HOME > CIRCUITE > ROMANIA

Ziua Copilului in Tinutul Vulcanilor

 Excursie Ziua Copilului in Tinutul Vulcanilor 29 - 31 Mai 2021

 PRET: 570 lei/persoana

Ținutul Vulcanilor, o lume de poveste pentru toate vârstele !

 

Program excursie:

Ziua 1, Vulcanul Racos & Cetatea Cavalerilor Teutoni:
- plecare din Bucuresti in data de 29 Mai 2021 la ora 06.15 din Dealul Mitropoliei;
- drumetie in Complexul Geologic Racoș;
- vizitarea Cetatii Feldioara - Marienburg;
- cazare la Complex Cetate Vila Transilvania 3 stele din Balvanyos;
- seara cina la restaurantul complexului.

Ziua 2, Lacul Vulcanic Sfanta Ana & Tinovul Mohos & Parc de Aventura:
- mic dejun la restaurantul complexului;
- plecare de la cabana la ora 09.15;
- drumetie in Rezervaţia Naturală Sfânta Ana & Tinovul Mohoş;
- distractie la inaltime pentru toata familia in Parcul de Aventura Balvanyos;
- seara cina la restaurantul complexului.

Ziua 3, Cetatea Balvanyos & Turta Dulce & Papusi:
- mic dejun la restaurantul complexului;
- drumetie la Cetatea Balvanyos incepand cu ora 09.00;
- check out pana la 11.45;
- pranz la restaurantul complexului in intervalul 12.00 -13.00;
- plecare de la complex spre Bucuresti la ora 13.15;
- workshop de decorare turtă dulce in Târgu Secuiesc;
- vizitarea Muzeului Păpușilor Galeria Olga;
- sosire in Bucuresti in data de 31 Mai 2021 in jurul orei 20.30.

Traseul prin Complexul Geologic Racos durează aproximativ 3 ore si are grad de dificultate ușor.
Traseul prin Rezervaţia Naturală Sfânta Ana-Tinovul Mohoş durează aproximativ 3 ore si are grad de dificultate ușor spre mediu.
Traseul pana la Cetatea Balvanyos durează aproximativ 2 ore si are grad de dificultate ușor spre mediu.

Echipament obligatoriu pentru drumeție: bocanci de sezon, rucsac, pantaloni lungi pentru drumeție, geaca sau pelerina de vânt si ploaie.
Echipament opțional: bete terkking telescopice.
Va recomandam sa aveți la dumneavoastră o sticla de apa si mâncare (sandvișuri, gustări si fructe).

Pretul include:
-  transport autocar clasificat 3*;
- cazare 2 nopti la Vila Transilvania 3* din Balvanyos in camera dubla sau tripla cu baie proprie;
- demipensiune (2 mic dejun-uri bufet, 2 cine meniu si 1 pranz meniu);
- drumetie si taxa de intrare in Complexul Geologic Racoș;
- drumetie si taxa de intrare in Rezervaţia Naturală Sfânta Ana & Tinovul Mohoş;
- drumetie la Cetatea Balvanyos;
- workshop de decorare turtă dulce in Târgu Secuiesc;
- ghid insotitor de turism national autorizat.

Pretul nu include: taxa acces Cetatea Feldioara (15 lei/adult si 5 lei/copil 7 -17,99 ani), Parc de Aventura Balvanyos (grupuri adulti începând cu 10 persoane 40 lei, elevi & studenti 12 -25 ani 35 lei, copii 8 -11,99 ani 35 lei si pici 4 -6,99 ani 30 lei), Muzeul Papusilor (10 lei/adult si 6 lei/copil), mesele de pranz in ziua 1 si ziua 2, bauturi la cine, cheltuieli personale.

Tarifele afisate sunt valabile pentru un grup de minim 30 persoane.
In cazul neintrunirii numarului minim de 30 de persoane excursia se reprogrameaza.

Reducere copii:
- copil 0 -3,99 ani, cazat in camera dubla cu 2 adulti, beneficiaza de gratuitate la transport si la cazare cu mic dejun, fara loc asigurat in autocar si fara pat suplimentar. Optional supliment mese si workshop turta dulce 105 lei;
- copil 4 -13,99 ani, cazat in camera tripla cu 2 adulti, achita 210 lei (beneficiaza de loc in autocar, pat suplimentar, mese, drumetii si workshop turta dulce).

