diferentieri ale elementelor climatologice atat in timp cat si in spatiu.

Judetul Iasi se bucura de un numar impresionant de atractii turistice si se remarca prin:

Cea mai veche biserica din Moldova care a avut pictura exterioara - Biserica Sf. Gheorghe Harlau;

Cel mai vechi lacas de cult din Iasi - Biserica "Sf. Nicolae Domnesc", ctitorita de Stefan cel Mare intre anii 1491 – 1492;

Cea mai veche dintre casele de rugaciune evreiesti din Romania - Sinagoga Mare;

Cea mai mare biserica armeana din Romania, cu o vechime de peste 600 ani - Biserica Armeana;

Primul muzeu memorial de literatura din Romania - Muzeul "Ion Creanga" (Bojdeuca);

Primul spectacol de teatru in limba romana, organizat de carturarul Gh. Asachi la Iasi Teatrului National din Iasi;

Prima tiparnita din Moldova, in perioada lui Vasile Lupu si a lui Varlaam - Biserica "Trei Ierarhi";

Cel mai vechi monument din Romania: Monumentul Legilor Constitutionale cunoscut ca Obeliscul cu lei realizat de Mihail Singurov, in 1834, dupa un proiect al lui Gh. Asachi - Parc Copou;

Prima Gradina Botanica din Romania - infiintata la Iasi, in anul 1856 de catre medicul si naturalistul Anastasie Fatu;

Prima piesa de teatru in limba romana s-a jucat in 1817 in salonul Casei Bals, astazi Filarmonica Moldova;

Primul monument in piatra din Iasi - crucea lui Ferentz;

Cea mai veche institutie de invatamant superior din Romania - Universitatea ``Alexandru Ioan Cuza`` (1860);

Ultima ctitorie a lui Stefan cel Mare - Manastirea Dobrovat din comuna Dobrovat.

Sursa: Site-ul Consiliului Judetean Iasi

Aflati mai multe despre atractiile turistice din tara Romania

Romania
 Descriere despre "Tara "
Romania ....

Domeniile Lungu reprezinta un complex de activități: agricultură, viticultură, pomicultură, zootehnie, turism. Celor aproape 2000 de hectare li se asigură randamente și o productivitate pe măsura puternicei baze tehnice alcătuite din tractoare, combine, mașini, instalații pentru irigat - toate achiziționate la

nivelul ultimelor realizări în domeniu.

 

Cu o amplasare privilegiată, înconjurat de vii, lacuri şi livezi, în interiorul Domeniilor Lungu pe DN 24C, la 40 de km. de Iaşi şi la 80 de km. de Botoşani, hotelul La Domenii vă asigură tot confortul pentru odihnă şi relaxare.

 

Hotelul La Domenii**** dispune de 19 camere duble şi 5 apartamente, capacitate maximă 48 de locuri, restaurant propriu, sală de conferinţe capacitate 60-80 locuri dotata corespunzator, parcare proprie capacitate 25 autoturisme, terasă de vară pe pontonul special amenajat.

 

Dispusă pe două niveluri, parter, etaj și mansardă, clădirea cu tot ce conține și oferă se prezintă la parametri de calitate și confort al unui hotel de patru stele. Hotelul este amplasat la 150-200 m de cele două iazuri ale Domeniilor Lungu și este înconjurat de vii.

 

Mobilierul, în totalitatea lui, este din lemn masiv croit și executat impecabil, conferind fiecărei camere o notă de eleganță și rafinament. În ansamblul lui, hotelul oferă condiții excepționale pentru cupluri dornice să evadeze din atmosfera apăsătoare a aglomerațiilor urbane și este ideală pentru familii cu copii, datorită mediului și spațiilor generoase în care aceştia pot să se manifeste.

 

Camerele single și duble includ mobilier de lemn masiv, dotate cu paturi de 1-2 persoane, pe saltele din poliuretan fără arcuri și dispun de condiții excepționale de cazare la cele mai înalte standarde de confort și dotări moderne: aer condiționat, uscător păr, halat de baie, TV LCD cablu, Internet wireless, telefon, minibar, băi proprii cu cabină spațioasă de duș și balcoane generoase de 24 mp care completează confortul dorit în fiecare cameră.