Conditii plata: integral sau avans 285 lei/persoana la momentul rezervarii iar diferenta pana la 14 Mai 2021.

Plata serviciilor se va efectua astfel:
- numerar sau cu cardul la sediul agentiei;
- cu tichete de vacanta;
- in cont cu foaie de varsamant la o filiala Unicredit Bank cu ajutorul facturii proforme; in cont cu ordin de plata cu ajutorul facturii proforme.

Penalizari in caz de retragere:
- renuntarea la excursie din momentul achitarii avansului pana la data de 14 Mai 2021 se penalizeaza cu contravaloarea avansului achitat;
- renuntarea la excursie dupa 14 Mai 2021 se penalizeaza cu contravaloarea integrala a serviciilor.

Traseu: Bucuresti -Brasov -Racos -Turia -Balvanyos -Bucuresti.
Distante: ziua 1 - 365 km, ziua 2 - 30 km si ziua 3 – 250 km.

Ora de plecare din Bucuresti este 06.15, prezentare la îmbarcare cu 30 minute înainte (ora 05.45).

Conform normelor in vigoare pe toată durata transportului in autocar este obligatorie purtarea reglementară a măștii (acoperirea gurii și nasului).

Complexul Geologic Racoş reprezintă o arie geologică de importanţă naţională cu o suprafaţă de 95,2ha şi care este integrată în Situl Natura2000 Dealurile Homoroadelor începând cu anul 2007. Astăzi aria protejată conservă manifestările vulcanice bazaltice cuaternare vizibile în cele trei cariere, devenite puncte de atracţie turistică:
- Vulcanul Stins (Cariera de scorie bazaltică Dealul Hegheş);
- Lacul de Smarald (Cariera Brazi);
- Monumentul Naturii Coloanele de Bazalt de la Racoş (Cariera MTTC).

Cariera de scorie bazaltică Dealul Hegheș (numit de localnici Vulcanul Stins) conservă bine neck-ul bazaltic Hegheș - circa 100 metri înălţime faţă de cota inferioară a carierei, care reprezintă centrul erupţiilor scoriacee târzii. Peisajul este unul de tip lunar, de culoare roșiatică, cu vegetație sporadică specifică.„Coloanele prin pur şi simplu aparența lor atrag oamenii, par aşa mistificaţi de ei, dar coloanele acestea este de fapt lavă solidificată. Au o vechime de mai mult de 1 milion de ani, de fapt 1.200.000 de ani”, spune geologul Ildiko Soos.
Lacul de la Racoş este renumit pentru culoarea apei care în razele soarelui seamănă cu cea a smaraldului, de aici şi numele „lacul de smarald”. Are o adâncime de 15 metri, iar culoarea este dată de alge şi mineralele care s-au dizolvat din rocă.

Castelul Sükösd -Bethlen
Atestarea castelului se face în primul inventar realizat în 1636, în care este consemnată o construcţie cu trei camere realizată între 1594 şi 1603, la comanda lui Sükösd István, și extinsă ulteior de György Sükösd. Se poate presupune ca extinderea şi amplificarea locuinţei prin edificarea turnurilor circulare de colţ datează din aceste prime decenii ale secolul XVll ca adaosuri la curia timpurie existentă.

Cetatea Feldioara - Marienburg
Mai ȋntȃi a fost o cetate de pămȃnt, ȋntărită probabil cu palisade, așa cum au găsit-o cuceritorii unguri ȋn primele secole ale mileniului al doilea. Așa au denumit-o: “Földvár”.
În perioada 1211–1225 Feldioara devine reşedinţa Ordinului Teuton - venit din cruciade şi instalat ȋn Ţara Bȃrsei de către regele Ungariei Andrei al II-lea care ȋși propunea astfel să oprească incursiunile cumanilor.
Cavalerii Teutoni i-au spus “Cetatea Sfintei Maria” -Marienburg.
Ordin militar monahal de origine germană, teutonii erau renumiţi pentru sobrietate şi seriozitate. Deoarece păstrau doliu pentru creştinii căzuţi în luptele cu musulmanii, ei aveau ca însemn heraldic crucea neagră pe fond alb. Din secolul al XIII-lea datează şi cea mai veche etapă de construcţie a cetăţii, care poate fi descoperită vizitând Cetatea Marienburg, alături de alte detalii dezvăluite de expoziţia dedicată prezenţei Ordinului Teuton la Feldioara - pinteni, reconstituiri de coif şi scut, elemente specifice echipamentului teuton pentru acea vreme.
Ȋn evul mediu, Feldioara a fost una dintre cele mai importante așezări din regiune - Scaun de Judecată şi mai târziu târg liber. De-a lungul secolelor, ea a suferit distrugeri și refaceri succesive, pierzȃndu-și la un moment dat rolul militar și devenind loc de păstrare a alimentelor și de organizare a diferitelor evenimente ale comunităţii săseşti.

Rezervaţia Naturală Sfânta Ana-Tinovul Mohoş
Este o microregiune la graniţa judeţelor Harghita şi Covasna numit şi zona Ciomad -Balvanyoş. E numit aşa din cauza evidenţei prezenţe al vulcanului ce a creat muntele Ciomatu, a Lacului Vulcanic Sfânta Ana aflat în craterul mai tânăr, a Tinovului Mohoş (turbăria) aflat în celălalt crater, a numeroaselor izvoare de apă minerală tămăduitoare şi mofete, respectiv nămoluri în care bolborosesc gaze din adâncuri.
Tinovul Mohoş îşi datorează renumele plantelor rare ce se găsesc aici. Pe covorul de muşchi se intercalează tufe de ruginare (Andromeda polifolia), de afine (Vaccinium oxycoccos), trei specii ale plantei insectivore numită popular „Roua Cerului" (Drosera) şi altele. Majoritatea plantelor rare sunt relicte din era glaciară. Raristile de pini pitici de pădure (Pinus silvestris) îmbogăţesc pitorescul peisajului alcătuind un habitat de tundră presărat cu ochiuri de lac, reminiscenţe ale lacului de crater antic. Datorită existenţei aici a câtorva specii de plante rare, turbăria este declarată monument al naturii, rezervaţie naturală de protecţie strictă.
Se află în partea de sud-est a conului vulcanic Ciomatu Mare, în craterul Mohoş, craterul geamăn mai bătrân al Lacului Sfânta Ana. Tinovul are o suprafaţă de 80 hectare şi se afla la 1050 metri altitudine, cu 100 metri mai sus faţă de nivelul lacului. Turbă are o grosime medie de 10 metri şi un volum de circa 3 milioane metri cubi.

În Ținutul Vulcanilor zona împădurită şi-a păstrat farmecul sălbatic, animalele sălbatice specificice cutreieră în libertate iar satele şi-au păstrat tradiţiile şi aspectul lor tipic. Natura are forţă vindecătoare, oamenii vin aici de secole să se odihnească şi să se vindece. Aici veţi respira cel mai pur aer din întreaga ţară iar liniştea este desăvârşită. Locuitorii zonei sunt amabili şi prietenoşi, mândri să le arate turiştilor toate bogăţiile şi cultura zonei.


PARC DE AVENTURA BALVANYOS
Parcul de Aventuri te aşteaptă să-ţi testezi limitele, sub atenta îndrumare a instructorilor alpinişti. Traseele au grad diferit de dificultate astfel încât, atât adulţii, cât şi copiii se pot bucura în siguranţă de tiroliene sau de diferitele obstacole.
Trasee parc de aventură: începători copii (galben), începători adulti (verde), avansaţi (albastru), profesionişti (roşu), trasee pentru echipe, tiroliene.

Cetatea Balvanyos
Construirea ei este situată, datată în secolul XI, şi este atribuită familiei Apor. Prima atestare documentară are loc în urma unei împărţiri teritoriale între baronii secui, în 1360.
Cetatea Balvanyos avea ca si rol principal observarea inamicului si semnalizarea pericolului.
La sfârşitul secolului XVII incinta a fost abandonată în favoarea Castelului Apor din Turia şi s-a ruinat cu timpul. Existau două incinte, una exterioară cu ziduri înalte de 4 m şi una interioară cu ziduri înalte de 5-6 m, situată cu 30 m mai sus ca prima şi centrată de un turn cu 4 niveluri şi înălţime de aproximativ 20 m, prăbuşit la un cutremur din deceniul 7 al secolului XX.
Drumetia se desfasoara printr-o padure de foioase pana la conul vulcanic (Muntele Cetăţii, 1036 metri) care aparţine de Masivul Ciomat -Puturosu. La Cetate va puteti bucura de o panorama inedită asupra întregii zone.