 

Apartamentul are suprafață mai mare, putând găzdui până la 4-5 persoane. Cuprinde un dormitor și o cameră de relaxare cu canapele îmbrăcate în piele, ce se pot transforma ușor într-un alt spațiu de dormit.

 

Apartament Prezident, prin mărimea acestuia și dotările sale ce pot satisface orice dorințe, răspunde celor mai înalte pretenții.

 

Lobby include un spațiu generos și ospitalier, dotat cu canapele îmbrăcate în piele, dispuse în așa fel încât să asigure intimitatea discuțiilor și condiții propice de socializare.

 

Sala conferinte are o capacitate corespunzătoare de locuri și este prevăzută cu sistem de proiecție performant, smart bord, 2 monitoare conectate la laptop, acces Internet wireless.

 

Restaurantul hotelului are o capacitate de 40 de locuri, iar bucătăria beneficiază de o aparatură ultra modernă. Aici sunt folosite, preparate și servite în exclusivitate numai produse obținute în cadrul fermei proprii. Astfel, vizitatorii se vor delecta cu brânzeturi tradiționale apetisante, produse de carmagerie, savuroase legume și fructe.

 

Vizitatorii beneficiază de liniște și au acces la diferite posibilități de recreere. În funcție de sezon oaspeții pot asista la lucrările agricole specifice și au posibilitatea să întreprindă drumeții în natură, inclusiv de-a lungul malului raului Prut.

De asemenea, iazul situat lângă hotel poate fi străbătut cu mici ambarcațiuni, iar pentru cei interesați se

organizează partide de pescuit sportiv.

 

Ferma de animale sta la dispozitia oaspetilor pentru o experienta inedita, sute de miei și iezi fătaţi doar de câteva zile sau câteva săptămâni, aproape o mie de oi și capre din ferma de pe meleagurile Trifeștilor, plăcerea unei degustări cu urdă și caș proaspete și calitate, o sumă impresionantă de animale și păsări care, astăzi se numără cu miile, 40 de struți, păuni, păsări pentru colecție de rase, porumbei, iepuri și multe altele.

 

În crama fermei pot fi degustate vinuri de o calitate deosebită, atât din soiuri tradiționale cât și din cele mai puțin cunoscute pe piața locală. În cadrul degustărilor organizate, beneficiarii vor fi asistați de specialiști în domeniu, care îi vor introduce în tainele nobilei arte a producerii vinului.

 

Livada ce se intinde pe 40 hectare și deliciile pe care le oferă, se prezintă ca o paletă de fructe oferite consumatorilor pe întreaga durată a sezonului cald și nu numai. Soiurile cultivate sunt rodul cercetărilor făcute în domeniu, pentru a veni în întâmpinarea cerințelor unei piețe aflate în continuă lărgire, precum și provocărilor impuse de o concurență mai acerbă.

Cireșele se disting prin mărimea sferei lor cărnoase, dar și prin calitățile gustative răspunzând celor mai rafinate exigenţe. Vișinile, deși produse pe aproape tot cuprinsul țării, ni se oferă aici ca un fruct dulce - acrișor, apetisant, a cărui notă proprie este marcată de specificitatea zonei.

Caisele, poate cele mai delicioase, se impun nu numai prin galben - auriul lor, dar mai ales prin aroma și dulceața lor cuceritoare. Prunele, din câteva varietăți diferite, se impun prin vigoarea și parfumul lor inconfundabil. Merele încântă deopotrivă privirea, simțului olfactiv și preferințele gustoase.

 

În zona localității Trifești întâlnim siturile arheologice ”dealul Curții”, unde au fost descoperite fragmente

ceramice din cultura Cucuteni B, din feudalismul timpuriu și din sec. XII-XIII, XIV-XV și XVI-XVII și

“la Curte”, cu peste 60 de morminte de înhumație și incinerație și fragmente ceramice cucuteniene.

 

Casa memorială Costache Negruzzi de la Hermeziu a fost inaugurată la 7 octombrie 1995 și cuprinde cinci săli de expoziție, precum și un spațiu multifuncțional în care se organizează diverse manifestări.