Turta Dulce
Meșterul Szántó József provine dintr-o familie care de câțiva generații prepară turtă dulce tradițională. Bunătățiile se fac după o rețetă din 1880, cu ingrediente cât mai naturale și cu multă pasiune.
Gazdele va așteaptă la un workshop de decorare turtă dulce.

Muzeul Păpușilor Galeria Olga
Galeria este colecție privată a doamnei Nagy Ibolya situata într-o casă de epocă care a fost construit în anul 1910.
Galeria a fost fondata în anul 2010 cu 175 de păpuși iar astăzi cuprinde mai mult de 1000 de păpuși.
Galeria de păpuși nu are un caracter educativ, ci oferă o experiență de neuitat pentru vizitatori, transpunându-i într-o altă lume, într-o altă epocă cu ajutorul fanteziei, unde timpul se oprește și te vrăjește.

Vila Transilvania 3 stele Balvanyos
Staţiunea balneoclimaterică permanentă Balvanyos, este situată pe versantul sudic al munţilor Bodoc, în curbura Carpaţilor la o altitudine de 840m -950m, la 10 km de Lacul Sf. Ana.
Vila Transilvania clasificata la categoria 3 margarete este situata într-un peisaj atrăgător, între munţi, în vecinitatea Complexului Cetate.
Structura cazare: 12 camere cu 2 paturi, 12 camere cu pat dublu, 5 camere cu 3 paturi și 8 camere cu un pat matrimonial și o canapea extensibilă.
Dotari camere: TV cablu, minibar, baie cu cabina de dus.
Facilitati complex: restaurant cu preparate traditionale, bar, sala de sport, mofete, bazine cu ape minerale reci, sauna, mofeta, parcare. 

de la 570 RON / persoana
Rezerva
Ai nevoie de AJUTOR?

 021 330 05 06  /  021 794 58 58  /  0787 229 909

Tara Tara: Romania
Localitate - Statiune Localitate - Statiune: Bucuresti -Brasov -Racos -Turia -Balvanyos -Bucuresti.
Tip transport Tip transport: Autocar
Plecare Plecare: 29.05.2021
Durata Durata: 3 zile
TARIFE
29.05 -31.05.2021, 3 zile Demipensiune 570 lei/1 persoana
Servicii neincluse:
Pretul nu include: taxa acces Cetatea Feldioara (15 lei/adult si 5 lei/copil 7 -17,99 ani), Parc de Aventura Balvanyos (grupuri adulti începând cu 10 persoane 40 lei, elevi & studenti 12 -25 ani 35 lei, copii 8 -11,99 ani 35 lei si pici 4 -6,99 ani 30 lei), Muzeul Papusilor (10 lei/adult si 6 lei/copil), mesele de pranz in ziua 1 si ziua 2, bauturi la cine, cheltuieli personale.

 Excursie Ziua Copilului in Tinutul Vulcanilor 29 - 31 Mai 2021

 PRET: 570 lei/persoana

Ținutul Vulcanilor, o lume de poveste pentru toate vârstele !

 

Program excursie:

Ziua 1, Vulcanul Racos & Cetatea Cavalerilor Teutoni:
- plecare din Bucuresti in data de 29 Mai 2021 la ora 06.15 din Dealul Mitropoliei;
- drumetie in Complexul Geologic Racoș;
- vizitarea Cetatii Feldioara - Marienburg;
- cazare la Complex Cetate Vila Transilvania 3 stele din Balvanyos;
- seara cina la restaurantul complexului.

Ziua 2, Lacul Vulcanic Sfanta Ana & Tinovul Mohos & Parc de Aventura:
- mic dejun la restaurantul complexului;
- plecare de la cabana la ora 09.15;
- drumetie in Rezervaţia Naturală Sfânta Ana & Tinovul Mohoş;
- distractie la inaltime pentru toata familia in Parcul de Aventura Balvanyos;
- seara cina la restaurantul complexului.

Ziua 3, Cetatea Balvanyos & Turta Dulce & Papusi:
- mic dejun la restaurantul complexului;
- drumetie la Cetatea Balvanyos incepand cu ora 09.00;
- check out pana la 11.45;
- pranz la restaurantul complexului in intervalul 12.00 -13.00;
- plecare de la complex spre Bucuresti la ora 13.15;
- workshop de decorare turtă dulce in Târgu Secuiesc;
- vizitarea Muzeului Păpușilor Galeria Olga;
- sosire in Bucuresti in data de 31 Mai 2021 in jurul orei 20.30.

Traseul prin Complexul Geologic Racos durează aproximativ 3 ore si are grad de dificultate ușor.
Traseul prin Rezervaţia Naturală Sfânta Ana-Tinovul Mohoş durează aproximativ 3 ore si are grad de dificultate ușor spre mediu.
Traseul pana la Cetatea Balvanyos durează aproximativ 2 ore si are grad de dificultate ușor spre mediu.

Echipament obligatoriu pentru drumeție: bocanci de sezon, rucsac, pantaloni lungi pentru drumeție, geaca sau pelerina de vânt si ploaie.
Echipament opțional: bete terkking telescopice.
Va recomandam sa aveți la dumneavoastră o sticla de apa si mâncare (sandvișuri, gustări si fructe).

Pretul include:
-  transport autocar clasificat 3*;
- cazare 2 nopti la Vila Transilvania 3* din Balvanyos in camera dubla sau tripla cu baie proprie;
- demipensiune (2 mic dejun-uri bufet, 2 cine meniu si 1 pranz meniu);
- drumetie si taxa de intrare in Complexul Geologic Racoș;
- drumetie si taxa de intrare in Rezervaţia Naturală Sfânta Ana & Tinovul Mohoş;
- drumetie la Cetatea Balvanyos;
- workshop de decorare turtă dulce in Târgu Secuiesc;
- ghid insotitor de turism national autorizat.

Pretul nu include: taxa acces Cetatea Feldioara (15 lei/adult si 5 lei/copil 7 -17,99 ani), Parc de Aventura Balvanyos (grupuri adulti începând cu 10 persoane 40 lei, elevi & studenti 12 -25 ani 35 lei, copii 8 -11,99 ani 35 lei si pici 4 -6,99 ani 30 lei), Muzeul Papusilor (10 lei/adult si 6 lei/copil), mesele de pranz in ziua 1 si ziua 2, bauturi la cine, cheltuieli personale.

Tarifele afisate sunt valabile pentru un grup de minim 30 persoane.
In cazul neintrunirii numarului minim de 30 de persoane excursia se reprogrameaza.

Reducere copii:
- copil 0 -3,99 ani, cazat in camera dubla cu 2 adulti, beneficiaza de gratuitate la transport si la cazare cu mic dejun, fara loc asigurat in autocar si fara pat suplimentar. Optional supliment mese si workshop turta dulce 105 lei;
- copil 4 -13,99 ani, cazat in camera tripla cu 2 adulti, achita 210 lei (beneficiaza de loc in autocar, pat suplimentar, mese, drumetii si workshop turta dulce).

Conditii plata: integral sau avans 285 lei/persoana la momentul rezervarii iar diferenta pana la 14 Mai 2021.

Plata serviciilor se va efectua astfel:
- numerar sau cu cardul la sediul agentiei;
- cu tichete de vacanta;
- in cont cu foaie de varsamant la o filiala Unicredit Bank cu ajutorul facturii proforme; in cont cu ordin de plata cu ajutorul facturii proforme.

Penalizari in caz de retragere:
- renuntarea la excursie din momentul achitarii avansului pana la data de 14 Mai 2021 se penalizeaza cu contravaloarea avansului achitat;
- renuntarea la excursie dupa 14 Mai 2021 se penalizeaza cu contravaloarea integrala a serviciilor.

Traseu: Bucuresti -Brasov -Racos -Turia -Balvanyos -Bucuresti.
Distante: ziua 1 - 365 km, ziua 2 - 30 km si ziua 3 – 250 km.

Ora de plecare din Bucuresti este 06.15, prezentare la îmbarcare cu 30 minute înainte (ora 05.45).

Conform normelor in vigoare pe toată durata transportului in autocar este obligatorie purtarea reglementară a măștii (acoperirea gurii și nasului).

Complexul Geologic Racoş reprezintă o arie geologică de importanţă naţională cu o suprafaţă de 95,2ha şi care este integrată în Situl Natura2000 Dealurile Homoroadelor începând cu anul 2007. Astăzi aria protejată conservă manifestările vulcanice bazaltice cuaternare vizibile în cele trei cariere, devenite puncte de atracţie turistică:
- Vulcanul Stins (Cariera de scorie bazaltică Dealul Hegheş);
- Lacul de Smarald (Cariera Brazi);
- Monumentul Naturii Coloanele de Bazalt de la Racoş (Cariera MTTC).

Cariera de scorie bazaltică Dealul Hegheș (numit de localnici Vulcanul Stins) conservă bine neck-ul bazaltic Hegheș - circa 100 metri înălţime faţă de cota inferioară a carierei, care reprezintă centrul erupţiilor scoriacee târzii. Peisajul este unul de tip lunar, de culoare roșiatică, cu vegetație sporadică specifică.„Coloanele prin pur şi simplu aparența lor atrag oamenii, par aşa mistificaţi de ei, dar coloanele acestea este de fapt lavă solidificată. Au o vechime de mai mult de 1 milion de ani, de fapt 1.200.000 de ani”, spune geologul Ildiko Soos.
Lacul de la Racoş este renumit pentru culoarea apei care în razele soarelui seamănă cu cea a smaraldului, de aici şi numele „lacul de smarald”. Are o adâncime de 15 metri, iar culoarea este dată de alge şi mineralele care s-au dizolvat din rocă.

Castelul Sükösd -Bethlen
Atestarea castelului se face în primul inventar realizat în 1636, în care este consemnată o construcţie cu trei camere realizată între 1594 şi 1603, la comanda lui Sükösd István, și extinsă ulteior de György Sükösd. Se poate presupune ca extinderea şi amplificarea locuinţei prin edificarea turnurilor circulare de colţ datează din aceste prime decenii ale secolul XVll ca adaosuri la curia timpurie existentă.

Cetatea Feldioara - Marienburg
Mai ȋntȃi a fost o cetate de pămȃnt, ȋntărită probabil cu palisade, așa cum au găsit-o cuceritorii unguri ȋn primele secole ale mileniului al doilea. Așa au denumit-o: “Földvár”.
În perioada 1211–1225 Feldioara devine reşedinţa Ordinului Teuton - venit din cruciade şi instalat ȋn Ţara Bȃrsei de către regele Ungariei Andrei al II-lea care ȋși propunea astfel să oprească incursiunile cumanilor.
Cavalerii Teutoni i-au spus “Cetatea Sfintei Maria” -Marienburg.
Ordin militar monahal de origine germană, teutonii erau renumiţi pentru sobrietate şi seriozitate. Deoarece păstrau doliu pentru creştinii căzuţi în luptele cu musulmanii, ei aveau ca însemn heraldic crucea neagră pe fond alb. Din secolul al XIII-lea datează şi cea mai veche etapă de construcţie a cetăţii, care poate fi descoperită vizitând Cetatea Marienburg, alături de alte detalii dezvăluite de expoziţia dedicată prezenţei Ordinului Teuton la Feldioara - pinteni, reconstituiri de coif şi scut, elemente specifice echipamentului teuton pentru acea vreme.
Ȋn evul mediu, Feldioara a fost una dintre cele mai importante așezări din regiune - Scaun de Judecată şi mai târziu târg liber. De-a lungul secolelor, ea a suferit distrugeri și refaceri succesive, pierzȃndu-și la un moment dat rolul militar și devenind loc de păstrare a alimentelor și de organizare a diferitelor evenimente ale comunităţii săseşti.

Rezervaţia Naturală Sfânta Ana-Tinovul Mohoş
Este o microregiune la graniţa judeţelor Harghita şi Covasna numit şi zona Ciomad -Balvanyoş. E numit aşa din cauza evidenţei prezenţe al vulcanului ce a creat muntele Ciomatu, a Lacului Vulcanic Sfânta Ana aflat în craterul mai tânăr, a Tinovului Mohoş (turbăria) aflat în celălalt crater, a numeroaselor izvoare de apă minerală tămăduitoare şi mofete, respectiv nămoluri în care bolborosesc gaze din adâncuri.
Tinovul Mohoş îşi datorează renumele plantelor rare ce se găsesc aici. Pe covorul de muşchi se intercalează tufe de ruginare (Andromeda polifolia), de afine (Vaccinium oxycoccos), trei specii ale plantei insectivore numită popular „Roua Cerului" (Drosera) şi altele. Majoritatea plantelor rare sunt relicte din era glaciară. Raristile de pini pitici de pădure (Pinus silvestris) îmbogăţesc pitorescul peisajului alcătuind un habitat de tundră presărat cu ochiuri de lac, reminiscenţe ale lacului de crater antic. Datorită existenţei aici a câtorva specii de plante rare, turbăria este declarată monument al naturii, rezervaţie naturală de protecţie strictă.
Se află în partea de sud-est a conului vulcanic Ciomatu Mare, în craterul Mohoş, craterul geamăn mai bătrân al Lacului Sfânta Ana. Tinovul are o suprafaţă de 80 hectare şi se afla la 1050 metri altitudine, cu 100 metri mai sus faţă de nivelul lacului. Turbă are o grosime medie de 10 metri şi un volum de circa 3 milioane metri cubi.

În Ținutul Vulcanilor zona împădurită şi-a păstrat farmecul sălbatic, animalele sălbatice specificice cutreieră în libertate iar satele şi-au păstrat tradiţiile şi aspectul lor tipic. Natura are forţă vindecătoare, oamenii vin aici de secole să se odihnească şi să se vindece. Aici veţi respira cel mai pur aer din întreaga ţară iar liniştea este desăvârşită. Locuitorii zonei sunt amabili şi prietenoşi, mândri să le arate turiştilor toate bogăţiile şi cultura zonei.


PARC DE AVENTURA BALVANYOS
Parcul de Aventuri te aşteaptă să-ţi testezi limitele, sub atenta îndrumare a instructorilor alpinişti. Traseele au grad diferit de dificultate astfel încât, atât adulţii, cât şi copiii se pot bucura în siguranţă de tiroliene sau de diferitele obstacole.
Trasee parc de aventură: începători copii (galben), începători adulti (verde), avansaţi (albastru), profesionişti (roşu), trasee pentru echipe, tiroliene.

Cetatea Balvanyos
Construirea ei este situată, datată în secolul XI, şi este atribuită familiei Apor. Prima atestare documentară are loc în urma unei împărţiri teritoriale între baronii secui, în 1360.
Cetatea Balvanyos avea ca si rol principal observarea inamicului si semnalizarea pericolului.
La sfârşitul secolului XVII incinta a fost abandonată în favoarea Castelului Apor din Turia şi s-a ruinat cu timpul. Existau două incinte, una exterioară cu ziduri înalte de 4 m şi una interioară cu ziduri înalte de 5-6 m, situată cu 30 m mai sus ca prima şi centrată de un turn cu 4 niveluri şi înălţime de aproximativ 20 m, prăbuşit la un cutremur din deceniul 7 al secolului XX.
Drumetia se desfasoara printr-o padure de foioase pana la conul vulcanic (Muntele Cetăţii, 1036 metri) care aparţine de Masivul Ciomat -Puturosu. La Cetate va puteti bucura de o panorama inedită asupra întregii zone.

Turta Dulce
Meșterul Szántó József provine dintr-o familie care de câțiva generații prepară turtă dulce tradițională. Bunătățiile se fac după o rețetă din 1880, cu ingrediente cât mai naturale și cu multă pasiune.
Gazdele va așteaptă la un workshop de decorare turtă dulce.

Muzeul Păpușilor Galeria Olga
Galeria este colecție privată a doamnei Nagy Ibolya situata într-o casă de epocă care a fost construit în anul 1910.
Galeria a fost fondata în anul 2010 cu 175 de păpuși iar astăzi cuprinde mai mult de 1000 de păpuși.
Galeria de păpuși nu are un caracter educativ, ci oferă o experiență de neuitat pentru vizitatori, transpunându-i într-o altă lume, într-o altă epocă cu ajutorul fanteziei, unde timpul se oprește și te vrăjește.

Vila Transilvania 3 stele Balvanyos
Staţiunea balneoclimaterică permanentă Balvanyos, este situată pe versantul sudic al munţilor Bodoc, în curbura Carpaţilor la o altitudine de 840m -950m, la 10 km de Lacul Sf. Ana.
Vila Transilvania clasificata la categoria 3 margarete este situata într-un peisaj atrăgător, între munţi, în vecinitatea Complexului Cetate.
Structura cazare: 12 camere cu 2 paturi, 12 camere cu pat dublu, 5 camere cu 3 paturi și 8 camere cu un pat matrimonial și o canapea extensibilă.
Dotari camere: TV cablu, minibar, baie cu cabina de dus.
Facilitati complex: restaurant cu preparate traditionale, bar, sala de sport, mofete, bazine cu ape minerale reci, sauna, mofeta, parcare. 


Aflati mai multe despre atractiile turistice din tara Romania

Romania
 Descriere despre "Tara "
Romania ....